Шоколадний брауні – ласощі, що цілком можна приготувати вдома і що найцікавіше – нескладно. За бажанням смак можна змінювати за рахунок інших інгредієнтів.
Класичний рецепт
Класичний рецепт брауні – це найпростіший варіант приготування.
Необхідні продукти:
- три яйця;
- 0,2 кг масла;
- близько 70 грам борошна;
- 80 грам какао;
- ложечка розпушувача;
- чорний шоколад – 0,2 кг.
Процес приготування:
- За допомогою водяної бані або мікрохвильовки доведіть до рідкого стану масло і шоколад. Цю масу змішайте з усіма сухими інгредієнтами зі списку, не забувши вбити вміст яєць.
- Отриману суміш перекладіть в будь-яку форму.
- Запікайте приблизно півгодини, встановивши нагрівання на 180 градусів.
Готуємо з начинкою з вершкового сиру
Необхідні продукти:
- п’ять грам розпушувача;
- 0,2 кг чорного шоколаду;
- п’ять яєць;
- вершковий сир – приблизно півкілограма;
- упаковка злив. масла;
- цукор – 200 грам;
- 0,1 кг борошна.
Готуємо послідовно:
- Покладіть шоколад і масло в підходящу ємність для нагріву, перетворіть продукти в рідку суміш.
- В отриману масу додаємо попередньо збиті три яйця, борошно разом з розпушувачем, а так само цукор і ретельно перебиваємо міксером.
- Зазначене кількість сиру за допомогою вилки розтираємо з яйцями і цукром, які залишилися.
- У форму влийте трохи тесту, так щоб воно покрило дно, зверху викладіть сирну начинку і знову шар тіста. Тримайте в прогрітому до 180 градусів духовій шафі не менш як 35 хвилин.
Шоколадний брауні з сиром та вишнями
Брауні з сиром та вишнями – божевільне поєднання.
Одне з найкращих. Тому неодмінно скористайтеся рецептом.
Необхідні продукти:
- 0,3 кг вишні;
- чотири яйця;
- 150 грам цукру;
- плитка чорного шоколаду;
- маленька упаковка злив. масла;
- ложечка розпушувача;
- ванілін за смаком;
- 0,3 кг сиру;
- 150 грам борошна.
Готуємо послідовно:
- Розбираємо плитку шоколаду на кубики, масло нарізаємо шматочками, змішуємо і плавим на плиті або в мікрохвильовій печі до однорідності.
- До цієї суміші необхідно додати інші інгредієнти, попередньо збиті міксером: два яйця, ванілін і приблизно 50 грам цукру, але не весь. А потім всипати борошно з розпушувачем.
- З тим, що залишилося з’єднати вказану кількість сиру, перетворивши масу в подобу крему.
- У форму викладаємо частину тесту, потім шар сирної начинки, на неї – вишню і знову тісто і вишню. Відправляємо готуватися в духовку на 40 хвилин, включивши нагрівання на 180 градусів.
Рецепт приготування на основі какао
Шоколадний торт брауні можна приготувати і з економного варіанту, наприклад без шоколаду. Виходить він, до речі, дуже смачним, хоч і зроблений не за класичним рецептом.
Необхідні продукти:
- ложечка ваніліну;
- два яйця;
- 150 грам слив. масла;
- 70 грам какао;
- 0,25 кг цукру;
- 75 грам борошна.
Гоовим послідовно:
- Помістіть в каструлю масло, какао, цукор і доведіть до рідкого стану на водяній бані.
- Дочекайтеся, коли ця маса хоч трохи охолоне, додайте ванілін і яйця, добре перемішайте. Останній етап – борошно, тут доведеться кілька хвилин постійно перемішувати тісто, щоб воно стало однорідним.
- Переливаємо підготовлену суміш у форму, рівномірно розподіляємо і готуємо близько 30 хвилин на 170 градусах.
В мультиварці
Брауні в мультиварці нічим не відрізняється від звичайного варіанта.
Склад продуктів:
- 0,17 кг цукру;
- 150 грам масла злив.;
- 0,15 кг борошна;
- три яйця;
- дві плитки чорного шоколаду;
- ложка какао;
- два грами розпушувача.
Готуємо послідовно:
- Розламайте шоколадний компонент, масло наріжте на кубики, з’єднайте їх і розтопіть на водяній бані.
- Коли суміш трохи охолоне, додайте яйця з цукром, перемішайте якомога краще, щоб цукор розчинився, після чого викладіть розпушувач з борошном.
- Підготуйте чашу мультиварки – промажте її маслом і застелити папером. Увімкніть прилад у режим «Випічка» на 50 хвилин.
Приголомшливий десерт з рідкою начинкою
Брауні з рідкою начинкою робляться зовсім просто та ідеально поєднуються з морозивом.
Необхідні продукти:
- два яйця;
- три ложки цукру;
- плитка чорного шоколаду;
- маленька упаковка злив. масла;
- три ложки борошна.
Готуємо послідовно:
- Масло нарізаємо на шматочки, з’єднуємо з шоколадом і доводимо до рідкого стану на водяній бані.
- Окремо перебиваємо яйця з цукром і цю масу разом з борошном, викладаємо до топленим інгредієнтів, добре перемішуємо.
- Перекладаємо тісто в форму або на кілька маленьких і готуємо на 170 градусах не більше 15 хвилин, щоб начинка залишилася рідкою.
З бананом і сиром
Необхідні продукти:
- два банана;
- дві великі ложки борошна;
- плитка чорного шоколаду;
- 2 яйця;
- 0,2 кг сиру;
- чотири ложки цукру;
- 0,1 кг слив. масла.
Готуємо послідовно:
- Починаємо готувати, звичайно, з топления масла і шоколаду. Зробіть це будь-яким зручним вам способом. До того, що вийшло, засипаємо потрібну кількість борошна, а також цукор і яйце. Зверніть увагу, що останні два продукту потрібно попередньо збити.
- Добре розминаємо банан, змішуємо його з сиром до однорідності, присипаємо цукром і вбиваємо яйце.
- Отримане тісто і начинку викласти у форму шарами, чергуючи їх і відправити в духовку на 40 хвилин, включивши температуру на 170 градусів.
Брауні з горіхами
Необхідні продукти:
- 0,15 кг волоських горіхів;
- 170 грам цукру;
- 0,2 кг слив. масла;
- півтори плитки чорного шоколаду;
- 140 грам борошна;
- 4 яйця.
Готуємо послідовно:
- Весь обсяг шоколаду розтопити будь-яким способом, дати йому охолонути і змішати зі збитим маслом. Сюди ж викласти яйця, борошно, цукор і заздалегідь обсмажені горіхи.
- Рівномірно розподілити тісто за формою і готувати 25 хвилин в духовій шафі, прогрітому до 180 градусів.
Рецепт ласощів на темному пиві
Необхідні продукти:
- 120 грам борошна;
- 0,2 літра темного пива;
- 0,15 кг цукру;
- 50 грам какао;
- пачка злив. масла;
- 3 яйця;
- ложечка розпушувача;
- 0,2 кг чорного шоколаду.
Процес приготування:
- Масло змішуємо з шоколадом, топимо до рідкого стану. В іншій ємності змішуємо какао, борошно цукор і розпушувач. Об’єднуємо обидві маси і доводимо до однорідності.
- Перебиваємо яйця за допомогою міксера, додаємо в тісто, а потім вливаємо пиво.
- Наповнюємо тестом обрану форму і доводимо брауні до готовності в духовці близько 25 хвилин на 180 градусах.
Ніжний шоколадно – гарбузовий брауні
Склад продуктів:
- 3 яйця;
- 0,1 кг масла злив.;
- 230 грам борошна;
- плитка чорного шоколаду;
- ложечка розпушувача;
- стакан пюре з гарбуза;
- стакан цукру;
- ванілін.
Готуємо послідовно:
- Розтоплюємо шоколад, поки він гарячий змішуємо з маслом до однорідності.
- Готуємо дві інші суміші: збиваємо яйця з цукром і ваніліном, з’єднуємо борошно з розпушувачем і тепер всі поєднуємо з топленим шоколадом.
- Туди ж кладемо гарбузове пюре, добре вимішуємо і перекладаємо в підготовлену форму. Запікаємо в духовій шафі 40 хвилин на 180 градусах.
З додаванням малини
Склад продуктів:
- плитка чорного шоколаду;
- два яйця;
- 50 грам борошна;
- маленька упаковка злив. масла;
- 0,1 кг цукру;
- половина ложечки розпушувача;
- 100 грам малини;
- 30 грам какао.
Процес приготування:
- Масло і шоколад розтоплюємо будь-яким способом, щоб вийшла рідка маса, туди ж додаємо цукор, борошно, розпушувач, какао, яйця, при цьому після кожного інгредієнта масу потрібно добре вимішувати.
- Відправляємо тісто в квадратну форму, зверху викладаємо малину і тримаємо 25 хвилин на 180 градусів у духовці.
З білим шоколадом
Необхідні продукти:
- 120 грам цукру і така ж кількість борошна;
- 0,3 кг білого шоколаду;
- 3 яйця;
- Слив. масло – близько 100 грам;
- ванілін на свій смак.
Готуємо послідовно:
- Розтопити тільки 120 грам шоколаду, решті порубати на дрібні шматочки. Топлений шоколад змішуємо з маслом, доводимо до однорідності.
- Додаємо заздалегідь збиті яйця з ваніліном і цукром.
- Кладемо нарізану шоколад в цю ж суміш і засипаємо борошно.
- Добре вимішуємо і перекладаємо у форму для випікання. Готуємо 35 хвилин в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці.