Щука смажена на сковороді – 5 рецептів приготування риби

Готуємо в клярі

Ще один дуже смачний і зовсім нескладний спосіб приготувати щуку – зробити рибу в клярі. Цей варіант особливо хороший в якості закуски до святкового столу. Один нюанс – вибирайте для цієї страви велику щуку, оскільки з неї можна легше і швидше вибрати кістки, які не додадуть апетиту гостям.

  • щука – 1 кг;
  • яйця – 2-3 шт.;
  • майонез – 100 г;
  • борошно – 3-4 ст. л.;
  • сіль, перець, лимонний сік за смаком;
  • олія для смаження.

Замаринуйте щуку зі спеціями і сіллю, вичавте зверху пів-лимона і залиште на той час, поки будете готувати кляр.

  • Збийте яйця виделкою, додайте майонез і додайте борошно, ретельно перемішуючи тісто. По густоті воно має бути, як густа сметана. Якщо вийшло занадто рідке, додати борошна, якщо занадто круто – води або молока.
  • По черзі вмочайте кожен шматочок риби в кляр. Робіть це ретельно, даючи зайвої тесту піти.
  • Масло в глибокій посуді має бути розігріта до появи білого димку. Опускайте шматочки щуки в тесті в киплячий жир. Обсмаживши рибу з одного боку, переверніть скибочки на іншу і дожаривайте під кришкою на слабкому вогні до готовності.
  • Викладайте готову рибу на паперовий рушник, щоб з неї пішов зайвий жир.

Щуку в клярі можна їсти в будь-якому вигляді — і в гарячому, і в холодному. При подачі в якості основного блюда, додайте до меню салат зі свіжих помідорів і огірків з нежирної сметаною або йогуртом.

Дивіться також:  Пшенична каша в мультиварці – 6 рецептів