Кулінарні вишукування з курячого м’яса, крім того, що швидко готуються, чудово підходять для дітей і людей, які дотримуються дієтичного харчування. Перед тим як вирішити, що приготувати з курячого фаршу, варто визначитися з смаковими уподобаннями, оскільки фарш чудово поєднується з овочевими, молочними продуктами, різноманітними сортами м’яса, грибами, набуваючи при цьому пікантні нотки.
Котлети з курячого фаршу на швидку руку
Коли хочеться побалувати себе і своїх домочадців чимось смачним і корисним, але часу на приготування складних страв немає, на допомогу прийдуть котлети з курячого м’яса.
Для виконання рецепта досить мати:
- куряче філе – 600 г;
- цибуля – 150 г;
- яйце – 1 шт.;
- майонез – 30 г;
- панірувальні сухарі;
- сіль, перець – за смаком.
Процес створення смачного і апетитного страви полягає в наступному:
- Через м’ясорубку пропускається частина філе курки і очищену цибулю.
- В окремому посуді м’ясна маса змішується з яйцем, заправляється майонезом, солиться і приправляється.
- З фаршу формуються котлети і обвалюються в сухарях.
- Котлети обсмажують з двох сторін до готового стану.
Зрази з курячого фаршу з грибами
Велика куряча котлета з грибною начинкою не залишить байдужими любителів грибних закусок. Для приготування можна скористатися базовим продуктовим набором, замінивши майонез грибами в тій же кількості. Процес приготування буде відрізнятися маленькою хитрістю: по центру м’ясної коржі поміщаються гриби, після чого всі краї склеюються, і котлета обвалюється в сухарях.
Ковбаса з курячого фаршу в мультиварці
Коли постає питання про те, що приготувати з курячого фаршу крім котлет, до місця буде рецепт приготування домашньої ковбаси, в якій немає консервантів, сої, крохмалю і ще подібних шкідливих складових.
Для створення смачного і поживного страви з 600 г курячого філе будуть потрібні:
- цибуля – 100 г;
- яйце – 1 шт.;
- молоко – 100 мл;
- масло (злив.) – 50 г;
- часник – 2 зубчики;
- сіль, приправа – за смаком.
Готуються ніжні і запашні ковбаски за таким алгоритмом:
- Добре промите філе і очищену цибулю прокручуються через м’ясорубку або подрібнюються в комбайні.
- В отриманий фарш додаються яйце, молоко, сіль, спеції, видавлюється часник і кладеться розм’якшене масло.
- Маса ретельно перемішується руками.
- Розгортається харчова плівка на ширину стільниці, після чого на край викладаються дві ложки фаршу.
- Після того, як куряча маса кілька разів загортається в плівку, остання обрізається.
- Фаршу надається форма ковбаски, а плівка зав’язується з боків.
- Коли закипить вода в мультиварці, поміщається ємність для варіння на пару з розміщеними в ній ковбасками.
- Готується страва протягом півгодини, після чого з готових ковбасок видаляється плівка.
- Блюдо готове до вживання після остаточного охолодження.
М’ясна запіканка з картоплею на вечерю
Можна побалувати домашніх смачним святковою вечерею навіть з мінімального набору продуктів.
Для цього знадобляться:
- фарш – 300 г;
- картопля – 400 г;
- цибуля – 100 г;
- яйце – 2 шт.;
- масло (підступах д.) – 50 мл;
- часник – 1 зубчик;
- сіль, спеції, зелень – за смаком.
В процесі приготування:
- Цибуля, часник подрібнюються, після чого змішуються з приправленим і підсоленим фаршем.
- Помитий і очищений картопля натирається на крупній тертці і трохи підсолювати.
- Картопля з’єднується з фаршем в окремій ємності.
- Після ретельного перемішування маса викладається на попередньо змащений маслом деко.
- Поверх розподіляються порубана зелень і заздалегідь збита яєчна заливка.
- Деко поміщається в попередньо розігрітий духову шафу, де страву випікається 20 хвилин при температурі 200°C.
Ситне блюдо на вечерю — гречка в духовці з фаршем
Рецепти на вечерю з фаршу чудово доповнює гречана запіканка, яка готується за схемою, представленої в базовому рецепті. Різниця полягає лише в заміні картоплі гречаною крупою і додаванні 100 г моркви, яка надає страві більшою ароматності.
Як приготувати люля-кебаб з курячого фаршу?
Прекрасне блюдо кавказької кухні, яке виходить не менш смачним навіть при приготуванні в домашніх умовах.
Щоб приготувати кебаб з ½ кг курячого філе, потрібні такі продукти:
- цибуля – 150 г;
- масло (підступах д.) – 50 мл;
- часник – 1 зубчик;
- сіль, східні приправи, оцет, зелень – за смаком.
Щоб покуштувати східні ласощі:
- Промите і обсушенное філе разом з часником перекручуються через м’ясорубку.
- Окремо подрібнюється половина цибулі і зелень, після чого змішується з перекрученим м’ясом.
- Посолений і приправлений фарш добре відбивається для одержання щільної структури: фарш близько 20 разів береться руками і з силою впадає в миску.
- Поки фарш відпочиває ріжеться півкільцями залишився лук і маринують в оцті.
- З готового фаршу формуються тоненькі ковбаски і обсмажуються на сковороді при постійному перевертанні.
- Подається страва відразу разом з маринованою цибулею.
Млинці, фаршировані курячим фаршем
Чудовий сніданок або незвичайна закуска до чаю, від якої будуть у захваті і дорослі, і діти.
Для приготування потрібно придбати:
- фарш – 750 г;
- цибуля – 100 г;
- яйце – 3 шт.;
- молоко – 600 мл;
- масло рослинне – 100 мл;
- борошно – 250 г;
- цукор – 20 г;
- сіль, спеції – за смаком.
Щоб нагодувати членів сім’ї ситним сніданком або подати закуску до гарячих напоїв:
- Подрібнену цибулю обсмажується до прозорості на сковороді, куди потім викладається фарш.
- Начинка солиться, приправляється і смажиться до готовності.
- В окремому посуді за допомогою міксера змішуються молоко, борошно, цукор, яйця, 50 мл олії і щіпка солі.
- З приготованого тесту випікаються тонкі млинці з одного боку, на яку потім викладається 1,5 ложки фаршу.
- Отримані з млинців конверти обсмажують з двох боків у великій кількості олії.
Традиційний пиріг по-осетинськи
Ще одне чудове блюдо до чаю, гаряче улюблене представниками сильної статі, що готується з таких продуктів:
- тісто дріжджове – 300 г;
- фарш – 350 г;
- цибуля – 100 г;
- часник – 2 зубчики;
- масло (злив.) – 50 г;
- сіль, східні приправи – за смаком.
При приготуванні:
- На сковороді з вершковим маслом обсмажуються кубики цибулі і подрібнений часник до золотистого кольору, після чого до них додається фарш.
- М’ясна маса солиться, приправляється і обсмажується до готовності.
- Розкачане у вигляді кола тісто викласти на деко і намазується начинкою.
- Всі краї з’єднуються по центру кола з тіста, після чого воно разом з начинкою розминаються в пласт руками.
- Випікається східне блюдо при 180 °C протягом ½ години.
- Після готовності пиріг змащується маслом.
Тефтельки з рисом в томатній підливці
Ситне і смачне блюдо, здатний урізноманітнити обіднє меню кожної сім’ї.
Готується з простих продуктів, які знайдуться в будь-якому холодильнику:
- фарш – 500 г;
- цибуля – 100 г;
- морква – 100 г;
- рис – 60 г;
- яйце – 2 шт.;
- паста томатна – 50 мл;
- сметана – 50 мл;
- масло (підступах д.) – 100 мл;
- сіль, спеції – за смаком.
Щоб порадувати сім’ю смачними і соковитими тюфтельками:
- Промитий рис відварюється до готового стану і відкидається на друшляк.
- Коренеплід натирається на тертці, а цибулю нарізати кубиками.
- На розігрітій сковороді близько 3 хвилин овочі обсмажуються.
- Після охолодження овочева суміш змішується з фаршем, яйцями і рисом.
- Отримана маса ретельно перемішується, солиться і приправляється.
- З отриманого фаршу формуються тефтелі і викладаються у розігріту сковороду, де обсмажуються по кілька хвилин з кожного боку.
- Потім кульки поміщаються в сотейник і заливаються підсоленій рідиною з томатної пасти, сметани і ½ л окропу.
- Після закипання соусу в сотейнику блюдо продовжує тушкуватися 40 хвилин на повільному вогні.
Суп з фрикадельками
Перше блюдо, яке при простоті приготування і відмінних смакових якостях, користується широкою популярністю.
Для виконання рецепта знадобиться:
- фарш – 300 г;
- вода – 1,5 л;
- картопля – 150 г;
- цибуля – 100 г;
- морква – 100 г;
- яйце – 1 шт.;
- масло (підступах д.) – 50 мл;
- сіль, спеції, зелень – за смаком.
Суп готується за наступною схемою:
- Нарізаний цибуля обсмажується до прозорості, і половина викладається у посуд з фаршем, куди також вбивається яйце, додається подрібнена зелень, сіль і спеції.
- Що залишився лук продовжує смажитися з натертою морквою близько 5 хвилин.
- З фаршу формуються фрикадельки.
- У каструлю з киплячою рідиною відправляються фрикадельки, а через 7 хвилин – нарізаний кубиками картоплю.
- Через 10 хвилин у бульйон додаються обжарювання і сіль.
- Суп вариться до готовності.
Різотто — покроковий рецепт
Вишукане блюдо, яке може прикрасити навіть святковий стіл.
Для цього треба придбати:
- фарш 250 г;
- бульйон – 600 мл;
- перець болгарський – по 50 г червоного і зеленого;
- томат – 100 г;
- цибуля – 100 г;
- морква – 100 г;
- рис – 130 г;
- масло (підступах д.) – 50 мл;
- сіль, приправа, зелень – за смаком.
Щоб подати до столу традиційне блюдо італійської кухні, необхідно:
- Поки в сотейнику обсмажуються подрібнені цибулю і моркву, готується перець нарізати смужками.
- До морквяно-цибулевої суміші викладається фарш і обсмажується, в той час як нарізати помідори.
- Потім до фаршу відправляються перець і томати.
- Через 5 хвилин в сотейник поміщається промитий рис, після чого все заливається бульйоном, солиться і приправляється.
- Тушкується вміст до готовності рису і повного випаровування бульйону.
Отже, курячий фарш є основою багатьох страв різних народностей, які завдяки дієтичного інгредієнту підходять для раціону дорослих і дітей.