Що приготувати з свинини? 40 рецептів в домашніх умовах

Багато м’яса не буває! Коли ми розмірковуємо про те, що приготувати зі свинини, досить уявити соковитий кусень з апетитною хрусткою скоринкою, істочающей тонкий аромат спецій і східних прянощів. Але пробіжіть очима по представленим рецептами, і ви будете вражені різноманітністю страв з цього виду м’яса!

Що приготувати з свинини в духовці

Цей улюблений продукт люди здавна пов’язували з багатством і щедрістю.

Для отримання смачною, поживною та корисною їжі в духовій шафі, використовуємо задню частину тушки, ошийок або лопатку.

Кращі приправи підбираємо за своїм уподобанням, враховуючи сполучуваність зі свининою.

М’ясо по-французьки з свинини — класичний рецепт

Інгредієнти:

  • свіжі печериці — 500 г;
  • свиняче філе — 500 г;
  • майонез — 100 г;
  • цибулина;
  • помідори — 2 шт.;
  • гірчиця — 20 р;
  • олія (оливкова, вершкове) — по 30 м;
  • улюблений сир (твердий) — 300 г;
  • спеції (перчик, сіль) за уподобанням.

Приготування:

  • Перебираємо і очищаємо гриби, через хвилину «холодного душу» промокаємо спорові організми серветками, нарізаємо тонкими (до 1 см) пластинами. Ніколи не тримаємо печериці тривалий час у воді! Капелюшки швидко вбирають вологу, втрачають еластичність і смак.
  • М’ясо миємо, поділяємо на скибочки (до 2 мм), добре відбиваємо, перчимо, солимо. Зберігаючи кухню і свій одяг від неминучих кров’яних бризок, поміщаємо шматочки в целофановий пакетик або накриваємо плівкою.
  • В піалі з’єднуємо гірчицю і майонез, м’ясо ретельно змащуємо пряним соусом, залишаємо на півгодини (можна і на ніч).
  • Гриби і кільця цибулі смажимо окремо у вершковому жирі до рум’яного стану.
  • Обробляємо деко олією, викладаємо скибочки свинини (трохи віддалік один від одного). Зверху кожного шматочка маємо шар цибулі, грибів, часточок нарізаних томатів і посипаємо споруджену пірамідку натертим сиром. Випікаємо в гарячому шафі 15 хв. при 200°C і стільки ж часу при 250 градусах.

Печеня з картоплею зі свинини по-домашньому

Інгредієнти:

  • морквина;
  • картопля (бульби середнього розміру) — 15 шт;
  • цибулини — 2 шт.;
  • каррі — 5 м;
  • лист лавра — 3 шт.;
  • сіль, перець — за вибором;
  • рослинний жир.

Приготування:

  • Обчищену і помиту картоплю нарізаємо великими чвертями. Молоді бульби залишаємо цілими в тонкій шкірці! Цибулю і моркву піддаємо тією ж процедурою, але поділяємо на маленькі частини.
  • М’ясо нарізаємо порційними шматочками, обсмажуємо з усіх боків у маслі на середньому вогні до золотистого кольору. Додаємо овочі, відправляємо до свинини на 10 хвилин. Не забуваємо про перець, сіль, улюблені спеції.
  • Підсмажені продукти з’єднайте з картоплею, викладаємо на оброблений маслом деко, щільно накриваємо фольгою.
  • Випікаємо спекотне 60 хв. при 200°C. За 5 хв. до закінчення процесу прибираємо папір, збільшуємо нагрівання, кілька раз перемішуємо їжу. При бажанні, посипаємо дрібно натертим сиром. Подаючи блюдо, прикрашаємо його нарубаним кропом!

Ескалоп з свинини — запікаємо в духовці

Ця страва являє собою шматок м’яса, приготований без панірування. Шийка — кращий продукт для цієї страви. Отримуємо чудовий смак, який ніколи ні з чим не перепутаем!

Інгредієнти:

  • вирізка свинини — ½ кг;
  • помідори — 2 шт.;
  • сир — 100 г;
  • цибулина;
  • домашня сметана;
  • рослинний жир (1 ст. л.), сухі трави, перець, сіль.

Приготування:

  • М’ясо поділяємо на шари товщиною до сантиметра, відбиваємо без фанатизму, збільшуючи шматки в два рази. Злегка змащуємо сметаною (майонезом), а також складом із суміші трав, солі і перцю.
  • Свинину викладаємо на деко, оброблений маслом. На кожну порцію покласти кільця цибулі, часточки нарізаних томатів, змащуємо сметанним соусом. Відправляємо ескалопи на 30 хв. в духовку (200°C). За чверть години до закінчення приготування посипаємо заготовки тертим сиром.

Готуємо святкову буженину з свинини

Інгредієнти:

  • пісна частина м’яса — 1 кг;
  • гірчиця діжонська — 30 г;
  • часник — 5 зубків;
  • чорний перець, прованські трави, сіль;
  • свіжа олія (оливкова або соняшникова).

Приготування:

  • З’єднуємо в піалі спеції, прянощі, масло і гірчицю, добре перемішуємо.
  • Отриманим соусом змащуємо ретельно помиту і обсушенный серветками продукт. Робимо в м’ясі тонкі надрізи (кишеньки), поміщаємо в них смужки моркви (по довжині шматка), зубчики часнику. Загортаємо продукт у фольгу і відправляємо годин на п’ять в холодильник.
  • Дістаємо свинину, пакуємо в кілька шарів металевої папери, викладаємо на деко, поміщаємо на чотири години в духовку (180 градусів).
  • За 30 хв. до закінчення теплової обробки фольгу розкриваємо, поливаємо м’ясо виділився жиром — підрум’янюємо верхню кірочку.

Готову буженину щільно загортаємо в чистий аркуш паперу і відправляємо на 10 годин в холодильник.

Свинина з овочами, запечена у фользі

Інгредієнти:

  • порційні шматки свинини — 500 г;
  • цибулина;
  • плоди солодкого перцю — 3 шт.;
  • молодий баклажан;
  • зубки часнику — 4 шт.;
  • кінза, сіль, перець;
  • стиглі томати — 4 шт.;
  • олія (соняшникова чи оливкова) — 40 г;
  • сік лимона — половина ложечки.

Приготування:

  • Нарізані кубиками баклажани посипаємо крупною сіллю, викладаємо в чашу і залишаємо на годину під гнітом. Перед використанням виливаємо темну рідину (не мій!).
  • Очищаємо інші овочі, перці (насіння видаляємо) і цибулю нарізаємо великими кубиками, обсмажуємо в олії. Додаємо шматочки баклажанів, продовжуємо приготування до м’якого стану і появи ніжного золотистого кольору. Продукти не солимо, так як білих кристалів вже досить в фіолетових плодах.
  • Надрізаємо краю м’ясних шматків (виключаємо деформацію при смаженні), скроплюємо соком лимона, натираємо бажаним кількістю солі і меленого перцю, залишаємо на чверть години для маринування.
  • Свинину викладаємо на розігріту з маслом сковорідку, обсмажуємо на сильному вогні по дві хвилини з кожного боку.
  • Маємо золотисті пласти м’яса на деку, застеленому листом фольги, зверху розміщуємо запашні овочі. Накриваємо другим шаром паперу, щільно защипуємо краю, випікаємо 15 хвилин.

Медальйони зі свинини (соте) — страва ресторанного рівня

М’ясо завжди нарізаємо впоперек волокон, зберігаючи шматки цілими, ніжними і соковитими під час смаження (запікання). Це правило використовуємо для приготування стейків або відбивних.

Інгредієнти:

  • шматок окосту або корейки — 700 г;
  • борошно — 30 г;
  • олія (соняшникова та вершкове масло) — 50 г;
  • кількість солі і спецій підбираємо за смаком.

Приготування:

  • Розрізаємо свинину на порційні шматочки, товщиною до 2 мм. Злегка відбиваємо ножем або кулінарної сапкою, надаючи м’яса круглу форму. Паніруємо шматочки в борошні, з’єднаної з підібраним кількістю солі і перцю і обсмажуємо в гарячому жирі на розпеченій сковороді.
  • Золотисті м’ясні шматки викладаємо на блюдо. Кип’ятимо утворений в процесі смаження соус, додавши до нього ложку води. Заливаємо медальйони одержаним складом, сервіруємо свіжою зеленню — справжнє кулінарне прикраса, гідне святкового столу!

Шашлик з м’яса на шпажках в духовці

У представленому рецепті описаний сам процес приготування страви. Про способи маринування м’яса дізнаємося з останнього розділу статті.

Інгредієнти:

  • пісна свинина — 500 г;
  • цибулини — 3 шт.;
  • якісне сало — 200 г;
  • цибулю-шалот — 50 г;
  • вино і оцет (9%) — по 1 ст. л.;
  • перець (помел) і сіль підбираємо за вподобанням.

Приготування:

  • Для шашлику нам потрібен пряний соус. Подрібнюємо цибулю-шалот, вливаємо в каструлю вино (бажано біле), оцет. Додаємо за смаком перець і кип’ятимо на повільному вогні до зменшення половини кількості рідини.
  • Сало поділяємо на слайсы. Цибулю шаткуємо на товсті кільця. Шпажки залишаємо на півгодини в бутильованій воді.
  • М’ясо звільняємо від сухожиль, розрізаємо на невеликі кубики, перчимо і солимо. Нанизуємо свинину на дерев’яні палички, чергуючи її з шматочками сала.
  • Викладаємо шашлики на деко з високими бортиками або на дерев’яні грати, щоб м’ясо не стикалося з дном ємності і прожаривалось гарячим паром. Відправляємо страву на 25 хв. в духовку (250°C). Через кожні п’ять хвилин перевертаємо заготовки і поливаємо пряним соусом.

Рулетики з грибами

Інгредієнти:

  • філе свинини — 500 г;
  • сир — 200 г;
  • цибулини — 2 шт.;
  • вершки (30%) — 200 мл;
  • свіжі печериці — 500 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • олія (оливкова або соняшникова) — 30 г;
  • сіль, перець.
Дивіться також:  Вершковий соус для макаронів – 7 рецептів, як зробити смачний соус

Приготування:

  • Відварюємо круто яйця, охолоджуємо у воді, очистити, крупно натираємо.
  • Шаткуємо цибулю пасеруємо на олії, додаємо дрібно нарізані гриби. Продовжуємо нагрівання до випаровування рідини, потім підсмажуємо продукти до золотистого кольору.
  • Викладаємо обжарку в чашу, додаємо яйця, тертий сир, сіль і спеції, перемішуємо складу.
  • Підготовлену свинину поділяємо на стейки, ретельно відбиваємо. Поміщаємо на кожен пласт по ложці начинки, звертаємо рулетики, боки скріплюємо зубочистками. Обсмажуємо страву в сковороді до золотистого кольору.
  • Викладаємо вироби на деко. Додаємо 250 мл бутильованої води, поливаємо вершками, солимо і перчимо. Запікаємо 20 хв. при 180°C.

Свинина з незвичайним смаком з ківі

У Китаї — батьківщині «волохатих» фруктів — їх називають «мавпячими персиками». Найдивовижніше, що прабатьком неймовірно корисних ягід був наш улюблений аґрус!

Інгредієнти:

  • антрекот свинини — 1 кг;
  • ківі — 3 шт.;
  • кількість перцю і солі підбираємо за смаком.

Приготування:

  • Підготовлене м’ясо поділяємо на шари товщиною до 3 мм Робимо глибокі надрізи з боку, де розташований жировий шар. Отримуємо своєрідні кишеньки.
  • Зрізаємо з ківі шкірку, поділяємо на тонкі пластини за кількістю шматків м’яса. Решта фрукти подрібнюємо блендером.
  • Поміщаємо в утворені порожнини по ягідної часточці і зі всіх сторін обробляємо свинину зеленим складом.
  • Кожен шматок м’яса загортаємо у фольгу, прибираємо на 3 години (на ніч) в холодильник, а потім відправляємо на 40 хв. у духовку (200°C).

Карбонат, запечений шматком

Інгредієнти:

  • частина філе свинини — 1 кг;
  • діжонська гірчиця — 40 г;
  • соус соєвий — 40 г;
  • розмарин, сіль, коріандр, перець мелений, чебрець.

Приготування:

  • Помытое і обсушенное рушниками м’ясо поміщаємо в простору чашу. В піалі змішуємо інші компоненти. Через дві години натираємо свинину приготованим складом і відправляємо в холодильник до наступного дня.
  • Замариноване філе загортаємо у фольгу (три шари), викладаємо на деко і відправляємо на годину в духовку. Запікаємо при 190 градусах.

Не забуваємо відкривати папір за 10 хвилин до закінчення теплової обробки. Апетитна скоринка — обов’язковий атрибут цього розкішного страви!

М’ясний хліб по-баварськи

Інгредієнти:

  • свинина (шийна або лопаткова частина) — 500 г;
  • грудинка або сало (несолоне) — 200 г;
  • сіль з нітритом — 20 г;
  • перець білий (2 м), червоний (0,5 г), кардамон, імбир на кінчику ножа (по 0,3 г);
  • перемелені кубики льоду — 200 г;
  • жир для обробки форми;
  • розпушувач або сода харчова — ½ ч. л.

Приготування:

  • М’ясо і сало заморожуємо до нульового градуса, після чого залишаємо в умовах приміщення, щоб ці інгредієнти можна було подрібнити кухонним комбайном.
  • Отриманий фарш викладаємо в чашу, висипаємо всі підготовлені приправи, включаючи розпушувач і сіль, і перемішуємо складу блендером. Поступово додаємо лід, отримуючи блискучу однорідну масу.
  • Змащуємо форму жиром, кладемо фарш в ємність і добре утрамбовуємо складу руками (попередньо змочується крижаною водою).
  • Відправляємо леберкезе (так м’ясний хліб називають в Німеччині) на годину в духовці (190°C).

Закінчивши запікання, дістаємо виріб з духовки. Чекаємо 15 хвилин, проводимо ножем по краях форми і отримуємо готовий продукт з ємності. М’ясні скибочки хороші як в гарячому, так і в холодному вигляді. Чудове блюдо!

Рецепт запікання м’яса в соєвому соусі з медом

Інгредієнти:

  • свинина (окіст, ошийок, вирізка) — 500 г;
  • соус соєвий — 150 г;
  • італійські прянощі, сіль, перець;
  • гірчиця — 30г;
  • мед — 90 р.

Приготування:

З’єднуємо в піалі гірчицю, мед і соєвий соус. Додаємо сіль, щіпку трав і перцю. Перемішуємо суміш. Свинину ріжемо на скибочки товщиною до 2 см, повністю занурюємо в ароматний склад і залишаємо на пару годин. Викладаємо замариноване м’ясо на деко, щедро поливаємо соєвим соусом і запікаємо 40 хв. в духовці (200°C). Дивно швидкий спосіб приготування приголомшливо смачного, ніжного м’яса з чудовою скоринкою!

Обрані страви з мультиварки

Суперкорисний побутовий прилад ще недооцінене багатьма господинями, які воліють звичну плиту. Наші бабусі, можливо, прийшли б в жах від такого «знущання» над продуктами, не побували в російської печі. Можливо, ми теж скоро жахнемось від страв, «намальованих» на принтері! Але сьогодні мультиварка надає кулінару безсумнівні вигоди і переваги.

Апетитний плов з свинини

Інгредієнти:

  • рис («Басматі», «Жасмин», «Садри») — 200 г;
  • жирна м’якоть свинини (реберця) — 500 г;
  • цибулина;
  • суміш приправ для плову;
  • листочки лавра — 2 шт.;
  • тонкий лаваш;
  • головка часнику;
  • масло (вершкове масло і соняшникову) — 50 р;
  • солодка морква — 100 г;
  • сіль, перець — за бажанням.

Приготування:

  • Свинину нарізаємо кубиками (2 см). Кладемо в чашу приладу обидва види масла, включаємо прилад на режим смаження. Нагріваємо жир, викладаємо шматочки м’яса, обсмажуємо, періодично перевертаємо.
  • Очищаємо цибулю та моркву, шаткуємо овочі, додаємо до свинини, тушкуємо чверть години.
  • Добре моєму рис, трохи просушуємо, відправляємо в каструлю. Робимо в центрі зерен невелике поглиблення, покласти в нього чисту головку часнику. Вливаємо 600 мл бутильованої води, продовжуємо приготування вже на режимі «Експрес-варка», а потім на 10 хвилин вмикаємо Тепло.
  • Викладаємо плов з чаші (часник видаляємо), змащуємо її маслом, застеляємо на дно лаваш. Робимо це таким чином, щоб коржик виходила за межі ємності. Повертаємо інгредієнти на місце, щільно закриваємо вільними краями лаваша, обробляємо його вершковим жиром.

Закінчуємо приготування, встановивши програму «Випічка». Отримуємо справжній азербайджанський плов!

Бефстроганов з м’яса

Інгредієнти:

  • свинина (карбонад) — 500 г;
  • домашня сметана — 70 г;
  • цибулина;
  • томат-паста — 30 г;
  • олія (оливкова або соняшникова) — 50 р;
  • бутильована вода — 200 г;
  • борошно — 1 ст. л.;
  • сіль, спеції і прянощі — за вподобанням.

Приготування:

  • Очищене від сухожиль м’ясо нарізаємо на довгі брусочки (до 5 см). У чашу мультиварки вливаємо ароматне масло, нагріваємо (режим «Смаження»), обсмажуємо свинину 7 хвилин. Подрумянившееся м’ясо перчимо, солимо, додаємо нашатковану кільцями цибулю і продовжуємо приготування ще дві хвилини в тому ж режимі.
  • Коли розумний прилад повідомить про закінчення чергового етапу, кладемо в чашу томат-пасту, сметану, вливаємо воду, перемішуємо склад і вмикаємо на 25 хв. програму «Гасіння».

Звуковий сигнал сповістить про успішне завершення приготування бефстроганов. Хіба це не чудо техніки?

Харчо з свинини з рисом

Інгредієнти:

  • бутильована вода — 2 л;
  • свинина (неодмінно на кісточці) — 400 г;
  • рис — ½ мультистакана;
  • бульби картоплі — 3 шт.;
  • солодка морква;
  • хмелі-сунелі, зелень (базилік), листочок лавра, горошини перцю, сіль — підбираємо за бажанням;
  • томат-паста — 150 г;
  • мускатний горішок — 1 ч. л.;
  • головка часнику.

Приготування:

  • Свинину на кісточці відварюємо в двох літрах води, встановивши на годину режим «Гасіння». В кінці процесу додаємо горошини перцю, сіль, листочок лавра, спеції і прянощі.
  • Поки мультиварка зайнята своєю роботою, готуємо овочі: нарізаємо кубиками моркву, шаткуємо півкільцями цибулю.
  • Виймаємо м’ясо з чаші, проціджуємо бульйон в окремий посуд, а на його місце в чисту ємність поміщаємо масло. Викладаємо шматочки моркви і цибулі, злегка підсмажуємо їх разом з томат-пастою.
  • Вливаємо бульйон, додаємо нарізану брусочками картоплю, добре помитий рис, м’ясо. Закінчуємо приготування харчо через півгодини, встановивши на дисплеї режим «Суп».

Дієтичне м’ясо на пару

Інгредієнти:

  • свинина (шийний відділ) — 1 кг;
  • гірчиця — 30 г;
  • кількість морської солі, перцю, каррі вибираємо на свій смак.
  • Приготування:

М’ясо готуємо звичайним способом — нарізаємо на скибочки товщиною до 3 мм, добре відбиваємо. Натираємо свинину порошком каррі, сіллю і підібраними спеціями, змащуємо гірчицею.

Розміщуємо шматочки у кошик, призначену для приготування на пару, встановлюємо ємність на каструлю агрегату, вливаємо воду до рівня нижньої позначки. Закриваємо кришку, вибираємо режим «Варка на пару», таймер встановлюємо на 40 хвилин. Ось і вся премудрість!

Тушкована в вершках свинина

Інгредієнти:

  • жирна свинина — 300 г;
  • цибуля — 200 г;
  • вершки (35 %) — 100 г;
  • свіжі печериці;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • сіль, спеції — за своїм смакам.
Дивіться також:  Тарталетки з крабовими паличками – 8 рецептів приготування

Приготування:

  • М’ясо нарізаємо соломкою довжиною 2 см, очищені гриби поділяємо приблизно в такій же формі, часник шаткуємо тонкими пластинками.
  • Викладаємо продукти в чашу мультиварки, додаємо сіль і спеції, рясно заливаємо вершками.
  • Вибираємо програму «Гасіння», вказуємо вид продукту (м’ясо), тривалість готування (годину). Поки прилад сумлінно трудиться, займаємося своїми справами!

Гармошка зі свинини з сиром

Інгредієнти:

  • вирізка свинини — 1 кг;
  • улюблений сир — 150 г;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • сушена паприка, сіль, інші вибрані спеції.

Приготування:

  • Викладаємо м’ясо на дошку, виробляємо глибокі розрізи, відступаємо на 1,5 см, але не відокремлюємо скибочки до кінця. Отримуємо своєрідну гармошку.
  • Подрібнюємо часник, змішуємо його з сіллю, спеціями і прянощами, добре натираємо шматок з усіх боків, злегка обробляючи місця поділу м’яса.
  • Поділяємо сир на пластини, вкладаємо по одній в місця розрізів свинини. Загортаємо весь шматок у фольгу, окремо упаковуючи в папір кожен пласт. Вливаємо в чашу до півтора літрів води, встановлюємо на годину режим «Варка на пару».

Реберця з картоплею

Інгредієнти:

  • бульби картоплі — 7 шт.;
  • олія (оливкова або соняшникова) — 20 г;
  • свинячі реберця — ½ кг;
  • морквина;
  • цибулина;
  • листочки лавра — 2 шт.;
  • суміш сушеної зелені, прянощі і спеції, підібрані за особистим смакам.

Приготування:

  • Вливаємо в чашу свіже масло, викладаємо мите і обсушенное серветками м’ясо, підсмажуємо 10 хвилин в режимі «Випічка». Перевертаємо вже золотисті реберця, повторюємо процес теплової обробки.
  • Додаємо нашатковану кільцями цибулю, нарізану соломкою моркву, сіль, листочки лавра, спеції і прянощі.
  • Через п’ять хвилин закладаємо брусочки картоплі, готуємо чверть години на програмі «Випічка».

Запіканка з картоплі, свинини і сиру

Інгредієнти:

  • картопля — 500 г;
  • свинина свіжа — 300 г;
  • цибулини — 2 шт.;
  • бутильована вода — 250 мл;
  • майонез — 50 г;
  • томати — 3 шт.;
  • сир — 150 г;
  • олія (соняшникова чи оливкова) — 20 г;
  • сіль і спеції.

Приготування:

  • Очищаємо, миємо, нарізаємо у бажаній формі цибулю і картоплю. М’ясо поділяємо на порційні шматки, злегка відбиваємо, розміщуємо на дно змащеної маслом чаші.
  • Далі утворимо шар майонезу, на який викладаємо овочі. Продукти солимо, перчимо, обробляємо білим соусом. Закінчуємо формування страви часточками помідорів і крупно натертим сиром.
  • На годину включаємо режим «Випічка».

Свиняча шийка з прованськими травами

Інгредієнти:

  • свиняча шийка — 1 кг;
  • зубки часнику — 5 шт.;
  • листочки лавра — 3 шт.;
  • кількість суміші прованських трав, солі і спецій підбираємо за вподобанням.

Приготування:

  • М’ясо миємо, ретельно просушуємо, добре натираємо подрібненим часником, прованськими травами, з’єднаними з потрібною кількістю солі.
  • Перетягуємо шийку кулінарним шпагатом, відступаючи на 3 див. Таким способом надаємо продукту потрібну форму і полегшуємо нарізку готового м’яса.
  • Свинину викладаємо в суху чашу, накриваємо листами лавра, включаємо мультиварку на режим «Випічка». Виставляємо час 1 год. Приготування — простіше нікуди!

Готуємо смачну свинину на плиті

Класичний спосіб приготування ще довго буде радувати нас численними можливостями теплової обробки продуктів. Варимо, смажимо, тушкуємо, тушкуємо — вибираємо страву на будь-який смак.

Гуляш зі свинини з підливою

Обов’язково доповнюємо страва свіжим хлібом, який використовуємо замість ложки. Просто маку хрустку окраєць або м’якоть в густу ароматну підливу, разом з шматочком ніжного м’яса відправляємо до рота. Непередаване задоволення!

Інгредієнти:

  • свиняча шийка — 500 г;
  • цибулини — 2 шт.;
  • морквина;
  • борошно — 50 р;
  • томат-паста — 100 г;
  • листочки лавра — 2 шт.;
  • бутильована вода — 150 мл;
  • олія (соняшникова чи оливкова);
  • половинка солодкого перцю;
  • бажане кількість солі і спецій.

Приготування:

  • Нагріваємо сковороду. Свинину поділяють на великі порційні частини, злегка відбиваємо і викладаємо в гарячий рослинний жир. Відразу поміщаємо листочки лавра (для аромату) і підсмажуємо м’ясні шматочки до золотистого кольору на сильному вогні.
  • Очищені і помиті овочі нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до м’яса, коли на ньому з’явилася золотава скоринка.
  • Продовжуємо приготування на середньому вогні. Через 10 хвилин солимо і перчимо інгредієнти, поміщаємо спеції, прянощі, пасту томатів.
  • Посипаємо продукти борошном, перемішуємо. Через три хвилини, не припиняючи роботу дерев’яною лопаткою, заливаємо майже готову страву гарячою водою.

Накриваємо ємність кришкою, зменшуємо температуру нагрівання до мінімуму і тушкуємо свинину в підливці півгодини.

Стейк зі свинини на сковороді

Інгредієнти:

  • м’якоть свинини — 700 г;
  • свіжа олія (оливкова, соняшникова);
  • сіль, спеції.

Приготування:

  • Обробляємо свинину в звичайному режимі, розрізаємо впоперек волокон (не забуваємо про це правило) на пласти товщиною до 3 див. Змащуємо шматки маслом, густо посипаємо спеції, залишаємо замаринований продукт на півгодини.
  • Сильно нагріваємо сковороду. Свинину солимо, викладаємо в ємність, розташовуючи шматки трохи віддалік один від одного. Смажимо на сильному вогні, перевертаємо тільки після появи скоринки. Таким прийомом ми як би «запечатуємо» м’ясо, запобігаючи витіканню соку. Нічого не протикаємо і не колемо!
  • Продовжуємо приготування. Через 3 хв. зменшуємо вогонь, а через 5 хв. закінчуємо обсмажування стейк зі свинини.

Залишаємо його на чверть години в закритому сковороді.

Самі смачні відбивні зі свинини

Інгредієнти:

  • свіже охолоджене м’ясо — 600 г для трьох порцій;
  • сіль, спеції і прянощі;
  • олія оливок — 500 г;
  • сік з половинки лимона.

Приготування:

  • Свинину миємо й обсушуємо серветками, поділяємо на частини. Для того, щоб відбивні зберегли всередині м’ясний сік, сформували «захисний панцир», не паніруємо їх у борошні або іншому складі. Ще одна умова — видалення сухожиль (сполучна тканина), які можуть в процесі смаження стиснути і деформувати вироби.
  • Змішуємо спеції, сухі трави (підбираємо за смаком) і сік лимона. Натираємо пласти, залишаємо на півгодини.
  • Обсмажуємо шматки п’ять хвилин на сухій розпеченій сковороді на сильному вогні.
  • Одразу (!) загортаємо відбивні в фольгу, залишаємо на чверть години, щоб всі соки і аромати поєдналися у єдиному смаковому букеті. Сама апетитна відбивна готова!

Традиційне азу з свинини з огірками

Інгредієнти:

  • картопля — 300 г;
  • цибулини — 3 шт.;
  • м’якоть свинини — 500 г;
  • зубки часнику — 5 шт.;
  • олія (соняшникова чи оливкова) — 100 г;
  • огірки (солоні, бочкові) — 3 шт.;
  • томат-паста — 50 р;
  • перець горошком — 6 шт.

Приготування:

  • Розрізаємо м’ясо, як це робили для отримання бефстроганов, і обсмажуємо в жирі до утворення рум’яної скоринки.
  • Очищену цибулю дрібно шаткуємо, пасеруємо на олії і відправляємо до свинини. Викладаємо пасту томатів, заливаємо продукти гарячим бульйоном або нагрітою водою, повністю покриваючи компоненти азу (не більше!).
  • Поділяємо картоплю на великі частини, обсмажуємо до напівготовності.
  • Очищаємо огірочки, ріжемо на тонкі пластини і припускаємо в олії на сковороді. Додаємо до м’яса разом з шматочками картоплі, горошинами перцю і подрібненими зубками часнику.

При необхідності солимо, акуратно перемішуємо, тушкуємо 15 хвилин. Подаючи блюдо, прикрашаємо азу нарубаним кропом.

Шніцель на сковороді

Інгредієнти:

  • шматок окосту — 500 г;
  • товчені сухарі — 70 г;
  • борошно — 20 г;
  • свіже яйце;
  • топлене масло — 100 г;
  • склад солі і перцю визначаємо за смаком.

Приготування:

  • М’ясо звільняємо від сухожиль, слідуючи рекомендаціям, наведеним у рецепті відбивних. Шинку нарізаємо широкими пластинами, роблячи це навскіс, але поперек волокон.
  • Сильно і рівномірно відбиваємо скибочки, за смаком солимо і перчимо. Паніруємо, викладаємо в гарячий жир на розпечену сковороду. Обсмажуємо до улюбленої скоринки.
  • В кінці теплової обробки продуктів зрушуємо ємність на край плити.

Шурпа — цілющий і ситний суп

Інгредієнти:

  • баранина (обов’язково на кості) — 1 кг;
  • курдючний жир для смаження;
  • цибулини, морква, солодкий перець — 2 шт.;
  • помідори — 6 шт.;
  • бутильована вода — 2 л;
  • томат-паста — 50 р;
  • зубки часнику — 6 шт.;
  • дрібний картопля;
  • гостра паприка, перець, зелень, сіль — за бажанням.

Приготування:

  • Для шурпи підбираємо 3-літрову каструлю (не емальовану). Баранину нарізаємо досить великими шматками, обсмажуємо в курдючному жирі на сильному вогні до апетитної скоринки. Щоб не було бризок, посипаємо дно невеликою кількістю солі.
  • Вливаємо очищену воду, включаємо сильний вогонь. Після початку кипіння, зменшуємо полум’я до мінімального показника. Постійно знімаємо піну, не допускаючи з’єднання темних «лахміття» з бульйоном!
  • Відварюємо м’ясо до двох годин і витягаємо з ємності. Очищаємо овочі, моркву нарізаємо кружечками, цибулю, помідори і перець — смужками. Подрібнюємо часник.
  • Викладаємо всі компоненти, а також цілі бульби картоплі в суп, додаємо сіль, спеції і приправи.
  • Продовжуємо приготування шурпи до готовності продуктів. В кінці процесу додаємо томат-пасту, нарубану зелень і повертаємо шматки м’яса. Чверть години наполягаємо шурпу.
Дивіться також:  Засолювання скумбрії в домашніх умовах – 15 рецептів

М’ясо, смажене на сковороді з цибулею

Інгредієнти:

  • м’якоть свинини (ошийок) — 700 г;
  • цибулини — 3 шт.;
  • сіль, звичайний цукор — по 20 р;
  • рослинний жир (топлене масло) — 50 р.

Приготування:

  • Поділяємо м’ясо на шашлики частини, викладаємо на сильно нагріту (до появи легкого димку) з олією сковорідку, обсмажуємо на високому вогні.
  • Після утворення золотистого кольору зменшуємо полум’я, трохи перчимо і солимо свинину, тушкуємо 15 хвилин у закритому вигляді.
  • Відкриваємо ємність, кладемо цибулю, нарізану великими кільцями, посипаємо цукром, підсмажуємо до чудесної карамельної скоринки.

Пікантна свинина у воці

Особливістю круглої сковороди конічної форми є невелике дно і високі стінки, що вимагає постійної уваги і частого перемішування компонентів страви.

Інгредієнти:

  • цибулини — 3 шт.;
  • свинина — 400 г;
  • мелений імбир — 40 г;
  • морква — 2 шт.;
  • соус соєвий — 70 г;
  • масло (рослинне або оливкове) — 20 г;
  • чилі, паприка, сіль

Приготування

  • Поділяємо м’ясо на невеликі і дуже тонкі шматочки. Нарізаємо кільцями цибулю шаткуємо смужками морква, подрібнюємо стручок чилі.
  • Розігріваємо вок, викладаємо м’ясо. Перемішуючи, підрум’янюємо протягом 10 хвилин (не більше!).
  • Додаємо овочі, заправляємо їжу соєвим соусом, перцем і сіллю. Кількома рухами заважаємо продукти, через п’ять секунд закінчуємо приготування.

Тушкована свинина в томатному соусі

Інгредієнти:

  • свіже охолоджене м’ясо — 600 г;
  • томат-паста, рослинний жир — по 20 р;
  • бутильована вода — 200 мл;
  • цибулина;
  • по дрібці перцю і солі.

Приготування:

  • Розрізаємо шматок м’яса на невеликі частини, ставимо в нагріту з жиром сковороду, швидко (3 хвилини) обсмажуємо до рум’яної скоринки. Додаємо нарізану цибулю, очікуємо появи на ньому золотистого кольору, вливаємо гарячий бульйон або воду, продовжуємо приготування.
  • Коли рідина випарується, викладаємо томат-пасту, перчимо і солимо продукти. Визначаємо готовність свинини за відсутності соусу в сковороді.

М’ясо, смажене в клярі

Інгредієнти:

  • не дуже жирна свинина — 400 г;
  • зубок часнику;
  • очищена вода — 50 мл;
  • яйце;
  • борошно — 30 г;
  • домашнє масло топлене — 100 г;
  • сіль, перець — за бажанням.

Приготування:

  • З’єднуємо в чаші очищену воду, борошно і яйце, додаємо трохи перцю і щіпку солі. Перемішуємо компоненти до отримання консистенцією складу домашньої сметани.
  • Нарізаємо м’ясо на скибочки товщиною до 3 мм, добре відбиваємо і трохи солимо, враховуючи склад кляру.
  • Кожен шматок занурюємо в приготовлену густу масу і залишаємо в ній на кілька хвилин.
  • Підсмажуємо свинину на розпеченій з жиром сковороді. Отримуємо страва, «упакована» в рум’яну, дуже апетитну скоринку.

Котлети з свинини

Інгредієнти:

  • свинина — 300 г;
  • молоко — 20 мл;
  • олія для обсмажування;
  • скибочка білого хліба;
  • половина цибулини;
  • сіль, перець.

Приготування:

Поділяємо м’ясо на невеликі шматочки, подрібнюємо в домашньому комбайні разом з очищеним цибулею. Хлібну м’якоть замочуємо в молоці, віджимаємо, додаємо у фарш. Не забуваючи про солі та спеціях, ретельно вимішуємо складу. Формуємо невеликі котлетки і обсмажуємо в олії по п’ять хвилин з обох сторін.

Свинячі реберця з цибулею

Інгредієнти:

  • свинячі реберця — 1 кг;
  • цибулини — 2 шт.;
  • олія (соняшникова чи оливкова) — 20 г;
  • стовчений в ступі коріандр — 1 ч. л.;
  • кількість солі і перцю підбираємо за вподобанням.

Приготування:

Поділяємо реберця на порційні частини, викладаємо на розігріту сковороду з нагрітою олією і обсмажуємо чверть години. Коли на м’ясі з’явиться апетитна скоринка, додаємо кільця цибулі, спеції, сіль і прянощі. Продовжуємо приготування, поки овоч не посвітлішає і стане зовсім прозорим.

Смажена свинина з картоплею

Інгредієнти:

  • грудинка — 300 г;
  • бульби картоплі — 500 г;
  • олія соняшникова 20 г;
  • цибулина;
  • зелень, сіль і суміш перцю.

Приготування:

  • Поділяємо грудинку на невеликі скибочки, включаємо під сковородою середній вогонь, обсмажуємо свинину в олії 15 хвилин.
  • Додаємо крупно нарізану картоплю, нашатковану півкільцями цибулю і перемішуємо продукти.
  • Продовжуємо приготування в тому ж режимі до готовності всіх компонентів. Стежимо за тим, щоб бульби смажилися, а не тушкувалися. У цьому родзинка цієї страви!

Найсмачніші рецепти шашликів зі свинини

У наступних рецептах звертаємо увагу на способи маринування м’яса для улюбленої страви.

Шашлик зі свинини в пиві

Інгредієнти:

  • свинина — 1 кг;
  • цибулина;
  • перець, коріандр, пряні трави підбираємо за своїм смакам.
  • пиво — 0,5 л.

Приготування:

  • Викладаємо в чашу нарізане м’ясо, додаємо кільця цибулі, прянощі і спеції, очікуємо 30 хв., потім вливаємо свіже пиво. Його не потрібно багато — тільки для просочення всіх компонентів. М’ясо солимо перед використанням.
  • Через пару годин нанизуємо замариновані шматочки шашлику на шампури, чергуючи свинину з кільцями цибулі (і іншими улюбленими продуктами).
  • Обсмажуємо до 20 хвилин, періодично перевертаємо, збризкуємо ароматною сумішшю.

Шашлик в маринаді на кефірі

Інгредієнти:

  • свинина — 1 кг;
  • кефір (1% жирності) — 0,5 л;
  • цибулина, приправи і спеції для шашлику.

Приготування:

Вибираючи для маринування кефір, враховуємо жирність м’яса та кисломолочного складу.

Чим постнее м’ясний продукт, тим більшою жирністю повинен володіти напій.

Поміщаємо в каструлю м’ясні шматки і нарізану цибулю. Трохи розминаємо колечка овоча руками, додаємо приправи і прянощі, вливаємо кефір, відправляємо продукти в холодильник на 8 годин.

Шашлик зі свинини в лимонному соці

Інгредієнти:

  • свиняча шийка — 1 кг;
  • гілочки розмарину — 2 шт.;
  • цибулини — 2 шт.;
  • лимони — 4 шт.;
  • суміш пряних трав.

Приготування:

Подрібнюємо блендером нарізану цибулю і вичавлюємо сік, який з’єднуємо з лимонним соком. Траву і приправу истолчем в ступі, змішаємо з іншими компонентами маринаду. Занурюємо шматочки свинини в приготовлений склад. Через кілька годин віджимаємо м’ясо від соку і готуємо шашлик звичним способом.

Як смачно замаринувати м’ясо з майонезом і цибулею

Інгредієнти:

  • майонез — 150 г на 1 кг м’яса;
  • цибулини — 2 шт.;
  • грузинська аджика, суміш перців — по 1 ч. л.;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • сіль — 0,5 ч. л.

Приготування:

Для кращого маринаду вибираємо максимально натуральний майонез, не плутаючи з різноманітними соусами і загусниками. Подрібнюємо часник, з’єднуємо свіжий майонез з приправами, сіллю і кільцями цибулі. Руками все перемішуємо, накриваємо, залишаємо маринуватися.

Класичний шашлик зі свинини з оцтом

Інгредієнти:

  • свинина 2 кг;
  • цибулини — 2 шт.;
  • свіже олію (соняшникова чи оливкова) — 2 ст. л.;
  • есенція оцтова (70%) — 1 ч. л.;
  • бутильована вода — 150 мл;
  • приправи для шашликів.

Приготування:

Нарізаємо кільцями цибулю, трохи його перетираємо. Додаємо з’єднану з водою есенцію, масло, приправи і спеції, щіпку солі. Викладаємо шматки м’яса, перемішуємо склад, відправляємо свинину маринуватися на всю ніч у холодильник.

Ніжне м’ясо, замариноване в мінеральній воді

Інгредієнти для 3 кг свинячої шийки:

  • мінералка — 1 л;
  • цибуля — 1 кг;
  • масло — 40 г;
  • спеції і приправи — за смаком.

Приготування:

Поміщаємо в емальовану ємність крупно нашатковану цибулю, з’єднуємо його зі спеціями, ретельно перемішуємо руками. Заливаємо мінеральну воду, занурюємо шматочки м’яса в пряний складу. Через кілька годин свиняча шийка постане в кращому вигляді для отримання самого соковитого і ароматного шашлику.

Познайомившись з представленими рецептами різноманітних страв, питань про те, що приготувати зі свинини, виникати не буде довгий час. Ну а ми скоро підберемо чергову «порцію» нових смакоти!