Щи із квашеної капусти класичні — 10 смачних рецептів приготування

Щи із квашеної капусти – це насичена за смаком страва, яку люблять за приємну кислинку та поживні властивості. Гарячий суп ідеально підходить для великого сімейного обіду. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну збірку з десяти смачних рецептів з покроковими фотографіями.

Класичні щі з квашеної капусти

Класичні щі з квашеної капусти відрізняються яскравим насиченим смаком із приємною кислинкою, а також апетитним зовнішнім виглядом. Гаряча страва ідеально подавати до домашнього обіду, доповнивши чорним хлібом, сметаною, ароматною зеленню та іншими продуктами.

Інгредієнти:

на – 5 порції

  • Квашеная капуста – 300 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Вода – 3 л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​за смаком

Процес приготування:

Як приготувати бордо з квашеної капусти? Старанно промиту яловичину заливаємо чистою водою в каструлі. Води достатньо три літри. Доводимо до кипіння, міняємо воду і потім томимо протягом одного-двох годин до м’якості м’яса.

Подрібнюємо очищену цибулю.

Морквину пропускаємо через велику тертку.

Добре промиту і почищену картоплю ріжемо брусочками.

Смажимо подрібнену цибулю на олії протягом п’яти хвилин.

Приєднуємо до цибулі морквину. Мучимо овочі ще протягом п’яти хвилин.

З готового бульйону дістаємо м’ясо. Замість нього відправляємо картоплю, лавровий листок. Солимо заготівлю та перчимо, варимо 15 хвилин.

Наступним етапом занурюємо в суп обсмажену цибулю з морквою.

Опускаємо сюди квашену капусту. Попередньо пробуємо її. Якщо продукт дуже кислий, рекомендується промити під водою. Варимо суп із квашеною капустою ще 12-15 хвилин.

Охолоджене м’ясо ріжемо на шматочки середнього розміру.

Шматки яловичини відправляємо назад у суп. Варимо після закипання 5 хвилин і забираємо з плити.

Класичні борщ із квашеної капусти готові. Можна куштувати!

Щи із квашеної капусти зі свининою

Щи із квашеної капусти зі свининою – це насичена гаряча страва для великого та ситного обіду. Такий суп відрізняється апетитним виглядом, яскравим смаком та ароматом. Для приготування зверніть увагу на перевірену покрокову ідею нашої кулінарної добірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Капуста квашеная – 300 гр.
  • Свинина – 400 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь пастернаку – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Соль – 1 ст.л.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

  1. Свинину промиваємо у холодній воді та обробляємо на шматки.
  2. Розігріваємо сковорідку, викладаємо свинину і злегка обсмажуємо у своєму жирі на середньому вогні помішуючи, протягом чотирьох-п’яти хвилин.
  3. Свинину перекладаємо в каструлю, доповнюємо двома із половинами літрами води та варимо до повного приготування м’яса (близько 60 хвилин).
  4. Квашену капусту гасимо окремо в сковороді на зменшеному вогні, іноді помішуючи (близько 30 хвилин).
  5. Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо кубиками.
  6. Потім додаємо картоплю в каструлю і продовжуємо готування (близько 15 хвилин).
  7. Цибулю, моркву та пастернак очищаємо та нарізаємо соломкою.
  8. Викладаємо овочі в сковороду, де смажилася свинина, та пасеруємо на свинячому жирі 2-3 хвилини на середньому вогні.
  9. Потім відправляємо обсмажені овочі до бульйону. Додаємо кислу капусту.
  10. Додаємо лавровий лист, перець горошком та сіль. Варимо суп на мінімальному вогні під кришкою 10 хвилин. Далі плиту можна вимикати.
  11. Часник очищаємо, дрібно рубаємо або натираємо на тертці. Додаємо до супу перед подачею.
  12. Щи із квашеної капусти зі свининою готові. Подавайте до столу з ароматною зеленню та сметаною!

Щи із квашеної капусти з куркою

Щи із квашеної капусти з куркою – це чудове рішення для великого обіднього столу. Традиційний домашній суп відрізняється цікавим смаком, поживністю та апетитним зовнішнім виглядом. Подавати гарячу страву можна із хлібом, сметаною та іншими доповненнями.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 300 гр.
  • Капуста квашена – 1 ст.
  • Картопля – 7 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Соль – 1,5 ст.л.
  • Зелень – 1,5 ст.л.
  • Вода – 2,5 л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Птаха обробляємо на частини, заливаємо водою і встановлюємо на плиту з помірним нагріванням.
  2. У сковороду з олією відправляємо дрібно порубану цибулю і терту морквину.
  3. Гасимо овочі до їхнього м’якого стану.
  4. З киплячого курячого бульйону вчасно прибираємо піну і додаємо квашену капусту. Варимо близько однієї години.
  5. У готовий курячий бульйон з м’ясом опускаємо брусочки заздалегідь очищеної та промитої картоплі.
  6. Туди ж занурюємо обсмажені овочі зі сковорідки.
  7. Солимо насичені ши, можна кількість солі регулювати до смаку.
  8. Сюди відправляємо подрібнену зелень.
  9. Вимикаємо нагрівання плити, закриваємо кришкою суп і наполягаємо його 30 хвилин.
  10. Щи із квашеної капусти з куркою готові. Розливайте гарячий суп по тарілках!
Дивіться також:  Як приготувати курячий бульйон – 6 правильних рецептів приготування смачного бульйону

Кислі щі з квашеної капусти з м’ясом яловичини

Кислі щі з квашеної капусти з м’ясом яловичини порадують цікавим насиченим смаком із приємною кислинкою, а також апетитним зовнішнім виглядом. Гаряча страва ідеально подавати до домашнього обіду, доповнивши чорним хлібом, сметаною, ароматною зеленню та іншими продуктами.

Час готування – 2 години 25 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 7

Інгредієнти:

  • Капуста квашеная – 300 гр.
  • Яловичина – 0,7 кг.
  • Картопля – 0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 200 грн.
  • Корінь пастернаку/петрушки – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Мучимо м’ясо в каструлі з водою годину-півтори. У процесі кипіння знімаємо пінку.
  2. М’ясо дістаємо та нарізаємо невеликими шматочками. Занадто дрібнити не потрібно.
  3. Розварену яловичину відправляємо назад у каструлю з бульйоном.
  4. Дрібним ножем цибулину.
  5. Натираємо на тертці моркву стружкою.
  6. На сковорідці з олією обсмажуємо цибулю.
  7. Додаємо морквину і томимо овочі разом.
  8. Картоплю очищаємо та обдаємо водою. Нарізаємо кубиками чи брусочками.
  9. У киплячий бульйон додаємо кубики картоплі. Варимо протягом 6-8 хвилин.
  10. Додаємо капусту. Якщо продукт у вас занадто кислий, промиваємо в холодній воді). Варимо протягом 10 хвилин.
  11. Додаємо в суп обсмажену цибулю та моркву.
  12. Приєднуємо корінь пастернаку у подрібненому вигляді, перець, лавровий лист. Якщо потрібно, додаємо сіль. Варимо до готовності картоплі.
  13. Кислі борщ із квашеної капусти з м’ясом яловичини готові. Подавайте до столу, посипавши свіжою запашною зеленню!

Щи із квашеної капусти із сушеними грибами

Щи із квашеної капусти з сушеними грибами – це цікава гаряча страва для великого та поживного обіду у родинному колі. Такий суп відрізняється апетитним виглядом та дивовижним ароматом. Для приготування використовуйте цікаву покрокову ідею нашої кулінарної добірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Капуста квашеная – 500 гр.
  • Гриби сушені – 50 грн.
  • Картопля – 1 шт.
  • Крупа перловая – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Яловичина – 300 гр.

Процес приготування:

  1. Відміряємо перловку та вимочуємо у воді 60 хвилин.
  2. Сушені гриби промиваємо та залишаємо у гарячій воді на 60 хвилин.
  3. М’ясо рубаємо на невеликі шматочки.
  4. З моркви зчищаємо шкірку і натираємо овоч на тертці, дрібно нарізаємо цибулю, картоплю також потрібно почистити і нарізати кубиками.
  5. М’ясо та овочі вивантажуємо до місткої каструлі.
  6. Накриваємо заготовку кришкою, включаємо плиту на тихому нагріванні і нудимо продукти у власному соку. Якщо кришка, яка визначає температуру вмісту, використовуйте її.
  7. Через 20 хвилин додаємо замочену перловку.
  8. Квашену капусту разом із розсолом також викладаємо в каструлю.
  9. Потім викладаємо гриби разом з рідиною, в якій вони замочувалися.
  10. Накриваємо кришкою, залишаємо на 30 хвилин|мінути|. Страва завжди має бути в режимі слабкого томлення. Додаємо нарізаний часник і доливаємо гарячу воду, тим самим регулюючи густину супу.
  11. Щи із квашеної капусти із сушеними грибами готові. Розливайте по тарілках та пригощайтеся!

Пісні щі з квашеної капусти без м’яса

Пісні щі з квашеної капусти без м’яса – це швидке та просте рішення для вашого сімейного обіду. Готовий гарячий суп порадує яскравим смаком із приємною капустяною кислинкою та поживними властивостями. Частування підійде для вегетаріанців та тих, хто дотримується посту.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Капуста квашеная – 300 гр.
  • Картопля – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля-порей – 300 гр.
  • Перець гострий чилі – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Часник – 3 зуб.
  • Куркума мелена – 0,5 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Суміш перців – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Вода – 1,5 л.
Дивіться також:  Юшка з червоної риби – 7 смачних рецептів

Процес приготування:

  1. Викладаємо на робочий стіл усі продукти за списком. Овочі можна почистити та обдати водою.
  2. Морквину ріжемо соломкою, цибулю і цибулю-порей з часником – тонкими кільцями.
  3. На сковорідці з олією обсмажуємо подрібнену цибулю, цибулю-порей, часник і моркву.
  4. Закидаємо в каструлю квашену капусту та нарізану картоплю. Солимо і перчимо, додаємо лавровий лист. Вливаємо воду, поміщаємо на вогонь та очікуємо кипіння.
  5. Як тільки вода закипить, додаємо в каструлю обсмажені овочі та перець чилі. Перемішуємо, знову доводимо до кипіння та знижуємо вогонь.
  6. Проварюємо суп на середньому вогні 30 хвилин.
  7. Пісні щі з квашеної капусти без м’яса готові. Пригощайтеся цікавою стравою!

Класичні староруські борщ із квашеної капусти

Класичні староруські борщ із квашеної капусти – це цікава гаряча страва, яка ідеально підійде для великого та ситного обіду. Такий суп відрізняється апетитним виглядом, а також яскравим смаком із кислинкою. Для приготування використовуйте перевірену покрокову ідею нашої кулінарної добірки.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 35 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Капуста квашеная – 1000 гр.
  • Яловичина на кістки – 1000 грн.
  • Вода – 3 л.
  • Картопля – 350 гр.
  • Морква – 250 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зуби.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

  1. Ополіскуємо яловичину, рубаємо на невеликі шматки, складаємо в каструлю і заливаємо холодною водою.
  2. На великому вогні доводимо до закипання, потім зливаємо бульйон, знову промиваємо м’ясо.
  3. Ще раз заливаємо водою, даємо закипіти. Старанно забираємо всю піну. Занурюємо в суп цибулину (різати не потрібно), а також цілу моркву. Закриваємо каструлю кришкою. Варимо при тихому бурлінні протягом півтори години.
  4. Одночасно підготуємо засмажку. Подрібнюємо другу головку цибулі. Відправляємо в сковороду на добре розігріте олію. Томимо приблизно 3 хвилини, поки кубики не стануть прозорими.
  5. Кладемо до цибулі терту великою стружкою моркву. Накриваємо кришкою, гасимо 10 хвилин на тихому вогні. Періодично помішуємо овочі лопаткою.
  6. Викладаємо томатну пасту. Перемішуємо заправку, смажимо кілька хвилин. Потім перекладаємо на окрему тарілку.
  7. На сковороду, що звільнилася, ллємо ще рослинне масло. Замість овочів викладаємо квашену капусту. До цього обов’язково пробуємо капусту на кислоту, при необхідності добре промиваємо її водою або навіть вимочуємо деякий час.
  8. Підливаємо на сковорідку склянку води, чекаємо на закипання, знижуємо потужність нагріву до мінімуму. Накриваємо капусту кришкою, гасимо при тихому бурлінні приблизно 40 хвилин. Час гасіння залежить від того, як швидко капуста розм’якшиться.
  9. Дістаємо з каструлі цибулю з морквою (їх викидаємо), дістаємо яловичину. Відокремлюємо м’ясо від кістки, розбираємо його на порційні шматочки.
  10. У каструлю занурюємо картоплю, нарізану середніми кубиками. Знижуємо вогонь.
  11. Коли картопля закипить, варимо на слабкому вогні 10 хвилин.
  12. Відправляємо у страву засмажені овочі, тушковану кислу капусту. Добре перемішуємо вміст.
  13. Занурюємо в суп м’ясо та лаврушку. Знову закриваємо кришкою і продовжуємо нудити ще 20 хвилин.
  14. Класичні староруські борщ із квашеної капусти готові. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!

Добові щі з квашеної капусти – старовинний рецепт

Добові щі з квашеної капусти – це старовинний рецепт, на який варто звернути увагу. Такий суп виходить максимально насиченим та ароматним. Подавайте його до поживного обіду у родинному колі. У нашому рецепті ми описали старий російський рецепт за кроками.

Час готування – 1 доба

Час приготування – 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Капуста квашена – 1,5 кг.
  • Свинина – 0,8 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатная – 1 ст.л.
  • Часник – 7 зубів.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Вода – 3,5-4 л.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Беремо потрібну кількість кислої квашеної капусти і дрібно рубаємо її ножем.
  2. Потім поміщаємо всю капусту в каструлю, заливаємо водою і ставимо гасити на повільному вогні.
  3. Томимо після закипання півтори-дві години під закритою кришкою.
  4. Поки капуста закипає, треба нарізати одну цибулину і висипати цибулю в киплячу каструлю.
  5. Сирий лук повністю розчиниться при варінні, а бульйон насичиться цибульним ароматом. За півтори-дві години треба вимкнути вогонь і залишити під закритою кришкою капусту настоюватися до завтрашнього дня – на добу.
  6. Наступного дня готуємо бульйон, підготуємо свинину. Заливаємо її водою та відварюємо.
  7. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.
  8. Томимо свіжі овочі на олії до м’якості.
  9. Доповнюємо овочі томатною пастою.
  10. Вимішуємо і томимо кілька хвилин.
  11. У готовий бульйон зі свининою опускаємо підготовлену тушковану капусту. Варимо 20 хвилин.
  12. Додаємо в суп сіль, мелений перець та лавровий лист.
  13. Доповнюємо страву заправкою з цибулі, моркви та томатної пасти. Проварюємо 10 хвилин, солимо і доповнюємо цукром.
  14. У ступці старанно розтираємо часник для утворення яскравого аромату.
  15. Опускаємо часник у суп, вимішуємо та вимикаємо плиту.
  16. Такий суп можна наполягати ще одну добу, але це не обов’язково. Можна потримати трохи під кришкою та розливати по тарілках.
  17. Добові борщ із квашеної капусти – старовинний рецепт, який ви можете оцінити готові. Частуйтесь!
Дивіться також:  Розсольник ленінградський – 7 покрокових рецептів приготування

Щи із квашеної капусти на курячому бульйоні

Щи із квашеної капусти на курячому бульйоні – це чудове рішення для великого сімейного столу. Традиційний домашній суп відрізняється яскравим смаком, поживністю та апетитним зовнішнім виглядом. Подавати гарячу страву можна із хлібом, сметаною та іншими доповненнями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 1200 мл.
  • Капуста квашеная – 250 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Підготуємо овочі, які вказані у списку. Курячий бульйон заздалегідь зваримо за вашим улюбленим рецептом.
  2. Каструлю з бульйоном одразу ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. А поки очищаємо цибулю та моркву, овочі промиваємо. Нарізаємо цибулю кубиками, моркву натираємо на тертці.
  3. Сковороду розігріваємо і вливаємо олію, викладаємо овочі і смажимо три хвилини.
  4. Картоплю очищаємо, промиваємо та просушуємо. Нарізаємо картопля невеликими кубиками.
  5. Підготуємо квашену капусту, також нашаткуємо свіжу капусту.
  6. М’ясо птиці нарізаємо невеликими шматками.
  7. Спочатку в бульйон відправляємо картоплю і готуємо її 20 хвилин, після чого додаємо овочі зі сковороди, курку, нудимо ще 6-7 хвилин. Занурюємо квашену капусту.
  8. Потім вводимо свіжу капусту, всипаємо сіль і перець до смаку. Тримаємо у стомленні ще 15 хвилин на зниженому вогні.
  9. Наприкінці страву пробуємо на сіль.
  10. Щи із квашеної капусти на курячому бульйоні готові. Розливайте по тарілках та доповнюйте сметаною з ароматною зеленню!

Кислі щі з квашеної капусти в мультиварці

Кислі щі з квашеної капусти в мультиварці відрізняються не лише насиченим смаком, але й нескладним кулінарним процесом із використанням кухонної техніки. Гаряча страва ідеально подавати до домашнього обіду, доповнивши чорним хлібом, сметаною, ароматною зеленню та іншими продуктами.

Час приготування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Капуста квашена – 1 ст.
  • М’ясо – 300 грн.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – за бажанням.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Укроп – 30 гр.
  • Соль – 1,5 ст.л.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

  1. Відміряємо триста грамів м’яса, ріжемо його на шматочки, попередньо промиваючи.
  2. Кладемо м’ясо в чашу мультиварки, заливаємо водою.
  3. Доповнюємо м’ясо квашеною капустою. Включаємо режим гасіння і готуємо протягом 45 хвилин.
  4. У цей час очищаємо картоплю, ріжемо брусочками і заливаємо крижаною водою, щоб уникнути потемніння овочу.
  5. Дрібно рубаємо цибулю і зелене пір’я.
  6. Морквину натираємо на тертці.
  7. Промитий помідор нарізаємо кубиком.
  8. Дрібніть за допомогою ножа ароматний кріп.
  9. По завершенні програми мультиварки до м’ясного бульйону відправляємо всі нарізані овочі та сіль.
  10. Ще раз вмикаємо режим, що підходить для повільного томлення на 45 хвилин.
  11. Кислі щі з квашеної капусти у мультиварці готові. Розливайте частування по тарілках!