З картоплею в духовці
Стегна з картоплею – смачне і ситне блюдо, яким вдасться нагодувати всю велику родину в обід. Відмінно доповнять його різні соління і мариновані овочі.
Інгредієнти:
- стегна – кіло;
- суха гостра гірчиця і солодка паприка – по маленькій ложці;
- картопля – кіло;
- часник – часточка;
- кефір – повний стакан;
- свіжий кріп, сіль, пахучі трави.
Приготування:
- Підготовлені стегенця натерти сумішшю із солі, розім’ятого часнику і ароматних трав.
- Залити птицю маринадом, приготованим з кефіру, рубаного кропу і сухої гірчиці. Залишити на 3 години в прохолоді.
- Картоплю порізати скибочками і викласти у глибоку форму. Зверху присипати сіллю і паприкою. Збризнути будь-яким маслом.
- Зверху розподілити замариновану птицю.
Запікати курячі стегенця з картоплею в духовці до повної готовності. Якщо шматочки м’яса почнуть підгоряти, будучи ще сирими всередині, їх можна прикрити листом фольги.