Що приготувати з курки — 42 рецепта приготування в домашніх умовах

Закуски з курки

Курка у вареному, запеченому і смаженому вигляді стає основою смачних закусок. Серед них багато і святкових варіантів з апетитним оригінальним оформленням.

Салат з вареної грудинки і пекінської капусти

Інгредієнти: 180 г відвареної грудки, до 270 г пекінкі, жменю зерен цукрової кукурудзи (консерви), 2 варених яйця, жменю білих сухариків, майонез, кріп, сіль.

  • У салатницю відразу відправляються кукурудзяні зерна без рідини.
  • Далі до них висипається соломка вареного м’яса, нашаткована свіжа пекинка і кубики варених яєць.
  • Заправляється салат з вареної грудинки і китайської капусти підсоленим майонезом.

Порційно розкладене прикраса присипається сухариками і подрібненим кропом.

Рулетики з курки з грибами

Інгредієнти: 820 г курячого філе, 270 г свіжих печериць, ріпчаста цибулина, 60 г напівтвердого сиру, 1,5 ст. вершків середньої жирності, 4-5 гілочок кропу, сіль, улюблені спеції.

  • Філе курки, нарізане тонкими пластинами і з двох сторін обережно відбивається.
  • Натирається сіллю, перчиками.
  • Свіжі гриби нарізати соломкою і добре обсмажують з кубиками цибулі. З сковорідки повинна випарується вся волога. Маса підсолювати за смаком.
  • На кожен підготовлений шматок м’яса викладається трохи начинки з попереднього кроку. Шматочки скручується у вигляді рулетів і викладаються на сковорідку швом вниз.
  • Спочатку частування добре обсмажується на розігрітій олії з обох сторін. Потім заливається подсоленными вершками, посипається тертим сиром і нудиться під кришкою до вбирання вологи.

Готові рулетики розрізають на шматочки, присипаються подрібненим кропом і відразу подаються до столу.

Піца з грибами та куркою на тонкому тесті

Інгредієнти: 320 г першосортної борошна, дрібку солі, стакан кефіру, половина пачки вершкового масла, 1 ст. л. цукру-піску, ½ малий. ложки соди, велике яйце, 130 г вареного філе птиці, сир, помідори, свіжі печериці, кетчуп, орегано.

  • Масло розтоплюється, остуджується, змішується зі збитим яйцем і теплим кисломолочним продуктом.
  • В однорідну масу по черзі всипати всі сухі компоненти.
  • Готове тісто покривається чистим рушником і залишають хвилин на 17.
  • Для начинки томати, гриби та філе курки ріжуться пластинками, сир крупно треться.
  • Тісто розкочується, отриманий пласт змащується кетчупом і присипається орегано.
  • Зверху довільно викладається начинка. Головне, щоб останнім ішов сир.
Дивіться також:  Як смачно приготувати свинину?

Піца буде запікати 20-25 хвилин в гарячій духовці.

Рулет з лаваша з філе птиці

Інгредієнти: 2 тонких вірменських лаваша (завдовжки 1 м), 230 г відвареного філе, майонез, свіжий часник, 90 г сиру, сіль, спеції.

  • Варена курятина комбайном перекручується до стану дрібної крихти. До неї додається роздавлений часник і майонез.
  • Маса солиться, присипається спеціями, добре вимішується.
  • Сир дрібно треться.
  • На перший лаваш викладається куряча начинка. Потрібно рівномірно розподілити її по основі.
  • Зверху укладається другий лист. Він добре промащується майонезом і посипається тертим сиром.
  • Конструкція згортається в щільний рулет, який загортається в харчову плівку і на пару годин забирається в прохолоду.

Перед подачею закуска нарізати середніми шматочками.

Закуска з курки і чорносливу

Інгредієнти: 6 перепелиних яєць, 7 шт. чорносливу без кісточок, 3 великі ложки рубаних ядер волоських горіхів, 120 г сиру, 2-4 зуб. часнику, майонез, зварена до готовності грудка.

  • Яйця збиваються, солятся і обсмажуються на сковороді у вигляді омлету. Коли корж охолоне, вона ріжеться соломкою.
  • До шматочках омлету відправляється дрібно нарізаний і попередньо вимочений у гарячій воді чорнослив. Туди ж висипаються горіхи.
  • У майбутній салат додається соломка вареного м’яса птиці і тертий сир.

Заправляється закуска сумішшю підсоленого майонезу і роздавленого часнику.

Салат з додаванням корейської моркви і огірка

Інгредієнти: 220 г вареного філе стегна, 170 г сиру, 2 свіжих міцних огірочка, 170 г готової «корейської» моркви, соус.

  • Курятина рветься на волокна і відправляється в кулінарне кільце, встановлене на плоску тарілку.
  • Зверху розташовується морква без розсолу.
  • Далі йде соломка сиру і терті свіжі огірки.
  • Кожен шар закуски промащується підсоленим соусом, наприклад, звичайним майонезом.

З салату знімається кулінарне кільце і його верхівка довільно прикрашається.

Дивіться також:  Хачапурі з лаваша – 8 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді і мультиварці

Грибний салат з курячим філе

Інгредієнти: 460 г відвареного філе солоного, 320 г свіжих печериць, 5 великих варених яєць, сіль, соус.

  • Заздалегідь зварена курятина остуджується і довільно подрібнюється. Можна нарізати її кубиками або ж порвати на волокна.
  • Гриби ріжуться дуже дрібними шматочками і смажать до готовності. У процесі їх потрібно посолити за смаком.
  • До остившім печерицям треться яєчний білок. Далі отримана маса першим шаром викласти в салатник.
  • Зверху розташовується філе з соусом (наприклад, з майонезом).
  • Останнім шаром йдуть раскрошенные яєчні жовтки.

Подається Салат до столу після пари годин просочення в прохолоді.

Закуска з курячої грудки в помідорах

Інгредієнти: 2 стиглих томатів, куряча грудка, по 3 ст. л. олії оливи і нежирної сметани, 1 ч. л. бальзамічного оцту, 8-9 листочків базиліка, 2 гілочки свіжого орегано, сіль, часник за смаком.

  • У великих стиглих томатів гострим ножем зрізують верхівки. Маленькою ложкою з них вичищається м’яка серцевина.
  • Грудка відварюється до готовності, рубається кубиками, змішують з подрібненими листочками орегано і часником.
  • До майбутньої начинці додається оцет, олію, нарізаний базилік, сіль і сметана.
  • Овочеві чашечки натираються сіллю. В них начинку.
  • Заготовки відправляються в духовку на 8-9 хвилин при 150-160 градусів.

За бажанням, можна запікати помідори з «шапочкою» з тертого сиру.

Салат з овочів з куркою і сухариками

Інгредієнти: 380 г курячого філе, 130 г сиру, жменя білих пшеничних сухарів, 2 шт. помідорів і свіжих огірочків, червоний і жовтий болгарський перець, часник за смаком, майонез, сіль.

  • М’ясо вариться до готовності, рветься соломкою і укладається на дно плоскої тарілки.
  • Зверху відправляються кубики томатів, змішані з розчавленим часником і підсоленим майонезом.
  • Далі йдуть кольорові кубики перцю. Розподіляється майонез.
  • Залишилося зробити шари з соломки свіжих огірків, сухарів і тертого сиру.
Дивіться також:  Філе індички – 11 рецептів як смачно приготувати

Вийшла закуска буде настоюватися в прохолоді близько 1,5 годин.

Листковий салат з курячою грудкою і кукурудзою

Інгредієнти: 70 г нежирної сметани і майонезу, сухий часник, 3 варених яйця, 230 г вареної курячої грудки, 90 г консервованої кукурудзи, міцний свіжий огірок, сіль.

  • Філе остуджується, після чого гострим ножем мельчится кубиками. Воно стане самим першим шаром салату. Можна відразу промазати м’ясо соусом зі сметани, майонезу, солі та сухого часнику.
  • Далі розподіляються довільно нарізані варені яйця. Найзручніше так само нарізати їх кубиками.
  • Наступним шаром стане огіркова соломка з соусом.
  • Останніми на закуску висипаються солодкі кукурудзяні зерна.

За смаком можна прикрасити готовий салат будь свіжою зеленню. Перш ніж знімати з нього пробу, потрібно дати страві настоятися 2-3 години.

Гарячий салат з курки, перцю, стручкової квасолі

Інгредієнти: за півкіло філе курки і стручкової квасолі, червоного і жовтого болгарського перцю, велика фіолетова цибулина, 20 мл якісного масла оливи, по 40 мл соєвого соусу і бальзамічного оцту, сіль.

  • Стручкова квасоля без попереднього розморожування опускається на 2 хвилини в киплячу солону воду. Далі вона відкидається на друшляк. Щоб зберегти яскравий насичений зелений колір продукту, можна полити його холодною водою.
  • Курка відварюється до готовності, рветься на волокна. За бажанням можна просто шматочки філе обсмажити на розігрітому вершковому маслі до рум’яності.
  • Лук ріжеться тонкими півкільцями, а перчики двох кольорів – брусками. Обидва овоча обсмажуються на розпеченому маслі 2-3 хвилини.
  • У жирі, що залишився прогрівається і квасоля.
  • Всі підготовлені компоненти з’єднуються в одному салатнику, перемішуються, солятся.

Заправляється закуска сумішшю соєвого соусу, оцту і олії оливи.

Прокрутка до верху