Варіант з додаванням сиру
Шніцель зі свинини можна приготувати з додаванням сиру і навіть шинки.
Інгредієнти на півкіло свинини:
- шинка – 60 грам;
- цибуля – дві шт.;
- борошно – 15 – 20 г;
- сметана – стакан;
- сир – 150 г;
- вода або молоко – при необхідності;
- приправи, сіль.
Спосіб приготування:
- М’ясо промивають, гострим ножем нарізають і злегка відбивають.
- Цибулю шаткують і обсмажують на сковорідці з олією.
- Шинку ріжуть соломкою, змішують з цибулею і сметаною. Додають тертий сир, борошно, трохи молока або води.
- В суміші з попереднього кроку обвалюють шматочки м’яса і обсмажують їх на сковороді. Завдяки великій кількості інгредієнтів, страва виходить смачним і ситним, тому подавати його можна і без гарніру.
Якщо ви не любитель жирної їжі або дотримуєтеся дієти, м’ясо при запіканні в духовці не викладайте на деко, змащене маслом, а на тефлоновий килимок. Його не потрібно промасливать і смажене м’ясо виходить у власному соку.
Також, якщо в м’ясі занадто багато жиру, викладіть його на гарячу сковороду жиром вниз. Так зайвий жир розтопиться, але при цьому м’якоть залишиться соковитою.
Ось так просо, буквально за годину, можна приготувати соковиті, ароматні свинні шніцелі. Таке блюдо актуально і на сімейній вечері, і на урочистому обіді. А головне, вимагає мінімум інгредієнтів і готується легко.