Шоколадне печиво – 12 смачних рецептів приготування вдома

Магазинне шоколадне печиво ніколи не зрівняється з домашньою випічкою. Приготований з любов’ю десерт, без небажаних добавок у складі, завжди виходить смачним, особливо, якщо вибрати правильні рецепти цих ласощів.

Домашнє печиво з шоколадною крихтою

Склад продуктів: 70 г вершкового масла, 90-110 г цукрового піску, невелике яйце, ½ ч. ложки розпушувача, 130-150 г борошна високої сортності, 50 г шоколадної крихти.

  • Масло розтоплюється, після чого повністю остуджується і збивається з піском 5-6 хвилин.
  • Після додавання яйця маса знову збивається. Сюди ж висипається борошно з пекарським порошком. Дуже важливо попередньо їх просіяти, щоб наситити киснем.
  • Далі в тісто відправляється шоколадна крихта. Для її приготування можна просто дрібно порубати шоколадку.
  • З маси формуються однакові кульки, які викладаються на пекарській папір подалі один від одного.

Випікається печиво з шоколадною крихтою в духовці при середній температурі до рум’яності.

Як приготувати без випічки?

Склад продуктів: 210 г цукрового піску, по 60 мл арахісового масла і жирного молока, 140 г вівсянки, 40 г какао-порошку і стільки ж вершкового масла, щіпка ваніліну.

  • Молоко, розтоплене масло, а також пісок і какао містяться в сотейник. На середньому вогні вони доводяться до кипіння при частому помішуванні.
  • Після появи перших бульбашок на поверхні маса залишається на плиті ще рівно на 2 хвилини.
  • Далі в неї сиплеться ванілін і вливається арахісове масло. Після перемішування можна додавати вівсяні пластівці.
  • Ложкою суміш викласти на пергамент. Треба прим’яти її таким чином, щоб сформувати печиво.

Залишилося відправити ласощі в прохолоду до затвердіння і можна знімати пробу.

З шоколадними шматочками

Склад продуктів: 360 г борошна високої сортності, 3 великі ложки цукрової пудри, яйце, ½ малий. ложки соди, 2 великі ложки цукру-піску і какао-порошку, 190 г вершкового масла, 120 г шоколадних шматочків або крапель.

  • Масло розм’якшується, після чого 5-6 хвилин збивається з цукром пудрою.
  • Після додавання яйця збивання триває ще хвилину.
  • У масу висипається борошно, какао і сода.
  • Після чергового перемішування в неї додаються і шоколадні шматочки.
  • З тесту формується кругле печиво, яке викладається на пергамент. Всі заготовки повинні вийти приблизно однакового розміру.
Дивіться також:  Печиво у формі на газу – 8 рецептів приготування

Випікається печиво з шоколадними шматочками близько 20-23 хвилин в розігрітій духовці.

Пісочне ласощі з шоколадом

Склад продуктів: 90 г вершкового маргарину і стільки ж шоколадних крапель, 160 г цукру-піску, 1 пакет пекарського порошку, яйце, 1,5 ст. борошна високої сортності.

  • Маргарин розм’якшується, перетирається з борошном, яйцем і піском. Замішується липке податливе тісто.
  • У масу відправляються шоколадні краплі. Замінити їх можна навіть дрібними цукерками.
  • Тісто викласти ложкою на деко з пергаментом.

Випікається шоколадне пісочне печиво 15-17 хвилин при середній температурі.

З какао

Склад продуктів: 120 г вершкового масла, 5 великих ложок какао, гранований стакан високосортного борошна і стільки ж цукру-піску, яйце, по 1 мал. л. пекарського порошку і ваніліну.

  • Розтоплене масло з’єднується з піском, після чого добре збивається міксером.
  • Отриманий крем з’єднується з усіма сипучими компонентами і яйцем. Збивання повторюється.
  • Маса в плівці залишають у холодильнику на півгодини.
  • Далі з неї ліпляться мініатюрні кульки, які на долоні розплющуються в коржик. Можна використовувати для цього спеціальну фігурну форму.

Випікається шоколадне печиво з какао на деку, застеленому пергаментом при середній температурі 10-12 хвилин.

З додаванням згущеного молока

Склад продуктів: 130 г борошна високої сортності, половина стандартної банки згущеного молока, 1 ст. ложка вершкового масла, яйце, 90 г якісного темного шоколаду, 0,5 малий. ложки пекарського порошку.

  • Борошно просіюється з пекарським порошком.
  • Згущене молоко в окремому посуді збивається з розтопленим маслом і яйцем. Сюди ж вливається рідкий шоколад. Зручно розтопити його в мікрохвильовці.
  • Маси з першого і другого кроку з’єднуються.
  • Тісто розподіляється по промасленному і присыпанному борошном деку у вигляді печива.

Випікається десерт 12-14 хвилин при середній температурі.

Печиво з шоколадною глазур’ю

Склад продуктів: 4 великих яйця, ціла пачка жирного масла, 2 ст. борошна високої сортності, склянка цукру, 5 ст. ложок какао, 130 г цукрової пудри.

Дивіться також:  Печиво з геркулесу – 10 рецептів приготування

  • Один білок від яєць відкладається в сторону. Решта їх складові збиваються з піском.
  • Розтоплене гаряче масло з’єднується з какао і добре перемішується. Коли суміш охолоне, можна з’єднувати її зі збитими яйцями.
  • Всипається просеянная борошно.
  • Тісто тонко розкочується (товщина близько 0,5 див) і з нього формочками вирізати різні фігурки.
  • Випікається ласощі 12-14 хвилин на пергаменті при середній температурі.
  • Для глазурі збивається залишений білок з пудрою.

Отриманою масою прикрашається остигле печиво.

З горіхами

Склад продуктів: половина пачки вершкового масла, 1,5 ст. жирної сметани, 3 яйця, 1 мал. ложка соди, повний стакан ядер волоських горіхів, 4 ст. ложки какао, 3 повних склянки пшеничного борошна, 5 ст. ложок цукру-піску.

  • Яйця розтираються з цукром до повного розчинення солодких крупинок. Сюди ж додається сметана. Відмінно підійде для такого рецепта густий жирний домашній молочний продукт.
  • У масу вливається розтоплене масло і всипається какао.
  • Після чергового перемішування додається сода і крупнорубані горіхи.
  • Частинами вводиться просеянная борошно.
  • Лопаткою тісто викладається на пергамент. Десерт випікається 16-17 хвилин при 190 градусах.

Перш ніж знімати печиво з підкладки, треба йому дати добре охолонути.

Шоколадне печиво з тріщинами

Склад продуктів: 160 г цукру-піску, 4 яйця, 2 плитки якісного чорного шоколаду, 380 г високосортного борошна, 80 г вершкового масла, 2 мал. ложки соди, 120 г цукрової пудри, 4 ст. ложки какао.

  • Масло і шоколад разом розтоплюються і перемішуються до однорідності.
  • Сюди ж додаються збиті до піни яйця з цукром.
  • У масу відправляється гашене сода, а також залишилися сипучі компоненти.
  • Після перемішування вона відправляється у прохолоду на півгодини.

З тіста катаються кульки, які обвалюються в цукровій пудрі і викладаються на деко з пергаментом. Випікаються вони 16-18 хвилин при 200-210 градусів.

Домашнє «Баунті» покроково

Склад продуктів: 40 г кокосової стружки, 3 ст. ложки какао, склянка кукурудзяного крохмалю, пачка вершкового масла, яйце, 1,5-2 ст. цукрової пудри, 2,5 ст. високосортного борошна, щіпка солі.

Дивіться також:  Печиво картопля – 7 рецептів, як зробити солодку картоплю

  • Розм’якшене масло розтирається зі склянкою пудри і жовтком до пишноти і однорідності.
  • Зверху висипається борошно, какао, сіль і крохмаль.
  • Замішують м’яке ніжне тісто. Залишити його відпочивати в прохолоді 8-9 хвилин.
  • Для начинки змішується білок, що залишилася пудра і стружка кокоса.
  • З тіста формуються кульки, всередину яких загортається кокосова суміш. Далі вони розплющуються долонею.

Випікається 15-17 хвилин при температурі 180-190 градусів.

Печиво «Орео»

Склад продуктів: 210 г масла вершкового, 35 мл жирного молока, 280 г цукрової пудри, 270 г борошна високої сортності, яйце, 50 г какао, 1 мал. ложка соди, 0,25 малий. ложки розпушувача.

  • 140 г масла, яйце і 200 г пудри збиваються до однорідності.
  • Сюди невеликими порціями всипається борошно, какао, соду і розпушувач.
  • Добре перемішане тісто відправляється в прохолоду на 40-50 хвилин.
  • Далі маса розкочується рельєфною качалкою і ріжеться на невеликі кружечки. Вони випікаються 8-9 хвилин в духовці при середньо температурі.
  • Знімається печиво з дека або пергаменту тільки після повного остигання.
  • Для крему збивається масло з пудрою. В пишну масу по маленькій ложці вливається молоко, не припиняючи руху.

Кожні два печива склеюються посередині готової кремоподібної маси.

Серпантин з шоколадом

Склад продуктів: 190 г вершкового масла і стільки ж піску (цукрової), 2 великих яйця, 410-430 г борошна високої сортності, 3 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача.

  • М’яке масло розтирається з піском. Додаються яйця.
  • В отриману масу просіюється борошно з розпушувачем. Вона добре вимішується і ділиться на дві частини.
  • В одну половину всипається какао.
  • З кожної частини розкочується квадратний пласт. Обидві заготовки повинні вийти однакового розміру.
  • Далі вони накладаються один на одного, згортаються в рулет і забираються на 20-25 хвилин у морозилку.
  • Рулет нарізати кружками, які розкладаються на килимку для випічки.

Випікається 15-17 хвилин в добре розігрітій духовці.

Прокрутка до верху