Що приготувати з курячих стегенець – 10 швидких і смачних рецептів

Ситне блюдо з рисом

Рис краще всього використовувати довгозерний пропарений.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця – 5 – 6 шт.;
  • сухий рис – повний стакан;
  • вода – 2 ст.;
  • цибуля – ціла головка;
  • сіль, суміш перців, масло.

Приготування:

  • Цибулю очистити і порубати довільними шматочками. Засмажити його на великій кількості олії до рум’янцю.
  • Крупу ретельно промити до прозорої води і викласти у термостійку форму. Зверху розподілити цибулеву засмажку разом з рештою жиром.
  • Далі розкласти стегенця, натерті перцем і сіллю.
  • Залити все окропом, щоб рис і м’ясо до середини були покриті водою. Можна замінити овочевим/м’ясним бульйоном.
  • Покрити форму фольгою.
  • Запікати страву при середній температурі 55 – 65 хвилин, а потім ще чверть години без покриття. На цьому етапі можна додатково посипати всі інгредієнти перцем.

Готову страву подати до обіду з солоними огірочками.

Дивіться також:  Азу по-татарськи з солоними огірками — 8 рецептів
Прокрутка до верху