Ситне блюдо з рисом
Рис краще всього використовувати довгозерний пропарений.
Інгредієнти:
- курячі стегенця – 5 – 6 шт.;
- сухий рис – повний стакан;
- вода – 2 ст.;
- цибуля – ціла головка;
- сіль, суміш перців, масло.
Приготування:
- Цибулю очистити і порубати довільними шматочками. Засмажити його на великій кількості олії до рум’янцю.
- Крупу ретельно промити до прозорої води і викласти у термостійку форму. Зверху розподілити цибулеву засмажку разом з рештою жиром.
- Далі розкласти стегенця, натерті перцем і сіллю.
- Залити все окропом, щоб рис і м’ясо до середини були покриті водою. Можна замінити овочевим/м’ясним бульйоном.
- Покрити форму фольгою.
- Запікати страву при середній температурі 55 – 65 хвилин, а потім ще чверть години без покриття. На цьому етапі можна додатково посипати всі інгредієнти перцем.
Готову страву подати до обіду з солоними огірочками.