Магазинне шоколадне печиво ніколи не зрівняється з домашньою випічкою. Приготований з любов’ю десерт, без небажаних добавок у складі, завжди виходить смачним, особливо, якщо вибрати правильні рецепти цих ласощів.
Домашнє печиво з шоколадною крихтою
Склад продуктів: 70 г вершкового масла, 90-110 г цукрового піску, невелике яйце, ½ ч. ложки розпушувача, 130-150 г борошна високої сортності, 50 г шоколадної крихти.
- Масло розтоплюється, після чого повністю остуджується і збивається з піском 5-6 хвилин.
- Після додавання яйця маса знову збивається. Сюди ж висипається борошно з пекарським порошком. Дуже важливо попередньо їх просіяти, щоб наситити киснем.
- Далі в тісто відправляється шоколадна крихта. Для її приготування можна просто дрібно порубати шоколадку.
- З маси формуються однакові кульки, які викладаються на пекарській папір подалі один від одного.
Випікається печиво з шоколадною крихтою в духовці при середній температурі до рум’яності.
Як приготувати без випічки?
Склад продуктів: 210 г цукрового піску, по 60 мл арахісового масла і жирного молока, 140 г вівсянки, 40 г какао-порошку і стільки ж вершкового масла, щіпка ваніліну.
- Молоко, розтоплене масло, а також пісок і какао містяться в сотейник. На середньому вогні вони доводяться до кипіння при частому помішуванні.
- Після появи перших бульбашок на поверхні маса залишається на плиті ще рівно на 2 хвилини.
- Далі в неї сиплеться ванілін і вливається арахісове масло. Після перемішування можна додавати вівсяні пластівці.
- Ложкою суміш викласти на пергамент. Треба прим’яти її таким чином, щоб сформувати печиво.
Залишилося відправити ласощі в прохолоду до затвердіння і можна знімати пробу.
З шоколадними шматочками
Склад продуктів: 360 г борошна високої сортності, 3 великі ложки цукрової пудри, яйце, ½ малий. ложки соди, 2 великі ложки цукру-піску і какао-порошку, 190 г вершкового масла, 120 г шоколадних шматочків або крапель.
- Масло розм’якшується, після чого 5-6 хвилин збивається з цукром пудрою.
- Після додавання яйця збивання триває ще хвилину.
- У масу висипається борошно, какао і сода.
- Після чергового перемішування в неї додаються і шоколадні шматочки.
- З тесту формується кругле печиво, яке викладається на пергамент. Всі заготовки повинні вийти приблизно однакового розміру.
Випікається печиво з шоколадними шматочками близько 20-23 хвилин в розігрітій духовці.
Пісочне ласощі з шоколадом
Склад продуктів: 90 г вершкового маргарину і стільки ж шоколадних крапель, 160 г цукру-піску, 1 пакет пекарського порошку, яйце, 1,5 ст. борошна високої сортності.
- Маргарин розм’якшується, перетирається з борошном, яйцем і піском. Замішується липке податливе тісто.
- У масу відправляються шоколадні краплі. Замінити їх можна навіть дрібними цукерками.
- Тісто викласти ложкою на деко з пергаментом.
Випікається шоколадне пісочне печиво 15-17 хвилин при середній температурі.
З какао
Склад продуктів: 120 г вершкового масла, 5 великих ложок какао, гранований стакан високосортного борошна і стільки ж цукру-піску, яйце, по 1 мал. л. пекарського порошку і ваніліну.
- Розтоплене масло з’єднується з піском, після чого добре збивається міксером.
- Отриманий крем з’єднується з усіма сипучими компонентами і яйцем. Збивання повторюється.
- Маса в плівці залишають у холодильнику на півгодини.
- Далі з неї ліпляться мініатюрні кульки, які на долоні розплющуються в коржик. Можна використовувати для цього спеціальну фігурну форму.
Випікається шоколадне печиво з какао на деку, застеленому пергаментом при середній температурі 10-12 хвилин.
З додаванням згущеного молока
Склад продуктів: 130 г борошна високої сортності, половина стандартної банки згущеного молока, 1 ст. ложка вершкового масла, яйце, 90 г якісного темного шоколаду, 0,5 малий. ложки пекарського порошку.
- Борошно просіюється з пекарським порошком.
- Згущене молоко в окремому посуді збивається з розтопленим маслом і яйцем. Сюди ж вливається рідкий шоколад. Зручно розтопити його в мікрохвильовці.
- Маси з першого і другого кроку з’єднуються.
- Тісто розподіляється по промасленному і присыпанному борошном деку у вигляді печива.
Випікається десерт 12-14 хвилин при середній температурі.
Печиво з шоколадною глазур’ю
Склад продуктів: 4 великих яйця, ціла пачка жирного масла, 2 ст. борошна високої сортності, склянка цукру, 5 ст. ложок какао, 130 г цукрової пудри.
- Один білок від яєць відкладається в сторону. Решта їх складові збиваються з піском.
- Розтоплене гаряче масло з’єднується з какао і добре перемішується. Коли суміш охолоне, можна з’єднувати її зі збитими яйцями.
- Всипається просеянная борошно.
- Тісто тонко розкочується (товщина близько 0,5 див) і з нього формочками вирізати різні фігурки.
- Випікається ласощі 12-14 хвилин на пергаменті при середній температурі.
- Для глазурі збивається залишений білок з пудрою.
Отриманою масою прикрашається остигле печиво.
З горіхами
Склад продуктів: половина пачки вершкового масла, 1,5 ст. жирної сметани, 3 яйця, 1 мал. ложка соди, повний стакан ядер волоських горіхів, 4 ст. ложки какао, 3 повних склянки пшеничного борошна, 5 ст. ложок цукру-піску.
- Яйця розтираються з цукром до повного розчинення солодких крупинок. Сюди ж додається сметана. Відмінно підійде для такого рецепта густий жирний домашній молочний продукт.
- У масу вливається розтоплене масло і всипається какао.
- Після чергового перемішування додається сода і крупнорубані горіхи.
- Частинами вводиться просеянная борошно.
- Лопаткою тісто викладається на пергамент. Десерт випікається 16-17 хвилин при 190 градусах.
Перш ніж знімати печиво з підкладки, треба йому дати добре охолонути.
Шоколадне печиво з тріщинами
Склад продуктів: 160 г цукру-піску, 4 яйця, 2 плитки якісного чорного шоколаду, 380 г високосортного борошна, 80 г вершкового масла, 2 мал. ложки соди, 120 г цукрової пудри, 4 ст. ложки какао.
- Масло і шоколад разом розтоплюються і перемішуються до однорідності.
- Сюди ж додаються збиті до піни яйця з цукром.
- У масу відправляється гашене сода, а також залишилися сипучі компоненти.
- Після перемішування вона відправляється у прохолоду на півгодини.
З тіста катаються кульки, які обвалюються в цукровій пудрі і викладаються на деко з пергаментом. Випікаються вони 16-18 хвилин при 200-210 градусів.
Домашнє «Баунті» покроково
Склад продуктів: 40 г кокосової стружки, 3 ст. ложки какао, склянка кукурудзяного крохмалю, пачка вершкового масла, яйце, 1,5-2 ст. цукрової пудри, 2,5 ст. високосортного борошна, щіпка солі.
- Розм’якшене масло розтирається зі склянкою пудри і жовтком до пишноти і однорідності.
- Зверху висипається борошно, какао, сіль і крохмаль.
- Замішують м’яке ніжне тісто. Залишити його відпочивати в прохолоді 8-9 хвилин.
- Для начинки змішується білок, що залишилася пудра і стружка кокоса.
- З тіста формуються кульки, всередину яких загортається кокосова суміш. Далі вони розплющуються долонею.
Випікається 15-17 хвилин при температурі 180-190 градусів.
Печиво «Орео»
Склад продуктів: 210 г масла вершкового, 35 мл жирного молока, 280 г цукрової пудри, 270 г борошна високої сортності, яйце, 50 г какао, 1 мал. ложка соди, 0,25 малий. ложки розпушувача.
- 140 г масла, яйце і 200 г пудри збиваються до однорідності.
- Сюди невеликими порціями всипається борошно, какао, соду і розпушувач.
- Добре перемішане тісто відправляється в прохолоду на 40-50 хвилин.
- Далі маса розкочується рельєфною качалкою і ріжеться на невеликі кружечки. Вони випікаються 8-9 хвилин в духовці при середньо температурі.
- Знімається печиво з дека або пергаменту тільки після повного остигання.
- Для крему збивається масло з пудрою. В пишну масу по маленькій ложці вливається молоко, не припиняючи руху.
Кожні два печива склеюються посередині готової кремоподібної маси.
Серпантин з шоколадом
Склад продуктів: 190 г вершкового масла і стільки ж піску (цукрової), 2 великих яйця, 410-430 г борошна високої сортності, 3 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача.
- М’яке масло розтирається з піском. Додаються яйця.
- В отриману масу просіюється борошно з розпушувачем. Вона добре вимішується і ділиться на дві частини.
- В одну половину всипається какао.
- З кожної частини розкочується квадратний пласт. Обидві заготовки повинні вийти однакового розміру.
- Далі вони накладаються один на одного, згортаються в рулет і забираються на 20-25 хвилин у морозилку.
- Рулет нарізати кружками, які розкладаються на килимку для випічки.
Випікається 15-17 хвилин в добре розігрітій духовці.