Що приготувати з сиру – 15 простих рецептів

Замислюючись над тим, що приготувати з сиру, зазвичай, крім сирників, нічого не приходить на розум. А між тим існує безліч рецептів страв, які стануть прекрасним сніданком, закускою або десертом. Вони полегшать життя кожному кулінару, адже більшість страв з сиру готуються моментально і легко.

Класичні сирники із сиру

Склад компонентів на 350 грам жирного сиру:

  • яйце;
  • 2 – 4 ст. л. цукру-піску;
  • кам’яна сіль;
  • 4 ст. л. просіяного через найдрібніше сито борошна.

Приготування:

  • Молочний продукт ретельно розім’яти за допомогою заглибного блендера або звичайної виделки.
  • Додати всі сипучі компоненти (борошна тільки половину). Вбити сире яйце (якщо дрібне, пару).
  • Вимісити масу широкої ложкою до однорідності.
  • Борошно висипати на плоску тарілку.
  • Зліпити невеликі сирники, кожен з яких обваляти в просіяної борошні.

Обсмажити сирники із сиру до рум’яності в будь-якому жирі.

Ліниві вареники

Склад компонентів на півкіло среднежирного сиру:

  • 2 – 4 ст. л. білого цукру;
  • 1 сире яйце;
  • півсклянки борошна;
  • дрібна сіль.

Приготування:

  • Сир розім’яти виделкою і влити до нього вміст сирого яйця. Додати сіль за смаком і солодкий пісок. Перемішати компоненти.
  • Всипати просіяне борошно і повторно перемішати складові.
  • Замісити м’яке, трохи липке тісто. Не потрібно всипати в масу зайву порцію борошна, щоб прибрати липкість тіста. Інакше не вдасться зробити вареники м’якими і повітряними.
  • Розрізати тісто на шматочки і кожен розкачати в «ковбаску». Нарізати заготовки на скибочки і при бажанні надати їм будь-яку форму.

Отримані вареники з сиром відразу приготувати, відваривши в киплячій воді, і подати з маслом або прибрати в холод.

Дуже смачне печиво

Склад компонентів на третину кіло сиру:

  • 2 столові яйця;
  • півсклянки піску (цукру);
  • грам 100 хорошого маргарину;
  • 1 г ваніліну;
  • ½ Ч. л. негашеного соди;
  • 4 ст. високосортного борошна.

Приготування:

  • Охолодити яйця і перебити їх з солодким піском до пишної піни.
  • Маргарин розтопити, остудити і влити до збитим яйцям. Продовжити збивання маси.
  • Коли суміш придбає кремову консистенцію, додати ванілін і розім’яту виделкою сир. Продовжити заміс.
  • Останній ввести до складу борошно з негашеним содою.
  • Замісити пластичне, не липнущее до пальців тісто і поставити його на 45 хвилин на холод.
  • Потім розкотити його в пласт середньої товщини і будь обраної формою вирізати заготовки печива.
  • Викласти їх на сухий пергамент і проколоти вилкою для рівномірного запікання.

Готувати печиво з сиру в духовці при 220°C не довше чверті години. Подати з молоком або чаєм.

Млинці з сиром

Склад компонентів:

  • 2 ст. борошна і стільки ж жирного молока;
  • 3 яйця;
  • 4 – 6 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. олії;
  • сіль;
  • півкіло сиру;
  • брусок вершкового масла для начинки;
  • ванілін.

Приготування:

  • Два яйця перетерти з сіллю і половиною цукру. Влити частина теплого молока і збити.
  • Мінімальними порціями всипати борошно і перемішати інгредієнти. В основі для тесту не повинно залишитися навіть невеликих грудочок.
  • Розбавити масу рештою молоком і додати рослинне масло.
  • Спекти тонкі млинці на чавунній сковорідці.
  • Рідке масло з сиром, яйцем, іншим цукром і ваніліном перебити блендером.
Дивіться також:  Медовик — класичний рецепт з заварним кремом і 4 варіанти приготування

Нафарширувати цією вершковою начинкою всі млинці. Акуратно і щільно загорнути їх. Доповнити млинці з сиром сметаною або варенням.

Готуємо запіканку в мультиварці

Склад компонентів:

  • 450 г сиру;
  • 2 яйця;
  • по ¼ ст. цукру і манки;
  • за дрібку солі і ваніліну;
  • 3 десертні ложки олії;
  • 1,5 десертні ложки крохмалю.

Приготування:

  • Сир покласти в миску вбити до нього яйця і додати всі сухі компоненти.
  • Мультиварочную чашу промаслить і викласти в неї отриману сирну масу.
  • Виставити режим випічки на 45 хвилин. У процесі приготування їжі не відкривати кришку.

Є й інші варіанти рецептів, як приготувати запіканку з сиру. Наприклад, можна доповнити її родзинками або іншими сухофруктами.

Рецепт чізкейку

Склад компонентів на 600 – 650 грам жирного сиру:

  • 150 – 200 г среднежирной сметани;
  • стакан цукру-піску;
  • 3 яйця;
  • 1 пакет ванільного цукру;
  • 250 г домашнього пісочного печива;
  • півпачки вершкового масла;
  • 1 ст. води і стільки ж вишневого соку;
  • півкіло замороженої вишні;
  • 6 г швидкорозчинного порошкового желатину.

Приготування:

  • Воду довести до вирування, всипати в неї половину цукру і перемішати до розчинення солодких крупинок.
  • Отриманою сумішшю залити заморожену вишню ягоди і залишити в такому вигляді на 3 – 4 години.
  • Печиво блендером перетворити в крихту. Можна використовувати для цієї мети ручну картопляну толкушку.
  • Влити до печива розтоплене масло і перемішати продукти руками.
  • Викласти тісто в роз’ємну форму (діаметр 22 см) і утрамбувати. Відправити заготовку на чверть години в духовку при 160°C.
  • В цей час сир розтерти заглибним блендером і додати до нього два види цукру, що залишився і сметану. Знову перебити інгредієнти.
  • По одному ввести в сирну суміш яйця. Після кожного повторювати збивання блендером.
  • Вилити сирну масу на пісочну основу і запікати чізкейк 80 хвилин при 160°C.
  • Коли сирна начинка охолоне, викласти на неї вишню без рідини.
  • Желатин розчинити у 40 мл охолодженої води і залишити набухати. Додати отриману масу в гарячий вишневий сік і перемішати до розчинення крупинок.
  • Вилити сік з желатином на чізкейк.

Прибрати ласощі в холодильник до повного застигання. Тільки після цього зняти частину рознімної форми.

Сочники

Склад компонентів на третину кіло сиру:

  • 2/3 ст. цукру;
  • 1 ціле яйце і 2 жовтки;
  • 50 р масла;
  • півсклянки сметани;
  • 200 – 250 г просіяного через дрібне сито борошна;
  • щіпка солі;
  • 1/3 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. ванільного цукру.

Приготування:

  • Розм’якшити масло при кімнатній температурі і засипати половиною цукру. Розтерти виделкою.
  • Додати 60 г сметани, 1 яйце і щіпку солі. Збити інгредієнти.
  • Ввести просіяне з розпушувачем борошно (залишити пару ложок в начинку).
  • Для начинки розтерти виделкою сир з цукром двох видів. Додати 1 жовток і викласти до сирної маси, що залишилася сметану і борошно. Перемішати складу до пастоподібної консистенції.
  • Тісто розкачати в рівний товстий пласт (оптимальна товщина – ½ см) і вирізати в ньому коржі діаметром близько 10 див.
  • На половину кожної заготовки відправити сирну начинку і закрити другою частиною коржі. При цьому начинка повинна злегка «визирати».
  • Викласти заготовки на пергамент, змастити сумішшю з жовтка і 1 ч. л. води.
Дивіться також:  Крем з вареного згущеного молока – 6 рецептів приготування

Піч сочники трохи менше півгодини при 200°C.

Королевська ватрушка

Склад компонентів:

  • 1,5 ст. борошна найвищого гатунку;
  • 160 г вершкового маргарину;
  • 1 ст. цукру;
  • 1 ч. л. негашеного соди;
  • ½ Ч. л. солі;
  • півкіло сиру;
  • 4 великих яйця.

Приготування:

  • Змішати борошно з половиною цукру, половиною ж негашеного соди і розм’якшеним вершковим маргарином.
  • 2/3 частини від отриманого сухуватого тіста викласти у форму для випічки.
  • Для начинки змішати сир з цукром, содою, сіллю і яйцями.
  • Начинку розкласти поверх тіста.
  • Зверху розсипати залишився розкришене тісто.

Піч сирну ватрушку 40 – 45 хвилин в духовці при 200°C.

Сирний пиріг в духовці

Склад компонентів на третину кіло знежиреного сиру:

  • півсклянки просіяного борошна найвищого гатунку;
  • стільки ж цукрового піску;
  • стільки ж среднежирной сметани;
  • 3 курячих яйця;
  • 5 консервованих персиків;
  • грам 100 вершкового масла;
  • 4 ложки нежирного кефіру;
  • 1 ч. л. пекарського порошку.

Приготування:

  • Половину сиру розім’яти виделкою. Збити з кефіром і підігрітим маслом.
  • Додати всю муку, пару раз просіяне з пекарським порошком.
  • Замісити податливе, зручний в роботі тісто.
  • Викласти його в круглу форму, зробивши невисокі бортики.
  • Яйця збити з цукром до пишної піни. Додати сметану і залишився сир. Повторити збивання.
  • Начинку розподілити по тесту і зверху розкласти шматочки персиків.

Випікати пиріг близько 50 хвилин при 170 – 180°C. Залишити в закритій духовці вже готове ласощі на півгодини. Потім прибрати десерт в прохолоду до повного охолодження.

Налисники з сиром

Склад компонентів:

  • 1,2 ст. жирного молока;
  • 2/3 ст. питної води;
  • 1 ст. цукру;
  • сіль на кінчику ложки;
  • ¼ Ст. олії (пісного);
  • 150 г борошна;
  • півкіло сиру;
  • 80 г світлого родзинок;
  • 3 яйця;
  • 1 пакет ванільного цукру;
  • 50 г вершкового масла.

Приготування:

  • Змішати яйця (1 залишити), сіль і 1/3 цукру. З’єднати компоненти ручним віночком. Міксер для такого десерту не використовувати!
  • Додати підігріті воду і молоко і поступово всипати все борошно. Рідке тісто прибрати в холодильник на 3 години.
  • Після закінчення цього часу додати в нього олію і перемішати.
  • Випекти тонкі млинчики укласти їх стопкою один на одного.
  • Сир розтерти з ванільним і звичайним цукром (1/3). Додати яйце і промитий гарячою водою родзинки. Перемішати.
  • Начинити млинці з сиром та скласти з них конвертики.
  • Викласти заготовки в прямокутну форму. Зверху змастити рідким вершковим маслом і посипати цукром-піском.

Запікати ласощі чверть години в дуже гарячій духовці.

Смачний і простий кекс

Склад компонентів на третину кіло сиру середньої жирності:

  • за 310 г борошна найвищого гатунку і коричневого цукру;
  • 160 – 180 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 85 г родзинок;
  • 1 ч. л. соди, гашеної соком лайма/лимона;
  • 1 ст. л. подрібненої цедри лайма/ лимона;
  • цукрова пудра.

У відсутності коричневого цукру можна використовувати звичайний, збільшивши його кількість на третину.

Приготування:

  • Масло розтопити і відправити до нього коричневий цукор. Збити компоненти блендером або міксером.
  • Додати борошно, сир і яйця, збити складу до однорідності і пишності.
  • Туди ж засипати гашену соду, цедру цитруса і родзинки. Добре перемішати тісто ложкою.
  • Викласти масу в промаслений форму.
Дивіться також:  Пиріжки з повидлом — 7 рецептів приготування

Піч десерт 60 хвилин при 180°C. Прикрасити цукровою пудрою.

Сирні рогалики

Склад компонентів на 200 – 250 грам сиру:

  • 1 пачка якісного маргарину;
  • ¾ Склянки білого цукру;
  • ванілін;
  • 1,5 ч. ложки розпушувача;
  • 3,5 ст. борошна;
  • 1 банка згущеного молока (звареної);
  • 1 яйце.

Приготування:

  • Розтануло масло розтерти з сиром до однорідності, не використовуючи міксер. Додати ванілін і пісок.
  • Всипати борошно і пекарський порошок. Замісити тісто.
  • Скачати отриману масу в кулю, покрити пакет і прибрати в прохолоду на півгодини.
  • Розділити заготовки на 4 рівні частини. Кожну розкачати і нарізати за принципом піци.
  • У кожен сегмент покласти згущене молоко і згорнути свободи.

Піч ласощі 20 – 25 хвилин при 190°C.

Шарлотка з яблуками і сиром

Склад компонентів на третину кіло сиру середньої жирності:

  • 4 невеликих яйця;
  • 3 кислуватих яблука;
  • 2/3 ст. цукру;
  • 4 ст. л. домашньої сметани;
  • 2/3 ст. білого борошна;
  • 9 г розпушувача;
  • 1 десертна ложка вершкового масла;
  • сіль.

Приготування:

  • Вміст яєць перебити з цукром до об’ємної піни.
  • В окремій мисці з’єднати обидва молочних продукту і змішати отримані маси.
  • Всипати борошно з пекарським порошком і сіллю і замісити однорідне тісто.
  • Круглу форму промаслить і присипати борошном.
  • Покрити підготовлену ємність половиною яблук, нарізаних часточками разом зі шкіркою. Залити фрукти тестом.
  • Зверху викласти решту яблучні дольки.

Запікати пиріг 35 – 45 хвилин при 180°C.

Варшавський сирник

Склад компонентів на 600 – 650 грам нежирного зернистого сиру:

  • грам 50 олії;
  • до 100 грам білого цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. среднежирной сметани;
  • 45 г порошку какао;
  • до 100 грам просіяного борошна найвищого гатунку.

Приготування:

  • Нагріти вершкове масло до рідкого стану і вилити в чашу блендера.
  • Туди ж відправити сметану і сир. Суміш збити до однорідності.
  • Окремо збити яйця з цукровим піском.
  • Акуратно вмішати яйця до сиру і вести в тісто просіяне борошно.
  • Приблизно 1/3 маси відкласти в окрему ємність. У тісто всипати какао.
  • Частинами влити кольорові суміші в промаслений форму.

Пекти сирник 35 – 45 хвилин при 185°C.

Закуска з лаваша і сиру

Склад компонентів:

  • 2 великих тонких лаваша;
  • 40 г сиру;
  • 220 г сиру;
  • 2 часникові часточки;
  • 1 варене яйце;
  • по 2 десертні ложки сметани і класичного майонезу;
  • кольорові мелені перці;
  • сіль.

Приготування:

  • Перебити блендером сир з вареним яйцем.
  • Додати часник, сметану і майонез.
  • Всипати сіль і суміш перців.
  • Збити всі інгредієнти разом на максимальній швидкості до однорідності.
  • Кожен лаваш намазати сирною начинкою і згорнути рулетом.
  • Викласти заготовки в жароміцну форму і зверху засипати тертим сиром.

Запікати закуску в дуже гарячій духовці чверть години. Нарізати порціями і подати до столу.

Особливо смачними різні частування виходять з домашнім сиром. Зробити його можна і самостійно навіть з магазинного молока. Готовий продукт підійде в якості начинки для різних закусок або стане чудовою основою для випічки.

Прокрутка до верху