Закуски з курки
Курка у вареному, запеченому і смаженому вигляді стає основою смачних закусок. Серед них багато і святкових варіантів з апетитним оригінальним оформленням.
Салат з вареної грудинки і пекінської капусти
Інгредієнти: 180 г відвареної грудки, до 270 г пекінкі, жменю зерен цукрової кукурудзи (консерви), 2 варених яйця, жменю білих сухариків, майонез, кріп, сіль.
- У салатницю відразу відправляються кукурудзяні зерна без рідини.
- Далі до них висипається соломка вареного м’яса, нашаткована свіжа пекинка і кубики варених яєць.
- Заправляється салат з вареної грудинки і китайської капусти підсоленим майонезом.
Порційно розкладене прикраса присипається сухариками і подрібненим кропом.
Рулетики з курки з грибами
Інгредієнти: 820 г курячого філе, 270 г свіжих печериць, ріпчаста цибулина, 60 г напівтвердого сиру, 1,5 ст. вершків середньої жирності, 4-5 гілочок кропу, сіль, улюблені спеції.
- Філе курки, нарізане тонкими пластинами і з двох сторін обережно відбивається.
- Натирається сіллю, перчиками.
- Свіжі гриби нарізати соломкою і добре обсмажують з кубиками цибулі. З сковорідки повинна випарується вся волога. Маса підсолювати за смаком.
- На кожен підготовлений шматок м’яса викладається трохи начинки з попереднього кроку. Шматочки скручується у вигляді рулетів і викладаються на сковорідку швом вниз.
- Спочатку частування добре обсмажується на розігрітій олії з обох сторін. Потім заливається подсоленными вершками, посипається тертим сиром і нудиться під кришкою до вбирання вологи.
Готові рулетики розрізають на шматочки, присипаються подрібненим кропом і відразу подаються до столу.
Піца з грибами та куркою на тонкому тесті
Інгредієнти: 320 г першосортної борошна, дрібку солі, стакан кефіру, половина пачки вершкового масла, 1 ст. л. цукру-піску, ½ малий. ложки соди, велике яйце, 130 г вареного філе птиці, сир, помідори, свіжі печериці, кетчуп, орегано.
- Масло розтоплюється, остуджується, змішується зі збитим яйцем і теплим кисломолочним продуктом.
- В однорідну масу по черзі всипати всі сухі компоненти.
- Готове тісто покривається чистим рушником і залишають хвилин на 17.
- Для начинки томати, гриби та філе курки ріжуться пластинками, сир крупно треться.
- Тісто розкочується, отриманий пласт змащується кетчупом і присипається орегано.
- Зверху довільно викладається начинка. Головне, щоб останнім ішов сир.
Піца буде запікати 20-25 хвилин в гарячій духовці.
Рулет з лаваша з філе птиці
Інгредієнти: 2 тонких вірменських лаваша (завдовжки 1 м), 230 г відвареного філе, майонез, свіжий часник, 90 г сиру, сіль, спеції.
- Варена курятина комбайном перекручується до стану дрібної крихти. До неї додається роздавлений часник і майонез.
- Маса солиться, присипається спеціями, добре вимішується.
- Сир дрібно треться.
- На перший лаваш викладається куряча начинка. Потрібно рівномірно розподілити її по основі.
- Зверху укладається другий лист. Він добре промащується майонезом і посипається тертим сиром.
- Конструкція згортається в щільний рулет, який загортається в харчову плівку і на пару годин забирається в прохолоду.
Перед подачею закуска нарізати середніми шматочками.
Закуска з курки і чорносливу
Інгредієнти: 6 перепелиних яєць, 7 шт. чорносливу без кісточок, 3 великі ложки рубаних ядер волоських горіхів, 120 г сиру, 2-4 зуб. часнику, майонез, зварена до готовності грудка.
- Яйця збиваються, солятся і обсмажуються на сковороді у вигляді омлету. Коли корж охолоне, вона ріжеться соломкою.
- До шматочках омлету відправляється дрібно нарізаний і попередньо вимочений у гарячій воді чорнослив. Туди ж висипаються горіхи.
- У майбутній салат додається соломка вареного м’яса птиці і тертий сир.
Заправляється закуска сумішшю підсоленого майонезу і роздавленого часнику.
Салат з додаванням корейської моркви і огірка
Інгредієнти: 220 г вареного філе стегна, 170 г сиру, 2 свіжих міцних огірочка, 170 г готової «корейської» моркви, соус.
- Курятина рветься на волокна і відправляється в кулінарне кільце, встановлене на плоску тарілку.
- Зверху розташовується морква без розсолу.
- Далі йде соломка сиру і терті свіжі огірки.
- Кожен шар закуски промащується підсоленим соусом, наприклад, звичайним майонезом.
З салату знімається кулінарне кільце і його верхівка довільно прикрашається.
Грибний салат з курячим філе
Інгредієнти: 460 г відвареного філе солоного, 320 г свіжих печериць, 5 великих варених яєць, сіль, соус.
- Заздалегідь зварена курятина остуджується і довільно подрібнюється. Можна нарізати її кубиками або ж порвати на волокна.
- Гриби ріжуться дуже дрібними шматочками і смажать до готовності. У процесі їх потрібно посолити за смаком.
- До остившім печерицям треться яєчний білок. Далі отримана маса першим шаром викласти в салатник.
- Зверху розташовується філе з соусом (наприклад, з майонезом).
- Останнім шаром йдуть раскрошенные яєчні жовтки.
Подається Салат до столу після пари годин просочення в прохолоді.
Закуска з курячої грудки в помідорах
Інгредієнти: 2 стиглих томатів, куряча грудка, по 3 ст. л. олії оливи і нежирної сметани, 1 ч. л. бальзамічного оцту, 8-9 листочків базиліка, 2 гілочки свіжого орегано, сіль, часник за смаком.
- У великих стиглих томатів гострим ножем зрізують верхівки. Маленькою ложкою з них вичищається м’яка серцевина.
- Грудка відварюється до готовності, рубається кубиками, змішують з подрібненими листочками орегано і часником.
- До майбутньої начинці додається оцет, олію, нарізаний базилік, сіль і сметана.
- Овочеві чашечки натираються сіллю. В них начинку.
- Заготовки відправляються в духовку на 8-9 хвилин при 150-160 градусів.
За бажанням, можна запікати помідори з «шапочкою» з тертого сиру.
Салат з овочів з куркою і сухариками
Інгредієнти: 380 г курячого філе, 130 г сиру, жменя білих пшеничних сухарів, 2 шт. помідорів і свіжих огірочків, червоний і жовтий болгарський перець, часник за смаком, майонез, сіль.
- М’ясо вариться до готовності, рветься соломкою і укладається на дно плоскої тарілки.
- Зверху відправляються кубики томатів, змішані з розчавленим часником і підсоленим майонезом.
- Далі йдуть кольорові кубики перцю. Розподіляється майонез.
- Залишилося зробити шари з соломки свіжих огірків, сухарів і тертого сиру.
Вийшла закуска буде настоюватися в прохолоді близько 1,5 годин.
Листковий салат з курячою грудкою і кукурудзою
Інгредієнти: 70 г нежирної сметани і майонезу, сухий часник, 3 варених яйця, 230 г вареної курячої грудки, 90 г консервованої кукурудзи, міцний свіжий огірок, сіль.
- Філе остуджується, після чого гострим ножем мельчится кубиками. Воно стане самим першим шаром салату. Можна відразу промазати м’ясо соусом зі сметани, майонезу, солі та сухого часнику.
- Далі розподіляються довільно нарізані варені яйця. Найзручніше так само нарізати їх кубиками.
- Наступним шаром стане огіркова соломка з соусом.
- Останніми на закуску висипаються солодкі кукурудзяні зерна.
За смаком можна прикрасити готовий салат будь свіжою зеленню. Перш ніж знімати з нього пробу, потрібно дати страві настоятися 2-3 години.
Гарячий салат з курки, перцю, стручкової квасолі
Інгредієнти: за півкіло філе курки і стручкової квасолі, червоного і жовтого болгарського перцю, велика фіолетова цибулина, 20 мл якісного масла оливи, по 40 мл соєвого соусу і бальзамічного оцту, сіль.
- Стручкова квасоля без попереднього розморожування опускається на 2 хвилини в киплячу солону воду. Далі вона відкидається на друшляк. Щоб зберегти яскравий насичений зелений колір продукту, можна полити його холодною водою.
- Курка відварюється до готовності, рветься на волокна. За бажанням можна просто шматочки філе обсмажити на розігрітому вершковому маслі до рум’яності.
- Лук ріжеться тонкими півкільцями, а перчики двох кольорів – брусками. Обидва овоча обсмажуються на розпеченому маслі 2-3 хвилини.
- У жирі, що залишився прогрівається і квасоля.
- Всі підготовлені компоненти з’єднуються в одному салатнику, перемішуються, солятся.
Заправляється закуска сумішшю соєвого соусу, оцту і олії оливи.