Оригінальний варіант шашлику
Інгредієнти: 1,5 кг печінки, 1/3 ст. оливкової майонезу, 2 голівки цибулі, сіль.
- Субпродукт позбавляється від усього зайвого. Солиться. Різати його не потрібно.
- До печінки відправляються цибульні кільця.
- Туди ж виливається майонез.
- Через годину маринування продуктів можна насаджувати їх на шампури, чергуючи м’ясо і овочі.
Готується такий незвичайний шашлик на мангалі всього за 12 – 14 хвилин.
Бефстроганов з курячої печінки
Інгредієнти: 1 кг печінки курки, 1/3 скл. сметани, ¼ ст. пюре з томатів, головка цибулі, 1 ст. л. борошна, сіль.
- Кубики цибулі обсмажуються до рум’яності. Присипаються борошном.
- У сковорідку додається пюре з томатів, сметана, сіль.
- Густий соус розводиться водою до бажаної консистенції.
- Окремо до готовності обсмажуються шматочки печінки. Трохи присаливаются.
М’ясо заливається соусом і доводять до кипіння.
Саме курячу печінку готувати особливо просто. Вона не вимагає попереднього замочування і спеціальної підготовки. Навіть без усього цього страви з обговорюваного продукту виходять ніжними, ароматними, смачними.