Що приготувати з листкового бездріжджового тіста – 15 рецептів смачної випічки

Обдумуючи, що приготувати з листкового бездріжджового тіста, погляньте на ці прості рецепти. Серед них ви знайдете ідеї для сніданку, вечері і ситного перекусу.

Слойки з бездріжджового листкового тіста без начинки

Слойки без начинки дуже прості у приготуванні. Мабуть, це самий швидкий спосіб застосування листкового тіста.
1. Розкачайте розморожений напівфабрикат в пласт товщиною 3 мм
2. Поріжте його фігурним ножем на невеликі прямокутники. Перекрутіть кожен шматочок посередині, отримавши таким чином симпатичний бант.
3. Застеліть деко пекарської папером. Розкладіть по ньому бантики на невеликій відстані один від одного. Печіть їх 20 хвилин при 180 º с.
Гарячі слойки можна посипати цукровою пудрою. Так вони будуть виглядати набагато апетитніше.

Рецепт смачних пиріжків

Дуже проста і витончена ідея для сніданку напевно підніме настрій перед напруженим робочим днем.
1. Покладіть заздалегідь на стіл заморожене тісто, а після того як воно підтане, розкачайте з нього пласт, товщиною в півсантиметра.
2. Поріжте основу на прямокутники. На середину кожного покладіть ложку цукрового піску.

3. Обваляйте промиту і перебрану малину в крохмалі. Це потрібно для того, щоб пиріжки не «потекли» від соку начинки.

4. Викладіть на кожен шматочок тіста по кілька ягід, защепніть краї заготовок і укладіть їх на присипаний борошном пергамент.
Десерт повинен випікатися при 220ºС. Ароматні пиріжки до чаю будуть готові через 20 хвилин. Їх можна прикрасити цукровою пудрою.

Рогалики з сиром

Для приготування рогаликів краще використовувати сири твердих сортів.
1. Гоструватий сир потрібно нарізати на довгі брусочки. Тісто розкотити в шар товщиною 4 – 5 мм і порізати на трикутники.
2. Біля одного краю кожної заготовки покласти сир, присипати його спеціями із суміші італійських трав і загорнути трикутники рулетиками. Їх можна трохи обмазати яйцем і прикрасити кунжутом.
3. Рогалики потрібно відправити в розігріту духовку. Температура випікання — 200ºС. Ніжну і дуже смачну закуску слід виймати з духовки вже через 15 хвилин.

Піца з листкового бездріжджового тіста

З готового тіста може вийти чудова піца. Головний секрет приготування цієї страви в ретельному підборі інгредієнти для начинки. Намагайтеся не переборщувати з соусом, інакше піца вийде занадто гострою.
1. Рекомендуємо замість кетчупу використовувати натуральну томатну пасту. Розбавте її кип’яченою водою до стану, близького до рідкої сметани. Додайте за смаком сіль, цукор і італійські трави.
2. Розкачайте тісто до оптимальної товщини (не більше 1 см) і змастіть соусом, приготованим з пасти.
3. Першим шаром покладіть цибулю, порізану півкільцями.
4. Під другий ярус помістіть печериці.
5. Потім можна покласти шматочки будь-якої ковбаси чи шинки.
6. Слідом за ними йдуть помідори, нарізані половинками слайсів.
7. Піцу потрібно рясно посипати тертим твердим сиром і поставити в духовку на 25 хвилин. Блюдо випікається при температурі 200 º с.

Дивіться також:  Пиріжки з яблуками – 5 смачних рецептів приготування

Готуємо з фаршем в духовці

Цей рецепт змінить Ваше уявлення про листкових пирогах. Виявляється, вони можуть одночасно бути смачними, надзвичайно поживними і досить легкими.
Приготуємо пиріг-косичку. На пласт тесту нам знадобиться 400 г будь-якого м’ясного фаршу. Додамо в нього по столовій ложці кетчупу і гірчиці. Приправимо травами для м’яса, посолити.
1. Трохи помесим фарш, щоб він перемішалися і став липким.
2. В окремому посуді приготуємо сирну начинку. Натремо 150 г твердого сиру, змішаємо його з рубаною зеленню, додамо трохи солі і будь-яких приправ.
3. Поділимо шматок тіста на три довгих прямокутних пласта і укладемо їх поруч один з одним. На два крайніх викладемо «ковбаскою» м’ясний фарш. На середній – тільки сирну начинку.
4. З’єднаємо краю кожного пласта так, щоб вийшло три довгих закритих «ковбаски».
5. Переплетем їх кіскою. Змастимо пиріг жовтком, щедро посиплемо насінням білого або чорного кунжуту і викладемо на деко. Поставимо форму в духовку на 40 хвилин при t=170º с.
Перед поділом пирога на шматки йому потрібно дати трохи охолонути.

Швидкий пиріг з грибами в мультиварці

Цей пиріг по праву готовий стати альтернативою вечері. Він не тільки смачний, але і поживний, а його приготування не забере багато сил.
На один пласт тіста знадобиться 300 г печериць, одна цибулина і упаковка бекону (200 г).
1. Всі інгредієнти потрібно порізати довільно і обсмажити окремо один від одного на промасленим сковороді.
2. Компоненти начинки необхідно змішати, посолити і приправити зеленню.
3. На дно мультиварки викладаємо шар розмороженого тіста, робимо невеликі бортики і зрізаємо зайві краю.
4. Укладаємо начинку і посипаємо її тертим сиром. Встановлюємо режим «Випічка» і готуємо пиріг протягом 45 хвилин.

Трубочки – тістечко з дитинства

Для приготування трубочок «як в дитинстві» знадобиться листкове бездріжджове тісто.
1. Його треба розкачати в пласт завдовжки не менше 27 див. Потім порізати на смужки товщиною 2,5 див.
2. Кожну смужку обернути навколо змащеного маслом конуса, змастити жовтком, покласти на пекарську папір і прибрати в духовку на 12 хвилин. Тістечка готуються при 200 º с.
Найсмачніше в цьому десерті – це крем. Він збивається з трьох білків і 150 г цукру. Можна скористатися спеціальною функцією комбайна, міксером або блендером. Крем повинен вийти густим і щільним.
Гарячі трубочки знімемо з конусів і коли вони охолонуть, наповнимо кремом. Прикрасимо цукровою пудрою.

Дивіться також:  Бісквітний рулет – 8 рецептів простих і швидких

Трикутники з сиром

Тісто для трикутників потрібно поділити на рівні квадрати, а начинку приготувати з 200 г сиру і одного яйця.
1. Яйце зіб’ємо. Частина залишимо для того, щоб змастити пиріжки, а решта додамо в сир.

Цю суміш потрібно як слід посластіть, тому як саме листкове тісто не солодке.

2. Збоку кожного квадратика покладемо трохи начинки і з’єднаємо краї так, щоб вийшли трикутники.
3. Викладемо пиріжки на пергамент і змастимо їх за допомогою силіконової пензлика яйцем.
4. Трикутники мають випікатися при 180 º с. Час приготування залежить від потужності і режими роботи духовки і варіюється від 12 до 20 хвилин.

Слойки з варенням з готового бездріжджового тіста

Слойки з бездріжджового тіста зможе приготувати навіть ледачий. Для цього не потрібно докладати ніяких зусиль:
1. Розкачайте тісто до ширини в півсантиметра.
2. Поріжте довільно на квадрати.
3. Покладіть в середину кожного шматочка трохи варення, подалі відступаючи від краю.
4. Зімкніть половинки листа і змажте сформовані пиріжки збитим яйцем.
Випікайте при 200 º с. Орієнтовний час готовності — 20 хвилин.

Пиріжки з картоплею на сковороді

Пропорції для цих пиріжків встановлюються довільно, за смаками господині і її рідних.
1. Відваріть картоплю, злийте воду і розімніть коренеплоди в пюре. Додайте до нього смажену цибулю і вершкове масло.
2. Викладіть начинку по центру квадратів з листкового тіста і зімкніть краю слойок виделкою.
Смажте заготовки на масляній сковороді з двох сторін до рум’яної скоринки.

Швидкий чізкейк

Пропонований вид пирога називається швидким, не тому, що він буде готовий за кілька хвилин, а з тієї причини, що він робиться з мінімумом зусиль. Для начинки знадобиться півкіло рікотти, три яйця і півсклянки вершків і цукру. Запасіться і парою ложок борошна.
1. За основу береться листкове тісто. Воно розкочується в пласт і укладається у форму для пирога. Над підставою повинні підніматися невеликі бортики.
2. Вершковий сир змішують з яйцями, жирними вершками, двома ложками пшеничного борошна, цукром і крапель ванільного екстракту. Все це перетворюється міксером в повітряну масу і заливається у форму.
Чізкейк випікається 50 хвилин. Температура приготування – 180ºС. Готового пирога обов’язково потрібно дати постояти в холоді.

Дивіться також:  Шоколадний фондан – 7 рецептів приготування з рідким центром в домашніх умовах

Рулет з ягодами і вершковим сиром

Тісто для рулету відразу розгортаємо в тонкий пласт.
1. Змащуємо сумішшю вершкового сиру, типу «Філадельфія», з цукром. Співвідношення беремо на свій смак.
2. Поверх першого шару укладаємо другий шар тіста. Присипаємо його мигдальною стружкою і викладаємо шар ягід.
3. Згортаємо рулет і робимо на ньому невеликі поперечні надрізи.
4. Змащуємо поверхню виробу яйцем і відправляємо його в духовку випікатися при 190ºС. Приблизний час до готовності – 30 хвилин.
Гарячий десерт можна помазати маслом і посипати цукровою пудрою.

Чебуреки з листкового бездріжджового тіста

З покупного напівфабрикату можна дуже швидко приготувати поживний перекус. Домашні чебуреки будуть дуже актуальні на природі. Вони смачні навіть в холодному вигляді.
1. Поділіть тісто на грудочки і скачайте з кожного по кухоль. По центру викладіть обсмажену з цибулею додайте фарш і трохи тертого сиру.
2. Защипайте краю чебуреків, сформувавши півмісяць.
3. Смажте пиріжки у великій кількості олії на сковорідці з двох сторін.
4. Готові чебуреки викладайте на серветку, щоб видалити надлишки жиру.

Слойки з бананами і шоколадною пастою

Слойки з бездріжджового тіста з бананом та шоколадом зарядять енергією під час чаювання і додадуть працездатності протягом дня. Вони готуються за лічені хвилини і підкоряють своїм божественним смаком.

1. Розкотимо тісто, як зазвичай для пиріжків.
2. Поріжемо його на прямокутники і подумки поділимо кожен навпіл. Одну частину, ближче до середини, присыплем корицею, а на іншу викладемо пару ложок шоколадної пасти. Зверху додамо кілька шматочків банана.
3. Закриємо конвертики, звернувши їх навпіл і закріпивши краю. Зробимо кілька поперечних надрізів.
4. Поставимо слойки в духовку, нагріту до 190ºС. Будемо випікати 20 хвилин.
Готові пиріжки посиплемо цукровою пудрою.

Круасани з шоколадом на сніданок

Цей десерт сподобається навіть розпещеному сластьона. Що може бути смачніше ніжного пісочного тіста в поєднанні з розплавленим шоколадом?
1. Сильно розгортати покупні листи не потрібно. Поділіть їх на трикутники. З одного краю покладіть по 1 – 2 часточці шоколаду і поверніть круасани рулетиками.
2. Розкладіть заготовки по промасленному пергаменту і відправте в піч до підрум’янення. Шоколадне ласощі готується при температурі 180ºС. Воно незвичайно добре поєднується з ванільним морозивом.
Харчова промисловість постійно виручає нас, компенсуючи брак часу різноманітністю продуктів швидкого приготування. До одного з них відноситься листкове тісто. Немає нічого простіше, ніж додати в нього улюблену начинку і за лічені хвилини приготувати наивкуснейшую закуску або десерт.

Прокрутка до верху