Що приготувати з курячих стегенець – 10 швидких і смачних рецептів

Запікаємо під сирною скоринкою

Сир підійде твердий або напівтвердий.

Інгредієнти:

  • курячі стегенця – 1,2 кг;
  • цибуля, сир і морква – по 80 – 100 м;
  • гриби (краще всього використовувати печериці) – 180 – 200 г;
  • кетчуп – ½ ст.;
  • майонез – 70 – 90 г;
  • пісне масло – 60 мл;
  • часник – 20 г;
  • сіль, перець, сухий базилік.

Приготування:

  • Потрібно обсмажувати інгредієнти окремо. Спочатку – кубики цибулі до рум’яності. Потім – терту моркву до золотистого відтінку. І, нарешті, тонкі пластинки грибів до готовності.
  • З’єднати обсмажені інгредієнти. Посолити. Додати до них половину тертого сиру.
  • З стегенець акуратно вирізати кісточки. Зробити надрізи для начинки. Наповнити їх сирно-овочевий масою.
  • Укласти підготовлені фаршировані стегенця без кістки у форму.
  • Для соусу з’єднати майонез, кетчуп і залишився подрібнений сир. Покрити соусом всі заготовки.
  • Запікати страву в духовці близько години при 190 градусах.

Подати до обіду разом з ніжним картопляним або гороховим пюре, приготованим на вершках.

Дивіться також:  Курка з грибами в сметанному соусі – 9 рецептів смачного приготування
Прокрутка до верху