Готуємо в клярі
Ще один дуже смачний і зовсім нескладний спосіб приготувати щуку – зробити рибу в клярі. Цей варіант особливо хороший в якості закуски до святкового столу. Один нюанс – вибирайте для цієї страви велику щуку, оскільки з неї можна легше і швидше вибрати кістки, які не додадуть апетиту гостям.
- щука – 1 кг;
- яйця – 2-3 шт.;
- майонез – 100 г;
- борошно – 3-4 ст. л.;
- сіль, перець, лимонний сік за смаком;
- олія для смаження.
Замаринуйте щуку зі спеціями і сіллю, вичавте зверху пів-лимона і залиште на той час, поки будете готувати кляр.
- Збийте яйця виделкою, додайте майонез і додайте борошно, ретельно перемішуючи тісто. По густоті воно має бути, як густа сметана. Якщо вийшло занадто рідке, додати борошна, якщо занадто круто – води або молока.
- По черзі вмочайте кожен шматочок риби в кляр. Робіть це ретельно, даючи зайвої тесту піти.
- Масло в глибокій посуді має бути розігріта до появи білого димку. Опускайте шматочки щуки в тесті в киплячий жир. Обсмаживши рибу з одного боку, переверніть скибочки на іншу і дожаривайте під кришкою на слабкому вогні до готовності.
- Викладайте готову рибу на паперовий рушник, щоб з неї пішов зайвий жир.
Щуку в клярі можна їсти в будь-якому вигляді — і в гарячому, і в холодному. При подачі в якості основного блюда, додайте до меню салат зі свіжих помідорів і огірків з нежирної сметаною або йогуртом.