Духмяні смачні млинці люблять у кожній родині, і кожна господиня знає чимало способів їх приготування. А в дні Масляної мами і бабусі намагаються і зовсім перевершити самих себе, створюючи повітряні, «мереживні» ласощі з найрізноманітнішими начинками.
Чималою популярністю у дітей і дорослих користуються шоколадні млинці, і в цій рубриці наведено 7 кращих рецептів цього чудового десерту.
Шоколадні млинці на кефірі
Шоколадні млинці на кефірі виходять ніжними і повітряними, з пористої, «дірчастою» структурою.
Для їх приготування потрібно взяти такі продукти:
- підлога-літровий пакет кефіру;
- 2 яйця;
- склянку кип’яченої води або свіжого молока;
- 1,5-2 склянки борошна;
- 40-55 г порошку какао;
- 3-4 столових ложок цукру;
- сіль;
- трохи соди;
- рослинне масло.
Як готувати страву:
- У великій мисці віночком яйця збовтати, долити кефір, насипати сіль, соду і цукор, розмішати.
- Поступово ввести какао, не припиняючи працювати віночком, щоб порошок не збився в грудочки.
- Малими порціями досипати борошна, поступово доводячи тісто до потрібної консистенції, а потім влити трохи пісного жиру і приступити до обжарке.
Рада. Щоб млинці не вийшли занадто «олійними», краще не наливати жир в сковороду, а змочувати паперову серветку, а потім рівномірно протирати нею дно посуду.
Млинці на молоці з какао
Шоколадні млинці з какао можна готувати на свіжому або подкисшем молоці.
Для них потрібні такі продукти:
- 2 склянки молочного продукту;
- яйце;
- 1,5-2 склянки борошна;
- 40-60 г порошку какао-бобів;
- цукор і сіль;
- пісне масло.
Як готувати шоколадні млинці на молоці з какао:
- Яйце збовтати з цукром, сіллю і какао, налити рослинне масло.
- Розбавити отриману масу половиною молока і насипати борошно.
- Поступово додаючи молоко, перемішувати тісто, поки не розіб’ються грудочки, а потім влити решту і почати обжарку страви.
На замітку. Тісто для молочних млинців має бути досить рідким і легко розтікатися по дну сковороди. Якщо консистенція вийшла гущі, припустимо додати невелику порцію кип’яченої води.
Простий рецепт з шоколадом
Для приготування ароматних млинців можна використовувати не какао-порошок, а натуральний гіркий шоколад.
Знадобляться такі інгредієнти:
- підлога-літровий пакет молока;
- 2 яйця;
- 1,5-2 склянки борошна;
- 55 г вершкового масла;
- 90 г шоколаду;
- цукор і сіль.
Як пекти млинці з натуральним шоколадом:
- Змішати борошно з цукром і сіллю, а потім поступово долити ½ частину молочного продукту, старанно розмішуючи.
- Додати в масу збиті блендером або вінчиком яйця, перемішати до однорідності.
- Розтопити шоколад з маслом, розвести її молочним продуктом і вилити до суміші борошна та яєць.
- Обережно перемішати тісто, дати йому настоятися кілька годин, а потім випекти млинці на розпеченій сковороді.
Рада. Для приготування десерту варто брати натуральний ваговій шоколад. Якість того, що продається в плитках, нерідко залишає бажати кращого. Траплялося, що такий продукт під впливом високих температур не растапливался, а плавився і пригорав до дна.
Млинці з шоколадною пастою
Для приготування млинців можна використовувати і шоколадну пасту, тільки взяти необхідно самий м’який склад.
В процесі приготування знадобляться:
- 550 мл молока або кисляку;
- яйце;
- 150-180 г шоколадної пасти;
- трохи цукру і солі;
- склянку борошна.
Як готувати млинці:
- Змішати яйце з цукром і сіллю, додати пасту і склянку молока, а потім перемішати.
- Коли шоколадна маса повністю «розійдеться», насипати борошно.
- Поступово розбавляючи тісто молоком, вимішувати, поки не «розійдуться» згустки, а потім налити залишився і випекти порції.
На замітку. Смак млинців буде більш яскравим, якщо перед вживанням вони постоять хоча б півгодини.
Тісто для млинчиків з додаванням сиру
Приголомшливо смачними, ніжними вийдуть шоколадні млинці на сирному тісті.
Для приготування знадобиться:
- 2 пачки сиру;
- 120 мл кефіру;
- 2-3 яйця;
- какао-порошок;
- цукор і сіль;
- 130-140 г борошна;
- сода.
Як зробити шоколадно-сирні млинці:
- Прокрутити сир в блендері або м’ясорубці.
- Збити яйця, змішати з цукром, сіллю, содою, какао-порошком, а потім розбавити кефіром.
- З’єднати з отриманою масою і сир, насипати борошно та розмішувати, поки не зникнуть згустки.
Увага! Випікати млинці на розпеченій сковороді, інакше вони прилипнуть до дна і порвуться.
Ласощі на йогурті
Щоб приготувати шоколадні млинці, потрібен натуральний йогурт, без будь-яких наповнювачів.
Готують страву з складу продуктів:
- 1,5-2 склянки кефіру;
- 2-3 яйця;
- 140 г йогурту;
- 1,5-2 склянки борошна;
- шоколад або какао-порошок;
- цукор і сіль;
- кондитерський розпушувач.
Як спекти млинці на йогурті:
- Збити яйця в мисці, додати йогурт, цукор, розпушувач і сіль, а потім додати какао. Якщо використовується шоколад, його знадобиться попередньо розтопити.
- Перемішати масу до однорідного стану, потім насипати борошно.
- Розбити всі грудочки і згустки, розбавити суміш кефіром і приступити до обжарке млинчиків.
Таке ласощі подають до столу, посипавши цукровою пудрою або прикрасивши ягодами. А також до десерту підійде сметана, мед або варення.
Шоколадні млинці для дітей
Млинці вважаються важкою їжею, і для діток краще готувати це блюдо на основі сироватки з мінімальною кількістю масла.
Знадобляться такі складові:
- 250-280 мл сироватки;
- яйце;
- какао-порошок або шоколад;
- 1,5-2 склянки борошна;
- цукор, сіль і сода.
Як готувати «дитячі» млинці:
- Збити яйце, посолити, насипати какао, цукор і соду.
- Розвести суміш половиною сироватки, додати борошно і розмішати до зникнення грудок.
- Розбавити тісто сироваткою до потрібної консистенції, і посмажити млинці.
При подачі шоколадні млинці для дітей можна обсипати кокосовою стружкою або приготувати цукровий сироп, додавши в нього харчовий барвник яскравого відтінку.