Як приготувати м’ясну страву в духовці
Запечіть за наведеним нижче рецептом шніцель зі свинини з картоплею і грибами в духовці.
Інгредієнти на 600 грам м’якоті свинини:
- цибуля – 2 шт.;
- печериць (або інших грибів) – 200 г;
- перець мелений;
- молоко – 0,2 л;
- картопля – 7 шт.;
- сир тертий;
- два яйця (С1);
- сіль;
- борошно пшеничне – 60 г;
- жир для змащування.
Спосіб приготування:
- Свинину промивають і злегка обсушують. Розкладають на дерев’яній дошці і нарізають плоскими шматками. На рівній поверхні м’ясо відбивають молоточком з кожної сторони. Солять, натирають спеціями і перцем.
- Попередньо підготовлене м’ясо злегка обсмажують з двох сторін на сковороді.
- Очищену картоплю миють, нарізають шайбами і так само злегка обсмажують на іншій сковороді.
- Гриби подрібнюють, потім на сковороді обсмажують і їх. Цибулю нарізають півкільцями.
- Яйця розбити в миску, змішують їх з молоком (теплим), насипають дві ложки борошна і тертий сир.
- У середину форми для запікання кладуть м’ясо. По краях навколо шніцелів розкладають картоплю і рясно посипають грибами. Зверху заливають молочно-яєчною сумішшю і посипають рубаним луком.
- Блюдо ставлять у духовку і запікають півгодини. Смачного!
До того, як посмажити шніцель зі свинини на сковороді, видаліть з м’яса жилки – так воно не втратить форму. Крім того, чим менше в м’якоті прожилок, тим смачніше вийде блюдо.