Свинина широко використовується як у приготуванні перших страв, других, так і для всіляких рулетів, закусок і салатів. У цій статті ми розповімо, як приготувати швидко і смачно м’ясо свинини, не маючи великого досвіду в приготуванні м’ясних страв.
Рецепти страв і свинини
Приготувати свинину можна в духовці. Час приготування займає близько години, в залежності від розміру м’яса. Кількість порцій — на 5 осіб.
Інгредієнти:
- часник
- 500 гр м’яса свинини, краще з мінімальною кількістю сала
- сіль, перець, приправа для свинини
Приготування:
Вимите м’ясо свинини залишити трохи обсушитись на обробній дошці або в друшляку. Тим часом розігріти духовку, змішати спеції, часник нарізати тонкими пластинками. Гарненько натерти приправами м’ясо, потім зробити надрізи в різних місцях, і помістити в них шматочки часнику. Загорнути м’ясо у фольгу для запікання у два шари і відправити в духовку на годину. Після розрізати зверху трохи фольгу і залишити в духовці ще хвилин на десять.
Перед подачею остудити і нарізати скибочками, можна посипати подрібненою зеленню. М’ясо виходить в міру соковите і дуже ніжний на смак. Можна подавати як нарізки до святкового столу.
Ніжні відбивні зі свинини
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Кількість порцій: на 8 осіб
Інгредієнти:
- 0.5 кг м’яса свинини без сала
- стакан молока
- сіль, цукор, приправи
- яйце
- ложка борошна
- олія рослинна
Приготування:
М’ясо нарізати на невеликі пластини, відбити. Змішати окремо спеції, натерти ними м’ясні пластинки. В окремій ємності помістити відбивні і залити молоком на годину. Завдяки впитавшемуся молока відбивні виходять дуже ніжними. В піалі збити яйця з дрібкою солі і перцю, на блюдце насипати борошна. Обвалювати в борошні та яйці відбивні, обсмажувати в олії. Перед подачею посипати різаною зеленню.
Свинина в сметанному соусі
Швидко і смачно приготувати свинину можна в сметанному соусі. М’ясо набуває дуже ніжний смак завдяки сметані, і чудово підходить як до картопляного пюре, так і до макаронів, каш з круп.
Час приготування: 100 хвилин
Кількість порцій: 4 людини
Інгредієнти:
- 800 гр свинячого м’яса без сала
- 100 гр сметани
- невелика цибулина
- 100 гр моркви по-корейськи
- ложка борошна
- олія для смаження
- сіль, трави за смаком
Приготування:
Цибулю тонко порізати кільцями, обсмажити до рум’яного кольору, додати моркву. М’ясо — невеликими кубиками, обваляти в борошні, викласти до овочів. Коли м’ясо буде готове, влити сметану і додати трави, підсолити. Додати води, тушкувати 15 хвилин під кришкою на повільному вогні. Можна відразу подавати до столу, посипавши за бажанням мелкорезаной зеленню.
Рецепт свинини в сметанному соусі можна застосовувати не тільки для приготування на плиті, але і в мультиварці. У будь-якому випадку спочатку рекомендується м’ясо обсмажити, а потім гасити. Таке блюдо нікого не залишить байдужим, і обов’язково захочеться добавки!