Шніцель зі свинини – 9 рецептів приготування

Як приготувати м’ясну страву в духовці

Запечіть за наведеним нижче рецептом шніцель зі свинини з картоплею і грибами в духовці.

Інгредієнти на 600 грам м’якоті свинини:

  • цибуля – 2 шт.;
  • печериць (або інших грибів) – 200 г;
  • перець мелений;
  • молоко – 0,2 л;
  • картопля – 7 шт.;
  • сир тертий;
  • два яйця (С1);
  • сіль;
  • борошно пшеничне – 60 г;
  • жир для змащування.

Спосіб приготування:

  • Свинину промивають і злегка обсушують. Розкладають на дерев’яній дошці і нарізають плоскими шматками. На рівній поверхні м’ясо відбивають молоточком з кожної сторони. Солять, натирають спеціями і перцем.
  • Попередньо підготовлене м’ясо злегка обсмажують з двох сторін на сковороді.
  • Очищену картоплю миють, нарізають шайбами і так само злегка обсмажують на іншій сковороді.
  • Гриби подрібнюють, потім на сковороді обсмажують і їх. Цибулю нарізають півкільцями.
  • Яйця розбити в миску, змішують їх з молоком (теплим), насипають дві ложки борошна і тертий сир.
  • У середину форми для запікання кладуть м’ясо. По краях навколо шніцелів розкладають картоплю і рясно посипають грибами. Зверху заливають молочно-яєчною сумішшю і посипають рубаним луком.
  • Блюдо ставлять у духовку і запікають півгодини. Смачного!

До того, як посмажити шніцель зі свинини на сковороді, видаліть з м’яса жилки – так воно не втратить форму. Крім того, чим менше в м’якоті прожилок, тим смачніше вийде блюдо.

Дивіться також:  Рулет зі свинячої рульки – 5 рецептів приготування
Прокрутка до верху