Швидкі і прості оладки
Коли постає питання про те, що можна приготувати з картопляного пюре, що залишилося після минулого трапези, багато господинь віддають перевагу ніжному і нескладному страви – картопляних оладок.
Для підготовки оригінальних і ситних виробів, які просто «летять» на сніданок, необхідні:
- ½ Кг пюре;
- 100 г борошна;
- шматочок сиру;
- яйце;
- 100 мл соняшникової олії;
- сіль, мелений перець, зелень сметана.
Черговість дій:
- У тарілку з пюре вбивається яйце.
- Далі додаються сирна стружка, сіль, спеції і ½ борошна.
- В тарілці вимішується фарш, з якого формуються коржі, присыпающиеся з двох сторін залишилася борошном.
- При бажанні борошно замінюється сухарями для панірування.
- Картопляні оладки обсмажують на розжареній олії.
- Вироби з рум’яною скоринкою перед подачею поливаються сметаною і притрушиваются рубаною зеленню.