Бастурма
- куряча грудка – 0,8 кг;
- лавр – 3 штуки;
- паприка – 1 ст. ложка;
- вода – 3 ст.;
- мед – 2 ст. ложки;
- часник – 3 зубки;
- перець (горошком) – 1 ч. ложка;
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- сіль – 2 ст. ложки;
- соєвий соус – 1 ст. ложка;
- цукор – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Велику грудку розріжте на 2 частини.
- У глибоку каструлю налийте воду. Приготуйте маринад з солі, лаврового листа, перцю і цукру.
- Помістіть в нього філе. Закрийте каструлю кришкою і переставте її в холодильник маринуватися на одну добу.
- На наступний день промийте м’ясо. Можете не переживати, усіма прянощами воно вже наситилося.
- Приготуйте для м’яса ароматну глазур. Змішайте у великій мисці такі інгредієнти: мед; оливкова олія; паприка; часник; соєвий соус; перець.
- Залиште філе маринуватися на 3-5 годин.
- По всій довжині зв’яжіть грудки нитками, щоб вони мали гарну форму. Залиште м’ясо в холодильнику на 8-12 годин.
- Нагрійте духовку до 160 градусів. Покладіть філе на фольгу і відправте їх запікатися на 1 годину.
- Через 40 хвилин, збільшіть температуру до 180 градусів.
- Готове м’ясо полити рештою соком і зніміть нитки.
- Бастурма з курячої грудки готова! Наріжте її тонкими скибочками і подавайте на стіл.