Ця стаття стане зручною підказкою для всіх, хто намагається відшукати, що приготувати з курки. Страв з обговорюваної птахом у складі величезна безліч. Далі опубліковані тільки найвдаліші та смачні рецепти.
Що приготувати з курки в духовці?
Приготування курки в духовці не вимагає великих тимчасових витрат. Більшість таких страв готується швидко і просто. Досить компоненти подрібнити, викласти їх у форму і відправити запікатися.
Запечена курка в спеціях цілком
Інгредієнти: тушка птиці приблизно на 2 кіло, пісне масло, половина лимона, сіль, по щіпці меленого чорного перчика, коріандру, солодкої паприки, імбиру, каррі і насіння зіри.
- Курка поміщається в зручний тазик і зі всіх сторін натирається лимонними часточками. Далі вона залишається хвилин на 20.
- Всі спеції ретельно розтираються разом в ступці. До них всипається сіль.
- Сухим маринадом знову з усіх боків натирається тушка. І під кришкою залишається на пару годин.
- Ніжки курки зв’язуються, після чого вона переміщається в промаслений вогнетривкий посуд.
Зверху ємність покривається фольгою і страва запікається 40-45 хвилин при середній температурі. Без покриття курка буде рум’янитися в духовці ще близько півгодини вже при 210-220 градусів.
Філе по-французьки
Інгредієнти: 920 г філе без шкіри, кухонна сіль, 3 стиглих помідора, 280 г сиру, суміш перців.
- Обсушенное м’ясо нарізають широкими тонкими пластами і відбивається.
- Заготовки перекладаються на деко, присаливаются і перчатся.
- На кожен шматочок філе викладається кілька кружечків помідорів і висипається тертий сир.
У помірно прогрітому духовій шафі блюдо запікається 20-25 хвилин.
Жульєн з грибами і куркою
Інгредієнти: півкіло курятини, 270 г свіжих печериць, велика біла цибулина, 90 г сиру, склянку сметани середньої жирності, 1 ст. л. найвищого гатунку борошна, 40 г вершкового масла, сіль, дрібку мускатного горіха.
- Куряче філе вариться у солоному окропі, нарізається соломкою.
- На розігрітій олії до прозорості спочатку обсмажуються тільки цибульні кубики, а потім, вже разом з грибами.
- Коли з сковорідки випарується вся рідина, можна посипати її вміст борошном і викладати сметану і м’ясо.
- Через пару хвилин обжарювання маса солиться, присипається мускатним горіхом і розкладається у спеціальні форми. Зверху щедро сиплеться тертий сир.
Запікається жульєн з грибами і куркою не більше 20 хвилин при 190 градусах. Готову страву покриється апетитною рум’яною скоринкою.
Як приготувати курку-гриль в духовці?
Інгредієнти: ціла тушка курки, 3-5 часникових зубчиків, сіль, 1 ст. води, будь-які приправи.
- Промита куряча тушка обсушивается паперовими серветками, натирається сумішшю вибраних приправ і солі.
- М’ясо буде маринуватися в прохолоді від 2 до 9 годин.
- Вода виливається в спеціальну підставку для запікання курки. Зверху на ній розташовується тушка.
Курка гриль в духовці буде готуватися 70-90 хвилин при 200-220 градусах. Точний час запікання залежить від розміру тушки.
Грудка запечена з ананасами
Інгредієнти: 6 шт. курячих грудок (половинки), банку ананасів в сиропі, 110 г легкого майонезу, 260 г сиру, сіль.
- Філе зрізають з кісток, зачищається від жил, ріжеться на середні шматочки, відбивається з двох сторін.
- Підготовлене м’ясо викласти на деко, змащене маслом, посипається сіллю.
- Зверху розподіляються шматочки консервованих фруктів без сиропу.
- Далі йде крупно тертий сир і майонезна сітка.
Запікається частування в гарячій духовці близько 40-45 хвилин.
Картопляна запіканка з птахом
Інгредієнти: за півкіло картопляних бульб і курятини, по 220 г білого цибулі та сиру, часник за смаком, 1,5 ст. сметани, трохи майонезу, сіль, пахучі трави.
- Курка нарізане тонкими скибочками, часник – слайсами. Ці продукти змішуються, солятся, приправляється травами і поливаються майонезом. Отримана маса повинна постояти близько 20-25 хвилин.
- Цибулю ріжуть тонкими кільцями, сир крупно треться.
- Сметана солиться і змішується з будь-якими ароматними травами.
- Картопля нарізати тонкими кружечками.
- В промаслений форму викладається цибульний шар. Зверху йде картопля з великою кількістю сметанного соусу.
- Далі щільно укладається курятина і посипається сиром.
- Шари повторюються, поки не закінчаться продукти.
Запіканка готується трохи менше години при середній температурі. Її готовність перевіряти гострим ножем.
Класичний курча тютюну
Інгредієнти: середня куряча тушка, 5 ст. л. олії, по малий. ложці сушеного коріандру і домашньої аджики, гранульований часник.
- Куряча тушка позбувається від зайвого жиру. Її потрібно распластать вздовж хребтової кістки, промити і обсушити.
- Птах натирається сухим часником, аджикою і коріандром.
- Далі можна залишити курчати маринуватися або відразу відправити готуватися.
- Спочатку тушка з двох сторін злегка обсмажується на розігрітому маслі під важкою кришкою (щоб м’ясо не втрачало своєї форми).
Далі курча перекладається на деко, до нього додається трохи підсоленої води і страва запікається ще 17-20 хвилин.
Випікаємо з овочами в горщиках
Інгредієнти: середній баклажан, 420 г філе птиці, 230 г кабачка, великий томат, цибуля-порей (1 шт.), 2 болгарських перцю різних кольорів, 3-5 зуб. часнику, морквина, 2 ч. л. бульйону-приправи, сіль.
- Баклажан мельчится кубиками, засипається сіллю, перемішують і залишають хвилин на 20-25.
- В цей час на розігрітому маслі обсмажується соломка перцю і моркви. Коли овочі розм’якшаться, до них перекладаються всі інші – промиті кубики баклажана, подрібнений кабачок, цибулю, помідори.
- Ще через пару хвилин обжарювання всипається подрібнений часник.
- Разом маса гаситься 5-6 хвилин.
- Філе ріжеться кубиками і однаковими порціями розкладається по чотирьох горщикам. Зверху викладаються овочі зі сковороди.
- У кожен горщик додається бульйон-приправа і на 2/3 заливається підсолена вода.
Блюдо запікається трохи більше півгодини в духовці при 200-210 градусів.
Курка, запечена з лимоном і чебрецем у фользі
Інгредієнти: 300 г курячих гомілок і стегенець, великий лимон, по 25 г олії оливи і вершкового, 2 часникового зубчики, малий. ложка чебрецю, 90 мл білого сухого вина.
- Курка промивається, натирається сіллю.
- В окремому посуді змішується подрібнена цедра лимона, чебрець, два види масла, роздавлений часник.
- Сумішшю з попереднього кроку шматки курки натираються поверх солі.
- Залишився без цедри лимона ріжеться на 6-8 частин.
- У форму викладається курятина. Між її шматками розташовуються часточки фрукта.
- Зверху виливається вино.
Блюдо запікається близько 50 хвилин при 190 градусах.
Стегна в рукаві
Інгредієнти: 9-10 стегенець, 5-6 часникових зубков, суміш сметани і майонезу, сіль, спеції.
- Промите і обсушенное м’ясо переміщається в глибоку чашу. Воно солиться і натирається спеціями. У такому вигляді стегна залишаються хвилин на 40.
- М’ясо змішується з соусом з майонезу, підсоленій сметани і розчавленого часнику. Далі воно перекладається в рукав для запікання. Покриття обов’язково протикається зубочисткою у кількох місцях, щоб виходив пар.
- Заготівля укладається на деко.
Готується страва в дуже гарячій духовці 40-45 хвилин.
Крильця в медово-соєвому соусі
Інгредієнти: кіло крил, 3 мал. ложки меду, 2 часникового зубчики, ¾ склянки соєвого соусу без добавок.
- Кожне підготовлене крильце по суглобу ріжеться на три частини. Найтонший краєчок викидається або відкладається для супу.
- У ємність вливається соус, додається бджолиний мед.
- До інгредієнтів викладаються крила, додається пропущений через прес часник. Продукти добре перемішуються прямо руками.
- Бажано залишити крила в маринаді на всю ніч.
- Вранці частини птиці викладаються в жаростійку промаслений ємність. Зверху виливається трохи залишився маринаду.
При 180 градусах частування буде запікатися близько півгодини.
Курка з гречкою під сирною скоринкою
Інгредієнти: середня куряча тушка, 2 ст. гречаної крупи і стільки ж окропу, цибулина, сухий часник, сіль, щіпка хмелі-сунелі, майонез і сметана, 80 г сиру.
- Крупа промивається і відразу викладається на дно промасленим форми.
- Зверху розсипаються кубики цибулі і сухий часник.
- Далі йдуть середні шматки курки.
- М’ясо присипається хмелі-сунелі.
- Курятина промащується сумішшю з сметани і майонезу, а також заливається солоною гарячою водою.
- Зверху висипається весь тертий сир.
Майбутній обід відправляється в духовку приблизно на годину при середній температурі.
В мультиварці
Мультиварка відмінно справляється з приготуванням різноманітних страв з курки. Для цього підійде будь-яка модель пристрою.
Холодець з курки в мультиварці
Інгредієнти: ціла тушка курки приблизно на 1,5 кг, 2 цибулини, 1 кг курячих лапок, 3 лаврових листочка, середня морква, часник, сіль.
- Лапки промиваються, позбавляються від кігтів, зачищаються. Далі їх потрібно замочити в холодній воді на пару годин. Окремо в крижаній рідини замочується і розрубана на шматки куряча тушка.
- Вимочене м’ясо перекладається в чашу пристрою. Туди ж відправляються інші перераховані в рецепті компоненти без часнику. Овочі – цілком.
- Вміст «розумної каструлі» заливається рідиною, щоб вона повністю покрила продукти.
- У режимі, призначеному для гасіння, майбутній холодець нудиться 4-4,5 години.
- Хвилин за 20 до готовності додається подрібнений часник. Бульйон пробується на смак. При необхідності його можна досолити. Якщо вас мучать сумніви про те, застигне чи холодець, на цьому етапі розчиніть в половині склянки бульйону трохи желатину і вилийте його в чашу мультиварки.
- З кісток знімається м’ясо, овочі і лаврушка викидаються.
- Бульйон ретельно проціджують.
- М’ясні волокна розкладаються по пиалкам і заливаються рідиною з попереднього кроку.
Готовий холодець з курки залишається в прохолоді на всю ніч для застигання.
Смачний плов з куркою
Інгредієнти: півкіло м’яса птиці, по 180 г цибулі і моркви, 4-6 часникових зубків, 2 мультиварочных склянки рису і в 2 рази більше води, сіль, набір спецій для плову.
- В режимі «Випічка» без кришки спочатку обсмажуються середні шматочки курятини. Далі вони вже готуються з подрібненими овочами ще 10-12 хвилин.
- Поверх піджарки висипається промитий рис, розкладаються цілі часникові зубки. Додається сіль і приправи.
- На продукти виливається вода.
Плов з курки за таким рецептом буде готуватися у відповідній програмі до її завершення.
Бешбармак з курки в мультиварці
Інгредієнти: куряча тушка, 5 репчатых цибулин, 380 г спеціальної локшини, 3-4 листочки лавра, 30 г свіжого кропу, сіль, спеції.
- Курка ріжеться на шматки, укладається в чашу пристрою разом з сіллю, 2 цілими луковками, лаврушкой, спеціями. Зверху продукти повністю заливаються водою і готуються 70 хвилин у програмі «Суп».
- З бульйону витягується гуща. М’ясо знімається з кісток і ділиться на волокна, а все решта викидається. Бульйон, що залишився доводиться до кипіння. У нього по черзі опускаються тонкі кільця цибулі приблизно на 30 сек.
- У бульйоні відварюється і спеціальна локшина для бешбармака, згідно інструкції.
- На плоске блюдо спочатку викладається локшина. Зверху розподіляється куряче м’ясо і цибулю.
Готовий бешбармак з курки прикрашається подрібненим кропом і подається до столу.
Легкий курячий суп з вермішеллю
Інгредієнти: 270 г курятини, дрібна сіль, цибулина, 80 г вермішелі-павутинки, морквина, 2 л очищеної води, 3 бульби картоплі, 3 стебла зеленої цибулі, суміш перців.
- У чаші «розумної каструлі» у програмі випічки обсмажуються довільно подрібнені цибуля та морква.
- Коли ці інгредієнти «зазолотятся» до них, викладаються шматочки курячого м’яса і соломка картоплі.
- Відразу після цього вливається вода, додаються перчики і сіль.
- У програмі «Суп» частування буде варитися 60-70 хвилин.
- За 6-7 хвилин до готовності страву висипається вермішель.
Подається суп з подрібненою зеленою цибулею.
Дієтичне куряче філе на пару
Інгредієнти: 2 грудки, 1 л очищеної води.
- З грудки знімається філе, з якого потрібно зрізати всі плівки.
- Птах викладається на спеціальну підставку для приготування на пару.
- У чашу приладу виливається гаряча вода. Зверху встановлюється піддон з м’ясом.
Під кришкою птах готується 40-45 хвилин у програмі «На пару».
Тушкована курка зі сметаною і часником
Інгредієнти: середня тушка курки, половина склянки жирної сметани, сіль, 5-6 часточок часнику, 5 ст. л. просіяного борошна, склянку очищеної води, суміш перців.
- Птах рубається середніми шматками, натирається сіллю і перцем, обвалюється в борошні. Далі скибочки до зарум’янювання смажаться у відповідній програмі на невеликій кількості олії. Їх треба викладати в чашу в один шар і готувати порційно.
- Вся курка складається в ємність, до неї додається сметана і роздавлений часник.
- Після перемішування продуктів активується режим «Гасіння» на 60-70 хвилин.
Точний час приготування страви залежить від розміру м’ясних шматків.
Відбивні з сиром в мультиварці
Інгредієнти: велика куряча грудка, 80 г сиру, сіль, суміш приправ, склянка борошна найвищого гатунку, 3 великі ложки майонезу, 3 сирих яйця.
- М’ясо ріжеться однаковими рівними шматочками, відбивається. Скибочки солятся, присипаються приправами.
- Яйця збиваються, до них поступово підсипається борошно.
- Сир нарізати на шматочки за розміром відбивних.
- В чаші пристрою розігрівається масло. У нього викладаються скибочки м’яса, однією стороною занурені в кляр (саме цією частиною вони опускаються в масло).
- Зверху відбивною розташовується шматочок сиру і виливається ще трохи кляру.
- У програмі «Випічка» страва обсмажується з двох сторін.
Подається готове блюдо з рисом або овочами.
Курячі гомілки в італійському стилі
Інгредієнти: 6 гомілок, 2 солодких перцю різних кольорів, 5 помідорів, часнику, 2 цибулини, по парі гілочок майорану, розмарину, стакан томатного соку (густого), сіль.
- Спочатку у відповідному режимі зі всіх сторін обсмажуються гомілки, натерті сіллю.
- Далі до м’яса висипаються кільця цибулі, рубаний часник, соломка перців. Разом продукти смажаться ще 6-7 хвилин.
- У чашу пристрою завантажуються подрібнені томати.
- Зверху виливається сік з помідорів, додається счищенный зі стебел розмарин, майоран.
- Програма випічки запускається на 40-45 хвилин.
Подається частування разом з підливою, що утворилася.
Тушкована з грибами і картоплею
Інгредієнти: 4 картопляні бульби, 380 г курячого філе, морква, 130 г свіжих печериць, 1 ст. л. томатної пасти, сіль, суміш мелених перців, ріпчаста цибулина.
- Дрібно нарізане м’ясо злегка обсмажується у відповідному режимі. До курятині відправляються все довільно подрібнені овочі, гриби. Разом компоненти 8-9 хвилин нудяться при частому помішуванні. За цей час вони повинні злегка розм’якнути.
- Далі у ємність наливають невелику кількість води з сіллю, сухими перцем і томатною пастою.
- Блюдо нудиться до розварювання картоплі в програмі «Гасіння».
Готове частування подається до столу гарячими з домашнім хлібом.
Макарони з куркою в мультиварці
Інгредієнти: 270 г курячого філе, 170 г ріпчастої цибулі, зубок часнику, 3 склянки сухих макаронів, 2,5 ст. очищеної води, сіль, мелений перець.
- У програмі для смаження 13 хвилин під закритою кришкою готуються невеликі шматочки філе.
- За 3-4 хвилини до закінчення режиму до м’яса відправляються полуколечки цибулі і шматочки часнику. Продукти обсмажуються разом. Маса солиться і перчится за смаком.
- Далі в ємність всипати сухі макаронні вироби і заливається некипяченая вода.
Страва готується в програмі «Спагетті» до відповідного сигналу.
Що приготувати з курки на сковороді?
Якщо у господині на кухні немає помічників у вигляді мультиварки або духової шафи, то навіть на звичайній сковорідці їй вдасться приготувати смачні страви з курки. Правда, серед них в основному варіанти для щоденного обіду, а не святкового столу.
Чахохбілі з курки
Інгредієнти: куряча тушка на 1,5 кіло, 370 г цибулі-ріпки, 60 г масла вершкового, 4-7 зуб. часнику, 720 г помідорів, 220 г болгарського перцю, пучок зелені, половинка перчика чилі, 2 ч. л. дрібної солі, по дрібці шафрану і хмелі-сунелі.
- Тушка ріжеться середніми шматочками. Вони натираються сіллю.
- Солодкий перець подрібнюється соломкою, а гострий і часник – дрібними кубиками.
- Цибуля шинкуется півкільцями, помідори без шкірки труться на крупній тертці.
- Зелень промивається і дрібно рубається.
- На сухій сковороді шматки птиці обсмажують до зарум’янювання. Потім вони перекладаються в тепле місце.
- На жирі, що залишився, змішаним з розтопленим вершковим маслом, смажаться підготовлені у другому і третьому кроці продукти, крім помідорів.
- Коли шматочки овочів «зазолотятся» до них, викладаються томати, додається сіль, курятина. Під кришкою маса нудиться на повільному вогні близько півгодини.
- Засипається зелень, всі спеції. Блюдо гаситься ще 8-9 хвилин.
Готове чахохбілі з курки знімається з вогню і залишають на 15-17 хвилин.
Смажена шматочками курка на сковороді
Інгредієнти: 720 г курячого філе, сіль, 2 помідора, половинка середнього кабачка, суміш перців, половинка баклажана.
- Курка нарізається невеликими шматочками, солиться і швидко обсмажується на сильному вогні до рум’яності.
- Потім м’ясо перекладається в окрему миску, а в тій же ємності готуються шматочки овочів до м’якості.
- Залишилося викласти до них курку, поперчити масу і томити на повільному вогні 10-12 хвилин.
За цей час смажена курка на сковороді просочиться ароматами овочів і стане ніжною, м’якою.
Соковиті курячі котлетки
Інгредієнти: 830 г філе курки, 2 шт. цибулі-ріпки, велике яйце, сіль, улюблені приправи.
- Великі шматочки цибулі разом з філе птиці подрібнюються спеціальною насадкою блендера. Для цієї мети можна використовувати і м’ясорубку.
- У фарш додається сіль, спеції, сире яйце.
- Продукти добре вимішуються.
Отримана маса ложкою викласти на сковорідку у вигляді котлет, які обсмажують з двох сторін.
В соєвому соусі
Інгредієнти: близько кіло будь-яких частин курячої тушки, 2 шт. цибулі-ріпки, 90 мл соєвого соусу, щіпка будь-яких сушених трав, 1 ст. л. олії оливи, сіль.
- До великих шматочків курки додається сіль і тонкі полуколечки лука.
- Для маринаду з’єднуються залишилися компоненти.
- М’ясо заливається соусом і залишають на всю ніч (якщо часу немає, буде достатньо 3-4 годин).
Замаринована курка разом з цибулею обсмажується на сковороді з добре розігрітим жиром.
Рубані котлети курячі
Інгредієнти: 620 г філе курки, 80 г сметани, велике яйце, головка ріпчастої цибулі, 30 г просіяного борошна, пучок зелені, сіль, кольорові мелені перці.
- Філе гострим ножем ріжеться дуже дрібними кубиками. До нього відразу відправляється дрібно нашаткована зелень.
- У масу додаються залишилися компоненти.
- Суміш не повинна вийти занадто рідкою, інакше котлети при смаженні будуть розпадатися.
- Після чергового вимішування складових «тісто» викладається на сковорідку широкої ложкою.
- Кожна котлета обсмажується з кожного боку за 6-7 хвилин. Не потрібно накривати сковорідку кришкою.
Подається готове частування з будь-яким гарніром.
Відбивна з курячого філе
Інгредієнти: велике яйце, 4 ст. л. цільнозерновий борошна, 2 курячих філе, щіпка солі, стільки ж свіжомеленого чорного перцю, 6 ст. л. очищеної води, 1 ст. л. лляної олії, сухий часник.
- Філе нарізати придатними для відбивних шматочками. Далі воно акуратно відбивається, натирається сумішшю солі, сухого часнику і перцю.
- Для приготування панірування яйце збивається до пінки.
- На окрему плоску тарілку висипається цільнозернові борошно.
- Спочатку підготовлені шматочки курятини умочують в яйце, а потім обвалюються в борошні.
Відбивні обсмажують на добре розігрітому лляному маслі.
Готуємо вершковою підливі
Інгредієнти: 330 г філе птиці, 2 часникових зубки велика цибулина, 5-6 пір’їн зеленого цибулі, 90 г сметани, по дрібці солі і суміші мелених перців, 130 г жирних вершків.
- Спочатку на сковороді до рум’яності обсмажуються найтонші полуколечки цибулі і шматочки часнику.
- Далі до них викладаються невеликі шматочки курки.
- Додається сіль, перець.
- Через 10-12 хвилин можна вливати сметану і вершки.
- Маса доводиться до кипіння і гаситься на мінімальному вогні до повної готовності.
В отриману підливку додається подрібнений зелений лук, після чого її відразу можна викладати на порцію гарніру.
Курячі стегенця на сковороді з золотистою скоринкою
Інгредієнти: 6 стегенець, 4 ст. ложки жирної сметани, 1 ст. л. малинового оцту, сіль, 12 шт. пряних злив, 6 ст. л. майонезу, суміш перчиком.
- З стегенець знімається шкіра. На м’ясі робляться некрізні надрізи, кожен з яких поміщається по половинці сливи.
- Далі курятина зі всіх сторін обмазується підсоленим і перченным майонезом.
- Посуд з птахом накривається кришкою і забирається на пару годин в прохолоду.
- Підготовлена курятина обсмажується на розігрітій сковорідці з усіх боків до золотистої скоринки. Масло при цьому можна не додавати.
- Далі в сковорідку вливається оцет і викладається сметана.
Залишилося тушкувати страву ще хвилин 20.
Як смачно приготувати курячі крильця на сковороді?
Інгредієнти: 6 шт. крил, щіпка каррі, сіль.
- Крила ріжуться на три частини. Фаланги без м’яса видаляються.
- Решту частини присипаються сіллю і каррі. Не заборонено додавати до них та будь-які інші улюблені спеції.
- Можна залишити курятину маринуватися на кілька годин або ж відразу викладати на сковорідку і смажити до появи скоринки.
Смачно подавати частування з гострим кетчупом.
Закуски з курки
Курка у вареному, запеченому і смаженому вигляді стає основою смачних закусок. Серед них багато і святкових варіантів з апетитним оригінальним оформленням.
Салат з вареної грудинки і пекінської капусти
Інгредієнти: 180 г відвареної грудки, до 270 г пекінкі, жменю зерен цукрової кукурудзи (консерви), 2 варених яйця, жменю білих сухариків, майонез, кріп, сіль.
- У салатницю відразу відправляються кукурудзяні зерна без рідини.
- Далі до них висипається соломка вареного м’яса, нашаткована свіжа пекинка і кубики варених яєць.
- Заправляється салат з вареної грудинки і китайської капусти підсоленим майонезом.
Порційно розкладене прикраса присипається сухариками і подрібненим кропом.
Рулетики з курки з грибами
Інгредієнти: 820 г курячого філе, 270 г свіжих печериць, ріпчаста цибулина, 60 г напівтвердого сиру, 1,5 ст. вершків середньої жирності, 4-5 гілочок кропу, сіль, улюблені спеції.
- Філе курки, нарізане тонкими пластинами і з двох сторін обережно відбивається.
- Натирається сіллю, перчиками.
- Свіжі гриби нарізати соломкою і добре обсмажують з кубиками цибулі. З сковорідки повинна випарується вся волога. Маса підсолювати за смаком.
- На кожен підготовлений шматок м’яса викладається трохи начинки з попереднього кроку. Шматочки скручується у вигляді рулетів і викладаються на сковорідку швом вниз.
- Спочатку частування добре обсмажується на розігрітій олії з обох сторін. Потім заливається подсоленными вершками, посипається тертим сиром і нудиться під кришкою до вбирання вологи.
Готові рулетики розрізають на шматочки, присипаються подрібненим кропом і відразу подаються до столу.
Піца з грибами та куркою на тонкому тесті
Інгредієнти: 320 г першосортної борошна, дрібку солі, стакан кефіру, половина пачки вершкового масла, 1 ст. л. цукру-піску, ½ малий. ложки соди, велике яйце, 130 г вареного філе птиці, сир, помідори, свіжі печериці, кетчуп, орегано.
- Масло розтоплюється, остуджується, змішується зі збитим яйцем і теплим кисломолочним продуктом.
- В однорідну масу по черзі всипати всі сухі компоненти.
- Готове тісто покривається чистим рушником і залишають хвилин на 17.
- Для начинки томати, гриби та філе курки ріжуться пластинками, сир крупно треться.
- Тісто розкочується, отриманий пласт змащується кетчупом і присипається орегано.
- Зверху довільно викладається начинка. Головне, щоб останнім ішов сир.
Піца буде запікати 20-25 хвилин в гарячій духовці.
Рулет з лаваша з філе птиці
Інгредієнти: 2 тонких вірменських лаваша (завдовжки 1 м), 230 г відвареного філе, майонез, свіжий часник, 90 г сиру, сіль, спеції.
- Варена курятина комбайном перекручується до стану дрібної крихти. До неї додається роздавлений часник і майонез.
- Маса солиться, присипається спеціями, добре вимішується.
- Сир дрібно треться.
- На перший лаваш викладається куряча начинка. Потрібно рівномірно розподілити її по основі.
- Зверху укладається другий лист. Він добре промащується майонезом і посипається тертим сиром.
- Конструкція згортається в щільний рулет, який загортається в харчову плівку і на пару годин забирається в прохолоду.
Перед подачею закуска нарізати середніми шматочками.
Закуска з курки і чорносливу
Інгредієнти: 6 перепелиних яєць, 7 шт. чорносливу без кісточок, 3 великі ложки рубаних ядер волоських горіхів, 120 г сиру, 2-4 зуб. часнику, майонез, зварена до готовності грудка.
- Яйця збиваються, солятся і обсмажуються на сковороді у вигляді омлету. Коли корж охолоне, вона ріжеться соломкою.
- До шматочках омлету відправляється дрібно нарізаний і попередньо вимочений у гарячій воді чорнослив. Туди ж висипаються горіхи.
- У майбутній салат додається соломка вареного м’яса птиці і тертий сир.
Заправляється закуска сумішшю підсоленого майонезу і роздавленого часнику.
Салат з додаванням корейської моркви і огірка
Інгредієнти: 220 г вареного філе стегна, 170 г сиру, 2 свіжих міцних огірочка, 170 г готової «корейської» моркви, соус.
- Курятина рветься на волокна і відправляється в кулінарне кільце, встановлене на плоску тарілку.
- Зверху розташовується морква без розсолу.
- Далі йде соломка сиру і терті свіжі огірки.
- Кожен шар закуски промащується підсоленим соусом, наприклад, звичайним майонезом.
З салату знімається кулінарне кільце і його верхівка довільно прикрашається.
Грибний салат з курячим філе
Інгредієнти: 460 г відвареного філе солоного, 320 г свіжих печериць, 5 великих варених яєць, сіль, соус.
- Заздалегідь зварена курятина остуджується і довільно подрібнюється. Можна нарізати її кубиками або ж порвати на волокна.
- Гриби ріжуться дуже дрібними шматочками і смажать до готовності. У процесі їх потрібно посолити за смаком.
- До остившім печерицям треться яєчний білок. Далі отримана маса першим шаром викласти в салатник.
- Зверху розташовується філе з соусом (наприклад, з майонезом).
- Останнім шаром йдуть раскрошенные яєчні жовтки.
Подається Салат до столу після пари годин просочення в прохолоді.
Закуска з курячої грудки в помідорах
Інгредієнти: 2 стиглих томатів, куряча грудка, по 3 ст. л. олії оливи і нежирної сметани, 1 ч. л. бальзамічного оцту, 8-9 листочків базиліка, 2 гілочки свіжого орегано, сіль, часник за смаком.
- У великих стиглих томатів гострим ножем зрізують верхівки. Маленькою ложкою з них вичищається м’яка серцевина.
- Грудка відварюється до готовності, рубається кубиками, змішують з подрібненими листочками орегано і часником.
- До майбутньої начинці додається оцет, олію, нарізаний базилік, сіль і сметана.
- Овочеві чашечки натираються сіллю. В них начинку.
- Заготовки відправляються в духовку на 8-9 хвилин при 150-160 градусів.
За бажанням, можна запікати помідори з «шапочкою» з тертого сиру.
Салат з овочів з куркою і сухариками
Інгредієнти: 380 г курячого філе, 130 г сиру, жменя білих пшеничних сухарів, 2 шт. помідорів і свіжих огірочків, червоний і жовтий болгарський перець, часник за смаком, майонез, сіль.
- М’ясо вариться до готовності, рветься соломкою і укладається на дно плоскої тарілки.
- Зверху відправляються кубики томатів, змішані з розчавленим часником і підсоленим майонезом.
- Далі йдуть кольорові кубики перцю. Розподіляється майонез.
- Залишилося зробити шари з соломки свіжих огірків, сухарів і тертого сиру.
Вийшла закуска буде настоюватися в прохолоді близько 1,5 годин.
Листковий салат з курячою грудкою і кукурудзою
Інгредієнти: 70 г нежирної сметани і майонезу, сухий часник, 3 варених яйця, 230 г вареної курячої грудки, 90 г консервованої кукурудзи, міцний свіжий огірок, сіль.
- Філе остуджується, після чого гострим ножем мельчится кубиками. Воно стане самим першим шаром салату. Можна відразу промазати м’ясо соусом зі сметани, майонезу, солі та сухого часнику.
- Далі розподіляються довільно нарізані варені яйця. Найзручніше так само нарізати їх кубиками.
- Наступним шаром стане огіркова соломка з соусом.
- Останніми на закуску висипаються солодкі кукурудзяні зерна.
За смаком можна прикрасити готовий салат будь свіжою зеленню. Перш ніж знімати з нього пробу, потрібно дати страві настоятися 2-3 години.
Гарячий салат з курки, перцю, стручкової квасолі
Інгредієнти: за півкіло філе курки і стручкової квасолі, червоного і жовтого болгарського перцю, велика фіолетова цибулина, 20 мл якісного масла оливи, по 40 мл соєвого соусу і бальзамічного оцту, сіль.
- Стручкова квасоля без попереднього розморожування опускається на 2 хвилини в киплячу солону воду. Далі вона відкидається на друшляк. Щоб зберегти яскравий насичений зелений колір продукту, можна полити його холодною водою.
- Курка відварюється до готовності, рветься на волокна. За бажанням можна просто шматочки філе обсмажити на розігрітому вершковому маслі до рум’яності.
- Лук ріжеться тонкими півкільцями, а перчики двох кольорів – брусками. Обидва овоча обсмажуються на розпеченому маслі 2-3 хвилини.
- У жирі, що залишився прогрівається і квасоля.
- Всі підготовлені компоненти з’єднуються в одному салатнику, перемішуються, солятся.
Заправляється закуска сумішшю соєвого соусу, оцту і олії оливи.