Традиційним американським стравою на різдвяних святах є індичка, запечена в духовці цілком. М’ясо цієї птиці дуже корисне. Воно включає в себе багато вітамінів. Містить мінімум холестерину. Добре засвоюється організмом. Рекомендується вживати при проблемах з суглобами. Допомагає боротися з анемією, так як містить багато заліза. Страви з індички гіпоалергенні, тому ідеально підходять для маленьких дітей.
Запечене в духовці стегно індички
Смачне і легке в приготуванні страва прикрасить ваш вечеря або обід.
Інгредієнти:
- Індичка стегно – 900 гр.;
- Мед – 2 ст. ложки;
- Часник – 2 зубки;
- Гірчиця – 2 ч. ложки;
- Перець;
- Соус соєвий;
- Морква – 1 шт.
Приготування:
- Моркву очистити. Натерти на тертці великого розміру;
- Часник очистити. Нарізати кубиками;
- З стегна видалити кістку (або купити вже готове філе). В звільнене місце помістити часник, моркву. Посипати сіллю. Поперчити;
- Скрутити рулетом. Загорнути у фольгу;
- Помістити в духову шафу. Запікати не менше години;
- Змішати мед, гірчицю і соєвий соус;
- Розгорнути фольгу. Змастити зверху отриманою сумішшю;
- Запікати п’ять хвилин.