Що приготувати з курячих стегенець – 10 швидких і смачних рецептів

Смажені стегна на сковороді

Для обсмажування курятини найзручніше використовувати велику чавунну сковорідку.

Інгредієнти:

  • стегенця – кіло;
  • класичний майонез – 5 дес. л.;
  • часник – 4 зубчики;
  • кетчуп – 1 дес. л.;
  • сир – 80 – 100 м;
  • сіль, перець, олія.

Приготування:

  • Щоб смачно посмажити курячі стегенця на сковороді, спочатку їх потрібно промити холодною водою і промокнути серветками з паперу.
  • Кетчуп змішати з размятым часником (половиною), сіллю і перцем. Краще взяти асорті кольорових мелених перців.
  • Натерти сумішшю з минулого кроку підготовлену курятину. Загорнути її в пакет, попередньо випустивши повітря, і прибрати в холод на кілька годин. Раз на чверть години слід потрясти одержаний кульок, щоб компоненти маринаду рівномірно розподілилися по м’ясним шматочках.
  • Сир протерти, змішати з рештою размятым часником і майонезом.
  • В розпеченому жирі обсмажити підготовлені стегна до рум’яності. Вони повинні бути повністю готові.
  • Приблизно через 17 – 20 хвилин покрити курятину сирною сумішшю. Закрити сковорідку кришкою і залишити на повільному вогні ще на 6 – 7 хвилин.

Ідеальним гарніром для такого частування стане запечена в духовці картопля.

Дивіться також:  Котлети з вівсяних пластівців – 7 рецептів, як приготувати ніжні і пишні котлети
Прокрутка до верху