В маринаді з майонезу і соєвого соусу
Для маринаду найкраще підійде класичний темний соєвий соус.
Інгредієнти:
- стегенця – 3 шт.;
- майонез – 1/3 ст.;
- соєвий соус – 30 – 40 мл;
- часник, карі, паприка, сіль – за смаком.
Приготування:
- Стегенця промити і добре обсушити від зайвої рідини. Кожне розрубати рівно посередині на 2 частини.
- Натерти маринадом. Він готується з усіх інших, заявлених у рецепті, інгредієнтів, ретельно перемішаних між собою. Сіль в маринад потрібно додавати за смаком, враховуючи, що соєвий соус і без того дуже солоний.
- З силою втерти ароматну масу в поверхню шматочків курятини. Залишити в такому вигляді в прохолоді промаринуватися. Мінімальний термін – півгодини. Чим довше м’ясо знаходиться в маринаді, тим краще. Відмінно, якщо вдасться залишити його в такому вигляді на всю ніч.
- Круглу жаростійку форму застелити фольгою. Викласти в неї стегна.
- Пекти в духовій шафі при середній температурі 40 – 45 хвилин.
При подачі щедро посипати вийшло блюдо свіжої подрібненої зеленню.