Це ласощі нагадує запіканку. Американці одного разу замінили сир м’яким вершковим сиром. Так виник чізкейк. Він складається з пісочного шару і суфле з сиру. Якщо в склад додати какао, то вийде дивовижно смачний шоколадний чізкейк.
Класичний шоколадний чізкейк
Чізкейк входить до складу самих топових десертів світу. Важливо отримати однорідність маси. Ідеально з цим завданням справляється сир Філадельфія.
Інгредієнти:
- шоколадка темна – 300 г;
- Філадельфія сир – 500 г;
- вершкове масло – 100 г;
- яйце – 3 шт.;
- цукор – 200 г;
- ванілін;
- печиво шоколадне (пісочне)– 250 г;
- сметана – 200 р.
Приготування:
Закинути В блендер печиво. Розкришити.
Розтопити масло.
Перемішати масло і печиво. Скачати кулю.
Взяти форму. Розподілити масу на дні і по краях.
Прибрати в холодильник.
Розтопити шоколад. Для цього скористайтесь водяний лазнею.
У миску високу помістити сир.
Включити міксер. Збити. Утворюється кремоподібна маса.
Насипати цукор. Влити шоколад. Збити.
Вбити яйця. Збити. Всипати ванілін. Збити.
Залити сметану. Збити.
Духова шафа поставити на режим 180 гр.
У форму залити крем.
Помістити в духовку.
Залишити на годину.
Дістати. Перемістити на тарілку. Прибрати в холодильник.
Через шість годин можна насолодитися дивовижним смаком десерту.
Щоб в процесі приготування чізкейк не луснула й не утворилися тріщини, необхідно правильно його випікати. Важливо, щоб був рівномірний період нагрівання. Тому для випічки треба затратити час.
Рецепт приготування без випічки
Шоколадний чізкейк без випічки виходить ніжним і оксамитовим.
Інгредієнти:
- масло вершкове – 50 г;
- пісочне печиво – 150 г;
- сир вершковий – 200 г;
- шоколад гіркий – 150 г;
- какао – 3 ст. ложки;
- цукор – 100 г;
- вершки (жирні) – 120 мл
Приготування:
Розтопити шоколадку. Використовуйте для цього процесу водяну баню.
Помістити в чашу печиво.
Взяти блендер. Подрібнити.
Масло розтопити. Влити в крихту. Всипати столову ложку цукру. Розтерти.
Взяти форму. Розподілити масу по поверхні. Прибрати в холодильник.
Влити в ємність вершки. Включити міксер. Збити. Вийде густа піна.
Влити шоколад остиглий.
Какао розвести в невеликій кількості гарячої води. Ввести в масу.
В іншу ємність покласти сир. Всипати цукор. Збити.
Надіслати до вершків. Розмішати.
Перекласти на тісто.
Відправити в морозилку.
Через годину прибрати в холодильник.
Через півгодини можна ласувати.
Готуємо дієтичний десерт
Чізкейк є справжньою спокусою для ласунів. До його складу входить вершковий сир, від чого це ласощі є одним із самих калорійних. Дієтичний шоколадний чізкейк готують з використанням знежиреного сиру, який містить набагато менше калорій і без пісочного тіста.
Інгредієнти:
- желатин (харчової) – 15 г;
- знежирений сир – 470 г;
- какао-порошок – 20 г для обсипання;
- вода – 200 мл;
- молоко не жирне – 110 мл;
- какао в порошку – 50 г в тісто;
- натуральний мед – 25 мл
Приготування:
Всипати в піалу желатин. Влити воду. Розмішати. Залишити на півгодини. Злити рідину, яка не вбереться.
Перемістити в каструлю маленького розміру. Підігріти. Кип’ятити не можна. Остудити.
У тарілку викласти сир. Влити молоко. Покласти мед. Насипати какао.
Залити желатин. Збити.
Помістити у форму. Поставити в холодильник.
Через дві години дістати. Посипати какао.
Шоколадно-м’ятний чізкейк
Десерт легко приготувати, а смак можна урізноманітнити, додавши до складу м’яту.
Інгредієнти:
- цукор – 50 г;
- шоколад (темний) – 270 г розтопленого;
- печиво – 120 г;
- м’ятний шоколад – 45 г;
- в порошку какао – 3 ст. ложки;
- лікер м’ятний – 5 мл;
- масло вершкове – 80 г;
- яйце – 1 шт.;
- сирний сир – 170 р.
Приготування:
Перетворити печиво в крихту.
Всипати какао. Перемішати.
Влити олію. Замісити.
У форму покласти масу. Розподілити по дну і краях.
У миску викласти сир. Всипати цукор. Вбити яйце. Залити лікером.
Включити міксер. Збити.
Влити на тісто.
Духова шафа повинен бути включений на 160 гр.
Форму помістити в духовку.
Через 20 хвилин. Дістати.
Розтопити шоколад. Використовуючи водяну баню. Остудити.
Дістати чізкейк. Облити шоколадом.
Бананово-шоколадний десерт
Шоколадне ласощі з банановим ароматом прикрасить святковий стіл і порадує близьких за чашкою чаю.
Інгредієнти:
- борошно вівсяна – 6 ст. ложок;
- вода;
- яйце куряче – 1 шт.;
- фруктоза.
Начинка:
- сир – 320 г;
- вода – 180 мл;
- желатин 20 г;
- йогурт – 4 ч. ложки;
- замінник цукру;
- банан – 3 шт. (середніх розмірів);
- в порошку какао – 6 ч. ложок.
Приготування:
Помістити всі продукти для тіста в ємність. Збити. Вийде густа маса.
Взяти форму. Викласти. Борти не треба робити.
Помістити в духову шафу. Режим 180 гр.
Дістати через 20 хвилин.
Начинка:
Влити воду в ємність. Всипати желатин. Розмішати. Залишити. Готовий, коли набух.
Підігріти. Використовуйте для цього водяну баню. Можна і в мікрохвильовці, але стежте, щоб не закипів.
У миску помістити замінник цукру, банани, сир, какао. Включити блендер. Збити.
Ввести желатин, продовжуючи збивати.
Дістати готове тісто. Остудити.
Влити начинку.
Прибрати в холодильник.
C додаванням полуниці
Ніжний, легкий у приготуванні і смачний десерт.
Інгредієнти:
- цукор – 210 г;
- лимон – 1 шт.;
- ванілін – 1 ч. ложка;
- печиво пісочне – 330 г;
- масло вершкове – 110 г;
- полуничне желе – 100 г;
- желатин – 25 г;
- сир – 550 г;
- полуниця – 200 г;
- окріп – 50 мл;
- вершки жирні – 420 мл
Приготування:
Помістити в комбайн масло. Додати печиво. Змішати.
Перекласти у форму. Рекомендований діаметр 26 див. Розподілити.
Помістити в холодильник. Там тісто має пробути не менше години.
В піалу всипати желатин. Влити окріп. Розмішати.
В кухонний комбайн викласти сир. Перетворити в сирну масу.
Влити вершки. Засипати цукор. Збити.
Залити желатин. Вичавити лимон. Насипати ванілін. Збити.
Вилити на тісто.
Полуницю промити. Видалити листочки. Нарізати. Розмістити на поверхні.
Прибрати в холодильник.
Через годину можна пригощати гостей і близьких.
Шоколадний чізкейк з сиру
Чізкейк з сиром також смачний, як і з сиром Філадельфія, але за вартістю набагато доступніше.
Інгредієнти:
- масло вершкове – 60 г розм’якшеного;
- шоколадні вафлі – 350 г;
- фруктоза – 1 ст. ложка.
Начинка:
- какао в порошку – 4 ч. ложки;
- фруктоза – 2 ч. ложки для глазурі;
- шоколад темний гіркий – 3 плитки;
- яйце – 4 шт.;
- жирний сир – 550 г;
- шоколад темний – 2 плитки для глазурі;
- вершки – 2 ст. ложки для глазурі;
- фруктоза – 4 ч. ложки.
Приготування:
Включити духовку. Необхідний режим 200 гр.
Закинути В блендер вафлі. Подрібнити.
Всипати фруктозу. Додати масло. Збити.
Помістити у форму. Розподілити з боків і дна.
Відправити в духову шафу. Дістати через сім хвилин.
Начинка:
Взяти сито. Протерти сир.
Помістити в чашу. Всипати какао і фруктозу. Збити.
Помістити яйця. Збити.
Шоколад розламати. Розтопити. Використовувати водяну баню.
Влити в сир. Розмішати.
Розподілити масу по тесту.
Перемкнути в духовці режим. Тепер треба 180 гр.
Помістити десерт.
Дістати через годину.
Прибрати в холодильник. Дістати через 12 годин.
Глазур:
Розтопити шоколад. Використовуйте водяну баню.
Влити вершки. Насипати цукор. Розмішати.
Полити десерт. Прибрати в холод.
Через годину можна подавати.