Запікаємо під сирною скоринкою
Сир підійде твердий або напівтвердий.
Інгредієнти:
- курячі стегенця – 1,2 кг;
- цибуля, сир і морква – по 80 – 100 м;
- гриби (краще всього використовувати печериці) – 180 – 200 г;
- кетчуп – ½ ст.;
- майонез – 70 – 90 г;
- пісне масло – 60 мл;
- часник – 20 г;
- сіль, перець, сухий базилік.
Приготування:
- Потрібно обсмажувати інгредієнти окремо. Спочатку – кубики цибулі до рум’яності. Потім – терту моркву до золотистого відтінку. І, нарешті, тонкі пластинки грибів до готовності.
- З’єднати обсмажені інгредієнти. Посолити. Додати до них половину тертого сиру.
- З стегенець акуратно вирізати кісточки. Зробити надрізи для начинки. Наповнити їх сирно-овочевий масою.
- Укласти підготовлені фаршировані стегенця без кістки у форму.
- Для соусу з’єднати майонез, кетчуп і залишився подрібнений сир. Покрити соусом всі заготовки.
- Запікати страву в духовці близько години при 190 градусах.
Подати до обіду разом з ніжним картопляним або гороховим пюре, приготованим на вершках.