Куряче м’ясо, прираховане до дієтичних продуктів завдяки вмісту великої кількості білка і низької калорійності, відмінно підходить людям, які дотримуються правильного харчування. Щоб вибрати, що приготувати з курячого філе, варто згадати про його прекрасних смакових якостях і можливості поєднуватися з різноманітними інгредієнтами – овочами, крупами, іншими сортами м’яса і грибами.
Як смачно приготувати запіканку з курячого філе?
Апетитне блюдо для обіднього столу, яким можна ситно нагодувати всіх членів сім’ї.
Для простого виконання рецепта необхідні:
- філе – 500 г;
- картопля – 1 кг;
- сир (твердий) – 200 г;
- цибуля – 150 г;
- майонез – 50 г;
- сметана – 300 г;
- масло (підступах д.) – 40 мл;
- сіль, спеції – за бажанням.
Щоб втілити рецепт в життя, виконуємо дії:
- М’ясо нарізають невеликими шматочками, кладуть у глибокий посуд, де змішується з майонезом, солиться і приправляється.
- М’ясний продукт забирається в холодильну камеру на третину години.
- Лук ріжеться півкільцями, картопля – шматочками.
- На змащене маслом деко викласти цибулю, другим шаром – ½ частину картоплі, яка поливається половиною сметанного соусу з кисломолочного продукту, солі і спецій.
- Потім розміщується залишився картоплю, соус.
- Останнім шаром викласти філе і посипається тертим сиром.
- Лист відправляється в розігріту до 180°C духовку на 1 годину.
Салат з курячим філе, ананасами і кукурудзою
Ніжний салат з екзотичним плодом готується дуже швидко і просто з таких продуктів:
- філе – 300 г;
- ананас (конс.) – 1 банка;
- яйце – 2 шт.;
- кукурудза (конс.) – 1 банка;
- огірки – 150 г;
- майонез для заправки.
Щоб смачно повечеряти:
- Відварене філе поділяється на волокна і викладається на дно салатника першим шаром.
- Потім розміщуються шари з кубиків ананаса і огіркової соломки, кожен з яких змащується майонезом.
- Салат настоюється чверть години, після чого покривається шарами кукурудзи і рубаних яєць.
Бастурма з курячої грудки
Традиційно бастурма готується з яловичини, але для прискорення процесу і отримання оригінальної закуски до пива можна використовувати куряче м’ясо.
Для приготування 600 г філе будуть потрібні:
- суміш перців – 15 г;
- горілка – 40 мл;
- сіль, приправа – по 20 р;
- марля.
Щоб створити ситну закуску:
- З кістки зрізається філейна частина, промивається і підсушується.
- У глибоку ємність викладається м’ясо, пересипається сіллю і відправляється в холодильну камеру.
- Через 12 годин м’ясо промивається, обсушивается, натирається горілкою, пересипається обраними спеціями, загортається в марлю і укладається під прес.
- Ємність з м’ясом переміщається в холодильну камеру на 12 годин, після яких філе вивішується біля вікна або під витяжку на 3 доби.
Курка в клярі
Завдяки кляру куряче м’ясо виходить дуже соковитим.
Для створення страви потрібно підготувати:
- філе – 500 г;
- яйце – 2 шт.;
- борошно – 25 г;
- масло (підступах д.) – 50 мл;
- сіль, приправа – за смаком.
Щоб виконати рецепт:
- Філе ділиться на великі шматочки, присипається сіллю і приправами, взбрызгивается маслом і залишається на чверть години.
- У глибокій мисці з яєць, борошна та дрібки солі готується кляр.
- Промариновані м’ясні шматки умочують в клярі і викладаються на розігріту сковороду, де обсмажуються до рум’яної скоринки.
Рулетики з курки в беконі
Святкова страва з ніжним смаком стане не тільки окрасою святкового столу, але і вразить гостей своєю пікантністю.
Щоб приготувати незвичайну закуску, слід придбати:
- філе – 400 г;
- бекон – 100 г;
- гірчиця – 10 г;
- масло (оливки.) – 10 мл;
- яйце перепелине – 2 шт.;
- сіль, спеції – за смаком.
У процесі створення:
- Філе поділяється уздовж на кілька частин, кожна з яких злегка відбивається.
- З олії, гірчиці, яєць, солі і спецій готується маринад однорідної консистенції.
- Філе занурюється в ємність з маринадом на чверть години, після чого згортається у формі рулету.
- Кожен рулетик обертається скибочкою бекону і поміщається у форму для випікання.
- Блюдо випікається в розігрітому до 180°C духовій шафі близько 20 хвилин.
Відбивні з курячого філе, смажені на сковороді
Відбивні з курячого філе можуть вживатися як самостійно, так і подаватися до гарніру, прекрасно поєднуючись з різними овочами і крупами.
Для приготування необхідно придбати такі інгредієнти:
- філе – 600 г;
- борошно – 100 г;
- яйце – 2 шт.;
- сіль, спеції – за смаком.
Щоб побалувати членів сім’ї відбивними з високим вмістом білка:
- Філейна частина ділиться на кілька шматків.
- Кожен шматок відбивається, солиться і приправляється.
- В одній мисці збиваються яйця, а в іншу насипається борошно.
- Відбивна мачає в яйці, обвалюється в борошні і викласти на сковороду з киплячому маслом, де обсмажується з двох сторін.
Апетитні січені котлети курячі
Рубані котлети з курячого філе з додаванням кефіру та сиру виходять неймовірно ніжними.
Щоб вразити гостей будуть потрібні:
- філе – 500 г;
- сир (твердий) – 100 г;
- цибуля – 100 г;
- кефір – 100 мл;
- крохмаль – 40 г;
- сіль, спеції, зелень – за смаком.
При приготуванні:
- У глибокій мисці змішуються нарізане кубиками філе, стружка сиру, подрібнену цибулю і кефір.
- Через 10 хвилин у фарш додаються крохмаль, рубана зелень, сіль і спеції, після чого маса в черговий раз перемішується.
- Сформовані котлети обсмажують в киплячому маслі до золотавої скоринки з двох сторін.
Дієтичні курячі котлетки на пару в мультиварці
Прекрасне блюдо для підтримки струнких форм без відмови від вживання м’яса.
Для створення парових котлет необхідні:
- філе – 500 г;
- хліб – 100 г;
- молоко – 200 мл;
- яйце – 1 шт.;
- цибуля – 100 г;
- сіль – за смаком.
Щоб виконати рецепт:
- Через м’ясорубку пропускаються філе, хліб і цибулю.
- В окремому посуді фарш змішують з яйцем, молоком і сіллю.
- Котлети формуються руками і викладаються у форму для приготування на пару, яка розміщується на чаші з водою.
- На мультиварці встановлюється програма «На пару».
- Після звукового сигналу котлети готові до вживання.
Грудки, тушковані з овочами
Вітамінне блюдо, яке допоможе різноманітити не тільки раціон дорослих, але і прекрасно підійде зростаючому організму дитини.
Для простого у виконанні рецепта слід обзавестися такими продуктами:
- філе – 300 г;
- картопля – 400 г;
- морква – 100 г;
- томати – 250 г;
- цибулина – 100 г;
- перець болгарський – 100 г;
- часник – 2 зубчики;
- сіль, спеції – за смаком.
Процес приготування полягає в наступному:
- Шматочки філе кладуть у сотейник, де обсмажуються на соняшниковій олії.
- Після утворення золотистої скоринки до м’яса додаються цибульні кільця і подрібнений часник.
- Через пару хвилин в сотейник викладаються овочі, що залишилися – картопляні брусочки, смужки перцю, морквяна стружка і кубики томатів.
- Вміст приправляється, солиться, заливається водою.
- Після закипання блюдо продовжує гаситися на повільному вогні до готовності.
В мультиварці
Філе в мультиварці при використанні програми «На пару» готується просто, швидко, зберігаючи при цьому всі корисні якості.
Для страви знадобляться:
- філе – 1 кг;
- перець – 200 р;
- цибуля – 100 г;
- сіль, спеції – за смаком.
При приготуванні:
- Філе і перець діляться на частини, а цибуля ріжеться кільцями.
- М’ясо натирається сіллю і спеціями, після чого разом з овочами кладуть у форми для приготування на пару.
- На мультиварці встановлюється програма «На пару» на 30 хвилин.
З сиром по-французьки
Знайоме багатьом блюдо найчастіше готується з курятини, тим самим прискорюючи процес його створення.
Для цього готуються:
- грудки – 500 г;
- цибуля – 150 г;
- сир (твердий) – 150 г;
- майонез – 75 г;
- сіль, спеції – за смаком.
При приготуванні:
- Філе ділиться на кілька частин, кожна з яких відбивається, солиться і приправляється.
- У форму для випікання викладаються шари з цибулевих кілець, натертого сиру, филейных частин в такому порядку: цибуля, м’ясо, сир.
- Кожен шар змащується майонезом.
- Блюдо випікається при 180°с протягом 40 хвилин.
Куряче філе з картоплею в духовці
Ситне друге блюдо, приготування якого під силу навіть початківцю кулінару.
Достатньо мати:
- філе – 1 кг;
- картопля – 700 г;
- цибуля – 150 г;
- сир (твердий) – 200 г;
- часник – 4 зубчики;
- майонез – 50 г;
- сіль, спеції – за смаком.
Спосіб полягає в наступному:
- Філе ділиться на частини, солиться, приправляється і маринується в майонезі з подрібненою цибулею близько чверті години.
- Картоплю нарізати кружальцями, а сир треться на тертці.
- На змащене маслом деко викладаються філе, картопля, після чого всі притрушивается сиром.
- Випікається блюдо в духовій шафі при 180°с до готовності.
Салат «Соняшник»
Смачна закуска, ошатне оформлення якої дозволяє використовувати її для прикраси святкового столу, готується з продуктового набору:
- грудка – 300 г;
- печериці – 300 г;
- цибуля – 100 г;
- яйце – 4 шт.;
- сир – 150 г;
- майонез – 200 г;
- маслини і чіпси – для прикраси;
- сіль – за смаком.
Щоб створити легкий салат:
- Відварене м’ясо ріжеться кубиками, викласти на блюдо і змащується майонезом.
- Потім на сковороді пассеруются подрібнену цибулю і грибні пластинки, а після охолодження маса викладається другим шаром.
- Третій шар робиться з відварених яєць без трьох жовтків і розміщується зверху на майонезну сіточку.
- Після змащування яєчної маси викладається сирна стружка.
- В якості прикраси розміщуються натерті жовтки, розділені навпіл маслини замість насіння і чіпси, замінюють пелюстки.
Отже, куряче філе – це універсальний продукт, який може використовуватися для приготування перших, других страв, а також прекрасних закусок.