Печеня в горщиках
Можна використовувати для такого частування один великий керамічний горщик або кілька маленьких.
Інгредієнти:
- стегенця – 2 шт.;
- картопля – 2 шт.;
- черрі – 3 – 4 шт.;
- морква і цибуля-порей – по половинці;
- часник – 2 зубчики;
- чорнослив – 3 шт.;
- курячий бульйон – 1 ст.;
- лаврушка – 2 аркуша;
- сіль, перець, олія.
Приготування:
- Філе птиці відокремити від кісточок та шкіри.
- Овочі (крім чері та картоплі) і часник подрібнити. Злегка обсмажити до м’якості в невеликій кількості олії.
- У горщики укласти часточки картоплі, а потім і шматочки курятини, овочі з сковорідки, лаврушку, половинки чері та шматочки чорносливу.
- Все посипати сіллю і перцем, залити бульйоном.
Запікати печеня в духовці при середній температурі близько години, а потім залишити настоюватися в теплі ще на чверть години.
Курячі стегенця – досить жирний продукт. Тому на дієті його варто вживати тільки у відварному, запеченому або тушкованому вигляді. Смаження ж ще більше збільшить калорійність страви. Втім, обсмажені, ці частини тушки з хрусткою скоринкою настільки смачні, що про дієту ненадовго можна і забути!