Щука в духовці – 8 рецептів запікання

Щука – хижа річкова риба, м’ясо якої володіє прекрасним смаком. Знаючи деякі секрети приготування, можна створити справжній кулінарний шедевр з простого, здавалося б, продукту. Щука в духовці являє собою цікаве блюдо, яке може стати прикрасою будь-якого столу.

Щука, запечена в духовці цілком

Запікання щуки в духовці дозволяє зберегти соковитість і ніжність м’яса.

Для виконання рецепта знадобиться мінімум складових:

  • щука – 1 кг;
  • масло вершкове – 100 г;
  • сіль.

Спосіб приготування досить простий, але результат не стає від цього гірше:

  • Щука очищається і потрошится, після чого натирається сіллю, змащують маслом і викласти у форму.
  • Випікається риба при 160°C близько 60 хвилин, протягом яких вона періодично поливається власним соком.

Рецепт приготування у фользі

Щоб щука у фользі була ще пахучіше, слід скористатися наступними продуктами:

  • риба – 1 кг;
  • сік лимона – 30 мл;
  • олія соняшникова – стопка;
  • сушена і свіжа зелень – 15 г;
  • рибна приправа з сіллю.

В процесі втілення рецепта в життя:

  • З очищеної і виснаженою риби зрізають плавники.
  • Тушка з внутрішньої і зовнішньої сторони натирається приправами, взбрызгивается соком і маринується 2 години.
  • В піалі сметана змішується з подрібненою зеленню.
  • Промариновавшаяся щука добре присмачується сметанним соусом і загортається в змащену маслом фольгу.
  • Випікається блюдо 40 хвилин при 200°C.
  • Для утворення рум’яної скоринки за 10 хвилин до закінчення випічки фольга відкривається.

Готуємо з картоплею

Ситний вечеря виходить при запіканні щуки з картоплею.

Рецепт виконується з:

  • щуки;
  • 5 цибулин;
  • 10 бульб картоплі;
  • 100 мл майонезу;
  • головки часнику;
  • солі і перцю.

Щоб порадувати домочадців рибним вечерею:

  • Підготовлена тушка розрізається на шматки товщиною в 2 см, які солятся, перчатся, змішуються з часником і 1 подрібненою цибулею.
  • Картопля очищається і нарізати великими кільцями, які розподіляються по листу рівномірним шаром, солятся, приправляється і покриваються цибульними кільцями.
  • Цибулю також притрушивается сіллю і перцем.
  • Далі робиться майонезна сіточка, на яку викладаються рибні шматки, витримані в маринаді близько 60 хвилин.
  • Кожен шматок покривається майонезом, після чого лист із стравою відправляється на 40 хвилин у розігріту до 180°C духовку.
Дивіться також:  Як приготувати тефтелі – 12 рецептів

Котлети із щуки в духовці

Коли м’ясні вироби набили оскому і хочеться чогось новенького, на виручку прийдуть вироби з риби.

Ніжні і соковиті рибні котлети виходять з:

  • 700 г філе щуки;
  • 3 цибулин;
  • яйця;
  • 100 мл вершків;
  • 150 г сала;
  • ½ Головки часнику;
  • невеликої кількості хліба;
  • зелені, солі, спецій і панірувальних сухарів.

Етапи підготовки полягають у виконанні наступних послідовних дій:

  • Щука очищається, потрошится, звільняється від шкірки і всіх великих кісток, включаючи хребет.
  • Після того, як з хижачки отримано потрібну кількість філе, рибний продукт разом з цибулею, салом, часником і зеленню пропускається через м’ясорубку.
  • Отримана маса в окремій мисці змішується з сіллю, спеціями, розмоченим хлібом і яйцем.
  • З фаршу формуються котлети, які обвалюються в панірувальних сухарях і викладають на змащене деко.
  • Випікаються котлети при 180°С близько 20 хвилин.
  • Перед подаванням страву поливається вершками, що додають виробам делікатною нотки.

Риба під сметанним соусом

Пікантний смак річковий хижачки чудово поєднується з багатьма продуктами, включаючи сметану.

Для приготування знадобиться:

  • риба – 1 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сметана – 200 мл;
  • масло вершкове та сир – 50 г;
  • сік лимона -15 мл;
  • бульйон – 200 мл;
  • сіль і спеції.

При підготовці оригінального блюда, яке зможе урізноманітнити буденне меню:

  • Очищена тушка нарізають шматками по 3-4 см завтовшки, цибулю – кільцями.
  • У форму для випічки викладаються шматки, солятся, приправляється і покриваються цибульними кільцями.
  • Вміст заливається сметаною, після чого форма відправляється в розігріту до 190°C шафа на 25 хвилин, протягом яких щука двічі поливається утворилася рідиною.
  • По завершенні вказаного часу тушка притрушивается сирної стружкою і повертається в вимкнену духовку.
  • Через 10 хвилин соус зливається, проціджують і розвести бульйоном з лимонним соком.
  • Рибні шматки викладають на блюдо і заливаються отриманим соусом.
Дивіться також:  М’ясо в духовці – 25 рецептів приготування в домашніх умовах

Варіант запікання в рукаві

Якщо рибалка приніс додому улов у вигляді невеликого щуки, то варто скористатися шансом запекти рибку.

Інгредієнти:

  • риба – 1 кг;
  • лимон – ¼ шт.;
  • масло вершкове – шматочок;
  • майонез – 100 мл;
  • рибна приправа з сіллю.

Спосіб приготування:

  • Щука потрошится і очищається.
  • Підготовлена тушка натирається приправою, щедро обмазується майонезом і відправляється в холодильну камеру на 2 години.
  • Лимон нарізати тонкими четвертинками гуртків, які закладаються всередину тушки.
  • Поряд з цитрусом поміщається порізане маленькими шматочками масло.
  • Щука поміщається в рукав, в якому робляться кілька отворів для виходу пари, і відправляється в духовку для випікання близько 1 години при температурі 200°C.

Фарширована щука в духовці

Рибне блюдо з щуки прикрасить святковий стіл і здивує присутніх дивними смаковими якостями, якщо приготувати його з:

  • 1 кг щуки;
  • 400 г білого хліба;
  • 2 яєць;
  • молока;
  • банки оливок без кісточок;
  • головки часнику;
  • пучка зеленої цибулі;
  • кропу, петрушки;
  • солі і спецій.

Етапи створення кулінарного шедевру:

  • За допомогою гострого ножа від м’яса очищеної щуки відділяється шкурка з головою, таким чином, щоб вона зберегла цілісність.
  • Тушка звільняється від хребта, реберних кісток і нарізати невеликими шматками.
  • З замоченого в молоці хліба, яйця, філе риби готується пюре за допомогою блендера.
  • В отриманий фарш додаються рубана зелень, подрібнений часник, сіль і кружечки оливок.
  • Отриманою масою наповнюється кондитерський мішок, який збожеволіє в рибну шкірку.
  • Риба викладається на деко, змащується маслом і випікається 70 хвилин при температурі 180°C.

Як смачно запекти рибу з овочами?

Приготувати щуку з овочами можна з таких складових:

  • невеликий рибної тушки;
  • 3 помідор;
  • 1 болгарського перцю;
  • 150 р сметани;
  • пучка зелені;
  • лимона;
  • соняшникової олії, спецій і солі.
Дивіться також:  Пельмені в мікрохвильовці – 5 рецептів приготування

Щоб продегустувати річковий делікатес, виконаний по цьому рецепту:

  • Щука очищається, солиться, перчится і взбрызгивается лимонним соком.
  • У внутрішню частину тушки поміщається промаслений пучок зелені і кілька тонко нарізаних кружечків лимона.
  • Риба викладається на покритий фольгою деко.
  • Зверху на щуку викладаються тонкі смужки перцю, які покриваються кружальцями помідорів.
  • Блюдо взбрызгивается маслом, солиться, приправляється і накривається лимонними скибочками, після чого загортається в фольгу і відправляється для випікання в розігріту до 200°C духовку на півгодини.

Отже, якщо хочеться побалувати себе смачним річковим делікатесом і при цьому не зловживати зайвими калоріями, то щука в духовці ідеально відповідний для цього блюдо.

Прокрутка до верху