Млинці – традиційні вироби російської кухні, які можуть подаватися як самостійно, так і з різноманітними начинками. Однак подібне блюдо присутня і в інших народів, маючи різні назви і варіації виконання. Якщо ближче познайомитися з американської кулінарної школою і вивчити місцеві традиції, то можна знайти аналог – шоколадні панкейкі.
Класичний рецепт
Класика – шоколадні панкейкі на молоці, які готуються дуже швидко:
- 50 г какао;
- 220 г борошна;
- 2 яєць;
- 250 мл молока;
- 60 г цукру;
- 50 г вершкового масла;
- плитки чорного шоколаду;
- пакетика розпушувача;
- невеликої кількості солі і ванілі.
Спосіб приготування:
- У мисочку виливається ¾ молока, поміщаються яйця, цукровий пісок, сіль, ванілін, розпушувач, борошно і какао.
- Складові збиваються міксером.
- В останньому теплому молоці розчиняється шматочок масла.
- Молочна суміш вливається в тісто, після чого на гарячій сковороді з 2 сторін випікаються панкейкі, які викладаються стопкою.
- Кожен виріб притрушивается шоколадною стружкою.
Готуємо просто і смачно на кефірі
Цікава варіація американських млинців, для виконання якої слід обзавестися:
- 400 мл кефіру;
- 50 г цукру;
- такою ж кількістю какао;
- 300 г борошна;
- 2 яйцями;
- ½ Ч. ложки гашеної соди;
- стопкою рослинного масла.
Етапи підготовки:
- В теплому кефірі з яйцями розлучаються цукор і сіль.
- Після збивання рідини віночком в ємність всипати какао, борошно порційно і додається гашене оцтом сода.
- На добре розігріту сковороду невеликими порціями виливається рідке тісто, з якого випікаються панкейкі з рум’яною скоринкою.
З шоколадною начинкою всередині
Панкейкі з шоколадом – оригінальна ідея для сніданку, який по достоїнству оцінять маленькі домочадці.
Достатньо підготувати:
- 150 мл Нутелла;
- 330 г борошна;
- пакетик розпушувача;
- 60 г цукру;
- 1 яйце;
- 300 мл молока;
- 40 р какао;
- ванілін.
Спосіб створення:
- На дощечку, застелену папером, викладаються 2 ст. ложки Нутелла, з яких формується диск. (Таких дисків повинно вийде 7 шт.)
- Дошка відправляється в морозилку.
- Через 1 годину в миску гіркою борошно просіюється і висипаються всі сипучі інгредієнти.
- В окремій піалі змішується тепле молоко з яйцем, після чого рідина вливається в суху масу.
- На розігріту сковороду виливається невелику кількість тіста у формі кола, на який швидко укладається замерзлий диск Нутелла, тут же покривається такою ж порцією тесту.
- Коли на верхньому шарі з’являться бульбашки, заготівля перевертається.
- Таким чином готуються всі інші вироби.
Бананово-шоколадні панкейкі
Живильні і м’які вироби з банановим ароматом просто готуються і швидко з’їдаються.
Будуть потрібні:
- 100 г борошна;
- 150 мл молока;
- шматочок вершкового масла;
- 20 г піску;
- стільки ж какао;
- щіпка солі;
- банан;
- пакетик розпушувача.
Щоб приготувати ароматний сніданок:
- У мисочці змішуються всі сипучі інгредієнти.
- Жовток відокремлюється від білка, а потім змішується з теплим молоком.
- Банан розминається разом з розм’якшеним вершковим маслом.
- Бананова маса заливається молоком, після чого все збивається міксером близько хвилини.
- Молочно-банановий суміш з’єднується з сипучими складовими рецептури.
- Після вимішування тісто викладається білок.
- Випікаються панкейкі на сухій сковороді.
З заварним кремом
Шоколадні млинці чудово поєднуються з заварним кремом.
Щоб спробувати втілити рецепт в життя, необхідні для тіста:
- 250 мл молока;
- яйце;
- трохи соняшникової олії;
- 220 г борошна;
- 30 г цукру;
- пакетик розпушувача;
- 40 р какао.
А для заварного крему:
- яйце;
- 20 г борошна;
- 50 г цукру;
- 250 мл молока;
- 50 г масла.
Покрокова інструкція приготування:
- Готується крем шляхом змішування борошна, цукру, яйця і молока в мисочці, яка ставиться на вогонь.
- Після закипання в молочну масу відправляється масло.
- Після спустошення крем забирається з плити для остигання.
- З інгредієнтів для тіста готується однорідна маса, з якої на сухій сковороді випікаються оладки з 2 сторін.
- Готові невеликі млинці викладаються стопкою, попередньо покриваючись заварним кремом.
Як приготувати без яєць
Панкейкі без яєць практично не відрізняються за смаковими якостями від звичайних млинців, при цьому чудово підходять людям, які з якихось причин не вживають в їжу цей продукт.
Для підготовки виробів потрібні:
- 370 мл молока;
- 220 г борошна;
- 15 г кукурудзяного крохмалю;
- 50 г цукру;
- 20 г какао;
- 30 мл соняшникової олії;
- пакетик розпушувача;
- щіпка солі.
В процесі:
- У глибокому посуді змішуються борошно, крохмаль, какао, цукровий пісок і сіль.
- У суху масу вливається тепле молоко, після чого вміст миски ретельно перемішується до однорідності.
- В кінці додається розпушувач і соняшникову олію.
- Ємність накривається харчовою плівкою і залишають на 10-15 хвилин.
- По закінченні вказаного часу з рідкого тіста випікаються невеликі млинці, які відразу ж можна подавати до столу.
Шоколадні панкейкі ПП
Коли хочеться чогось смачненького, але бажання боротися із зайвими калоріями згодом немає, то можна приготувати пп-панкейкі з:
- 60 г пшеничного борошна;
- такої ж кількості вівсяного борошна;
- 30 г какао;
- 150 мл кефіру;
- 2 яєць;
- 5 р замінника цукру;
- 3 г соди;
- невеликої кількості яблучного оцту.
Спосіб створення:
- У мисці збиваються яйця з кефіром, а потім до них додаються какао, борошно і замінник цукру.
- Після отримання однорідної структури тіста в посуд відправляється гашене оцтом сода.
- Випікаються панкейкі до хрусткої скоринки з 2 сторін.
- В якості прикраси часто використовуються ягоди або кокосова стружка.
Таким чином, при нестачі часу, але великого бажання побалувати себе або домочадців солодкими млинцями, на виручку прийдуть рецепти смачних шоколадних панкейків, що відрізняються швидкістю і простотою приготування.