Шніцель – поживне друге блюдо, яке зможе урізноманітнити звичне меню, а додаткові інгредієнти додадуть звичайної курки родзинку. Блюдо апетитне, ароматне, ніжна курочка тане в роті, а головне, що після ситного прийому їжі фігура залишиться в цілості! Отже, далі можна ознайомитися з кількома простими рецептами шніцеля, які зможе випробувати навіть початківець кулінар.
Всі інгредієнти вказані на 4 порції.
Шніцель з курячої грудки в паніровці на сковороді
Вам знадобиться:
- куряча грудка – 2 шт.;
- борошно;
- сухарі.
Для льезона:
- яйце – 2 шт.;
- молоко – 50 мл;
- сіль;
- перець подрібнений;
- олія рослинна.
Покрокова інструкція:
- Обернути м’ясо в поліетилен, відбити з обох сторін.
- Зайнятися приготуванням льезона: збити два яйця, влити до маси молоко, посипати сіллю і перцем.
- Після відбивання м’ясо розділити на дві рівні частини. Обваляти 2 рази, чергуючи борошно і льєзон, і тільки після цього занурити в панірування.
- Розігріти сковороду з маслом і смажити м’ясо ретельно з обох його сторін до досягнення золотистого відтінку. Це займе близько 6-7 хвилин на обидві сторони.
- Готову страву перекласти на папір. Подача відбувається з додаванням до шницелям будь-якого гарніру.
З курячої грудки з сиром
Вам знадобиться:
- філе курки – 300 г;
- сир– 40 г;
- часник – 2 зубчики;
- половинка ріпчастої цибулі;
- соняшникова олія – 40 мл;
- яйце – 1 шт.;
- сіль і перець за смаком;
- борошно – 2 ст. л.
Покрокова інструкція:
- Філе ретельно змити перед початком маніпуляцій і порізати на шматочки невеликого розміру.
- Сир (переважно твердого сорту) натерти з допомогою дрібної терки і висипати до м’ясних шматочках.
- Очистити зубчики часнику, вимити, подрібнити будь-яким зручним способом. Висипати до попередніх інгредієнтів.
- Нарізати ріпчасту цибулю, перед цим промивши його. Викласти на сковорідку, змащену олією. Обсмажувати до досягнення золотистого відтінку.
- Додати обсмажений продукт до курки, тертому сиру та часнику. Сюди ж розбити яйця. Додати сіль і перець за смаком, а також насипати борошно.
- Змішати разом всі інгредієнти, додати трохи зелені за смаком.
- За допомогою ложки викласти на розігріту сковороду і обсмажувати з кожного боку до утворення скоринки.
- Готову страву перекласти на тарілку. Подача з картоплею, макаронами або будь-яким іншим гарніром.
Готуємо по — міністерськи
Вам знадобиться:
- куряча грудка – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- білий хліб;
- вершкове масло;
- перець і сіль за смаком.
Покрокова інструкція:
- Нарізати хліб соломкою. Краще брати не самий свіжий хліб, так його буде легше різати.
- Куряче м’ясо розрізати вздовж на 3 частини, трохи відбити на дошці, загорнувши в плівку. Додати сіль і перець за смаком.
- Збити одне яйце до отримання в результаті однорідної маси, посолити.
- Покласти курку у збиту масу і обваляти в хлібної соломки.
- Взяти шматочок вершкового масла і покласти на сковороду. Почекати поки воно повністю розтане. При бажанні можна використовувати також соняшникову олію. Обсмажувати м’ясні шматочки з кожної сторони до скоринки. Якщо хочеться, щоб страва була більш хрустким і підсмажений, не варто накривати сковороду кришкою.
Як приготувати курячий шніцель в духовці
Вам знадобиться:
- філе курки – 200 г;
- борошно – 10 ст. л.;
- яйце – 2 шт.;
- сіль – 1 ч. л.;
- мелений коріандр – 1 ч. л.;
- рослинна олія – 4 ст. л.
Покрокова інструкція:
- Нарізати філе на тонкі шматки(1, 5 см). Простіше буде, якщо м’ясо в підмороженого формі.
- Перемішати борошно, сіль і мелений коріандр. Збити два яйця з допомогою виделки.
- Намазати на деко олію і запанірувати м’ясо – для цього кожен з шматочків занурюється в борошно, після в збиті яйця і знову в борошно.
- Рівномірно розподілити шматки на деко. Помістити його в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів. Подача з будь-яким гарніром.
З курячого фаршу
Вам знадобиться:
- курячий фарш – 400 г;
- перець – щіпка;
- сіль за смаком;
- рослинна олія;
- яйце – 2 шт.;
- куркума – щіпка;
- сухарі для панірування – 70 р.
Покрокова інструкція:
- Викласти фарш в миску, додати сіль і перець на смак.
- Добре вимісити масу, щоб фарш став більш в’язким і шніцелі не розвалювалися.
- Збити яйця з допомогою віночка. Для більш красивого кольору шніцелів варто додати до них трохи куркуми.
- Поставити сковороду на вогонь, попередньо налити олію.
- Змочити руки в холодній воді, скачати кульки з м’яса і зробити з них невеликі коржі. Занурити в яєчну масу і занурити в панірувальні сухарі, обваляти з обох сторін.
- Відправити коржі на сковороду і довести до готовності. У процесі смаження варто періодично додавати масло, щоб шніцелі не пригоріли.
Шніцель – апетитне, ситне і нехитре блюдо. Тепер ви знаєте, як приготувати шніцель в духовці і на сковорідці. Якщо ви навчитеся готувати страву правильно, то завжди зможете порадувати свою сім’ю або гостей соковитою курочкою без утруднень з приготуванням.