Готуємо по-міністерськи
У царські часи це блюдо зі свинини назвалося «по-царськи», сьогодні ж трохи скромніше – по-міністерськи. Ділимося рецептом.
Інгредієнти:
- кілограм м’якоті молодої свинини;
- картопля – 5 – 6шт.;
- кулінарний жир (це важливо!);
- цибуля ріпчаста;
- гриби – 200 – 300 грам;
- майонезний соус;
- сир напівтвердий або твердий.
Спосіб приготування:
- М’ясну м’якоть без прожилок нарізають плоскими прямокутними шматочками. Злегка обсмажують їх на сковорідці, змащеній кулінарним жиром.
- Кладуть м’ясо на деко або в іншу форму для запікання.
- Очищену картоплю нарізують часточками і закривають їм м’ясо, укладаючи красиво і рівномірно.
- Гриби і цибулю дрібно подрібнюють і посипають ними м’ясо з картоплею. Блюдо солять, приправляють, змазують майонезним соусом (не більше 67% жирності) і посипають тертим сиром.
Майбутній шніцель відправляють в духовку запікатися до апетитної скоринки.