Що приготувати з фаршу? 18 рецептів з фаршу котлети, їжачки, макарони

Намагаючись знайти відповідь на питання, що приготувати з фаршу, на розум відразу приходить безліч цікавих варіантів частувань. Для смачних поживних страв можна використовувати свинячий, курячий і яловичий фарш. А додаткові інгредієнти у вигляді овочів, грибів, круп, спецій зроблять кожна страва особливо апетитним.

Що приготувати з свинячого фаршу?

Досить жирний свинячий фарш дозволяє готувати дуже ситні і поживні страви. Це не тільки звичні котлети, але також запіканки, пироги, їжачки і багато іншого.

Соковиті котлети з свинини

Інгредієнти: 870 г м’якоті свинини без сала, 2 головки цибулі, свіжий часник за смаком, дрібна сіль, 130 г молочного батона, 90 мл жирного молока, куряче яєчко, 220 г сухарної крихти, 2 ст. ложки високосортного борошна.

  • Свинина з цибулею перетворюються у фарш, солятся. У масу додається батон, заздалегідь вимочений в холодному молоці, а також жовток яйця. За смаком у фарш відправляється і роздавлений часник.
  • З маси формуються невеликі котлетки, які обвалюються в суміш борошна і сухарній крихти. Така незвичайна паніровка дозволить одночасно збереже соковитість страви і додати йому рум’яну скоринку.

Смажаться заготовки при сильному нагріванні плити по 3 хвилини з кожного боку. Закривати сковорідку кришкою не потрібно.

Картопляна запіканка з фаршем

Інгредієнти: 680 г картоплі, півкіло свинячого фаршу, 160 г пармезану, 3 курячих яйця, 3 ст. ложки білого борошна, луковичка, 40 г панірувальних сухарів, 3 ст. ложки жирної сметани, кам’яна сіль за смаком.

  • Картопля вариться до м’якості в солоній воді, після чого з’єднаються з борошном і яйцями. Овоч пюрируется.
  • Для начинки обсмажуються кубики цибулі з фаршем до готовності. Можна використовувати будь-які ароматні трави і сіль за смаком.
  • Керамічна форма присипається сухарями, на неї викладається пюре з картоплі в два шари. Між ними розташовується фарш з цибулею.
  • Зверху майбутня запіканка змащується жирної сметаною і щедро посипається тертим сиром.

Готується частування в духовці при 200-210 градусів 40-45 хвилин.

Листковий пиріг з грибами

Інгредієнти: 400 г готового листкового тіста, 230 г свіжих печериць, 170 г свинячого фаршу, 60 г сиру, луковичка, мелений перчик, сіль, трохи борошна.

  • Тонкі пластинки грибів обсмажуються з кубиками цибулі. Потім до продуктів викладається фарш. Разом компоненти смажать до готовності м’яса. Маса солиться і перчится.
  • Тісто розкочується і розрізається на 2 частини. Половина його викладається в присипану борошном форму.
  • На заготівлю викладається начинка з м’яса і грибів. Пиріг накривається другою частиною тіста. Зверху майбутній пиріг посипається тертим сиром.

Запікається страву близько півгодини в добре розігрітій духовці.

Рецепт шніцеля

Інгредієнти: 320 г свинячого фаршу, 2 яйця, 4 ст. л сухарній крихти, кам’яна сіль, ароматні трави.

  • М’ясо відразу солиться і присипається обраними спеціями за смаком. Можна взяти спеціальну готову суміш для свинини.
  • Далі фарш ретельно відбивається про горизонтальну поверхню. Кидати його з висоти на стіл потрібно до тих пір, поки маса не стане пластичною. Фарш повинен добре тримати форму.
  • М’ясна маса поділяється на 4 частини. Кожна розминається в коржик. Зручно для цього покрити заготівлю плівкою.
  • Шніцелі опускаються в збиті яйця, після чого покриваються сухарній крихтою.
Дивіться також:  Бешбармак – 6 рецептів як смачно приготувати

Залишилося обсмажити страву на пісному маслі з двох сторін.

Їжачки з фаршу з рисом

Інгредієнти: півкіло свинячого фаршу, 130 г білого рису, 2 ст. томатного неосветленного соку, луковичка, сіль, морква, спеції.

  • З овочів на будь-якому жирі готується піджарка.
  • У глибокій мисці з’єднується вміст сковорідки, фарш і сухий рис.
  • З солоної і присмаченою спеціями маси ліпляться їжачки, які обсмажуються по парі хвилин з кожного боку на що залишився від овочів олії.

Далі їжачки з фаршу з рисом гасяться у широкому сотейнику в томатному соку на мінімальному вогні. На весь процес буде досить 35-45 хвилин.

Макарони по-флотськи

Інгредієнти: 170 г макаронних виробів, 230 г свинячого фаршу, цибулина, сіль і спеції.

  • Подрібнену цибулю з фаршем обсмажуються на будь-якому жирі до готовності м’яса. Продукти солятся, посипаються приправами.
  • Окремо до готовності в солоній волі варяться макарони.
  • Інгредієнти з’єднуються і пару хвилин обсмажуються разом.

Готові макарони по-флотськи прикрашаються рубаною зеленню і відразу подаються до столу.

Що можна приготувати з курячого фаршу?

Також дуже багато смачних страв можна приготувати з курячого фаршу. З таким м’ясних наповненням вони будуть менш калорійними, ніж зі свининою.

Швидкі котлети з курячого фаршу

Інгредієнти: півкіло фаршу, яєчко, 60 мл молока, луковичка, 2 ст. ложки крохмалю, сіль, перчик.

  • Фарш з птиці змішується з яйцем, подрібненим цибулею, сіллю, перцем.
  • У масу додається крохмаль і молоко.
  • Після ретельного перемішування фаршу формуються котлети. Зручно робити це мокрими руками.

Заготовки обсмажують на розігрітому жирі до рум’яності.

Курячі тефтелі в сметанному соусі

Інгредієнти: півкілограма курячого фаршу, свіжий часник за смаком, 40 г білого борошна, цибулина, сіль, 220 г жирної сметани, морквина, 1 ст. ложка томат-пасти.

  • Фарш з’єднується з розчавленим часником. Солиться.
  • З маси формуються кульки, які обвалюються в борошні і смажать до рум’яності.
  • На окремій сковорідці страхуються подрібнені овочі, які заливаються підсоленою сметаною з томат-пастою. В отриманий соус занурюються тефтелі.

Блюдо гаситься 12-14 хвилин на повільному вогні.

Запіканка по-французьки

Інгредієнти: 7-8 середніх картоплин, півкілограма курячого фаршу, 2 ст. ложки майонезу, сіль, 120 г твердого сиру.

  • Картопля ріжеться «монетками». Половина її укладається на дно форми. Вона присипається сіллю і змивається невеликою кількістю майонезу.
  • Зверху розподіляється підсолений фарш.
  • Продукти заливаються 2/3 склянки теплої води з розчиненим у ній залишився майонезі. Зверху розкладається інша картопля.

Залишилося посипати запіканку тертим сиром і готувати 45-55 хвилин в гарячій духовці.

Дивіться також:  Смажені крабові палички – 7 смачних рецептів

Картопляна запіканка з курячої начинкою

Інгредієнти: півкіло фаршу, 10-11 картоплин, морквина, 2 цибулини, 5 ст. ложок жирної сметани, 120 г твердого сиру, дрібна сіль.

  • Картопля вариться в солоній воді до готовності, після чого перетворюється на пюре. Можна використовувати для цього рідину, в якій вона варилася або ж додати молоко.
  • Подрібнені овочі страхуються до готовності, після чого до них викладається фарш. Разом продукти смажаться 10-12 хвилин. Далі маса солиться і в неї відправляється сметана (2 ст. ложки).
  • На промаслений лист викладається половина пюре. Вона присипається тертим сиром. По першій частині розподіляється начинка.
  • Майбутня запіканка покривається другою частиною картоплі. Зверху вона також присипається тертим сиром і змащується залишилася сметаною.

Запікається фарш з картоплею за таким рецептом 45-55 хвилин при 190 градусах.

Суп з курячими фрикадельками

Інгредієнти: 320 г курячого фаршу, морквина, 2 ст. ложки білого рису, 2 картоплини, зубок часнику, сіль.

  • На вогонь відправляється каструля з картоплі брусочками і водою. Кипляча рідина солиться.
  • Терта морква обсмажується на маслі і перекладається до картоплі. Туди ж висипається рис.
  • Фарш солиться, з’єднується з розчавленим часником, після чого з нього ліпляться невеликі кульки. Тефтелі додаються в каструлю до решти продуктів.

До готовності суп вариться ще 15-20 хвилин.

Запіканка з макаронів з м’ясом

Інгредієнти: 180 г макаронів, 220 г курячого фаршу, 2 яйця, 80 г сметани, 120 г сиру, цибулина, жменя сухарній крихти, сіль.

  • Подрібнену цибулю з фаршем солятся і обсмажують до готовності.
  • Окремо відварюють в солоній воді макарони і відкидається на друшляк.
  • Для заливки збиваються яйця і з’єднуються зі сметаною. У масу можна додати будь-які приправи. Сюди ж додається половина тертого сиру.
  • Макарони з’єднуються з смаженою фаршем і викладаються у форму, присипану сухарній крихтою.
  • Зверху виливається заливка і висипається залишився тертий сир.

Готується 35-45 хвилин в духовій шафі.

Що приготувати з яловичого фаршу?

Безліч смакоти вдасться приготувати з яловичого фаршу. Особливо популярними серед господинь виявилися рулети з такою м’ясною начинкою і фаршировані овочі.

Рецепт котлет з яловичого фаршу

Інгредієнти: 780 г м’якоті яловичини, яєчко, 2 цибулини, 1 ст. молока, пара скибочок білого хліба, кам’яна сіль, суміш перців.

  • Великі шматки м’яса і цибулі пропускаються через м’ясорубку. У масу додається яйце, а також розмоклий в молоці і віджатий хліб.
  • Залишається суміш посолити, поперчити або додати інші приправи за смаком.
  • З маси мокрими руками формуються великі котлети і обсмажують до готовності.

Смачно подавати частування з солодким кетчупом.

Галушки по-никитински

Інгредієнти: півкіло фаршу, 130 г білого хліба, 2 яйця, луковичка, 5 ст. ложок жирно сметани, 3 ст. ложки тертого твердого сиру, і рубаною свіжої зелені, сіль, 1 ст. ложка крохмалю.

Дивіться також:  Пхали з шпинату по-грузинськи – 3 покрокових рецепта приготування




  • Дрібні кубики цибулі з’єднуються з фаршем. Туди ж відправляється розмочений у молоці або воді і віджатий хліб, дрібно тертий сир, сіль, яйця.
  • З ретельно перемішаної маси формуються кульки, які відварюють в киплячій солоній воді 5-6 хвилин.
  • Для соусу змішується сметана і крохмаль. Маса виливається у воду, в якій варилися галушки, і доводиться до кипіння.

Подається гарячим з приготованим соусом і рубаною зеленню.

Фаршировані помідори

Інгредієнти: 6 великих соковитих помідорів, 270-320 г яловичого фаршу, луковичка, свіжий часник за смаком, сіль, 3 ст. ложки сухого рису.

  • Помідори добре миються, з них зрізується верхівка. Їх овочів ложкою видаляються «нутрощі». При цьому важливо не пошкодити стінки.
  • Витягнуті частини овоча перемелюються блендером і з’єднуються з заздалегідь обсмаженою фаршем. На що залишився від м’яса олії страхуються подрібнену цибулю і часник.
  • Для начинки змішується обсмажування, м’ясо з томатом і заздалегідь відварений до напівготовності білий рис.
  • Помідори наповнюються масою на 2/3, після чого викладаються в промаслений форму для випічки. Можна налити на дно трохи води з томат-пастою.
  • Заготовки закриваються «кришками», зрізаними раніше.

Запікається страву в духовці 40-45 хвилин.

Швидкий рулет з фаршу

Інгредієнти: 780 г фаршу, цибулина, 1 сире і 3 варених яйця, жменя сухарній крихти, 160 мл вершків, 80 г сиру, сіль.

  • Фарш з’єднується з усіма заявленими в рецепті продуктами, крім варених яєць і сухарній крихти. Цибулина попередньо дрібно ріжеться, а сир треться на дрібній тертці. Останніми в масу вливаються вершки.
  • Після ретельного перемішування маса розподіляється за формою, застеленому фольгою. Вона щільно утрамбовується.
  • На одержаний лист викладаються кружечки варених яєць. Можна додати м’який сир, зелень і будь-які інші інгредієнти.
  • Рулет акуратно згорнути і закручується у фольгу.

Запікається в духовці трохи менше години.

Рецепт фаршированих макаронів

Інгредієнти: 15 великих черепашок (макарони), 280 г фаршу, цибулина, 60 г моцарели, 70 мл жирних вершків, сіль.

  • Черепашки відварюють в солоній воді до напівготовності.
  • Фарш обсмажується з кубиками цибулі. Маса солиться за смаком.
  • Макарони фаршируються м’ясом і укладаються в форму. Зверху вони заливаються вершками і посипаються сиром.

Запікається в духовці 10-12 хвилин при високій температурі.

Фрикадельки під томатно-сирним соусом

Інгредієнти: 420 г фаршу, яєчко, 90 г пармезану, по щіпці мускатного горіха і орегано, стакан томатного соусу, 90 г моцарели, сіль, 40 мл соєвого соусу, 2 ст. ложки оливкової олії.

  • Фарш з’єднується з тертим пармезаном, яйцем, сіллю і приправами. З маси формуються невеликі кульки, які випікаються на промасленому деку в духовці 15-17 хвилин.
  • Для соусу змішується томатний сік, соєвий соус, олія.
  • Фрикадельки заливаються сумішшю. Зверху на кожну заготовку викладається тонкий шматочок моцарели.

Блюдо продовжує запікатися до розплавлення сиру.

Прокрутка до верху