Що приготувати з курки — 42 рецепта приготування в домашніх умовах

Ця стаття стане зручною підказкою для всіх, хто намагається відшукати, що приготувати з курки. Страв з обговорюваної птахом у складі величезна безліч. Далі опубліковані тільки найвдаліші та смачні рецепти.

Що приготувати з курки в духовці?

Приготування курки в духовці не вимагає великих тимчасових витрат. Більшість таких страв готується швидко і просто. Досить компоненти подрібнити, викласти їх у форму і відправити запікатися.

Запечена курка в спеціях цілком

Інгредієнти: тушка птиці приблизно на 2 кіло, пісне масло, половина лимона, сіль, по щіпці меленого чорного перчика, коріандру, солодкої паприки, імбиру, каррі і насіння зіри.

  • Курка поміщається в зручний тазик і зі всіх сторін натирається лимонними часточками. Далі вона залишається хвилин на 20.
  • Всі спеції ретельно розтираються разом в ступці. До них всипається сіль.
  • Сухим маринадом знову з усіх боків натирається тушка. І під кришкою залишається на пару годин.
  • Ніжки курки зв’язуються, після чого вона переміщається в промаслений вогнетривкий посуд.

Зверху ємність покривається фольгою і страва запікається 40-45 хвилин при середній температурі. Без покриття курка буде рум’янитися в духовці ще близько півгодини вже при 210-220 градусів.

Філе по-французьки

Інгредієнти: 920 г філе без шкіри, кухонна сіль, 3 стиглих помідора, 280 г сиру, суміш перців.

  • Обсушенное м’ясо нарізають широкими тонкими пластами і відбивається.
  • Заготовки перекладаються на деко, присаливаются і перчатся.
  • На кожен шматочок філе викладається кілька кружечків помідорів і висипається тертий сир.

У помірно прогрітому духовій шафі блюдо запікається 20-25 хвилин.

Жульєн з грибами і куркою

Інгредієнти: півкіло курятини, 270 г свіжих печериць, велика біла цибулина, 90 г сиру, склянку сметани середньої жирності, 1 ст. л. найвищого гатунку борошна, 40 г вершкового масла, сіль, дрібку мускатного горіха.

  • Куряче філе вариться у солоному окропі, нарізається соломкою.
  • На розігрітій олії до прозорості спочатку обсмажуються тільки цибульні кубики, а потім, вже разом з грибами.
  • Коли з сковорідки випарується вся рідина, можна посипати її вміст борошном і викладати сметану і м’ясо.
  • Через пару хвилин обжарювання маса солиться, присипається мускатним горіхом і розкладається у спеціальні форми. Зверху щедро сиплеться тертий сир.

Запікається жульєн з грибами і куркою не більше 20 хвилин при 190 градусах. Готову страву покриється апетитною рум’яною скоринкою.

Як приготувати курку-гриль в духовці?

Інгредієнти: ціла тушка курки, 3-5 часникових зубчиків, сіль, 1 ст. води, будь-які приправи.

  • Промита куряча тушка обсушивается паперовими серветками, натирається сумішшю вибраних приправ і солі.
  • М’ясо буде маринуватися в прохолоді від 2 до 9 годин.
  • Вода виливається в спеціальну підставку для запікання курки. Зверху на ній розташовується тушка.

Курка гриль в духовці буде готуватися 70-90 хвилин при 200-220 градусах. Точний час запікання залежить від розміру тушки.

Грудка запечена з ананасами

Інгредієнти: 6 шт. курячих грудок (половинки), банку ананасів в сиропі, 110 г легкого майонезу, 260 г сиру, сіль.

  • Філе зрізають з кісток, зачищається від жил, ріжеться на середні шматочки, відбивається з двох сторін.
  • Підготовлене м’ясо викласти на деко, змащене маслом, посипається сіллю.
  • Зверху розподіляються шматочки консервованих фруктів без сиропу.
  • Далі йде крупно тертий сир і майонезна сітка.

Запікається частування в гарячій духовці близько 40-45 хвилин.

Картопляна запіканка з птахом

Інгредієнти: за півкіло картопляних бульб і курятини, по 220 г білого цибулі та сиру, часник за смаком, 1,5 ст. сметани, трохи майонезу, сіль, пахучі трави.

  • Курка нарізане тонкими скибочками, часник – слайсами. Ці продукти змішуються, солятся, приправляється травами і поливаються майонезом. Отримана маса повинна постояти близько 20-25 хвилин.
  • Цибулю ріжуть тонкими кільцями, сир крупно треться.
  • Сметана солиться і змішується з будь-якими ароматними травами.
  • Картопля нарізати тонкими кружечками.
  • В промаслений форму викладається цибульний шар. Зверху йде картопля з великою кількістю сметанного соусу.
  • Далі щільно укладається курятина і посипається сиром.
  • Шари повторюються, поки не закінчаться продукти.

Запіканка готується трохи менше години при середній температурі. Її готовність перевіряти гострим ножем.

Класичний курча тютюну

Інгредієнти: середня куряча тушка, 5 ст. л. олії, по малий. ложці сушеного коріандру і домашньої аджики, гранульований часник.

  • Куряча тушка позбувається від зайвого жиру. Її потрібно распластать вздовж хребтової кістки, промити і обсушити.
  • Птах натирається сухим часником, аджикою і коріандром.
  • Далі можна залишити курчати маринуватися або відразу відправити готуватися.
  • Спочатку тушка з двох сторін злегка обсмажується на розігрітому маслі під важкою кришкою (щоб м’ясо не втрачало своєї форми).

Далі курча перекладається на деко, до нього додається трохи підсоленої води і страва запікається ще 17-20 хвилин.

Випікаємо з овочами в горщиках

Інгредієнти: середній баклажан, 420 г філе птиці, 230 г кабачка, великий томат, цибуля-порей (1 шт.), 2 болгарських перцю різних кольорів, 3-5 зуб. часнику, морквина, 2 ч. л. бульйону-приправи, сіль.

  • Баклажан мельчится кубиками, засипається сіллю, перемішують і залишають хвилин на 20-25.
  • В цей час на розігрітому маслі обсмажується соломка перцю і моркви. Коли овочі розм’якшаться, до них перекладаються всі інші – промиті кубики баклажана, подрібнений кабачок, цибулю, помідори.
  • Ще через пару хвилин обжарювання всипається подрібнений часник.
  • Разом маса гаситься 5-6 хвилин.
  • Філе ріжеться кубиками і однаковими порціями розкладається по чотирьох горщикам. Зверху викладаються овочі зі сковороди.
  • У кожен горщик додається бульйон-приправа і на 2/3 заливається підсолена вода.

Блюдо запікається трохи більше півгодини в духовці при 200-210 градусів.

Курка, запечена з лимоном і чебрецем у фользі

Інгредієнти: 300 г курячих гомілок і стегенець, великий лимон, по 25 г олії оливи і вершкового, 2 часникового зубчики, малий. ложка чебрецю, 90 мл білого сухого вина.

  • Курка промивається, натирається сіллю.
  • В окремому посуді змішується подрібнена цедра лимона, чебрець, два види масла, роздавлений часник.
  • Сумішшю з попереднього кроку шматки курки натираються поверх солі.
  • Залишився без цедри лимона ріжеться на 6-8 частин.
  • У форму викладається курятина. Між її шматками розташовуються часточки фрукта.
  • Зверху виливається вино.

Блюдо запікається близько 50 хвилин при 190 градусах.

Стегна в рукаві

Інгредієнти: 9-10 стегенець, 5-6 часникових зубков, суміш сметани і майонезу, сіль, спеції.

  • Промите і обсушенное м’ясо переміщається в глибоку чашу. Воно солиться і натирається спеціями. У такому вигляді стегна залишаються хвилин на 40.
  • М’ясо змішується з соусом з майонезу, підсоленій сметани і розчавленого часнику. Далі воно перекладається в рукав для запікання. Покриття обов’язково протикається зубочисткою у кількох місцях, щоб виходив пар.
  • Заготівля укладається на деко.

Готується страва в дуже гарячій духовці 40-45 хвилин.

Крильця в медово-соєвому соусі

Інгредієнти: кіло крил, 3 мал. ложки меду, 2 часникового зубчики, ¾ склянки соєвого соусу без добавок.

  • Кожне підготовлене крильце по суглобу ріжеться на три частини. Найтонший краєчок викидається або відкладається для супу.
  • У ємність вливається соус, додається бджолиний мед.
  • До інгредієнтів викладаються крила, додається пропущений через прес часник. Продукти добре перемішуються прямо руками.
  • Бажано залишити крила в маринаді на всю ніч.
  • Вранці частини птиці викладаються в жаростійку промаслений ємність. Зверху виливається трохи залишився маринаду.
Дивіться також:  Смажені гриби з цибулею – 7 рецептів приготування

При 180 градусах частування буде запікатися близько півгодини.

Курка з гречкою під сирною скоринкою

Інгредієнти: середня куряча тушка, 2 ст. гречаної крупи і стільки ж окропу, цибулина, сухий часник, сіль, щіпка хмелі-сунелі, майонез і сметана, 80 г сиру.

  • Крупа промивається і відразу викладається на дно промасленим форми.
  • Зверху розсипаються кубики цибулі і сухий часник.
  • Далі йдуть середні шматки курки.
  • М’ясо присипається хмелі-сунелі.
  • Курятина промащується сумішшю з сметани і майонезу, а також заливається солоною гарячою водою.
  • Зверху висипається весь тертий сир.

Майбутній обід відправляється в духовку приблизно на годину при середній температурі.

В мультиварці

Мультиварка відмінно справляється з приготуванням різноманітних страв з курки. Для цього підійде будь-яка модель пристрою.

Холодець з курки в мультиварці

Інгредієнти: ціла тушка курки приблизно на 1,5 кг, 2 цибулини, 1 кг курячих лапок, 3 лаврових листочка, середня морква, часник, сіль.

  • Лапки промиваються, позбавляються від кігтів, зачищаються. Далі їх потрібно замочити в холодній воді на пару годин. Окремо в крижаній рідини замочується і розрубана на шматки куряча тушка.
  • Вимочене м’ясо перекладається в чашу пристрою. Туди ж відправляються інші перераховані в рецепті компоненти без часнику. Овочі – цілком.
  • Вміст «розумної каструлі» заливається рідиною, щоб вона повністю покрила продукти.
  • У режимі, призначеному для гасіння, майбутній холодець нудиться 4-4,5 години.
  • Хвилин за 20 до готовності додається подрібнений часник. Бульйон пробується на смак. При необхідності його можна досолити. Якщо вас мучать сумніви про те, застигне чи холодець, на цьому етапі розчиніть в половині склянки бульйону трохи желатину і вилийте його в чашу мультиварки.
  • З кісток знімається м’ясо, овочі і лаврушка викидаються.
  • Бульйон ретельно проціджують.
  • М’ясні волокна розкладаються по пиалкам і заливаються рідиною з попереднього кроку.

Готовий холодець з курки залишається в прохолоді на всю ніч для застигання.

Смачний плов з куркою

Інгредієнти: півкіло м’яса птиці, по 180 г цибулі і моркви, 4-6 часникових зубків, 2 мультиварочных склянки рису і в 2 рази більше води, сіль, набір спецій для плову.

  • В режимі «Випічка» без кришки спочатку обсмажуються середні шматочки курятини. Далі вони вже готуються з подрібненими овочами ще 10-12 хвилин.
  • Поверх піджарки висипається промитий рис, розкладаються цілі часникові зубки. Додається сіль і приправи.
  • На продукти виливається вода.

Плов з курки за таким рецептом буде готуватися у відповідній програмі до її завершення.

Бешбармак з курки в мультиварці

Інгредієнти: куряча тушка, 5 репчатых цибулин, 380 г спеціальної локшини, 3-4 листочки лавра, 30 г свіжого кропу, сіль, спеції.

  • Курка ріжеться на шматки, укладається в чашу пристрою разом з сіллю, 2 цілими луковками, лаврушкой, спеціями. Зверху продукти повністю заливаються водою і готуються 70 хвилин у програмі «Суп».
  • З бульйону витягується гуща. М’ясо знімається з кісток і ділиться на волокна, а все решта викидається. Бульйон, що залишився доводиться до кипіння. У нього по черзі опускаються тонкі кільця цибулі приблизно на 30 сек.
  • У бульйоні відварюється і спеціальна локшина для бешбармака, згідно інструкції.
  • На плоске блюдо спочатку викладається локшина. Зверху розподіляється куряче м’ясо і цибулю.

Готовий бешбармак з курки прикрашається подрібненим кропом і подається до столу.

Легкий курячий суп з вермішеллю

Інгредієнти: 270 г курятини, дрібна сіль, цибулина, 80 г вермішелі-павутинки, морквина, 2 л очищеної води, 3 бульби картоплі, 3 стебла зеленої цибулі, суміш перців.

  • У чаші «розумної каструлі» у програмі випічки обсмажуються довільно подрібнені цибуля та морква.
  • Коли ці інгредієнти «зазолотятся» до них, викладаються шматочки курячого м’яса і соломка картоплі.
  • Відразу після цього вливається вода, додаються перчики і сіль.
  • У програмі «Суп» частування буде варитися 60-70 хвилин.
  • За 6-7 хвилин до готовності страву висипається вермішель.

Подається суп з подрібненою зеленою цибулею.

Дієтичне куряче філе на пару

Інгредієнти: 2 грудки, 1 л очищеної води.

  • З грудки знімається філе, з якого потрібно зрізати всі плівки.
  • Птах викладається на спеціальну підставку для приготування на пару.
  • У чашу приладу виливається гаряча вода. Зверху встановлюється піддон з м’ясом.

Під кришкою птах готується 40-45 хвилин у програмі «На пару».

Тушкована курка зі сметаною і часником

Інгредієнти: середня тушка курки, половина склянки жирної сметани, сіль, 5-6 часточок часнику, 5 ст. л. просіяного борошна, склянку очищеної води, суміш перців.

  • Птах рубається середніми шматками, натирається сіллю і перцем, обвалюється в борошні. Далі скибочки до зарум’янювання смажаться у відповідній програмі на невеликій кількості олії. Їх треба викладати в чашу в один шар і готувати порційно.
  • Вся курка складається в ємність, до неї додається сметана і роздавлений часник.
  • Після перемішування продуктів активується режим «Гасіння» на 60-70 хвилин.

Точний час приготування страви залежить від розміру м’ясних шматків.

Відбивні з сиром в мультиварці

Інгредієнти: велика куряча грудка, 80 г сиру, сіль, суміш приправ, склянка борошна найвищого гатунку, 3 великі ложки майонезу, 3 сирих яйця.

  • М’ясо ріжеться однаковими рівними шматочками, відбивається. Скибочки солятся, присипаються приправами.
  • Яйця збиваються, до них поступово підсипається борошно.
  • Сир нарізати на шматочки за розміром відбивних.
  • В чаші пристрою розігрівається масло. У нього викладаються скибочки м’яса, однією стороною занурені в кляр (саме цією частиною вони опускаються в масло).
  • Зверху відбивною розташовується шматочок сиру і виливається ще трохи кляру.
  • У програмі «Випічка» страва обсмажується з двох сторін.

Подається готове блюдо з рисом або овочами.

Курячі гомілки в італійському стилі

Інгредієнти: 6 гомілок, 2 солодких перцю різних кольорів, 5 помідорів, часнику, 2 цибулини, по парі гілочок майорану, розмарину, стакан томатного соку (густого), сіль.

  • Спочатку у відповідному режимі зі всіх сторін обсмажуються гомілки, натерті сіллю.
  • Далі до м’яса висипаються кільця цибулі, рубаний часник, соломка перців. Разом продукти смажаться ще 6-7 хвилин.
  • У чашу пристрою завантажуються подрібнені томати.
  • Зверху виливається сік з помідорів, додається счищенный зі стебел розмарин, майоран.
  • Програма випічки запускається на 40-45 хвилин.

Подається частування разом з підливою, що утворилася.

Тушкована з грибами і картоплею

Інгредієнти: 4 картопляні бульби, 380 г курячого філе, морква, 130 г свіжих печериць, 1 ст. л. томатної пасти, сіль, суміш мелених перців, ріпчаста цибулина.

  • Дрібно нарізане м’ясо злегка обсмажується у відповідному режимі. До курятині відправляються все довільно подрібнені овочі, гриби. Разом компоненти 8-9 хвилин нудяться при частому помішуванні. За цей час вони повинні злегка розм’якнути.
  • Далі у ємність наливають невелику кількість води з сіллю, сухими перцем і томатною пастою.
  • Блюдо нудиться до розварювання картоплі в програмі «Гасіння».
Дивіться також:  Хамон – що це таке, як приготувати хамон в домашніх умовах

Готове частування подається до столу гарячими з домашнім хлібом.

Макарони з куркою в мультиварці

Інгредієнти: 270 г курячого філе, 170 г ріпчастої цибулі, зубок часнику, 3 склянки сухих макаронів, 2,5 ст. очищеної води, сіль, мелений перець.

  • У програмі для смаження 13 хвилин під закритою кришкою готуються невеликі шматочки філе.
  • За 3-4 хвилини до закінчення режиму до м’яса відправляються полуколечки цибулі і шматочки часнику. Продукти обсмажуються разом. Маса солиться і перчится за смаком.
  • Далі в ємність всипати сухі макаронні вироби і заливається некипяченая вода.

Страва готується в програмі «Спагетті» до відповідного сигналу.

Що приготувати з курки на сковороді?

Якщо у господині на кухні немає помічників у вигляді мультиварки або духової шафи, то навіть на звичайній сковорідці їй вдасться приготувати смачні страви з курки. Правда, серед них в основному варіанти для щоденного обіду, а не святкового столу.

Чахохбілі з курки

Інгредієнти: куряча тушка на 1,5 кіло, 370 г цибулі-ріпки, 60 г масла вершкового, 4-7 зуб. часнику, 720 г помідорів, 220 г болгарського перцю, пучок зелені, половинка перчика чилі, 2 ч. л. дрібної солі, по дрібці шафрану і хмелі-сунелі.

  • Тушка ріжеться середніми шматочками. Вони натираються сіллю.
  • Солодкий перець подрібнюється соломкою, а гострий і часник – дрібними кубиками.
  • Цибуля шинкуется півкільцями, помідори без шкірки труться на крупній тертці.
  • Зелень промивається і дрібно рубається.
  • На сухій сковороді шматки птиці обсмажують до зарум’янювання. Потім вони перекладаються в тепле місце.
  • На жирі, що залишився, змішаним з розтопленим вершковим маслом, смажаться підготовлені у другому і третьому кроці продукти, крім помідорів.
  • Коли шматочки овочів «зазолотятся» до них, викладаються томати, додається сіль, курятина. Під кришкою маса нудиться на повільному вогні близько півгодини.
  • Засипається зелень, всі спеції. Блюдо гаситься ще 8-9 хвилин.

Готове чахохбілі з курки знімається з вогню і залишають на 15-17 хвилин.

Смажена шматочками курка на сковороді

Інгредієнти: 720 г курячого філе, сіль, 2 помідора, половинка середнього кабачка, суміш перців, половинка баклажана.

  • Курка нарізається невеликими шматочками, солиться і швидко обсмажується на сильному вогні до рум’яності.
  • Потім м’ясо перекладається в окрему миску, а в тій же ємності готуються шматочки овочів до м’якості.
  • Залишилося викласти до них курку, поперчити масу і томити на повільному вогні 10-12 хвилин.

За цей час смажена курка на сковороді просочиться ароматами овочів і стане ніжною, м’якою.

Соковиті курячі котлетки

Інгредієнти: 830 г філе курки, 2 шт. цибулі-ріпки, велике яйце, сіль, улюблені приправи.

  • Великі шматочки цибулі разом з філе птиці подрібнюються спеціальною насадкою блендера. Для цієї мети можна використовувати і м’ясорубку.
  • У фарш додається сіль, спеції, сире яйце.
  • Продукти добре вимішуються.

Отримана маса ложкою викласти на сковорідку у вигляді котлет, які обсмажують з двох сторін.

В соєвому соусі

Інгредієнти: близько кіло будь-яких частин курячої тушки, 2 шт. цибулі-ріпки, 90 мл соєвого соусу, щіпка будь-яких сушених трав, 1 ст. л. олії оливи, сіль.

  • До великих шматочків курки додається сіль і тонкі полуколечки лука.
  • Для маринаду з’єднуються залишилися компоненти.
  • М’ясо заливається соусом і залишають на всю ніч (якщо часу немає, буде достатньо 3-4 годин).

Замаринована курка разом з цибулею обсмажується на сковороді з добре розігрітим жиром.

Рубані котлети курячі

Інгредієнти: 620 г філе курки, 80 г сметани, велике яйце, головка ріпчастої цибулі, 30 г просіяного борошна, пучок зелені, сіль, кольорові мелені перці.

  • Філе гострим ножем ріжеться дуже дрібними кубиками. До нього відразу відправляється дрібно нашаткована зелень.
  • У масу додаються залишилися компоненти.
  • Суміш не повинна вийти занадто рідкою, інакше котлети при смаженні будуть розпадатися.
  • Після чергового вимішування складових «тісто» викладається на сковорідку широкої ложкою.
  • Кожна котлета обсмажується з кожного боку за 6-7 хвилин. Не потрібно накривати сковорідку кришкою.

Подається готове частування з будь-яким гарніром.

Відбивна з курячого філе

Інгредієнти: велике яйце, 4 ст. л. цільнозерновий борошна, 2 курячих філе, щіпка солі, стільки ж свіжомеленого чорного перцю, 6 ст. л. очищеної води, 1 ст. л. лляної олії, сухий часник.

  • Філе нарізати придатними для відбивних шматочками. Далі воно акуратно відбивається, натирається сумішшю солі, сухого часнику і перцю.
  • Для приготування панірування яйце збивається до пінки.
  • На окрему плоску тарілку висипається цільнозернові борошно.
  • Спочатку підготовлені шматочки курятини умочують в яйце, а потім обвалюються в борошні.

Відбивні обсмажують на добре розігрітому лляному маслі.

Готуємо вершковою підливі

Інгредієнти: 330 г філе птиці, 2 часникових зубки велика цибулина, 5-6 пір’їн зеленого цибулі, 90 г сметани, по дрібці солі і суміші мелених перців, 130 г жирних вершків.

  • Спочатку на сковороді до рум’яності обсмажуються найтонші полуколечки цибулі і шматочки часнику.
  • Далі до них викладаються невеликі шматочки курки.
  • Додається сіль, перець.
  • Через 10-12 хвилин можна вливати сметану і вершки.
  • Маса доводиться до кипіння і гаситься на мінімальному вогні до повної готовності.

В отриману підливку додається подрібнений зелений лук, після чого її відразу можна викладати на порцію гарніру.

Курячі стегенця на сковороді з золотистою скоринкою

Інгредієнти: 6 стегенець, 4 ст. ложки жирної сметани, 1 ст. л. малинового оцту, сіль, 12 шт. пряних злив, 6 ст. л. майонезу, суміш перчиком.

  • З стегенець знімається шкіра. На м’ясі робляться некрізні надрізи, кожен з яких поміщається по половинці сливи.
  • Далі курятина зі всіх сторін обмазується підсоленим і перченным майонезом.
  • Посуд з птахом накривається кришкою і забирається на пару годин в прохолоду.
  • Підготовлена курятина обсмажується на розігрітій сковорідці з усіх боків до золотистої скоринки. Масло при цьому можна не додавати.
  • Далі в сковорідку вливається оцет і викладається сметана.

Залишилося тушкувати страву ще хвилин 20.

Як смачно приготувати курячі крильця на сковороді?

Інгредієнти: 6 шт. крил, щіпка каррі, сіль.

  • Крила ріжуться на три частини. Фаланги без м’яса видаляються.
  • Решту частини присипаються сіллю і каррі. Не заборонено додавати до них та будь-які інші улюблені спеції.
  • Можна залишити курятину маринуватися на кілька годин або ж відразу викладати на сковорідку і смажити до появи скоринки.

Смачно подавати частування з гострим кетчупом.

Закуски з курки

Курка у вареному, запеченому і смаженому вигляді стає основою смачних закусок. Серед них багато і святкових варіантів з апетитним оригінальним оформленням.

Салат з вареної грудинки і пекінської капусти

Інгредієнти: 180 г відвареної грудки, до 270 г пекінкі, жменю зерен цукрової кукурудзи (консерви), 2 варених яйця, жменю білих сухариків, майонез, кріп, сіль.

  • У салатницю відразу відправляються кукурудзяні зерна без рідини.
  • Далі до них висипається соломка вареного м’яса, нашаткована свіжа пекинка і кубики варених яєць.
  • Заправляється салат з вареної грудинки і китайської капусти підсоленим майонезом.

Порційно розкладене прикраса присипається сухариками і подрібненим кропом.

Дивіться також:  Качка в духовці з картоплею – 8 рецептів приготування

Рулетики з курки з грибами

Інгредієнти: 820 г курячого філе, 270 г свіжих печериць, ріпчаста цибулина, 60 г напівтвердого сиру, 1,5 ст. вершків середньої жирності, 4-5 гілочок кропу, сіль, улюблені спеції.

  • Філе курки, нарізане тонкими пластинами і з двох сторін обережно відбивається.
  • Натирається сіллю, перчиками.
  • Свіжі гриби нарізати соломкою і добре обсмажують з кубиками цибулі. З сковорідки повинна випарується вся волога. Маса підсолювати за смаком.
  • На кожен підготовлений шматок м’яса викладається трохи начинки з попереднього кроку. Шматочки скручується у вигляді рулетів і викладаються на сковорідку швом вниз.
  • Спочатку частування добре обсмажується на розігрітій олії з обох сторін. Потім заливається подсоленными вершками, посипається тертим сиром і нудиться під кришкою до вбирання вологи.

Готові рулетики розрізають на шматочки, присипаються подрібненим кропом і відразу подаються до столу.

Піца з грибами та куркою на тонкому тесті

Інгредієнти: 320 г першосортної борошна, дрібку солі, стакан кефіру, половина пачки вершкового масла, 1 ст. л. цукру-піску, ½ малий. ложки соди, велике яйце, 130 г вареного філе птиці, сир, помідори, свіжі печериці, кетчуп, орегано.

  • Масло розтоплюється, остуджується, змішується зі збитим яйцем і теплим кисломолочним продуктом.
  • В однорідну масу по черзі всипати всі сухі компоненти.
  • Готове тісто покривається чистим рушником і залишають хвилин на 17.
  • Для начинки томати, гриби та філе курки ріжуться пластинками, сир крупно треться.
  • Тісто розкочується, отриманий пласт змащується кетчупом і присипається орегано.
  • Зверху довільно викладається начинка. Головне, щоб останнім ішов сир.

Піца буде запікати 20-25 хвилин в гарячій духовці.

Рулет з лаваша з філе птиці

Інгредієнти: 2 тонких вірменських лаваша (завдовжки 1 м), 230 г відвареного філе, майонез, свіжий часник, 90 г сиру, сіль, спеції.

  • Варена курятина комбайном перекручується до стану дрібної крихти. До неї додається роздавлений часник і майонез.
  • Маса солиться, присипається спеціями, добре вимішується.
  • Сир дрібно треться.
  • На перший лаваш викладається куряча начинка. Потрібно рівномірно розподілити її по основі.
  • Зверху укладається другий лист. Він добре промащується майонезом і посипається тертим сиром.
  • Конструкція згортається в щільний рулет, який загортається в харчову плівку і на пару годин забирається в прохолоду.

Перед подачею закуска нарізати середніми шматочками.

Закуска з курки і чорносливу

Інгредієнти: 6 перепелиних яєць, 7 шт. чорносливу без кісточок, 3 великі ложки рубаних ядер волоських горіхів, 120 г сиру, 2-4 зуб. часнику, майонез, зварена до готовності грудка.

  • Яйця збиваються, солятся і обсмажуються на сковороді у вигляді омлету. Коли корж охолоне, вона ріжеться соломкою.
  • До шматочках омлету відправляється дрібно нарізаний і попередньо вимочений у гарячій воді чорнослив. Туди ж висипаються горіхи.
  • У майбутній салат додається соломка вареного м’яса птиці і тертий сир.

Заправляється закуска сумішшю підсоленого майонезу і роздавленого часнику.

Салат з додаванням корейської моркви і огірка

Інгредієнти: 220 г вареного філе стегна, 170 г сиру, 2 свіжих міцних огірочка, 170 г готової «корейської» моркви, соус.

  • Курятина рветься на волокна і відправляється в кулінарне кільце, встановлене на плоску тарілку.
  • Зверху розташовується морква без розсолу.
  • Далі йде соломка сиру і терті свіжі огірки.
  • Кожен шар закуски промащується підсоленим соусом, наприклад, звичайним майонезом.

З салату знімається кулінарне кільце і його верхівка довільно прикрашається.

Грибний салат з курячим філе

Інгредієнти: 460 г відвареного філе солоного, 320 г свіжих печериць, 5 великих варених яєць, сіль, соус.

  • Заздалегідь зварена курятина остуджується і довільно подрібнюється. Можна нарізати її кубиками або ж порвати на волокна.
  • Гриби ріжуться дуже дрібними шматочками і смажать до готовності. У процесі їх потрібно посолити за смаком.
  • До остившім печерицям треться яєчний білок. Далі отримана маса першим шаром викласти в салатник.
  • Зверху розташовується філе з соусом (наприклад, з майонезом).
  • Останнім шаром йдуть раскрошенные яєчні жовтки.

Подається Салат до столу після пари годин просочення в прохолоді.

Закуска з курячої грудки в помідорах

Інгредієнти: 2 стиглих томатів, куряча грудка, по 3 ст. л. олії оливи і нежирної сметани, 1 ч. л. бальзамічного оцту, 8-9 листочків базиліка, 2 гілочки свіжого орегано, сіль, часник за смаком.

  • У великих стиглих томатів гострим ножем зрізують верхівки. Маленькою ложкою з них вичищається м’яка серцевина.
  • Грудка відварюється до готовності, рубається кубиками, змішують з подрібненими листочками орегано і часником.
  • До майбутньої начинці додається оцет, олію, нарізаний базилік, сіль і сметана.
  • Овочеві чашечки натираються сіллю. В них начинку.
  • Заготовки відправляються в духовку на 8-9 хвилин при 150-160 градусів.

За бажанням, можна запікати помідори з «шапочкою» з тертого сиру.

Салат з овочів з куркою і сухариками

Інгредієнти: 380 г курячого філе, 130 г сиру, жменя білих пшеничних сухарів, 2 шт. помідорів і свіжих огірочків, червоний і жовтий болгарський перець, часник за смаком, майонез, сіль.

  • М’ясо вариться до готовності, рветься соломкою і укладається на дно плоскої тарілки.
  • Зверху відправляються кубики томатів, змішані з розчавленим часником і підсоленим майонезом.
  • Далі йдуть кольорові кубики перцю. Розподіляється майонез.
  • Залишилося зробити шари з соломки свіжих огірків, сухарів і тертого сиру.

Вийшла закуска буде настоюватися в прохолоді близько 1,5 годин.

Листковий салат з курячою грудкою і кукурудзою

Інгредієнти: 70 г нежирної сметани і майонезу, сухий часник, 3 варених яйця, 230 г вареної курячої грудки, 90 г консервованої кукурудзи, міцний свіжий огірок, сіль.

  • Філе остуджується, після чого гострим ножем мельчится кубиками. Воно стане самим першим шаром салату. Можна відразу промазати м’ясо соусом зі сметани, майонезу, солі та сухого часнику.
  • Далі розподіляються довільно нарізані варені яйця. Найзручніше так само нарізати їх кубиками.
  • Наступним шаром стане огіркова соломка з соусом.
  • Останніми на закуску висипаються солодкі кукурудзяні зерна.

За смаком можна прикрасити готовий салат будь свіжою зеленню. Перш ніж знімати з нього пробу, потрібно дати страві настоятися 2-3 години.

Гарячий салат з курки, перцю, стручкової квасолі

Інгредієнти: за півкіло філе курки і стручкової квасолі, червоного і жовтого болгарського перцю, велика фіолетова цибулина, 20 мл якісного масла оливи, по 40 мл соєвого соусу і бальзамічного оцту, сіль.

  • Стручкова квасоля без попереднього розморожування опускається на 2 хвилини в киплячу солону воду. Далі вона відкидається на друшляк. Щоб зберегти яскравий насичений зелений колір продукту, можна полити його холодною водою.
  • Курка відварюється до готовності, рветься на волокна. За бажанням можна просто шматочки філе обсмажити на розігрітому вершковому маслі до рум’яності.
  • Лук ріжеться тонкими півкільцями, а перчики двох кольорів – брусками. Обидва овоча обсмажуються на розпеченому маслі 2-3 хвилини.
  • У жирі, що залишився прогрівається і квасоля.
  • Всі підготовлені компоненти з’єднуються в одному салатнику, перемішуються, солятся.

Заправляється закуска сумішшю соєвого соусу, оцту і олії оливи.

Прокрутка до верху