Шоколадний брауні – 12 рецептів приготування в домашніх умовах

Шоколадний брауні – ласощі, що цілком можна приготувати вдома і що найцікавіше – нескладно. За бажанням смак можна змінювати за рахунок інших інгредієнтів.

Класичний рецепт

Класичний рецепт брауні – це найпростіший варіант приготування.

Необхідні продукти:

  • три яйця;
  • 0,2 кг масла;
  • близько 70 грам борошна;
  • 80 грам какао;
  • ложечка розпушувача;
  • чорний шоколад – 0,2 кг.

Процес приготування:

  • За допомогою водяної бані або мікрохвильовки доведіть до рідкого стану масло і шоколад. Цю масу змішайте з усіма сухими інгредієнтами зі списку, не забувши вбити вміст яєць.
  • Отриману суміш перекладіть в будь-яку форму.
  • Запікайте приблизно півгодини, встановивши нагрівання на 180 градусів.

Готуємо з начинкою з вершкового сиру

Необхідні продукти:

  • п’ять грам розпушувача;
  • 0,2 кг чорного шоколаду;
  • п’ять яєць;
  • вершковий сир – приблизно півкілограма;
  • упаковка злив. масла;
  • цукор – 200 грам;
  • 0,1 кг борошна.

Готуємо послідовно:

  • Покладіть шоколад і масло в підходящу ємність для нагріву, перетворіть продукти в рідку суміш.
  • В отриману масу додаємо попередньо збиті три яйця, борошно разом з розпушувачем, а так само цукор і ретельно перебиваємо міксером.
  • Зазначене кількість сиру за допомогою вилки розтираємо з яйцями і цукром, які залишилися.
  • У форму влийте трохи тесту, так щоб воно покрило дно, зверху викладіть сирну начинку і знову шар тіста. Тримайте в прогрітому до 180 градусів духовій шафі не менш як 35 хвилин.

Шоколадний брауні з сиром та вишнями

Брауні з сиром та вишнями – божевільне поєднання.

Одне з найкращих. Тому неодмінно скористайтеся рецептом.

Необхідні продукти:

  • 0,3 кг вишні;
  • чотири яйця;
  • 150 грам цукру;
  • плитка чорного шоколаду;
  • маленька упаковка злив. масла;
  • ложечка розпушувача;
  • ванілін за смаком;
  • 0,3 кг сиру;
  • 150 грам борошна.

Готуємо послідовно:

  • Розбираємо плитку шоколаду на кубики, масло нарізаємо шматочками, змішуємо і плавим на плиті або в мікрохвильовій печі до однорідності.
  • До цієї суміші необхідно додати інші інгредієнти, попередньо збиті міксером: два яйця, ванілін і приблизно 50 грам цукру, але не весь. А потім всипати борошно з розпушувачем.
  • З тим, що залишилося з’єднати вказану кількість сиру, перетворивши масу в подобу крему.
  • У форму викладаємо частину тесту, потім шар сирної начинки, на неї – вишню і знову тісто і вишню. Відправляємо готуватися в духовку на 40 хвилин, включивши нагрівання на 180 градусів.
Дивіться також:  Заливний пиріг на кефірі з капустою – 6 рецептів швидких і смачних

Рецепт приготування на основі какао

Шоколадний торт брауні можна приготувати і з економного варіанту, наприклад без шоколаду. Виходить він, до речі, дуже смачним, хоч і зроблений не за класичним рецептом.

Необхідні продукти:

  • ложечка ваніліну;
  • два яйця;
  • 150 грам слив. масла;
  • 70 грам какао;
  • 0,25 кг цукру;
  • 75 грам борошна.

Гоовим послідовно:

  • Помістіть в каструлю масло, какао, цукор і доведіть до рідкого стану на водяній бані.
  • Дочекайтеся, коли ця маса хоч трохи охолоне, додайте ванілін і яйця, добре перемішайте. Останній етап – борошно, тут доведеться кілька хвилин постійно перемішувати тісто, щоб воно стало однорідним.
  • Переливаємо підготовлену суміш у форму, рівномірно розподіляємо і готуємо близько 30 хвилин на 170 градусах.

В мультиварці

Брауні в мультиварці нічим не відрізняється від звичайного варіанта.

Склад продуктів:

  • 0,17 кг цукру;
  • 150 грам масла злив.;
  • 0,15 кг борошна;
  • три яйця;
  • дві плитки чорного шоколаду;
  • ложка какао;
  • два грами розпушувача.

Готуємо послідовно:

  • Розламайте шоколадний компонент, масло наріжте на кубики, з’єднайте їх і розтопіть на водяній бані.
  • Коли суміш трохи охолоне, додайте яйця з цукром, перемішайте якомога краще, щоб цукор розчинився, після чого викладіть розпушувач з борошном.
  • Підготуйте чашу мультиварки – промажте її маслом і застелити папером. Увімкніть прилад у режим «Випічка» на 50 хвилин.

Приголомшливий десерт з рідкою начинкою

Брауні з рідкою начинкою робляться зовсім просто та ідеально поєднуються з морозивом.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • три ложки цукру;
  • плитка чорного шоколаду;
  • маленька упаковка злив. масла;
  • три ложки борошна.

Готуємо послідовно:

  • Масло нарізаємо на шматочки, з’єднуємо з шоколадом і доводимо до рідкого стану на водяній бані.
  • Окремо перебиваємо яйця з цукром і цю масу разом з борошном, викладаємо до топленим інгредієнтів, добре перемішуємо.
  • Перекладаємо тісто в форму або на кілька маленьких і готуємо на 170 градусах не більше 15 хвилин, щоб начинка залишилася рідкою.
Дивіться також:  Голландські вафлі – 8 рецептів приготування в мультипекаре і в электровафельниці

З бананом і сиром

Необхідні продукти:

  • два банана;
  • дві великі ложки борошна;
  • плитка чорного шоколаду;
  • 2 яйця;
  • 0,2 кг сиру;
  • чотири ложки цукру;
  • 0,1 кг слив. масла.

Готуємо послідовно:

  • Починаємо готувати, звичайно, з топления масла і шоколаду. Зробіть це будь-яким зручним вам способом. До того, що вийшло, засипаємо потрібну кількість борошна, а також цукор і яйце. Зверніть увагу, що останні два продукту потрібно попередньо збити.
  • Добре розминаємо банан, змішуємо його з сиром до однорідності, присипаємо цукром і вбиваємо яйце.
  • Отримане тісто і начинку викласти у форму шарами, чергуючи їх і відправити в духовку на 40 хвилин, включивши температуру на 170 градусів.

Брауні з горіхами

Необхідні продукти:

  • 0,15 кг волоських горіхів;
  • 170 грам цукру;
  • 0,2 кг слив. масла;
  • півтори плитки чорного шоколаду;
  • 140 грам борошна;
  • 4 яйця.

Готуємо послідовно:

  • Весь обсяг шоколаду розтопити будь-яким способом, дати йому охолонути і змішати зі збитим маслом. Сюди ж викласти яйця, борошно, цукор і заздалегідь обсмажені горіхи.
  • Рівномірно розподілити тісто за формою і готувати 25 хвилин в духовій шафі, прогрітому до 180 градусів.

Рецепт ласощів на темному пиві

Необхідні продукти:

  • 120 грам борошна;
  • 0,2 літра темного пива;
  • 0,15 кг цукру;
  • 50 грам какао;
  • пачка злив. масла;
  • 3 яйця;
  • ложечка розпушувача;
  • 0,2 кг чорного шоколаду.

Процес приготування:

  • Масло змішуємо з шоколадом, топимо до рідкого стану. В іншій ємності змішуємо какао, борошно цукор і розпушувач. Об’єднуємо обидві маси і доводимо до однорідності.
  • Перебиваємо яйця за допомогою міксера, додаємо в тісто, а потім вливаємо пиво.
  • Наповнюємо тестом обрану форму і доводимо брауні до готовності в духовці близько 25 хвилин на 180 градусах.
Дивіться також:  Як приготувати штрудель – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах

Ніжний шоколадно – гарбузовий брауні

Склад продуктів:

  • 3 яйця;
  • 0,1 кг масла злив.;
  • 230 грам борошна;
  • плитка чорного шоколаду;
  • ложечка розпушувача;
  • стакан пюре з гарбуза;
  • стакан цукру;
  • ванілін.

Готуємо послідовно:

  • Розтоплюємо шоколад, поки він гарячий змішуємо з маслом до однорідності.
  • Готуємо дві інші суміші: збиваємо яйця з цукром і ваніліном, з’єднуємо борошно з розпушувачем і тепер всі поєднуємо з топленим шоколадом.
  • Туди ж кладемо гарбузове пюре, добре вимішуємо і перекладаємо в підготовлену форму. Запікаємо в духовій шафі 40 хвилин на 180 градусах.

З додаванням малини

Склад продуктів:

  • плитка чорного шоколаду;
  • два яйця;
  • 50 грам борошна;
  • маленька упаковка злив. масла;
  • 0,1 кг цукру;
  • половина ложечки розпушувача;
  • 100 грам малини;
  • 30 грам какао.

Процес приготування:

  • Масло і шоколад розтоплюємо будь-яким способом, щоб вийшла рідка маса, туди ж додаємо цукор, борошно, розпушувач, какао, яйця, при цьому після кожного інгредієнта масу потрібно добре вимішувати.
  • Відправляємо тісто в квадратну форму, зверху викладаємо малину і тримаємо 25 хвилин на 180 градусів у духовці.

З білим шоколадом

Необхідні продукти:

  • 120 грам цукру і така ж кількість борошна;
  • 0,3 кг білого шоколаду;
  • 3 яйця;
  • Слив. масло – близько 100 грам;
  • ванілін на свій смак.

Готуємо послідовно:

  • Розтопити тільки 120 грам шоколаду, решті порубати на дрібні шматочки. Топлений шоколад змішуємо з маслом, доводимо до однорідності.
  • Додаємо заздалегідь збиті яйця з ваніліном і цукром.
  • Кладемо нарізану шоколад в цю ж суміш і засипаємо борошно.
  • Добре вимішуємо і перекладаємо у форму для випікання. Готуємо 35 хвилин в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці.
Прокрутка до верху