Шоколадна глазур з какао | Рецепт з Фото

Для оформлення готових тортів і тістечок краще всього використовуйте шоколадну глазур. Вид такого десерту не залишить байдужим, а чудовий аромат шоколаду закличе насолодитися кулінарним шедевром.
Найпростіший спосіб зробити шоколадну глазур, це розтопити плитку шоколаду і додати вершків або молоко. Оскільки дуже часто шоколад зникає на кухні раніше, ніж з’являється глазур, то в приготуванні можна використовувати какао. Шоколадною глазур’ю з какао можна поливати готові торти, печиво, булочки, пончики, грибочки.
Глазур з какао виходить дуже смачною і красиво виглядає на готових виробах. Є кілька варіантів приготування глазурі для торта з какао. Рецепт вибирайте з тих продуктів, які в даний момент знаходяться під рукою. Завдяки різноманітності рецептів глазурі з какао можете приготувати її з вершками, молоком, сметаною і з додаванням оцту. Спробуйте всі варіанти і вибрати для себе найкращий.

Рецепт шоколадної глазурі з какао з вершками:

Візьміть плитку 100 г шоколаду, 2 столові ложки вершків і невелику каструльку.
Шоколадку розламайте на шматочки і покладіть в каструльку. Зробіть водяну баню і розтопіть на ній шоколад. Після топления шоколадки влийте сюди ж вершки і добре розмішуйте. Глазур готова, відставте її для охолодження. Коли вона буде ще теплою, можете покривати свою випічку.

Рецепт глазурі з какао та молока:

Всього за 10 хвилин вийде блискуча глазур, яка прикрасить і зробить апетитним будь-яку випічку. Змішайте в ковшике 0,5 склянки цукру і 1 столову ложку какао. Влийте 3 столові ложки молока і розмішайте. Тепер цю суміш поставте на маленький вогонь і варіть, поки цукор не розтане. Як тільки глазур почне пінитися, треба прибрати з вогню і дати застудитися.
В процесі охолодження глазур загусне, тому не проґавте і вчасно покривайте випічку. Глазур не повинна бути гарячою або холодною. Вона повинна бути теплою, але не гострий.
У цей момент додайте 50 г м’якого вершкового масла і збийте міксером. Таку шоколадну глазур можете використовувати для празького торта. Вона надасть торту блиск і скоринку.

Дивіться також:  Соуси для курки – найкращі рецепти

Рецепт шоколадної глазурі для торта з какао зі сметаною:

Для цього варіанту глазурі візьміть наступні продукти:

  • 0,5 склянки сметани 15% жирності;
  • 0,5 склянки цукрового піску;
  • 2 столові ложки какао-порошку;
  • 50 г вершкового масла.

На приготування глазурі піде 10 хвилин.

А потрібно готувати так:

Какао змішуйте з цукром і сметаною. На невеликому вогні доведіть до кипіння, весь час розмішуючи. Вимкніть вогонь, дайте трошки охолонути і в теплу суміш додайте масло. Ретельно розмішайте і глазур готова. Не покривайте випічку з вершковим кремом, оскільки глазур тепла, то крем розтане.
Як зробити глазур з какао, якщо немає в господарстві молока, сметани і вершків? Дуже просто на допомогу прийде звичайна вода.

Ось рецепт глазурі з водою:

  • 150 г цукрової пудри;
  • 3 їдальні ложки какао;
  • 4 їдальні ложки гарячої води.

Глазур по цьому рецепту готується дуже швидко, тому завжди виручить.
Какао змішайте з цукровою пудрою і влийте гарячу воду. Розмішуйте до утворення блискучої однорідної маси. Намагайтеся, щоб глазур була не дуже густий, тому що вона застигне тільки зверху. Та й більш рідку глазур простіше наносити на виріб. Застигати вона буде близько 10 хвилин.

Справжню шоколадну глазур можна зробити і зі згущеним молоком.

Для цього візьміть:

  • 1 столову ложку вершкового масла;
  • 1 столову ложку какао;
  • 1 столову ложку згущеного молока.

Першим ділом розтопіть вершкове масло. Краще використовувати масло з високою жирністю, тоді в результаті глазур краще застигне.
Додайте какао і згущене молоко, розмішайте і глазур готова.

Глазур можете приготувати навіть з шоколадних цукерок.

Ось рецепт такий глазурі:

Візьміть:

  • 10 шоколадних цукерок;
  • 1 м’ятний льодяник;
  • 3 столові ложки молока (або води).

Готувати шоколадно-м’ятну глазур слід так:

Дивіться також:  Рецепт крем карамель з фото

У кухлик помістіть шоколадні цукерки і потовчений м’ятний льодяник. Влийте молоко або воду і поставте на слабкий вогонь. Помішуйте до повного топления цукерок. Готовою, злегка охолодженою глазур’ю можна покривати торти і тістечка.

Прокрутка до верху