Що приготувати з курячої грудки? 12 рецептів з філе

Бастурма

  • куряча грудка – 0,8 кг;
  • лавр – 3 штуки;
  • паприка – 1 ст. ложка;
  • вода – 3 ст.;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • часник – 3 зубки;
  • перець (горошком) – 1 ч. ложка;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • цукор – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Велику грудку розріжте на 2 частини.
  • У глибоку каструлю налийте воду. Приготуйте маринад з солі, лаврового листа, перцю і цукру.
  • Помістіть в нього філе. Закрийте каструлю кришкою і переставте її в холодильник маринуватися на одну добу.
  • На наступний день промийте м’ясо. Можете не переживати, усіма прянощами воно вже наситилося.
  • Приготуйте для м’яса ароматну глазур. Змішайте у великій мисці такі інгредієнти: мед; оливкова олія; паприка; часник; соєвий соус; перець.
  • Залиште філе маринуватися на 3-5 годин.
  • По всій довжині зв’яжіть грудки нитками, щоб вони мали гарну форму. Залиште м’ясо в холодильнику на 8-12 годин.
  • Нагрійте духовку до 160 градусів. Покладіть філе на фольгу і відправте їх запікатися на 1 годину.
  • Через 40 хвилин, збільшіть температуру до 180 градусів.
  • Готове м’ясо полити рештою соком і зніміть нитки.
  • Бастурма з курячої грудки готова! Наріжте її тонкими скибочками і подавайте на стіл.
Дивіться також:  Котлети зі свинячої печінки – 10 рецептів приготування
Прокрутка до верху