Що приготувати з курячих стегенець – 10 швидких і смачних рецептів

Печеня в горщиках

Можна використовувати для такого частування один великий керамічний горщик або кілька маленьких.

Інгредієнти:

  • стегенця – 2 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • черрі – 3 – 4 шт.;
  • морква і цибуля-порей – по половинці;
  • часник – 2 зубчики;
  • чорнослив – 3 шт.;
  • курячий бульйон – 1 ст.;
  • лаврушка – 2 аркуша;
  • сіль, перець, олія.

Приготування:

  • Філе птиці відокремити від кісточок та шкіри.
  • Овочі (крім чері та картоплі) і часник подрібнити. Злегка обсмажити до м’якості в невеликій кількості олії.
  • У горщики укласти часточки картоплі, а потім і шматочки курятини, овочі з сковорідки, лаврушку, половинки чері та шматочки чорносливу.
  • Все посипати сіллю і перцем, залити бульйоном.

Запікати печеня в духовці при середній температурі близько години, а потім залишити настоюватися в теплі ще на чверть години.

Курячі стегенця – досить жирний продукт. Тому на дієті його варто вживати тільки у відварному, запеченому або тушкованому вигляді. Смаження ж ще більше збільшить калорійність страви. Втім, обсмажені, ці частини тушки з хрусткою скоринкою настільки смачні, що про дієту ненадовго можна і забути!

Дивіться також:  Як приготувати качку в духовці? 14 рецептів смачного приготування
Прокрутка до верху