Смажені стегна на сковороді
Для обсмажування курятини найзручніше використовувати велику чавунну сковорідку.
Інгредієнти:
- стегенця – кіло;
- класичний майонез – 5 дес. л.;
- часник – 4 зубчики;
- кетчуп – 1 дес. л.;
- сир – 80 – 100 м;
- сіль, перець, олія.
Приготування:
- Щоб смачно посмажити курячі стегенця на сковороді, спочатку їх потрібно промити холодною водою і промокнути серветками з паперу.
- Кетчуп змішати з размятым часником (половиною), сіллю і перцем. Краще взяти асорті кольорових мелених перців.
- Натерти сумішшю з минулого кроку підготовлену курятину. Загорнути її в пакет, попередньо випустивши повітря, і прибрати в холод на кілька годин. Раз на чверть години слід потрясти одержаний кульок, щоб компоненти маринаду рівномірно розподілилися по м’ясним шматочках.
- Сир протерти, змішати з рештою размятым часником і майонезом.
- В розпеченому жирі обсмажити підготовлені стегна до рум’яності. Вони повинні бути повністю готові.
- Приблизно через 17 – 20 хвилин покрити курятину сирною сумішшю. Закрити сковорідку кришкою і залишити на повільному вогні ще на 6 – 7 хвилин.
Ідеальним гарніром для такого частування стане запечена в духовці картопля.