Думаємо, у багатьох часто виникає це питання. Якщо ви входите в число цих людей, то ця стаття буде вам корисна. Що ж можна приготувати з курячої грудки?
Шашлик в духовці
- куряче філе – 2 штуки;
- соєвий соус – 1 ст. ложка;
- часник – 2 зубчики;
- сіль, перець;
- неароматное масло – 2 ст. ложки;
- коріандр – 1 ст. ложка;
- цукровий пісок – 1 ст. ложка.
Готуємо поетапно:
- Відразу замочіть дерев’яні шпажки в холодній воді. Мінімальний час – на півгодини. Якщо пропустити цей крок, шпажки почнуть горіти під час готування.
- Часник роздушіть в часникодавці.
- Для маринаду нам потрібно: часник; масло; соєвий соус; цукор; перець; коріандр; сіль. З’єднайте всі перераховані вище компоненти в глибокій тарілці. Маринад для курячого шашлику готовий.
- Куряче філе наріжте довгими смужками. Їх приблизна ширина – 4 сантиметри.
- Покладіть в маринад курячі смужки. Переставте їх у холодильник на 3-4 години.
- Тепер надіньте філе на шпажку, гармошкою.
- На деко покладіть фольгу, зверху розкладіть шашлики.
- Розігрійте духовку до 200 градусів і відправляйте туди шашлик.
- Час приготування курячого шашлику – 25-30 хвилин: по 10-15 хвилин з кожного боку.
- Готовий шашлик подавайте з лавашем і томатним соусом.
Суп з курячим філе
Якщо ви вперше готуєте страву, то для вас буде докладно описаний процес приготування.
- куряча грудка – 1 штука;
- мелений перець (чорний) – 2 щіпки;
- вода – 2 літри;
- картопля – 2 шт.;
- сіль – 3 щіпки;
- морква – 1 шт.;
- неароматное пісне масло – 2 ст. ложки;
- вермішель – 0,1 кг;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.
Приготування:
- Наріжте великими кубиками курку.
- Залийте їх холодною водою, додайте лаврове листя і поставте каструлю на плиту. Після кипіння, зніміть пінну масу, зменшіть нагрів на мінімальний рівень. Варіть філе куряче до м’якості, близько 15 хвилин.
- Морква обробіть зручним способом: на тертці або тонко ножем.
- Цибулю наріжте кубиками.
- Обсмажте його близько двох хвилин.
- Додайте моркву.
- Варіть овочі близько 5 хвилин.
- Картоплю наріжте кубиками, покладіть в бульйон разом з обсмаженими овочами.
- Не забудьте посолити і поперчити.
- Варіть ще 6-7 хвилин.
- Наприкінці покладіть вермішель.
- Готову страву прикрасьте свіжою зеленню.
Дієтичні курячі котлетки на пару в мультиварці (рубані котлети з філе)
Інгредієнти:
- філе – 0,5 кг;
- хліб (черствий) – 3 скибочки;
- цибуля ріпка – 1 головка;
- сіль;
- молоко – 0,12 л;
- яйце – 1 штука.
Приготування:
- Куряче філе промийте та підсушіть.
- Дуже дрібно наріжте грудку вручну.
- Цибулю дрібно нашаткуйте.
- Залийте в тепле молоко хлібні скибочки.
- Через 10 хвилин, розмішайте хліб виделкою. Вийшла молочна кашка. З’єднайте її з подрібненим м’ясом.
- Додайте одне яйце, цибуля і сіль.
- Візьміть ложку і протягом 5-10 хвилин замішують фарш. Чим довше ви будете це робити, тим соковитіше вийдуть парові котлети.
- У чашу електроприладу влийте 800 мілілітрів води.
- У контейнер для варіння на пару помістіть рубані котлети. Форму виробів вибирайте довільну.
- Програма «Варка на пару» або «Пар», час 40 хвилин.
- Рубані котлети подавайте разом з улюбленим соусом.
Мармуровий рулет з курки
Компоненти:
- філіруваний грудка курчати – 0,7 кг;
- сушений кріп – 2 щіпки;
- сіль і мелений перець;
- желатин – 30 грам;
- часник – 4 зубки;
- сушена петрушка – на кінчику ножа;
- мелена паприка (солодка) – 1 ст. ложка.
Готуємо поетапно:
- Грудинку наріжте маленькими кубиками.
- Подрібніть часник ножем.
- У глибокій мисці змішайте куряче філе, часник, сушену зелень, перець, сухий желатин і сіль.
- Перекладіть м’ясну суміш в рукав для запікання.
- Покладіть рукав в квадратну форму з невеликим діаметром.
- Запікайте рулет в духовці близько 45-50 хвилин.
- Залиште мармуровий рулет при кімнатній температурі до повного охолодження.
- Перекладіть запечене м’ясо в холодильник на 5 годин. За цей час, желе повністю застигне.
- Зніміть з мармурового м’яса рукав і перекладіть його в гарне блюдо. Тонко наріжте рулет і подайте до столу.
Пастрома з курячого філе — незвично і смачно (куряча грудка запечена в духовці)
Компоненти:
- куряче філе – 2 штуки;
- часник – 3 зубки;
- паприка – 1,5 ст. ложки;
- вода – 1 склянка;
- мускатний горіх (тертий) – 1 щіпка;
- сіль – 2 чайні ложки;
- мед – 1 ч. ложка;
- неароматное масло – 1,5 ст. ложки.
Готуємо поетапно:
- Розведіть у воді 2 ложки солі і занурте туди попередньо промите філе. Замаринуйте на ніч.
- Вранці, візьміть міцні нитки і змотайте ними кожне філе, щоб воно тримало форму.
- В мікрохвильовці або на водяній бані розтопіть мед.
- У зручній ємності зробіть маринад. Для цього, змішайте: розтоплений мед; пісне масло; паприку; подрібнений часник; мускатний горіх; сіль.
- Візьміть силіконову пензлик і промажте нею все м’ясо приготовленим маринадом.
- Нагрійте духовку до 250 градусів.
- Запікайте пастрому близько 15 хвилин.
- Видаліть всі нитки і дайте м’ясу охолонути. З пастроми зробіть бутерброди, канапе або салат з курячим філе.
Рулетики з курки з чорносливом
Інгредієнти:
- філе – 0,5 кг;
- напівтвердий сир – 50 грам;
- соняшникова олія (без запаху) – 2 ст. ложки;
- чорнослив – 65 грам;
- суміш перців – 2 щіпки;
- майонез – 2 ст. ложки;
- сіль – 2-3 щіпки;
- часник – 2 зубчики.
Готуємо поетапно:
- Промитої чорнослив залийте гарячою водою. Залиште на час.
- Покладіть на філе харчову плівку і відбийте його до тонкої однорідної пластини.
- Присипте з обох сторін сіллю і сумішшю перців. Промаринуйте мінімум 30 хвилин.
- Промажте одну сторону філе майонезом. Це додасть страві соковитості.
- Чорнослив наріжте середніми кубиками.
- Роздушіть часник пресом і додайте його до чорносливу.
- Чорнослив рівномірно розкладіть по м’ясу. Скрутіть рулет. Обмотайте м’ясо нитками або закріпіть зубочистками.
- Змастіть деко і викладіть на нього рулети. Випікайте півгодини при температурі 180 град.
- Готове м’ясо звільніть від зубочисток. Зверху присипте сиром і поставте рулетики з курки знову в духову шафу.
- Коли сир розплавиться, діставайте м’ясо, нарізайте і можна подавати.
У соєвому соусі на сковороді
- філе курячої грудки – 0,6 кг;
- розмарин – 3 гілочки;
- соєвий соус – 0,1 л;
- кайенский перець – 1 щіпка;
- оливкова олія – 4 ст. ложки;
- зелена петрушка для прикраси.
Готуємо поетапно:
- Наріжте великими кубиками курку (близько 2-х сантиметрів).
- Змастіть оливковою олією сковороду і обсмажте на ньому філе до рум’яної скоринки.
- Влийте соєвий соус і додати кайенский перець, все змішайте. Додайте розмарин.
- Тушкуйте курку близько півгодини на невеликому вогні під закритою кришкою. Кожні 10 хвилин перемішуйте блюдо.
- Готове тушковане м’ясо прикрасьте гілочками петрушки.
Бастурма
- куряча грудка – 0,8 кг;
- лавр – 3 штуки;
- паприка – 1 ст. ложка;
- вода – 3 ст.;
- мед – 2 ст. ложки;
- часник – 3 зубки;
- перець (горошком) – 1 ч. ложка;
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- сіль – 2 ст. ложки;
- соєвий соус – 1 ст. ложка;
- цукор – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Велику грудку розріжте на 2 частини.
- У глибоку каструлю налийте воду. Приготуйте маринад з солі, лаврового листа, перцю і цукру.
- Помістіть в нього філе. Закрийте каструлю кришкою і переставте її в холодильник маринуватися на одну добу.
- На наступний день промийте м’ясо. Можете не переживати, усіма прянощами воно вже наситилося.
- Приготуйте для м’яса ароматну глазур. Змішайте у великій мисці такі інгредієнти: мед; оливкова олія; паприка; часник; соєвий соус; перець.
- Залиште філе маринуватися на 3-5 годин.
- По всій довжині зв’яжіть грудки нитками, щоб вони мали гарну форму. Залиште м’ясо в холодильнику на 8-12 годин.
- Нагрійте духовку до 160 градусів. Покладіть філе на фольгу і відправте їх запікатися на 1 годину.
- Через 40 хвилин, збільшіть температуру до 180 градусів.
- Готове м’ясо полити рештою соком і зніміть нитки.
- Бастурма з курячої грудки готова! Наріжте її тонкими скибочками і подавайте на стіл.
По-французьки
- білий ріпчаста цибуля – 1 головка;
- твердий сир – 0,15 кг;
- перець і сіль – за смаком;
- курячі грудки – 2 штуки;
- неароматное масло – для змазування дека;
- майонез – 0,1 кг.
Приготування:
- Дуже тонко нашаткуйте цибулю півкільцями.
- Кожне філе розрізати на дві або на 3 частини вздовж.
- Відбийте м’ясо.
- Посоліть і поперчіть його.
- Змастіть деко маслом і викладіть шар цибулі. Зверху розкладіть відбиті грудки.
- Кожен шматочок промажте майонезом і посипте сиром.
- Розігрійте духовку до 170-180 градусів і випікайте в ньому курячі грудки близько 40 хвилин.
- М’ясо по-французьки подавайте гарячим, разом з улюбленим соусом.
Відбивні з філе
Це один з найбільш простих і швидких рецептів. Але все одно, це дуже смачне блюдо. Тим більше, воно поєднується з багатьма гарнірами.
Інгредієнти:
- куряча грудка – 1 штука;
- рафінована олія – для смаження;
- сіль і спеції («для курки» – за смаком.
Готуємо поетапно:
- Тонко наріжте куряче філе.
- Присипте його спеціями і сіллю з двох сторін.
- Відбийте курку.
- Розігрійте сковороду, разом з рослинним маслом.
- На гарячу сковороду викладайте відбивні. Смажте їх з обох боків до рум’яної скоринки, без кришки.
- Відбивні з курячого філе готові! Подавайте їх разом з гарніром.
Куряче філе, тушковану в сметані
- філе курячої грудки – 0,5 кг;
- сіль – 2 щіпки;
- цибуля – 2 головки;
- сметана – 0,2 кг;
- чорний перець мелений – 1 щіпка;
- рослинне масло – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Наріжте філе кубиками.
- Цибулю – кільцями.
- Нагрійте масло на сковороді і обсмажте на ньому курку до білого кольору.
- Додайте цибулю, обсмажте до прозорості.
- Присипте сіллю і перцем.
- Додайте сметану. Все змішайте і поставте на середній вогонь.
- Після закипання зменшіть вогонь на мінімум. Тушкуйте курку в сметані близько 20 хвилин.
- Подавайте готове блюдо разом з рисом або картопляним пюре.
Шніцель в панірувальних сухарях
Інгредієнти:
- куряча грудка – 0,6 кг;
- борошно – 0,5 склянки;
- панірувальні сухарі – 0,15 кг;
- яйця – 2 штуки;
- рослинна олія без запаху – 2-3 ст. ложки;
- сіль, зелень і мелений перець – за смаком;
- сир твердих сортів – 0,1 кг.
Приготування:
- Розріжте кожне філе на 2 частини. У підсумку, вийде 4 шніцеля.
- Трохи відбийте курку, посипте її перцем і сіллю.
- Просійте борошно і обваляйте в ній відбите м’ясо.
- У глибокій тарілці змішайте яйця і дві ложки очищеної води. Збийте міксером – кляр готовий.
- Опустіть у яєчну масу курку.
- Обваляйте філе в панірувальних сухарях.
- Змастіть сковороду маслом і гарненько її розігрійте.
- Викладайте шніцелі на гарячу поверхню. Смажте їх до рум’яної скоринки з обох сторін. Приблизний час приготування: 1,5-2 хвилини з кожного боку.
- Покладіть на деко пергаментом, викладіть на нього обсмажені шніцелі. Присипте зверху натертим сиром.
- Нагрійте духовку до 200 градусів і доведіть до готовності шніцелі. Це займе близько 10 хвилин.
- Подавайте з овочами.