Шоколадний чізкейк – 7 рецептів

Це ласощі нагадує запіканку. Американці одного разу замінили сир м’яким вершковим сиром. Так виник чізкейк. Він складається з пісочного шару і суфле з сиру. Якщо в склад додати какао, то вийде дивовижно смачний шоколадний чізкейк.

Класичний шоколадний чізкейк

Чізкейк входить до складу самих топових десертів світу. Важливо отримати однорідність маси. Ідеально з цим завданням справляється сир Філадельфія.

Інгредієнти:

  • шоколадка темна – 300 г;
  • Філадельфія сир – 500 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • ванілін;
  • печиво шоколадне (пісочне)– 250 г;
  • сметана – 200 р.

Приготування:

  • Закинути В блендер печиво. Розкришити.
  • Розтопити масло.
  • Перемішати масло і печиво. Скачати кулю.
  • Взяти форму. Розподілити масу на дні і по краях.
  • Прибрати в холодильник.
  • Розтопити шоколад. Для цього скористайтесь водяний лазнею.
  • У миску високу помістити сир.
  • Включити міксер. Збити. Утворюється кремоподібна маса.
  • Насипати цукор. Влити шоколад. Збити.
  • Вбити яйця. Збити. Всипати ванілін. Збити.
  • Залити сметану. Збити.
  • Духова шафа поставити на режим 180 гр.
  • У форму залити крем.
  • Помістити в духовку.
  • Залишити на годину.
  • Дістати. Перемістити на тарілку. Прибрати в холодильник.
  • Через шість годин можна насолодитися дивовижним смаком десерту.
  • Щоб в процесі приготування чізкейк не луснула й не утворилися тріщини, необхідно правильно його випікати. Важливо, щоб був рівномірний період нагрівання. Тому для випічки треба затратити час.

    Рецепт приготування без випічки

    Шоколадний чізкейк без випічки виходить ніжним і оксамитовим.

    Інгредієнти:

    • масло вершкове – 50 г;
    • пісочне печиво – 150 г;
    • сир вершковий – 200 г;
    • шоколад гіркий – 150 г;
    • какао – 3 ст. ложки;
    • цукор – 100 г;
    • вершки (жирні) – 120 мл

    Приготування:

  • Розтопити шоколадку. Використовуйте для цього процесу водяну баню.
  • Помістити в чашу печиво.
  • Взяти блендер. Подрібнити.
  • Масло розтопити. Влити в крихту. Всипати столову ложку цукру. Розтерти.
  • Взяти форму. Розподілити масу по поверхні. Прибрати в холодильник.
  • Влити в ємність вершки. Включити міксер. Збити. Вийде густа піна.
  • Влити шоколад остиглий.
  • Какао розвести в невеликій кількості гарячої води. Ввести в масу.
  • В іншу ємність покласти сир. Всипати цукор. Збити.
  • Надіслати до вершків. Розмішати.
  • Перекласти на тісто.
  • Відправити в морозилку.
  • Через годину прибрати в холодильник.
  • Через півгодини можна ласувати.
  • Дивіться також:  Заливний пиріг з куркою – 6 рецептів приготування

    Готуємо дієтичний десерт

    Чізкейк є справжньою спокусою для ласунів. До його складу входить вершковий сир, від чого це ласощі є одним із самих калорійних. Дієтичний шоколадний чізкейк готують з використанням знежиреного сиру, який містить набагато менше калорій і без пісочного тіста.

    Інгредієнти:

    • желатин (харчової) – 15 г;
    • знежирений сир – 470 г;
    • какао-порошок – 20 г для обсипання;
    • вода – 200 мл;
    • молоко не жирне – 110 мл;
    • какао в порошку – 50 г в тісто;
    • натуральний мед – 25 мл

    Приготування:

  • Всипати в піалу желатин. Влити воду. Розмішати. Залишити на півгодини. Злити рідину, яка не вбереться.
  • Перемістити в каструлю маленького розміру. Підігріти. Кип’ятити не можна. Остудити.
  • У тарілку викласти сир. Влити молоко. Покласти мед. Насипати какао.
  • Залити желатин. Збити.
  • Помістити у форму. Поставити в холодильник.
  • Через дві години дістати. Посипати какао.
  • Шоколадно-м’ятний чізкейк

    Десерт легко приготувати, а смак можна урізноманітнити, додавши до складу м’яту.

    Інгредієнти:

    • цукор – 50 г;
    • шоколад (темний) – 270 г розтопленого;
    • печиво – 120 г;
    • м’ятний шоколад – 45 г;
    • в порошку какао – 3 ст. ложки;
    • лікер м’ятний – 5 мл;
    • масло вершкове – 80 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • сирний сир – 170 р.

    Приготування:

  • Перетворити печиво в крихту.
  • Всипати какао. Перемішати.
  • Влити олію. Замісити.
  • У форму покласти масу. Розподілити по дну і краях.
  • У миску викласти сир. Всипати цукор. Вбити яйце. Залити лікером.
  • Включити міксер. Збити.
  • Влити на тісто.
  • Духова шафа повинен бути включений на 160 гр.
  • Форму помістити в духовку.
  • Через 20 хвилин. Дістати.
  • Розтопити шоколад. Використовуючи водяну баню. Остудити.
  • Дістати чізкейк. Облити шоколадом.
  • Дивіться також:  Тісто для пиріжків без дріжджів – 8 рецептів тесту

    Бананово-шоколадний десерт

    Шоколадне ласощі з банановим ароматом прикрасить святковий стіл і порадує близьких за чашкою чаю.

    Інгредієнти:

    • борошно вівсяна – 6 ст. ложок;
    • вода;
    • яйце куряче – 1 шт.;
    • фруктоза.

    Начинка:

    • сир – 320 г;
    • вода – 180 мл;
    • желатин 20 г;
    • йогурт – 4 ч. ложки;
    • замінник цукру;
    • банан – 3 шт. (середніх розмірів);
    • в порошку какао – 6 ч. ложок.

    Приготування:

  • Помістити всі продукти для тіста в ємність. Збити. Вийде густа маса.
  • Взяти форму. Викласти. Борти не треба робити.
  • Помістити в духову шафу. Режим 180 гр.
  • Дістати через 20 хвилин.
  • Начинка:

  • Влити воду в ємність. Всипати желатин. Розмішати. Залишити. Готовий, коли набух.
  • Підігріти. Використовуйте для цього водяну баню. Можна і в мікрохвильовці, але стежте, щоб не закипів.
  • У миску помістити замінник цукру, банани, сир, какао. Включити блендер. Збити.
  • Ввести желатин, продовжуючи збивати.
  • Дістати готове тісто. Остудити.
  • Влити начинку.
  • Прибрати в холодильник.
  • C додаванням полуниці

    Ніжний, легкий у приготуванні і смачний десерт.

    Інгредієнти:

    • цукор – 210 г;
    • лимон – 1 шт.;
    • ванілін – 1 ч. ложка;
    • печиво пісочне – 330 г;
    • масло вершкове – 110 г;
    • полуничне желе – 100 г;
    • желатин – 25 г;
    • сир – 550 г;
    • полуниця – 200 г;
    • окріп – 50 мл;
    • вершки жирні – 420 мл

    Приготування:

  • Помістити в комбайн масло. Додати печиво. Змішати.
  • Перекласти у форму. Рекомендований діаметр 26 див. Розподілити.
  • Помістити в холодильник. Там тісто має пробути не менше години.
  • В піалу всипати желатин. Влити окріп. Розмішати.
  • В кухонний комбайн викласти сир. Перетворити в сирну масу.
  • Влити вершки. Засипати цукор. Збити.
  • Залити желатин. Вичавити лимон. Насипати ванілін. Збити.
  • Вилити на тісто.
  • Полуницю промити. Видалити листочки. Нарізати. Розмістити на поверхні.
  • Прибрати в холодильник.
  • Через годину можна пригощати гостей і близьких.
  • Дивіться також:  Як приготувати штрудель – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах

    Шоколадний чізкейк з сиру

    Чізкейк з сиром також смачний, як і з сиром Філадельфія, але за вартістю набагато доступніше.

    Інгредієнти:

    • масло вершкове – 60 г розм’якшеного;
    • шоколадні вафлі – 350 г;
    • фруктоза – 1 ст. ложка.

    Начинка:

    • какао в порошку – 4 ч. ложки;
    • фруктоза – 2 ч. ложки для глазурі;
    • шоколад темний гіркий – 3 плитки;
    • яйце – 4 шт.;
    • жирний сир – 550 г;
    • шоколад темний – 2 плитки для глазурі;
    • вершки – 2 ст. ложки для глазурі;
    • фруктоза – 4 ч. ложки.

    Приготування:

  • Включити духовку. Необхідний режим 200 гр.
  • Закинути В блендер вафлі. Подрібнити.
  • Всипати фруктозу. Додати масло. Збити.
  • Помістити у форму. Розподілити з боків і дна.
  • Відправити в духову шафу. Дістати через сім хвилин.
  • Начинка:

  • Взяти сито. Протерти сир.
  • Помістити в чашу. Всипати какао і фруктозу. Збити.
  • Помістити яйця. Збити.
  • Шоколад розламати. Розтопити. Використовувати водяну баню.
  • Влити в сир. Розмішати.
  • Розподілити масу по тесту.
  • Перемкнути в духовці режим. Тепер треба 180 гр.
  • Помістити десерт.
  • Дістати через годину.
  • Прибрати в холодильник. Дістати через 12 годин.
  • Глазур:

  • Розтопити шоколад. Використовуйте водяну баню.
  • Влити вершки. Насипати цукор. Розмішати.
  • Полити десерт. Прибрати в холод.
  • Через годину можна подавати.
  • Прокрутка до верху