Шлунки курячі тушковані в сметані – 7 рецептів приготування

Рецепти з курячими шлуночками присутні майже у всіх кухнях світу. На їх основі роблять перші та другі страви, гарячі і холодні салати. У цій рубриці ми розглянемо рецепти курячих шлунків, тушковані в сметані.

Як підготувати субпродукти до приготування

Щоб приготувати курячі шлунки смачно, необхідно правильно вибрати і підготувати продукт.

Якщо вони купуються в охолодженому вигляді, важливо звернути увагу на запах. Якісні шлуночки пахнуть так само, як і куряче м’ясо, сторонні домішки відсутня. Крім того, на субпродуктах не повинно бути нальоту та потемніння, а по структурі вони щільні і пружні.

Перед тим, як приступити до створення того чи іншого страви, потрібно підготувати шлунки (безумовно, курячі) наступним чином:

  • Розморозити їх природним шляхом, якщо вони купувалися в замороженому вигляді.
  • На 10 хвилин замочити в трохи підсоленій воді.
  • Ретельно промити під краном, дати обсохнути в друшляку.
  • Зняти ножем плівки і зайвий жирок.
  • Відварити протягом чверті години, додавши у каструлю сіль, перець горошком і лаврове листя.

Після того як субпродукти трохи охолонуть, їх можна порізати на 2 – 3 частини або використовувати цілком.

Увага! Робити якісь страви з шлунків припустиме тільки після їх попередньої обробки, у противному випадку продукт залишиться жорстким.

Шлунки курячі, тушковані в сметані в каструлі

Найпростіше приготувати курячі шлунки в сметанному соусі, використовуючи каструлю з товстими стінками.

Для роботи знадобляться такі продукти:

  • шлунки;
  • цибулина;
  • сметана;
  • бульйон (можна взяти той, в якому відварювати субпродукти);
  • сіль і порошковий перець, чорний або червоний.

Як загасити курячі шлунки:

  • Припускаємо на дні каструлі дрібно порізану цибулю до прозорості.
  • Кладемо шлунки, солимо і перчимо, трохи обсмажуємо.
  • Сметану розводимо бульйоном так, щоб соусу вистачило на повне покриття вмісту каструлі, і вливаємо його в ємність.
  • Тушкуємо шлунки під кришкою не менше півгодини.
Дивіться також:  Рікотта – що це за сир, для чого використовують і з чим його їдять – 6 рецептів

Рада. Перед тим як вимкнути вогонь, варто спробувати шлунки. Якщо вони ще трохи жорсткі, потрібно продовжити час гасіння.

Готуємо на сковороді

Щоб зробити шлунки в сметані за цим рецептом, знадобиться глибока сковорода з кришкою, що щільно закривається.

Готують страву з таких продуктів:

  • шлунки;
  • цибулина;
  • морквина;
  • кілька зубчиків часнику;
  • сметана;
  • трохи зелені;
  • порошковий перець і сіль.

Готуємо шлунки на сковороді:

  • Подрібнюємо цибулину і морквину, трьом або тиснемо в пресі часникові часточки, припускаємо на сковороді.
  • Закладаємо курячі шлунки, насипаємо сіль, трохи перцю і продовжуємо готувати.
  • Вводимо в блюдо сметану, вливаємо трохи води, закриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.

Зелень можна додати в кінці готування або посипати нею порції при подачі.

Рада. У блюда з курячих шлуночків не варто сипати велика кількість спецій, вони «заб’ють» смак продукту. Солі і меленого перцю буде цілком достатньо.

Рецепт по-корейськи

Курячі шлунки дуже популярні в азіатській кухні, і тому можна зробити це блюдо по-корейськи.

Для приготування знадобляться:

  • шлунки;
  • цибуля;
  • часник;
  • бульйон;
  • соєвий соус;
  • трохи оцту, рисового або столової;
  • сіль щіпка пекучого перцю.

Як зробити блюдо по-корейськи:

  • Шаткуємо цибулю півкільцями, збризкуємо оцтом і залишаємо маринуватися.
  • Нарізаємо відварені шлуночки тонкими смужками. Чистимо і тиснемо часник.
  • Промариновавшийся цибулю припускаємо в сковороді, потім додаємо шлуночки, сіль і спеції і продовжуємо обжарку.
  • Закладаємо в блюдо сметану і часник, додаємо трохи соєвого соусу і наливаємо бульйон.
  • Обережно перемішуємо вміст сковороди, закриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися.

На замітку. Якщо хочеться спробувати гостре блюдо, краще використовувати не порошковий, а свіжий стручковий пекучий перець. Його потрібно нарізати тонкими смужками і покласти в сковороду разом з шлунками.

Дивіться також:  Картопля по-французьки – 6 рецептів приготування картоплі

Курячі шлунки в мультиварці зі сметаною

В мультиварці курячі шлунки виходять м’якими і дуже смачними.

Щоб приготувати таку страву, будуть потрібні наступні продукти:

  • шлунки;
  • цибуля;
  • сметана;
  • бульйон або вода;
  • сіль;
  • трохи гірчичного порошку.

Як зробити блюдо:

  • Наливаємо в миску небагато жиру, кладемо порізану цибулю і припускаємо його в режимі смаження.
  • Додаємо курячі шлунки і продовжуємо підготовку, трохи присолив продукт.
  • Закладаємо в чашу сметану, щіпку гірчичного порошку, наливаємо бульйон і готуємо в режимі гасіння 1,5 – 2 години.

Можна замінити гірчичний порошок сухий аджикою, а також додати в блюдо під час гасіння лаврове листя для аромату.

З картоплею та грибами

Якщо зробити курячі шлунки з картоплею і грибами, не потрібно буде піклуватися про приготування гарніру.

Для роботи знадобляться:

  • шлунки;
  • картопля;
  • свіжі гриби;
  • цибуля;
  • сметана;
  • бульйон або очищена вода;
  • сіль і трохи приправ;
  • лаврове листя.

Як зробити страву з грибами і картоплею:

  • У глибоку каструлю поміщаємо шлуночки і трохи обсмажуємо.
  • Додаємо порізаний соломкою картоплю, солимо, перчимо і продовжуємо готування.
  • В окремій сковороді смажимо рубаний лук і порізані пластинками гриби, додавши трохи солі.
  • Кладемо цибульно-грибну зажарку в каструлю, обережно перемішуємо блюдо.
  • Додаємо розведену в бульйоні сметану і лавровий лист, закриваємо кришкою і тушкуємо, поки картопля не стане м’якою.

На замітку. Таке блюдо можна приготувати і в духовці, розклавши підготовлені інгредієнти по порційним горщикам і затоку соусом з сметани.

В сметанно-томатному соусі

Вигідно відтінятиме смак шлунків в сметані томатна паста, яка додасть соусу приємну кислинку.

Для роботи знадобляться такі продукти:

  • шлунки;
  • цибуля;
  • часникові зубчики;
  • сметана;
  • томат-паста;
  • зелень;
  • лаврове листя;
  • приправи і сіль.

Як зробити шлунки в підливці з томату і сметани:

  • Обсмажуємо в глибокій сковороді подрібнену цибулину і роздавлені зубці часнику.
  • Додаємо шлунки, приправи і сіль, продовжуємо підготовку.
  • З’єднуємо в однакових пропорціях сметану і помідорне пюре, кладемо в сковороду і перемішуємо.
  • Доливаємо в ємність воду або бульйон, додаємо лаврове листя, закриваємо кришкою і тушкуємо.
Дивіться також:  Котлети на пару в мультиварці – 6 рецептів приготування

Зелень в це блюдо кладуть за кілька хвилин до готовності або під час подання.

Тушковані курячі шлунки в сметані з овочами

Це ще один варіант приготування страви, до якого не знадобиться гарнір.

Для роботи необхідні наступні продукти:

  • шлунки;
  • цибулина;
  • морквина;
  • болгарський перець;
  • помідори;
  • часник;
  • сметана;
  • трохи сухої аджики;
  • зелень;
  • сіль.

Як зробити шлунки з овочевим асорті:

  • Висипаємо в сковорідку порізану цибулю, трохи припускаємо, а потім додаємо моркву і болгарський перець.
  • Коли овочі розм’якшаться, вводимо шлунки, сіль і суху аджику, кладемо часник і продовжуємо смажити.
  • Додаємо порізані часточками помідори, чекаємо, поки вони пустять сік, а потім додаємо сметану.
  • Закрити ємність кришкою і тушкуємо блюдо.

За кілька хвилин до готовності потрібно насипати на сковорідку рубану зелень.

Готувати курячі шлунки за описаним рецептом швидко і просто. А як доповнення до них підійде відварена або смажена картопля, каша з будь-якої крупи, макарони або салат зі свіжих овочів.

Прокрутка до верху