Буває, ми бездумно купуємо продукти в магазині, наприклад, візьмемо свинячу вирізку. Але по приходу додому виникає питання – що приготувати зі свинячої вирізки, який вибрати рецепт?
Смажена свиняча вирізка з овочами на сковороді
Як смачно приготувати свинячу вирізку на сковороді може зрозуміти навіть починаюча господиня.
Для цього багато не треба:
Вирізка | Часник | Гірчичний порошок | Цибуля | Сіль, перець | Олія соняшникова | Спеції | Морква | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
600 г | 5 зубчиків | 1 ч. л. | 2 шт | На смак | 2 ст. л. | На смак | 1 шт. | 2 шт |
Свинина на сковороді виходить більш ніжною, якщо перед приготуванням її замаринувати в цибулі і дати настоятися.
- Вирізка промивається проточною водою, очищається від плівки.
- Після нарізати на невеликі шматочки товщиною в 1-2 сантиметри.
- У цей час готуються овочі. Цибулю, моркву, часник і перець очищаються, промиваються і довільно нарізати.
- У сковорідку наливають масло і підігрівається на середньому вогні.
- Тепер можна викласти м’ясо. Воно обсмажується до напівготовності з обох сторін.
- Зверху висипається перець і моркву.
- Через пару хвилин подсыпаются цибулю і часник.
- Вогонь зменшується. Блюдо солиться і перчится, туди ж відправляється і гірчичний порошок.
- Якщо м’ясо з овочами виділили недостатньо соку, то слід долити води або бульйону. Так продовжувати тушкувати на маленькому вогні до готовності.
Готуємо в’ялене м’ясо
В’ялене м’ясо – це чи не делікатес в деяких країнах світу. Багато також залежить від виду м’яса. Якщо немає можливості в’ялити дорогий продукт, слід звернути увагу на свинину.
Для в’ялення потрібно:
Вирізка | Сіль | Часник | Спеції до м’яса | Аджика суха | Червоний і чорний перець |
---|---|---|---|---|---|
800 г | 1 кг | 12 зубчиків | 2 ст. л. | 1 ст. л. | По 1 ст. л. |
- Насамперед необхідно вирішити питання з засолкою. Відмінно підійде «суха» засолювання. Для цього на дно каструлі висипається сіль заввишки 1-1,5 см. Вирізка промивається, викладається зверху і посипається сіллю. Так свинина повинна стояти три дні.
- М’ясо повинно зменшитися в розмірах і трохи потемніти.
- Дістається вирізка, промивається і очищається від солі. Щоб прибрати зайву сіль, можна залишити м’ясо на кілька годин у воді.
- Після цього воно повністю обвалюється в приправі. Для цього змішуються часник, спеції і перці.
- Тепер необхідно добре загорнути в марлю, обмотати мотузкою і підвісити в холодному місці на 1,5-2 тижні. Чудово з цим справляється холодильник.
Надзвичайно смачний шашлик
Шашличок хочеться поїсти в будь-який час року. І це не проблема, головне знати відмінний рецепт.
Для приготування знадобиться:
Вирізка | Цибуля | Томати | Вода газована | Перець і сіль | Коріандр | Зелень |
---|---|---|---|---|---|---|
1 кг | 1 кг | 300 г | 250 мл | За смаком | За смаком | 40 г |
- Спочатку необхідно промити і нарізати м’ясо. Нарізається воно поперек волокон.
- Цибулю і томати також промиваються і нарізаються. Цибулю півкільцями, а томати кубиками.
- Овочі збираються в одній посудині, засипаються сіллю і спеціями. Коли він пустить сік, необхідно буде підлити половину мінеральної води. Він повинен мати солонуватий присмак.
- Шматки м’яса відправляються в маринад на 12-24 години.
- Далі слід лише насадити інгредієнти на шпажки і відправити смажитися на вогнище. Хвилин 20 повинно вистачити.
Медальйони зі свинячої вирізки
М’ясні медальйони – це одне з найбільш смачних страв. Спробувавши одного разу, розлюбити неможливо.
Приготувати досить легко, для цього знадобиться:
Вирізка | Сіль | Перець | Олія рослинна | Помідори | Цибуля червоний | Біле вино | Гірчиця |
---|---|---|---|---|---|---|---|
500 г | За смаком | За смаком | 2 ст. л. | 5 шт. | 1 шт. | 100 мл | 1 ч. л. |
- Вирізка промивається і очищається від зайвого. Після нарізають поперек волокон на не особливо товсті шматки.
- Кожен шматок необхідно змастити маслом, при цьому розминаючи між пальців.
- Шматочки викладаються на суху сковороду і обсмажують з кожної сторони. Не варто забувати про перець і сіль. Сік від смаження потрібно зберегти.
- Для гарніру нарізати помідори і цибулю.
- Поки м’ясо нудиться на повільному вогні, до нього додаються інгредієнти для гарніру.
- Як тільки все буде готове, потрібно перекласти томати, цибулю і м’ясо на теплу тарілку. Щоб страва не охололо, слід накрити його фольгою.
- У соус, що залишився в сковороді виливається половина вина і нудиться на повільному вогні. Туди ж відправляється гірчиця. Цим соусом поливається основне блюдо.
Ніжні відбивні до святкового столу
Для смачних відбивних потрібно не так вже й багато інгредієнтів і дій:
Вирізка | Спеції | Сіль і перець | Олія оливкова | Сік лимонний | Борошно | Олія рослинна |
---|---|---|---|---|---|---|
300 г | За смаком | За смаком | 2 ст. л. | 2 ч. л. | 100 г | 3-4 ст. л. |
- Спочатку необхідно підготувати м’ясо. Воно розморожується, промивається і нарізати на невеликі шматки.
- Важливо після промивання м’ясо протерти насухо рушником.
- Кожен шматок обертається харчовою плівкою, після чого відбивається. Головне не перестаратися, щоб не розірвалися волокна.
- У мисці змішується лимонний сік, оливкову олію і спеції. Цим маринадом добре натирається м’ясо і отставляется в сторону на півгодини. Якщо часу не так багато, можна помістити м’ясо прямо в маринад на 10-15 хвилин.
- Після кожен шматок обвалюється в борошні з обох сторін і відправляється смажитися на середньому вогні. Для кожної сторони достатньо 2-3 хвилин.
- Під час смаження шматочки посипаються сіллю і перцем з обох сторін.
Рецепт запікання з чорносливом
На цей раз готуємо в духовці м’ясо з чорносливом. Виходить досить незвичайне і пікантне блюдо.
Для нього потрібно:
Вирізка | Чорнослив | Коньяк | Вода | Олія оливкова | Вершки | Молоко | Сіль і перець |
---|---|---|---|---|---|---|---|
400 г | 8 шт. | 8 ст. л. | 2 ст. л. | 2 ч. л. | 200 мл | 4 ст. л. | За смаком |
- Для початку необхідно в невеликій каструльці варити чорнослив. Для цього змішується вода і коньяк. На це потрібно 5 хвилин.
- Вирізка промивається і розрізається уздовж.
- В утворилося простір поміщається чорнослив. Закріплюється зубочистками.
- М’ясо обсмажується на сковороді з обох сторін на невеликому вогні. Далі воно загортається у фольгу і поставити в духовку на півгодини.
- В цей час можна приготувати соус. У каструлю з-під чорносливу доливають трохи коньяку і води, туди ж вершки і молоко. Для густоти можна додати крохмаль або борошно. Варити до закипання. Під кінець солиться і перчится.
- Готовим поливається соусом м’ясо.
Свиняча вирізка з журавлинним соусом
Журавлинний соус володіє незвичайною кислинкою. Поєднання з м’ясом, є досить незвичним, але дуже смачним.
Для приготування потрібно:
Вирізка | Сіль і перець | Вино | Журавлина | Часник | Спеції |
---|---|---|---|---|---|
300 г | За смаком | 100 г | 150 г | 3 зубчики | 1 ст. л. |
Часник очищається і розрізається на невеликі шматочки.
У м’ясі робляться розрізи, щоб отримати подібність кишеньок, туди засовується часник.
Сіль, перець і спеції змішуються. Цією сумішшю натирається вирізка по всьому об’єму.
М’ясо загортається в фольгу і запікається в духовці близько півгодини.
У сотейнику слід трохи підігріти вино. У нього висипається журавлина. Коли вона стане досить м’якою, можна розім’яти ложкою. Після засипаються улюблені спеції, а соус вариться на повільному вогні до отримання консистенції густої сметани.
Готове м’ясо розрізається на шматки потрібного розміру, поливається соусом.
Свиняча вирізка ідеально підходить як для повсякденного вечері, так і для святкового столу. Головне правильно і смачно приготувати страву. У цьому випадку гості та близькі оцінять страва по достоїнству.