Шоколадне морозиво – 6 рецептів, як зробити смачне морозиво в домашніх умовах

Незважаючи на те, що в супермаркетах і невеликих торгових точках морозиво представлено в широкому асортименті, рецепти його приготування у домашніх умовах не втрачають популярності. Створити такий десерт зовсім неважко. Головне дотримуватися рецептуру і використовувати тільки свіжі та якісні продукти. Розглянемо 6 способів приготування шоколадного морозива, а також дізнаємося, як зробити сироп до цих ласощів.

Класичне шоколадне морозиво в домашніх умовах

Для приготування класичного домашнього морозива потрібен темний шоколад. Краще придбати продукт, який продається на вагу, з вмістом какао не менше 70%.

Щоб зробити десерт, треба взяти такі продукти:

  • 150 г натурального шоколаду;
  • 150 мл молока;
  • 1,5 склянки вершків жирністю не менше 35%;
  • 50-70 г цукру.

Як зробити шоколадне морозиво в класичному варіанті:

  • Виливаємо молоко в каструлю, насипаємо цукор і ставимо на плиту.
  • Подрібнюємо шоколад з допомогою великого гострого ножа, відправляємо до молока і тримаємо на малому вогні, регулярно помішуючи, поки він не розчиниться.
  • Знімаємо каструлю з вогню і даємо отриманої масі охолонути, а в цей час ретельно збиваємо прохолодні вершки до стану крему.
  • Повільно додаємо останній компонент до шоколадно-молочної суміші, добре перемішуємо.
  • Розливаємо морозиво за формами і ставимо в морозилку.

При подачі такий десерт прикрашають ягодами, подрібненими горіхами, кокосовою стружкою або цукатами.

Рада. Щоб в морозиві не утворилися кристали льоду, приблизно через годину після того, як воно буде поміщено в морозилку, його потрібно дістати і перемішати, а потім знову поставити в холод.

Ласощі в шоколадній глазурі

Красивим і смачним прикрасою для морозива стане шоколадна глазур. Щоб зробити такий десерт, потрібно взяти такі продукти:

  • 500 мл жирних вершків;
  • 150 мл згущеного молока;
  • щіпку ванілі;
  • чайну ложку какао;
  • плитку шоколаду без добавок.
Дивіться також:  Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Як приготувати морозиво в глазурі:

  • Виливаємо охолоджені вершки в блендер, додаємо ваніль і збиваємо.
  • Вводимо згущене молоко і какао, ретельно перемішуємо, поки маса не придбає однорідний відтінок.
  • Виливаємо масу у формочки і відправляємо в морозильну камеру.
  • Коли десерт заморозиться, топимо на водяній бані плитку шоколаду, а потім поливаємо підготовлені до подачі порції.

При бажанні можна розбавити глазур невеликою кількістю вершків або молока.

Технологія приготування в мороженице

Таке пристосування як морожениця дозволяє створювати цей чудовий десерт в домашніх умовах, не прикладаючи особливих зусиль. Звичайно агрегат не виконає всю роботу повністю, основну її частину все ж доведеться взяти на себе господині. Щоб зробити шоколадне морозиво, потрібні такі складові:

  • 3 яєчних білка;
  • 350 мл жирних вершків;
  • 70 г гіркого шоколаду;
  • 120 г цукру;
  • 60-70 г цукрової пудри.

Як робити десерт в мороженице:

  • Виливаємо в каструлю з товстим дном вершки, кладемо цукор і ставимо на повільний вогонь до закипання.
  • Коли пісок повністю розчиниться, закладаємо подрібнений ножем шоколад і чекаємо, поки він розтопиться, а потім знімаємо масу з вогню і охолоджуємо.
  • Збиваємо яєчні білки до стану міцної піни, потроху підсипаючи цукрову пудру, а потім вводимо цю масу в шоколадно-вершкову суміш.
  • Закладаємо майбутнє морозиво в пристосування. На цьому робота завершена.

Через кілька годин десерт буде готовий до вживання. Його можна діставати, прикрашати і подавати до столу.

Морозиво з шоколадною крихтою

Красиво виглядає на столі морозиво з шоколадною крихтою. Для такого десерту не потрібно додаткових прикрас, і якщо у господині немає бажання займатися декоруванням страви, можна цього і не робити. Для приготування знадобляться:

  • 250-280 мл молока;
  • яйце;
  • 500 мл вершків;
  • 80-100 г цукру-піску;
  • 200-220 г натурального шоколаду.
Дивіться також:  Сирний крем для торта – 9 рецептів приготування

Як робити десерт:

  • Змішуємо молоко з цукровим піском і яйцем, збиваємо в блендері до однорідності.
  • Тонкою цівкою вливаємо вершки і знову включаємо агрегат, встановивши мінімальну швидкість.
  • Виливаємо отриману масу у форму і ставимо в камеру для заморожування на півгодини, так, щоб вона трохи «прихопилася» морозом.
  • Подрібнюємо натуральний шоколад на тертці, вводимо в подмороженную масу, перемішуємо і знову прибираємо її в морозилку.

Можна доповнити таке морозиво не тільки шоколадною крихтою, але і цукатами або ягодами.

Рецепт з какао-порошком

Замість натурального шоколаду можна брати какао-порошок. Для цих цілей підійде класичний, «радянський» варіант без добавок. Щоб зробити морозиво, знадобляться такі компоненти:

  • 400 мл молока;
  • 220-240 мл жирних вершків;
  • 3-4 яєчних жовтків;
  • 100-120 г цукрового піску;
  • кілька столових ложок порошку какао.

Як готувати десерт:

  • Виливаємо в каструлю молоко і вершки, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
  • Вводимо какао-порошок і розмішуємо масу з допомогою віночка, так, щоб не залишилося жодної грудочки.
  • Збиваємо цукор з жовтками до тих пір, поки не з’явиться стійка пінна «шапочка», після чого повільно вводимо їх той, хто стоїть на плиті складу. Головне, зменшити вогонь так, щоб маса не кипіла, інакше яйця згорнуться.
  • Знімаємо каструлю з вогню, розливаємо в формочки і відправляємо в морозилку.

Готовий до вживання десерт прикрашаємо за власним смаком і кличемо домашніх до столу.

З додаванням кави

Любителі кави можуть внести корективи в класичний рецепт приготування домашнього морозива, додавши до складу цей інгредієнт. Для роботи знадобляться такі продукти:

  • 200 мл молока;
  • 2 склянки жирних вершків;
  • 3 столові ложки какао-порошку;
  • чайна ложка натурального кави;
  • 100 г цукрового піску.

Як робити шоколадно-кавове морозиво:

  • Змішуємо молоко з цукром і розігріваємо на плиті, поки пісок не розчиниться.
  • Додаємо покришений ножем шоколад, знижуємо нагрів до мінімуму і варимо масу, поки вона не стане однорідною.
  • Даємо суміші трохи охолонути, потім вводимо в неї збиті вершки та кава, перемішуємо і розливаємо в формочки.
Дивіться також:  Тісто для пиріжків в хлібопічці – 7 рецептів

Прикрасити таке ласощі при подачі можна листочками свіжої м’яти.

Як зробити шоколадний сироп для морозива

Найпростіший спосіб приготувати «заливку» для морозива — це розтопити плитку натурального шоколаду на водяній бані. Але якщо є час, можна зробити сироп, для якого потрібні такі складові:

  • 220-250 мл молока;
  • 80-100 г цукрового піску;
  • натуральний шоколад або какао-порошок;
  • ваніль.

Як зробити сироп:

  • Виливаємо молоко в каструлю і доводимо до кипіння.
  • Насипаємо цукор-пісок, какао або шоколад і продовжуємо тримати масу на повільному вогні, поки вона не стане однорідною.
  • Знімаємо каструлю з вогню, сиплемо трохи ванілі і ретельно перемішуємо.

Після цього потрібно злегка охолодити сироп, і можна прикрашати десерт.

Якщо в колишні часи приготування морозива довіряли тільки досвідченим кондитерам, сьогодні це ласощі може зробити самостійно навіть недосвідчена господиня. А наведені способи створення десерту можна видозмінювати за своїм бажанням, додаючи до основних інгредієнтів класичного рецепту додаткові продукти, орієнтуючись на власний смак.

Прокрутка до верху