Шоколадний крем для торта вважається одним з найбільш часто використовуваних видів для прошарку, покриття і прикраси десертів. Пропонуємо розглянути кілька підібраних і перевірених рецептів приготування пишної маси.
Шоколадний крем для торта з какао-порошку
В якості прикраси буде шикарно виглядати шоколадний крем для торта з какао порошку.
Які продукти знадобляться:
- 500 гр молока;
- слив. масло 30 гр;
- 2 стіл. л. порошку какао;
- крохмаль – 3 стіл. л. (можна використовувати борошно);
- цукровий пісок – 3 стіл. л.;
- ваніль – пакетик;
- трохи солі.
Підігріваємо в каструлі 300 мл молока. У кипляче молоко вводимо масло, цукор, какао, сіль. Продовжуємо кип’ятити, постійно помішуючи, ще кілька хвилин, поки не утвориться однорідна маса. Решту молока змішуємо з крохмалем, вливаємо в гаряче молоко з какао. Знову доводимо до кипіння, не забуваючи при цьому постійно перемішувати, поки маса не загусне. Проварюємо кілька хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо ванілін. Суміш слід зберігати у холодильній камері до моменту використання.
Як приготувати з шоколаду?
Добре підійде шоколадний крем для бісквітного торта.
Замість какао, крем може бути приготований з плиткового чорного шоколаду:
- цукрова пудра – 420 гр;
- 2 ½ плитки чорного (72%) шоколаду;
- 330 гр масла злив.;
- яйця – 2 шт.;
- щіпка солі;
- ваніль – пакетик.
Попередньо потрібно розтопити шоколад. Збиваємо злив. масло з ваніліном, сіллю. Поступово додаємо пудру, яйця, продовжуємо збивати. Після отримання однорідної маси вливаємо остиглий розтоплений шоколад. Знову все добре збиваємо.
На замітку. Якщо в рецепті крему присутні яйця, то їх потрібно використовувати тільки охолодженими — так вони краще збиваються.
Шоколадний крем-чіз
Крем-чіз для торта приготувати не складно.
Для приготування потрібні такі продукти:
- сирний вершковий сир – 300 гр;
- по 100 гр жирного злив. масла, чорного шоколаду, цукрової пудри.
Масло краще дістати заздалегідь, щоб воно размягчилось. Слід розтопити Шоколад на водяній бані. Після того, як він охолоне, з’єднайте з розм’якшеним маслом в чаші блендера або міксера, додаємо пудру, добре збиваємо, поки не зникнуть всі грудочки. В отриману пишну масу додаємо сир. Продовжуємо перемішувати на середній швидкості. Як тільки маса стане однорідною, процес завершуємо. Якщо пропустити момент, то почнеться розшарування, з’являться крупинки. Суміш перед використанням потрібно охолодити – півгодини в холодильній камері цілком достатньо.
З додаванням вершків
Крем з додаванням вершків виходить дуже ніжним. Шоколадно-вершковий крем — ласощі, що прекрасно підходить для оформлення торта.
Для приготування знадобляться продукти:
- шоколад (бажано, кондитерський) – 150 гр;
- жирні вершки – 0,4 л;
- 15 гр желатину;
- банку згущеного молока.
Готуємо желатин – заливаємо його холодною водою (пропорція – 1:5). Після того, як компонент набубнявіє, його потрібно трохи підігріти на водяній бані. На низькій швидкості вершки збиваємо блендером або міксером, потроху вливаємо туди згущене молоко. Як тільки маса почне густіти, вливаємо в неї остиглий шоколад. Потім тоненькою цівкою додаємо трохи теплий желатин. При цьому продовжуємо вимішувати суміш на середній швидкості. Як тільки маса почне густіти, вимикаємо блендер. Крем з вершками не підлягає тривалому зберіганню, його треба відразу використовувати, інакше він застигне.
Крем Шарлотт з шоколадом
Даний крем готуватися на основі яєчних жовтків і використовують в якості прикраси десертів.
Готуємо необхідні продукти:
- ½ Склянки молока;
- коньяк – 2 стіл. л.;
- жовтки – 3 шт.;
- плитка чорного шоколаду;
- цукор – 1 склянка;
- 150 гр масла злив.
Жовтки збиваємо з цукром до утворення піни. Змішуємо з молоком, варимо на водяній бані, поки маса не загусне. Протягом 5-ти хвилин розм’якшене масло збиваємо блендером, вливаємо коньяк і поступово вводимо масу з молока з жовтками. Додаємо розтоплений шоколад. Все добре змішуємо, приступаємо до прикраси десертів.
Сметано-шоколадна прошарок
Такий крем не тільки служить прикрасою, але може бути використаний в якості прошарку між коржами торта. Торт зі сметанним кремом і шоколадом дуже добре просочується, виходить ніжним.
Необхідні продукти:
- цукрова пудра – 1-2 стіл. л.;
- 0,2 л жирної сметани;
- порошок какао – 1-2 стіл. л.
Перемішуємо сухі інгредієнти – какао і пудру. По ложці додаємо сметану, добре розтираємо. Процес тривалий, трудомісткий. Але його можна полегшити шляхом розведення порошку какао невеликою кількістю (50 мл) трохи підігрітого молока, а потім додавати сметану. Така суміш добре просочує коржі торта. А якщо додати крохмаль або желатин, то цілком можна вживати як самостійний десерт.
Ганаш для прикраси десертів
Крем ганаш відрізняється густотою і здатністю швидко застигати. З нього добре виходять об’ємні прикраси за допомогою кондитерського шприца або рукава.
Продукти, які знадобляться:
- 180 гр масла;
- какао порошок – 1 стіл. л.;
- шоколад – 240 гр;
- банку згущеного молока.
М’яке масло протягом 5-ти хвилин збиваємо блендером. По ложечці вводимо згущене молоко. Потім додаємо какао. Також поступово вливаємо розтоплений шоколад кімнатної температури. Все добре збиваємо. Якщо суміш вийшла рідкуватий, то через 10 хвилин вона обов’язково застигне.
Варіант з додаванням олії
Масляні креми користуються великою популярністю. Торт з масляним кремом не тільки просочує коржі, але і добре застигає, для цього готовий тортик ставлять у холодильник на час.
Приготуємо його з шоколадом:
- цукрова пудра – 200 гр;
- 150 гр масла злив.;
- ваніль;
- плитка шоколаду.
Збиваємо розм’якшене злив. масло з ваніллю і цукровою пудрою. При цьому пудру потрібно всипати частинами. Додаємо розтоплений охолоджений шоколад, збиваємо до однорідності. Суміш можна відразу використовувати, або потримати трохи в холодильній камері для загустіння.
На замітку. Крем можна зробити не тільки чорного, але і з молочного, і навіть білого шоколаду. Але при цьому потрібно враховувати зміну кольору.
Шоколадний крем заварний
Торт з заварним кремом добре просочується, виходить дуже смачним. Для його приготування піде трохи більше часу, але по можливості рекомендуємо його спробувати. Якщо після прошарку торта залишиться трохи крему, можна замінити десерт до чаю, подавши залишки в креманках.
Отже, що потрібно?
- крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст. ложки;
- 2 жовтка;
- ¼ Л молока;
- 20 гр масла
- шоколадна плитка.
Збиваємо жовтки з крохмалем і цукром. Молоко довести до кипіння, яке потім цівкою вливаємо в жовтки, при цьому не забуваючи помішувати. Отриману масу доводимо до кипіння на водяній бані, продовжуючи регулярно заважати. З’єднуємо жовткову масу з розтопленим шоколадом. Знову добре перемішуємо. Розм’якшене масло додаємо в суміш, доводимо до однорідності. Ставимо отриману масу на баню з холодною водою для загустіння, при цьому його потрібно продовжувати перемішувати, щоб загустіння і охолодження відбувалося рівномірно.
Важливо! Недоліком даного виду крему є короткий період зберігання. Тому готовий виріб має обов’язково зберігатися на холоді!