Шоколадний крем з какао – це справжні ласощі. Є кілька варіантів приготування смачного десерту і прошарку для випічки.
Класичний шоколадний крем з какао
Якщо ви вирішили зробити шоколадний крем в перший раз, то починати варто саме з цього базового рецепта, а вже далі знайомитися з іншими.
Необхідні продукти:
- дві ложки борошна і стільки ж какао;
- склянку цукру або трохи менше виходячи зі свого смаку;
- маленька пачка вершкового масла;
- 100 мілілітрів молока.
Процес приготування:
- У невелику ємність поміщаємо масло, яке потрібно нарізати на шматочки, ставимо на повільний вогонь і чекаємо, коли воно стане рідким.
- Додаємо туди всі сипучі інгредієнти, зазначені в списку, перемішуємо і починаємо акуратно вливати молоко, при цьому постійно заважаючи суміш.
- Тримаємо на плиті, не підвищуючи рівень нагріву близько 10 хвилин доводячи масу до потрібної густоти. Після охолодження крем повністю готовий до використання за призначенням.
Готуємо з сиром
Ще один варіант крему з какао-порошку, але вже з додаванням сиру.
Така прошарок виходить не тільки смачною, але ще й досить ситної і може вживатися як самостійний десерт.
Необхідні інгредієнти:
- дві ложки какао;
- приблизно 50 грам цукру або по своєму смаку;
- три ложки домашнього сиру;
- 0,1 літра молока.
Процес приготування:
- Сир кладемо в ємність, бажано щоб вона була досить глибокою, і збиваємо міксером до однорідної консистенції.
- Засипаємо до нього потрібну кількість цукру і какао, а потім і молоко, яке заздалегідь зовсім трохи підігріли.
- Ретельно вимішуємо отриману масу, так щоб вона почала нагадувати крем, після чого вона готова до застосування.
З додаванням яєць
Крем з какао і молоко можна зробити і з додаванням яєць. Процес проходить з тепловою обробкою.
Необхідні інгредієнти:
- пів-літри молока;
- три яйця;
- три ложки какао;
- близько 100 грам цукру;
- три ложки борошна.
Процес приготування:
- У миску вбиваємо тільки жовтки, додаємо до них всі інші складові, перераховані в рецепті, крім цукру і дуже добре перемішуємо до однорідної консистенції.
- Ставимо ємність на плиту і варимо на слабкому вогні, поки маса не стане густою.
- Поки йде варіння, з’єднуємо залишилися білки з цукром і збиваємо їх, бажано зробити це міксером.
- Змішуємо обидві суміші і прибираємо на деякий час в холодильник.
Сметанно-шоколадний крем з какао-порошку
Необхідні інгредієнти:
- близько 50 грам какао;
- 100 грам цукрової пудри;
- приблизно 0,1 кг сметани або трохи більше;
- 10 грам желатину.
Процес приготування:
- Сметану використовуйте тільки холодну, викладіть її в ємність і почніть збивати, поступово додаючи до неї цукор і доводячи до однорідності.
- Потім туди ж засипаємо какао і желатин, який попередньо залили водою, дотримуючись інструкції на упаковці і дали йому трохи набрякнути. Добре вимішуємо.
- Те, що вийшло, перекладаємо в скляну ємність, ставимо на деякий час в холодильник і можна подавати як десерт.
З вершковим смаком
Необхідні інгредієнти:
- приблизно 60 грам цукрової пудри;
- півлітра жирних вершків;
- три ложки хорошого какао.
Процес приготування:
- У ємність засипаємо цукрову пудру і какао, добре перемішуємо за допомогою віночка до повного рівномірного розподілу.
- Вершки потрібно збити і робити це тільки міксером, постійно змінюючи рівень потужності, поки вони не стануть густими. Зазвичай на це потрібно близько двох хвилин.
- Потім засипаємо до них змішані сухі компоненти і знову збиваємо за тією ж схемою, то швидко, то повільно і так до утворення пік. Під час готування зупиніться кілька разів і зніміть ложкою або лопаткою масу з боків, щоб там не утворилися грудки.
Як зробити заварний крем з какао
Необхідні інгредієнти:
- ложечка ваніліну;
- три жовтка;
- склянку цукру або по своєму смаку;
- пів-літри молока;
- три ложки борошна;
- близько 200 грам вершкового масла;
- 30 грам какао.
Процес приготування:
- Візьміть невелику каструлю, покладіть туди половину від зазначеної кількості цукру і жовтки, добре перемішайте масу і додайте какао, борошно і ванілін, знову перемішайте, щоб компоненти розподілися рівномірно.
- Молоко трохи підігрійте, воно повинно бути теплим, але не гарячим і потроху вливайте в яєчну суміш, постійно заважаючи її.
- Поставте ємність на плиту і варіть кілька хвилин на слабкому вогні, так щоб маса загусла, після чого дайте їй повністю охолонути.
- В цей час цукор, що залишився, з’єднайте з маслом і скористайтеся міксером, щоб добре все збити.
- Тепер змішайте масляну частина з тією, яку ви варили, ще раз збийте і крем готовий.
Шоколадний крем для бісквітного торта
Шоколадний крем для торта – це те без чого не можна обійтися, готуючи цю випічку. Така прошарок ідеально поєднується з бісквітними коржами, добре просочує їх. Торт виходить більш красивим і апетитним.
Необхідні інгредієнти:
- півтора склянки цукру;
- дві упаковки масла вершкового по 200 грам;
- близько 100 мілілітрів води;
- три яйця;
- дві ложки какао;
- трохи коньяку і цукрової пудри для посилення смаку.
Процес приготування:
- Даний крем потрібно починати готувати з сиропу. Для цього в ємність, яку можна нагрівати на плиті засипте цукор і вказану кількість води. Поставте на слабкий вогонь і варіть, поки суміш не почне кипіти, і не забудьте прибрати утворилася пінку.
- Поки триває цей процес варіння, в іншу ємність поміщаємо яйця і збиваємо їх міксером, так щоб маси стало значно більше, приблизно в три рази.
- Не перестаючи збивати, вливаємо до них цукор, який варили, перемішуємо і даємо повністю охолонути.
- Після цього кладемо туди какао і все, що залишилося за списком. Спочатку добре перемішуємо, трохи збиваємо міксером на середніх обертах, щоб консистенція стала повністю однорідною, і використовуємо крем за призначенням для промазки смачних і пишних коржів.