Що приготувати з курячих стегенець – 10 швидких і смачних рецептів

В маринаді з майонезу і соєвого соусу

Для маринаду найкраще підійде класичний темний соєвий соус.

Інгредієнти:

  • стегенця – 3 шт.;
  • майонез – 1/3 ст.;
  • соєвий соус – 30 – 40 мл;
  • часник, карі, паприка, сіль – за смаком.

Приготування:

  • Стегенця промити і добре обсушити від зайвої рідини. Кожне розрубати рівно посередині на 2 частини.
  • Натерти маринадом. Він готується з усіх інших, заявлених у рецепті, інгредієнтів, ретельно перемішаних між собою. Сіль в маринад потрібно додавати за смаком, враховуючи, що соєвий соус і без того дуже солоний.
  • З силою втерти ароматну масу в поверхню шматочків курятини. Залишити в такому вигляді в прохолоді промаринуватися. Мінімальний термін – півгодини. Чим довше м’ясо знаходиться в маринаді, тим краще. Відмінно, якщо вдасться залишити його в такому вигляді на всю ніч.
  • Круглу жаростійку форму застелити фольгою. Викласти в неї стегна.
  • Пекти в духовій шафі при середній температурі 40 – 45 хвилин.

При подачі щедро посипати вийшло блюдо свіжої подрібненої зеленню.

Дивіться також:  Тісто без яєць – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху