Традиційним американським стравою на різдвяних святах є індичка, запечена в духовці цілком. М’ясо цієї птиці дуже корисне. Воно включає в себе багато вітамінів. Містить мінімум холестерину. Добре засвоюється організмом. Рекомендується вживати при проблемах з суглобами. Допомагає боротися з анемією, так як містить багато заліза. Страви з індички гіпоалергенні, тому ідеально підходять для маленьких дітей.
Запечене в духовці стегно індички
Смачне і легке в приготуванні страва прикрасить ваш вечеря або обід.
Інгредієнти:
- Індичка стегно – 900 гр.;
- Мед – 2 ст. ложки;
- Часник – 2 зубки;
- Гірчиця – 2 ч. ложки;
- Перець;
- Соус соєвий;
- Морква – 1 шт.
Приготування:
- Моркву очистити. Натерти на тертці великого розміру;
- Часник очистити. Нарізати кубиками;
- З стегна видалити кістку (або купити вже готове філе). В звільнене місце помістити часник, моркву. Посипати сіллю. Поперчити;
- Скрутити рулетом. Загорнути у фольгу;
- Помістити в духову шафу. Запікати не менше години;
- Змішати мед, гірчицю і соєвий соус;
- Розгорнути фольгу. Змастити зверху отриманою сумішшю;
- Запікати п’ять хвилин.
Тушкована індичка з овочами
Індичка – це страва корисне і легке, а з додаванням овочів поживне і подвійно корисна.
Інгредієнти:
- Кріп – 50 гр.;
- Кабачок – 600 гр.;
- Морква – 1 шт.;
- Перець мелений чорний;
- Цибуля – 1 цибулина;
- Цибулю зелений – 50 гр.;
- Олія соняшникова – 8 ст. ложок;
- Трави прованські;
- Вода – 1 склянка;
- Сіль;
- Індичка філе – 900 гр.;
- Базилік.
Приготування:
- Промити м’ясо. Просушити;
- Нарізати дрібними шматками;
- У сковороду налити олію. Розігріти;
- Перекласти індичку;
- Перемішати. Готувати дві хвилини;
- Налити воду;
- Конфорку поставити на мінімальний режим;
- Тушкувати півгодини;
- Морква промити. Очистити від шкірки. Нарізати смужками, маленького розміру. Можна скористатися теркою і натерти;
- З лука зняти лушпиння. Нарізати смужками;
- Овочі перекласти до індички;
- Кабачки вимити. Якщо плоди молоді, то можна нарізати, не очищаючи від шкірки і насіння. Якщо старі – обрізати шкірку і видалити насіння;
- Нарізати кубиками;
- Перекласти до індички;
- Додати перець, сіль, спеції, базилік і прованські трави;
- Перемішати. Готувати під кришкою півгодини;
- Зелень вимити. Нарізати;
- Додати в сковороду;
- Перемішати. Тушкувати 15 хвилин.
У вершковому соусі
Це ласощі можна готувати на вечерю і порадувати на святі гостей.
Інгредієнти:
- Чорний мелений перець – 2 ч. ложки;
- Філе індички – 500 гр.;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Вершки – 300 мл;
- Вершкове масло – 30 гр.;
- Борошно – 3 ст. ложки;
- Кріп – 50 гр.;
- Гірчиця – 1,5 ч. ложки.
Приготування:
- Помити м’ясо. За допомогою паперового рушника промокнути, видаливши всю вологу;
- Нарізати маленькими шматочками;
- Сковорідку розігріти. Налити олію. Розігріти;
- Покласти ідейку в сковорідку;
- Смажити поки м’ясо не стане золотого кольору;
- Протягом півгодини загасити;
- Посолити. Перемішати;
- У глибоку жароміцну ємність налити вершки. Додати гірчицю. Включити малий вогонь. Заважаючи варити п’ять хвилин;
- Насипати перець;
- Додати масло вершкове;
- Розмішуючи віночком ввести муку. Посолити;
- Кріп нашаткувати. Насипати в соус;
- Варити три хвилини;
- Перелити до м’яса;
- Варити 10 хвилин.
Як смачно приготувати м’ясо птиці у фользі?
Індичка стала більш доступною і з’явилася у продажу практично у всіх великих магазинах. Тому багато господинь стали частіше готувати страви з цього м’яса. Будучи дієтичним продуктом – це м’ясо ідеально підходить для повсякденного харчування й для тих, хто дотримується здорового способу життя.
Щоб індичка вийшла соковитою, потрібно запікати у фользі з додаванням овочів або фруктів. Не варто перетримувати м’ясо в духовці. В залежності від розміру м’яса, готують від півгодини до години.
Інгредієнти:
- Грудка індички – 900 гр.;
- Опеньки – 200 гр.;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Розмарин;
- Часник – 2 зубки;
- Перець білий мелений;
- Чебрець сушений;
- Чорнослив – 150 гр.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Олія оливкова.
Приготування:
- Гриби промити. Відварити одну годину. Нарізати на шматочки;
- Сковороду розігріти. Налити олію. Насипати опеньки. Смажити три хвилини;
- Часник очистити. Нарізати на тонкі шматочки;
- Додати до грибів. Готувати п’ять хвилин;
- З лука зняти лушпиння. Нарізати на смужки;
- Перекласти до опенькам. Гасити п’ять хвилин;
- Чорнослив вимити. Нарізати соломкою. Пересипати до грибів;
- Індичку вимити. Висушити;
- Посипати сіллю, перцем, спеціями. Натерти;
- Поперек розрізати шматок м’яса, щоб вийшов кишеню;
- В цей кишеньку покласти грибну начинку;
- Взяти зубочистки і зафіксувати, щоб в процесі приготування начинка не випала;
- Взяти фольгу і загорнути м’ясо;
- Помістити в духову шафу;
- У процесі приготування буде виділятися сік. Періодично відкривати фольгу і поливати індичку виділилася рідиною. Запікати півгодини;
- Зняти фольгу. Запікати 25 хвилин до красивої рум’яної скоринки.
Відбивні з філе індички в духовці
Якщо відбити м’ясо, то воно стане м’якше і швидше приготується.
Інгредієнти:
- Яйце – 3 шт.;
- Сіль – 1,5 ч. ложки;
- Сметана жирна – 130 мл;
- Сир – 200 гр.;
- Філе індички – 900 гр.;
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. ложки;
- Запашний перець мелений – 1,5 ч. ложки.
Приготування:
- Філе промити. Відбити кулінарним молоточком;
- Змішати перець і сіль;
- Натерти м’ясо;
- Залишити промаринуватися на півгодини;
- Яйця і крохмаль збити. Додати сметану. Перемішати;
- Кожен шматок індички вмочити в яєчну суміш;
- Деко промазати маслом. Викласти м’ясо;
- Сир натерти на тертці. Бажано на крупній;
- Посипати зверху на індичку;
- Відправити в духовку на півгодини.
М’ясний пиріг з індичкою
Дуже простий рецепт пирога з м’ясом індички. Готується з швидкого тесту.
Інгредієнти:
- Борошно вищий сорт – 300 гр.;
- Сухарі мелені – 40 гр.;
- Соус томатний – 50 мл;
- Молоко – 160 мл;
- Дріжджі пресовані – 15 гр.;
- Олія оливкова – 30 гр.;
- Цукор – 5 гр.;
- Сіль – 5 гр.;
- Яйце – 4 шт.;
- Насіння соняшнику;
- Індичка філе – 400 гр.;
- Цибуля порей – 50 гр.
Приготування:
- Підігріти молоко до кипіння не доводити;
- Додати дріжджі і цукор. Перемішати. Залишити на 15 хвилин;
- Борошно просіяти. Перемішати з сіллю;
- Залити в борошно молочну суміш і олія оливкова. Замісити тісто;
- Високу ємність змастити маслом. Покласти тісто. Накрити пакетом, щоб не покрилося кригою;
- Поставити в тепле місце. Тісто має стати більше в два рази;
- Коли тісто піднялося, обім’яти. Третю частину відокремити. Інше розкачати в круглий тонкий коржик. Діаметр повинен вийти близько 35 див. Взяти форму для запікання круглого розміру, перекласти в неї тісто. Краї повинні звисати;
- Тісто, що залишилося необхідно розкатати і вирізати зірочки;
- Томатним соусом змастити тісто. Якщо любите гостре, то візьміть соус чилі;
- Індичку нарізати шматочками. Додати яйця, сіль і мелені сухарі. Гострим ножем дрібно порубати;
- Сформувати котлети невеликого розміру. Обсмажити з кожного боку до рум’яного кольору;
- На тісто, намащеного томатною пастою перекласти котлетки;
- Цибулю тонко нашаткувати. Викласти між котлетами;
- Краї тіста, які звисають, натягнути на котлети. Верхівка повинна залишитися відкритими;
- Збити один жовток і змастити верхній шар тіста;
- Вирізані зірочки розмістити на поверхні котлет. Змастити жовтком;
- Посипати насінням;
- Залишити в теплі на півгодини;
- Духовку розігріти;
- Помістити пиріг в духовку. Випікати півгодини.
Рецепт приготування супу з стегна індички
Для приготування супу можна використовувати будь-яку частину птиці.
Якщо хочете отримати наваристий бульйон, використовуйте стегно індички. Варити необхідно не менше, ніж півтори години. При приготуванні супу для маленьких дітей, після закипання слід злити рідину, знову залити м’ясо водою і варити суп.
Інгредієнти:
- Сіль;
- Індичка стегно – 2 шт.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Морква – 2 шт.;
- Картопля – 3 шт.;
- Вода – 4,5 літра;
- Петрушка – 50 гр.;
- Макарони вермішель – 50 гр.;
- Яйце – 1 шт.;
- Вершкове масло – 120 гр.
Приготування:
- М’ясо промити. Обсушити за допомогою паперового рушника;
- Моркву вимити, очистити. Натерти на тертці або нарізати шматочками;
- Зняти лушпиння з цибулин. Нарізати смужками;
- У каструлі налити необхідну норму воду;
- Помістити індичку;
- Після закипання покласти половину норми овочів;
- Картоплю очистити. Нарізати кубиками;
- В піалі збити яйце;
- Петрушку промити і нашаткувати;
- На сковорідці розтопити масло вершкове. Залишилася моркву і цибулю покласти в масло і засмажити;
- З каструлі дістати індичку;
- Помістити зажарку і картоплю в бульйон. Протягом восьми хвилин проварити;
- М’ясо відокремити від кісточки. Нарізати;
- Перекласти в суп;
- Насипати вермішель. Перемішати;
- Влити збите яйце. Перемішати;
- Додати петрушку і сіль;
- Вимкнути конфорку. Дати настоятися півгодини. Кришку не відкривати.
Дієтичні пельмені
Всі звикли до пельменів з начинкою зі свинини і яловичини, але якщо замінити на фарш з м’яса індички, то вийде дієтичне блюдо.
Інгредієнти:
- Цибуля – 200 гр.;
- Перець запашний;
- Часник – 3 зубки;
- Вода – 60 мл;
- Сушений базилік;
- Перець чилі – 1 см;
- Яйце – 2 шт.;
- Рослинне масло – 20 мл;
- Індичка філе – 200 гр.;
- Борошно вищий сорт -250 гр.
Приготування:
- Борошно просіяти. Висипати на стіл. Зробити в центрі поглиблення. Вбити яйця і налити воду. Перемішати. Тісто не повинно бути липким. Дати настоятися в холоді півгодини;
- Зняти лушпиння з цибулі. Нарізати дрібно;
- Часник дрібно нарізати;
- На сковороду викласти цибулю. Залити олією. Додати часник і перець чилі. Засмажити;
- Індичку вимити. Нарізати дуже дрібно. Перекласти до цибулі. Додати спеції;
- Смажити поки м’ясо не приготується;
- Розкачати тісто. Повинен вийде тонкий пласт;
- Взяти склянку і вирізати круги;
- У центр покласти начинку;
- Краї зліпити. Кінці з’єднати. Вийдуть традиційного виду пельмені;
- Воду закип’ятити. Посолити;
- Перекласти пельмені. Варити вісім хвилин.
Стейки, смажені на сковороді
Приготувати стейк швидко і просто. Головне не перетримати індичку на сковорідці, щоб м’ясо не втратило своєї соковитості. Для стейка необхідно взяти товсту філейну частину.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 3 ст. ложки;
- Філе індички – 900 гр.;
- Соняшникова олія – 3 ст. ложки;
- Сіль;
- Чебрець – 5 гілочок;
- Часник – 3 зубки;
- Чорний перець.
Приготування:
- М’ясо вимити. Обов’язково просушити. Скористайтеся для цього паперовим рушником;
- Видалити всі плівки;
- Нарізати на стейки товщиною в три сантиметри;
- Відбити кухонним молотком кожен шматок;
- Перець змішати з сіллю. Обмазати кожен стейк;
- Нагріти сковорідку. Налити олію;
- Вільно розташувати шматки м’яса. Дві хвилини смажити з кожного боку;
- Вогонь переключити на мінімум. Смажити по п’ять хвилин з кожного боку;
- Часник віджати в часничниці;
- Перекласти В сковороду масло вершкове, чебрець і часник. Обсмажити м’ясо ще три хвилини;
- Вийняти зі сковороди. Загорнути у фольгу. Залишити на 10 хвилин.
Рецепт приготування з сиром і грибами
Швидкий варіант приготування, добре підійде для любителів м’яса по-французьки. Шматочки індички, вкриті грибами і цибулею, зверху прикриті хрусткою скоринкою сиру – ідеальний варіант для вечері або обіду, який сподобається всім членам сім’ї.
Інгредієнти:
- Приправа з трав;
- Сир – 150 гр.;
- Сіль;
- Перець;
- Печериці – 7 шт.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Індичка філе – 700 гр.;
- Маслини – 7 шт.;
- Майонез – 200 мл
Приготування:
- Взяти форму для запікання. Змастити соняшниковою олією;
- Індичку промити. Нарізати дрібними шматочками;
- Перекласти в підготовлену ємність;
- Посипати сіллю, травами і перцем;
- Цибулю очистити. Нарізати дрібно;
- Посипати овочем м’ясо;
- На тертці великого розміру натерти гриби;
- Посипати печерицями м’ясо;
- Маслини нарізати. Шматочки повинні бути дрібними. Розмістити над грибами;
- Майонез розмістити по поверхні м’яса;
- Сир натерти. Розподілити по всій поверхні;
- Помістити в духовку. Запікати півгодини.
Рулет, запечена в духовці
Інгредієнти:
- Бекон – 70 гр.;
- Вершковий сир – 200 гр.;
- Сіль;
- Соняшникова олія;
- Цибуля – 2 цибулини;
- Перець чорний;
- Мелена паприка;
- Чебрець;
- Печериці – 100 гр.;
- Індичка – 900 гр.;
- Розмарин;
- Сушений базилік;
- Вершкове масло – 30 гр.
Приготування:
- М’ясо вимити. Щоб воно було ніжне і соковите, видалити плівку, відбити кухонним молоточком з кожної сторони;
- Посипати спеціями і сіллю;
- Перелити соняшникову олію у сковорідку. Підсмажити бекон;
- Дістати бекон з сковорідки;
- Печериці промити. Нарізати смужками;
- Помістити в жир від бекону. Засмажити;
- Цибулю очистити. Нашаткувати. Додати до грибів. Засмажити;
- Перекласти до бекону. Посолити. Перемішати;
- Вершковий сир розтерти з поверхні м’яса;
- Зверху рівномірно розподілити смажену начинку;
- Щільно згорнути в рулет;
- Взяти кухонну нитку. Обв’язати рулет;
- Посипати спеціями. Змастити маслом вершковим;
- Перекласти на деко;
- Готувати півтори години. Температура запікання 200 гр.
Готуємо в мультиварці
Щоб заощадити час, можна приготувати комплексне страву в мультиварці з індичкою та овочами. Продукти просочаться ароматом і смаком, створять кухарський шедевр. Індичка вийде дуже соковитою, запашною і ситної.
Інгредієнти:
- Соус томатний – 3 ст. ложки;
- Цибуля – 3 шт.;
- Молодий Кабачок – 1 шт.;
- Картопля – 7 шт.;
- Масло рослинне – 100 мл;
- Кип’ячена вода – 1 склянка;
- Ідейка – 400 гр.;
- Сіль;
- Перець.
Приготування:
- Індичку вимити. Нарізати шматочками;
- Натерти перцем і сіллю;
- У чашу мультиварки налити олію. Включити режим «випічка»;
- Перекласти індичку;
- Готувати 20 хвилин, регулярно перемішуючи;
- З овочів зняти шкірку. Нарізати дрібними шматками;
- Картоплю і цибулю нарізати кубиками;
- Помістити до м’яса;
- Налити томатну пасту, воду. Посолити. Перемішати;
- Перемкнути таймер на годину. Готувати в тому ж режимі.