Що приготувати з фаршу? 18 рецептів з фаршу котлети, їжачки, макарони

Намагаючись знайти відповідь на питання, що приготувати з фаршу, на розум відразу приходить безліч цікавих варіантів частувань. Для смачних поживних страв можна використовувати свинячий, курячий і яловичий фарш. А додаткові інгредієнти у вигляді овочів, грибів, круп, спецій зроблять кожна страва особливо апетитним.

Що приготувати з свинячого фаршу?

Досить жирний свинячий фарш дозволяє готувати дуже ситні і поживні страви. Це не тільки звичні котлети, але також запіканки, пироги, їжачки і багато іншого.

Соковиті котлети з свинини

Інгредієнти: 870 г м’якоті свинини без сала, 2 головки цибулі, свіжий часник за смаком, дрібна сіль, 130 г молочного батона, 90 мл жирного молока, куряче яєчко, 220 г сухарної крихти, 2 ст. ложки високосортного борошна.

  • Свинина з цибулею перетворюються у фарш, солятся. У масу додається батон, заздалегідь вимочений в холодному молоці, а також жовток яйця. За смаком у фарш відправляється і роздавлений часник.
  • З маси формуються невеликі котлетки, які обвалюються в суміш борошна і сухарній крихти. Така незвичайна паніровка дозволить одночасно збереже соковитість страви і додати йому рум’яну скоринку.

Смажаться заготовки при сильному нагріванні плити по 3 хвилини з кожного боку. Закривати сковорідку кришкою не потрібно.

Картопляна запіканка з фаршем

Інгредієнти: 680 г картоплі, півкіло свинячого фаршу, 160 г пармезану, 3 курячих яйця, 3 ст. ложки білого борошна, луковичка, 40 г панірувальних сухарів, 3 ст. ложки жирної сметани, кам’яна сіль за смаком.

  • Картопля вариться до м’якості в солоній воді, після чого з’єднаються з борошном і яйцями. Овоч пюрируется.
  • Для начинки обсмажуються кубики цибулі з фаршем до готовності. Можна використовувати будь-які ароматні трави і сіль за смаком.
  • Керамічна форма присипається сухарями, на неї викладається пюре з картоплі в два шари. Між ними розташовується фарш з цибулею.
  • Зверху майбутня запіканка змащується жирної сметаною і щедро посипається тертим сиром.
Дивіться також:  Овочеве рагу з баклажанами і кабачками – 8 рецептів

Готується частування в духовці при 200-210 градусів 40-45 хвилин.

Листковий пиріг з грибами

Інгредієнти: 400 г готового листкового тіста, 230 г свіжих печериць, 170 г свинячого фаршу, 60 г сиру, луковичка, мелений перчик, сіль, трохи борошна.

  • Тонкі пластинки грибів обсмажуються з кубиками цибулі. Потім до продуктів викладається фарш. Разом компоненти смажать до готовності м’яса. Маса солиться і перчится.
  • Тісто розкочується і розрізається на 2 частини. Половина його викладається в присипану борошном форму.
  • На заготівлю викладається начинка з м’яса і грибів. Пиріг накривається другою частиною тіста. Зверху майбутній пиріг посипається тертим сиром.

Запікається страву близько півгодини в добре розігрітій духовці.

Рецепт шніцеля

Інгредієнти: 320 г свинячого фаршу, 2 яйця, 4 ст. л сухарній крихти, кам’яна сіль, ароматні трави.

  • М’ясо відразу солиться і присипається обраними спеціями за смаком. Можна взяти спеціальну готову суміш для свинини.
  • Далі фарш ретельно відбивається про горизонтальну поверхню. Кидати його з висоти на стіл потрібно до тих пір, поки маса не стане пластичною. Фарш повинен добре тримати форму.
  • М’ясна маса поділяється на 4 частини. Кожна розминається в коржик. Зручно для цього покрити заготівлю плівкою.
  • Шніцелі опускаються в збиті яйця, після чого покриваються сухарній крихтою.

Залишилося обсмажити страву на пісному маслі з двох сторін.

Їжачки з фаршу з рисом

Інгредієнти: півкіло свинячого фаршу, 130 г білого рису, 2 ст. томатного неосветленного соку, луковичка, сіль, морква, спеції.

  • З овочів на будь-якому жирі готується піджарка.
  • У глибокій мисці з’єднується вміст сковорідки, фарш і сухий рис.
  • З солоної і присмаченою спеціями маси ліпляться їжачки, які обсмажуються по парі хвилин з кожного боку на що залишився від овочів олії.
Дивіться також:  Каша з гарбуза — 11 рецептів швидких і смачних

Далі їжачки з фаршу з рисом гасяться у широкому сотейнику в томатному соку на мінімальному вогні. На весь процес буде досить 35-45 хвилин.

Макарони по-флотськи

Інгредієнти: 170 г макаронних виробів, 230 г свинячого фаршу, цибулина, сіль і спеції.

  • Подрібнену цибулю з фаршем обсмажуються на будь-якому жирі до готовності м’яса. Продукти солятся, посипаються приправами.
  • Окремо до готовності в солоній волі варяться макарони.
  • Інгредієнти з’єднуються і пару хвилин обсмажуються разом.

Готові макарони по-флотськи прикрашаються рубаною зеленню і відразу подаються до столу.