Шоколадний торт — 16 рецептів приготування вдома

Шоколадний торт — це ніжний, корисний і дуже смачний десерт, не залишає байдужими навіть тих людей, які не вважають себе ласунами. А простота виконання дає можливість побалувати шоколадним десертом своїх домочадців не тільки у свята, але і під час вечірнього чаювання після тривалого трудового дня.

Класичний шоколадний торт в духовці

Десерт за класичним рецептом, будучи основою для подальших експериментів, готується дуже просто і швидко з таких продуктів:

  • вершкове масло — 200 г;
  • борошно — 400 г;
  • цукор (білий і коричневий) — по 120 г;
  • какао — 180 г;
  • сода — 5 м;
  • сіль — щіпка;
  • яйця — 2 шт.;
  • сметана — 120 г;
  • ванілін — 1 пакетик;
  • крем з шоколаду — 900 р.

Процес приготування полягає в наступному:

  • У глибокій мисці змішуються сипучі інгредієнти.
  • У сотейник з 250 мл води міститься масло, після чого вміст доводиться до кипіння і з’єднується з сипучими за допомогою міксера.
  • У миску додаються по черзі яйця, сметана і ванілін.
  • Отримана однорідна маса виливається в застелені пергаментом дві форми для випікання коржів.
  • Бісквіт випікають в попередньо розігрітій до 180°C духовці протягом 35-40 хвилин.
  • Готові коржі змащуються шоколадним кремом — на перший корж, змащений ¾ крему, викладається другий, по поверхні якого розподіляється частина.
  • Десерт поміщається в холодильну камеру для просочення на 6-8 годин.

Шоколадно-банановий десерт

Поєднання бананів, шоколаду і бренді подарує незабутню насолоду.

Щоб створити шоколадно-банановий торт необхідні:

  • борошно — 200 г;
  • цукор — 280 м;
  • какао — 50 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • банани — 2 шт.;
  • кава розчинна — 200 мл;
  • бренді — 60 мл;
  • шоколадна глазур — 120 г;
  • крем з вершків — 300 р.

Щоб покуштувати шматочок тане в роті десерту, необхідно:

  • З яєць, збитих з 230 г цукру і змішаних з борошном, какао і розпушувачем, випікається бісквітний корж протягом 35-40 хвилин при температурі 180°C.
  • Корж остуджується і розділяється на дві половинки.
  • Банан ріжеться кільцями.
  • Гарячий кави змішується з цукром і бренді.
  • Після охолодження нижній корж взбрызгивается половиною суміші і змащується половиною крему з вершків.
  • На кремову масу викладаються банани, які покриваються рештою вершками.
  • Зверху поміщається другий корж, який взбрызгивается другою половиною кавового напою.
  • Фінальний етап — торт поливається глазур’ю і поміщається в холодильник на півгодини для просочення.

Млинцевий шоколадний торт

Оригінальний рецепт, для виконання якого не потрібно духова шафа.

Перед початком приготування необхідно підготувати такі складові:

  • борошно — скільки піде;
  • цукор — 50 г;
  • молоко — 300 мл;
  • яйця — 2 шт.;
  • крем з какао — 300 р.

Млинцевий торт готується наступним чином:

  • В окремому посуді замішується тісто для млинців: молоко, цукор і яйця збиваються, після чого рідина поступово додається просеянная борошно до придбання тестом однорідної сметанною консистенції.
  • На гарячій сковороді млинці готуються середньої товщини.
  • Після охолодження кожен млинець промащується підготовленим кремом.
  • Для просочення отриманий десерт оговтується в холод на 2-3 години.

Рецепт приготування з вишнею

Торт з вишнею готується так само швидко, як і з’їдається.

Для створення десерту необхідно мати під руками продукти за нижче поданим списком:

  • борошно — 100 г;
  • какао — 100 г;
  • крохмаль — 20 г;
  • яйця — 5 шт.;
  • розпушувач — 10 г;
  • цукор — 300 г;
  • масло вершкове — 100 г;
  • заморожені вишні — 400 г;
  • крем з вершками — 800 г;
  • шоколадна стружка для прикраси.

При приготуванні слід дотримуватися таких етапів:

  • У глибокій мисці збиваються яйця з ¾ цукру і змішуються з просіяним борошном, какао, крохмалем і розпушувачем.
  • В отриману масу додається розтоплене масло.
  • Тісто розливається по двом підготовленим формами, які відправляються в розігріту до 180°C духовку на півгодини.
  • З вишень, залишився цукру і 50 мл води готується сироп: у каструлі близько 10 хвилин в киплячій солодкій воді проварюються вишні на середньому вогні.
  • Після охолодження коржі розрізають на половинки, на поверхні кожної з яких розподіляється сироп з вишнями в рівних кількостях.
  • Зверху на вишні викладається крем.
  • Верхній корж прикрашається за допомогою шоколадної стружки.

Коржі в мультиварці

У разі відсутності духовки не варто впадати у відчай.

Бісквітні коржі, які є основою десерту, без праці можна приготувати за допомогою мультиварки.

Для цього потрібні:

  • борошно — 400 г;
  • какао — 120 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • розпушувач — 10 г;
  • цукор — 480 м;
  • олія соняшникова — 125 мл;
  • сода — 7 г;
  • молоко — 250 мл;
  • вода — 250 мл;
  • ванільний цукор — за бажанням.

Шоколадний торт в мультиварці готується наступним чином:

  • Борошно просіюється в миску, куди потім додаються цукор, какао, розпушувач і соду.
  • В іншому посуді за допомогою міксера збиваються яйця, до яких додаються масло і молоко.
  • Рідка суміш вливається в ємність з сухими компонентами.
  • Після того як тісто введеться окріп, маса виливається в змащену маслом чашу мультиварки.
  • Коржі випікаються в режимі «Випічка» на протязі години.
  • Після готовності корж, при бажанні, розрізається на декілька частин, які змащуються кремом за вибором кулінара.
Дивіться також:  Глазур для пряників – 9 рецептів в домашніх умовах

З горіхами

Шоколадний торт з горіхами являє собою прекрасний десерт, що поєднує смак шоколаду, волоських горіхів, повітряного бісквіта і ніжного крему.

Щоб створити торт по цьому рецепту знадобиться:

  • борошно — 180 г;
  • какао — 50 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • розпушувач — 10 г;
  • цукор — 120 г;
  • горіхи (очищені) — 150 г;
  • крем з вершками — 400 г;
  • глазур для прикраси.

При приготуванні:

  • Горіхи подрібнюються за допомогою блендера.
  • Яйця збиваються з цукром до стійкої піни в окремій ємності, куди викладаються борошно, горіхи, розпушувач і какао.
  • Після отримання однорідної консистенції тісто розподіляється у попередньо підготовленій формі для випікання коржів, яка накривається фольгою.
  • Корж випікається 40 хвилин в духовій шафі при температурі 180°C.
  • Після того як корж охолоне, він ділиться на три частини, кожна з яких змащується кремом зі збитих вершків.
  • Верхній шар покривається глазур’ю.
  • Торт поміщається в холодильну камеру для просочення на 4 години.

Простий шоколадний торт без випічки

Оригінальний рецепт смачного десерту, виконання якого під силу навіть дитині.

Досить придбати такі продукти:

  • пісочне печиво — 400 г;
  • горіхи (очищені) — 150 г;
  • масло вершкове — 100 г;
  • ягоди та горіхи — для прикраси;
  • шоколадний крем — 400 р.

Щоб порадувати домочадців десертом до чаю, дотримуйтесь таким алгоритмом:

  • В окремому посуді змішуються подрібнені горіхи, печиво і м’яке масло до однорідної маси.
  • Отримане тісто викладається форму, яка поміщається в холодильник.
  • У цей час готується шоколадний крем і розподіляється поверх тіста.
  • В кінці, оригінальний торт прикрашають ягодами і цільними горіхами.
  • До столу десерт подається не раніше, ніж через 4 години.

Бісквітна випічка на окропі

«Шоколад на окропі» дуже просто створити з таких інгредієнтів:

  • цукор — 480 м;
  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — 400 г;
  • молоко — 250 мл;
  • масло (підступах д.) — 120 мл;
  • какао — 100 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • сода — 8 р.

Щоб спекти рівна і апетитний бісквіт:

  • У глибокій мисці змішуються всі сухі компоненти.
  • Яйця злегка збиваються віночком, після чого до них додаються молоко і масло.
  • Потім в окремому посуді змішуються сухі і рідкі компоненти і ретельно вимішуються.
  • У тісто вливається 200 мл окропу.
  • Маса в черговий раз перемішується і виливається в застелену пергаментом форму.
  • Випікання здійснюється протягом 35 хвилин при температурі 180°C.

Після того як готовий корж охолоне, його можна розділити на кілька частин і змастити кремом, який припаде до смаку кухареві і гостям.

Ніжний — на кефірі

Смачний і дуже апетитний торт на кефірі зі сметанним кремом готується з таких компонентів:

  • цукор — 480 м;
  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — 400 г;
  • молоко — 300 мл;
  • масло (підступах д.) — 50 мл;
  • какао — 50 г;
  • горіхи для прикраси;
  • сода — 8 г;
  • шоколадний сметанний крем — 500 р.

Дотримуючись такого алгоритму, господиня без праці порадує членів сім’ї і гостей ситним та смачним десертом.

  • В одній мисці змішуються сухі складові, в іншій — рідкі.
  • Після, вміст двох мисок об’єднується і вимішується до однорідної структури.
  • Тісто виливається в форму, яка відправляється на 40 хвилин в духову шафу, розігрітий до 180°C.
  • Після охолодження корж ділиться навпіл.
  • Кожна половинка промащується сметанним кремом.
  • Для прикраси використовуються подрібнені горіхи.
  • Готовий торт витримується в холодильнику близько 3 годин для просочення.

Три шоколаду

Це кулінарний виріб з ніжним смаком і повітряної структурою коржів, для приготування якого потрібно обзавестися таким продуктовим набором:

  • цукор — 150 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • борошно — 100 г;
  • масло вершкове м’яке — 100 г;
  • ванільний цукор — 5 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • лікер Бейліз — 50 мл;
  • вершки -100 мл;
  • шоколад чорний — 100 г;
  • шоколадна глазур — 120 р.

Для мусу:

  • желатин порошковий — 24 м;
  • молоко — 180 мл;
  • «Бейліз» — 120 мл;
  • шоколад (чорний, молочний, білий) — 200 г;
  • масло — 90 г;
  • вершки — 900 мл.

У перший день готуються коржі:

  • На водяній бані розтоплюється шоколад.
  • В окремій ємності ⅓ частина цукру збивається з маслом до однорідності. До них після остигання додається шоколад.
  • Після чергового збивання до вершково-шоколадній масі додаються відокремлені жовтки, ванільний цукор, борошно і розпушувач.
  • В іншій мисці збивається цукор, що залишився з білками.
  • Маси з різних ємностей об’єднуються.
  • Тісто випікається у формі, застеленому пергаментом, 30 хвилин при температурі 170°C.

Після охолодження корж накривається рушником і залишають на ніч при кімнатній температурі.

На другий день:

  • Готовий корж поміщається у високу форму і заливається розчином з лікеру і вершків, після чого поміщається в морозилку.
  • У цей час у ⅓ частина молока для мусу вводиться 8 г желатину.
  • Після набухання желатин повністю розчиняється в молочному продукті на водяній бані і з’єднується з ⅓ лікеру.
  • Далі на каструлю з киплячою водою поміщається ємність з чорним шоколадом і ⅓ частиною масла.
  • Коли шоколадна маса розтопиться, вона змішується з желатинової.
  • Після перемішування в масу поміщається третину збитих вершків, потім мус викладається зверху на корж, що переставляється в холодильну камеру.
Дивіться також:  Торт молочна дівчинка з пломбирним кремом – 7 покрокових рецептів

Таким же чином готуються муси з молочним і білим шоколадом, а потім по черзі выкладывающиеся на корж.

На третій день торт звільняється від форми, заливається шоколадною глазур’ю і подається до столу.

Італійський десерт «Тенерина»

Ще одна варіація приготування шоколадного десерту з таких продуктів:

  • цукор — 150 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • борошно — 60 г;
  • молоко — 60 мл;
  • масло вершкове м’яке — 100 г;
  • шоколад чорний — 200 р.

Спосіб приготування:

  • На паровій бані розтоплюються шоколад і масло.
  • Жовтки збиваються до стійки піни з ½ частиною цукру, після чого з’єднуються з шоколадною масою, борошном і молоком.
  • В окремому посуді збиваються білки з цукром, що залишився.
  • Коли утворюється піна, білкова маса вводиться в тісто, яке після перемішування виливається в обсипану борошном форму.
  • Корж випікається 30 хвилин при 180°C.
  • Прикрашається десерт, як правило, цукровою пудрою.

Шоколадно-муссовый торт

Для створення дуже шоколадного кулінарного виробу, від якого просто неможливо відірватися, будуть потрібні:

  • борошно — 200 г;
  • какао — 80 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • цукор — 240 г;
  • желатин порошковий — 20 г;
  • молоко — 60 мл;
  • вершки — 400 г;
  • сметана — 300 г;
  • шоколад чорний — 200 г;
  • цукрова пудра — 250 г;
  • ганаш — 200 р.

Готується таким чином:

  • З борошна, какао і яєць, збитих з цукром, готується тісто для бісквіта, який випікається на 180°C близько 30 хвилин.
  • В молоко поміщається желатин, який після набухання повністю розтоплюється на паровій бані.
  • В окремому посуді збиваються вершки, сметана і цукрова пудра, до яких поступово додається розтоплений шоколад.
  • Для отримання мусу шоколадна маса збивається разом з желатином до легкості.
  • Остиглий бісквіт ділиться навпіл.
  • На нижню частину викладається отриманий мус, а для прикраси верхнього коржа використовується ганаш.
  • Через 3-4 години торт готовий до вживання.

«Празький» — покроковий рецепт

Торт, який користувався величезною популярністю в Радянський період історії, для приготування якого у домашніх умовах знадобляться:

  • борошно — 1100 м;
  • какао — 40 г;
  • яйця — 6 шт.;
  • цукор — 150 г;
  • масло вершкове — 240 г;
  • молоко згущене — 130;
  • абрикосовий джем — 50 г;
  • шоколадна глазур — 200 р.

Схема приготування передбачає наступні дії:

  • З яєць, збитих з цукром і сполучених з борошном, ¾ какао масла ¼ готується тісто для бісквіта, выпекающегося 30 хвилин на 180°C.
  • У каструлі віночком злегка жовток збивається з 20 мл води і згущеним молоком.
  • Вміст каструлі розігрівається до загустіння і потім остуджується.
  • До збитого масла додається загустілий сироп і залишився какао.
  • Через 8 годин корж ділиться на три частини, дві з яких змащуються приготованим кремом.
  • Верхній шар змащується джемом і поливається глазур’ю.
  • Ночі буде для просочення достатньо.

Французький торт шоколадний

Чашечка кави з десертом, приготований за цим рецептом, підбадьорить навіть після дуже важкого дня.

Для нього необхідні:

  • борошно — 75 г;
  • яйця — 6 шт.;
  • цукор — 150 г;
  • шоколад чорний — 200 г;
  • масло вершкове — 150 р.

Готується торт у вигляді пирога:

  • Розтоплений шоколад змішується з маслом, до яких потім додаються борошно і цукор.
  • Яйця забиваються по одному в тісто, яке після перемішування виливається у форму і відправляється в духову шафу на 20 хвилин.

З чорносливом

Коли шоколадний десерт хочеться трохи урізноманітнити, можна використовувати сухофрукти.

Для приготування знадобиться:

  • цукор — 300 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — 200 г;
  • молоко — 200 мл;
  • маргарин — 150 г;
  • какао — 50 г;
  • розпушувач — 12 м;
  • оцет — 15 мл;
  • заварний крем — 300 г;
  • чорнослив — 100 г;
  • шоколадна глазур — 100 р.

Щоб насолодитися новим смаком:

  • В одній мисці об’єднуються борошно, какао і розпушувач, а в іншій збиваються маргарин, цукор і яйця.
  • Суха маса з’єднується з яєчною, після чого до тесту додається штучно скисленное молоко.
  • З отриманого тесту випікається бісквітний корж, який ділиться на дві частини після остигання
  • В заварний крем, яким буде змазуватися нижній корж, додається подрібнений чорнослив.
  • Верхній шар поливається шоколадною глазур’ю.

Шоколадний «Медовик»

Господиням, які вже стикалися з приготуванням медівника, виконання цього рецепту не складе ніякої праці.

Для приготування знадобиться:

  • масло (злив.) — 90 г;
  • цукор — 150 г;
  • мед — 80 г;
  • сода — 10 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • какао — 50 г;
  • борошно — 400 г;
  • шоколадно-сметанний крем — 900 р.
Дивіться також:  Булочки з цукром – 7 рецептів, як спекти смачні домашні булочки

Спосіб приготування:

  • Посуд з цукром, медом і маслом, поміщають на водяну баню.
  • Після часткового розчинення цукру додається сода, все перемішується і ємність знімається.
  • До вмісту додаються яйця і в черговий раз все добре перемішується.
  • Після того як будуть додані какао і 300 г борошна, тісто обертається харчовою плівкою і забирається на 30 хвилин у холодильник.
  • Від підійшов тесту відщипують кульки, з яких на присипаному борошном столі розкочуються коржі необхідного діаметра і товщини (при необхідності можна використовувати тарілку потрібного діаметра для обрізки надлишків).
  • Заготовки випікаються на 180°З за 4 хвилини кожен.
  • Готові коржі змащуються сметанним кремом і складаються стопкою.
  • Торт готовий до вживання через 2 години.

Рецепти шоколадного крему

Шоколадний крем для торта може готуватися з різних інгредієнтів, що дозволяє експериментувати зі смаковими якостями готового десерту.

З какао-порошку

Для отримання крему з какао маси в 700 р необхідні:

  • молоко — 400 мл;
  • какао — 150 г;
  • вершкове масло — 120 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • цукор — 100г.

Щоб змастити коржі кремом, приготовленим з какао—порошку:

  • У сотейник з закипевшим молоком додаються цукор і какао, які перемішуються до однорідної консистенції.
  • В окремому посуді збиваються яйця, після чого вони додаються в сотейник, вже прибраний з вогню.
  • Після введення яєчного продукту вміст сотейника знову доводять до кипіння.
  • Через 2 хвилини викладається масло.
  • Крем ретельно перемішується до отримання однорідної структури.

Як приготувати з шоколаду?

Для приготування цього виду крему потрібні чорний шоколад і вершкове масло в співвідношенні 2:1. Готується мастило дуже просто: вершкове масло кімнатної температури збивається за допомогою міксера з розтопленим на пару шоколадом.

Крем-чіз

Ідеальний вигляд прошарку і вирівнювального шару, який готується з чорного шоколаду, вершкового масла, цукрової пудри і вершкового сирного сиру в пропорції 1:1:1:3.

З додаванням вершків

Чудовий крем виходить з вершків, збитих із цукровою пудрою в пропорції 2:1. При бажанні, можна додати пакетик ванільного цукру, що додасть десерту ароматності.

Щоб коржі змастити саме цим видом крему:

  • Масло нарізати кубиками і витримується при кімнатній температурі протягом години для розм’якшення.
  • Шоколад розтоплюється і остуджується до кімнатної температури.
  • За допомогою міксера змішуються пудра, масло і шоколад, що дозволяє отримати повітряну, однорідну масу.
  • Через 5 хвилин в підготовлену масу втручається сир на середній швидкості міксера.
  • Готовий крем вбирається в холод на 30 хвилин.

Заварний крем

Для виконання класичного рецепту необхідні:

  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — 50 р;
  • цукор — 200 г;
  • молоко — 500 мл;
  • шоколад — 100 р.

Щоб покуштувати шматочок бісквіта, присмаченого заварним кремом:

  • Яйця, трохи молока і борошно об’єднуються і вимішуються міксером до однорідної консистенції.
  • Залишився молочний продукт виливається в каструлю, куди містяться цукор і шоколад.
  • Після доведення до кипіння, 150 мл рідини вливаються в яєчну масу. Потім суміш збивається і викладається назад в каструлю.
  • Крем проварюється на повільному вогні при постійному помішуванні до утворення перших пухирців.
  • Шоколадна маса переливається в миску, яка накривається пергаментом і відправляється в холодильник.

Крем «Шарлот» з шоколадом

Ще один оригінальний рецепт заварного крему, основою якого є жовтки.

Для отримання 500-600 г крему знадобиться:

  • жовтки — 3 шт.;
  • цукор — 240 г;
  • молоко — 120 мл;
  • вершкове масло — 150 г;
  • шоколад — 100 г;
  • коньяк — 50 мл

Спосіб приготування:

  • Жовтки збиваються з цукровим піском до утворення стійкої піни, після чого об’єднуються з молоком.
  • Молочна маса вариться на водяній бані до загустіння.
  • Шоколад розтоплюється і разом з коньяком втручається в желточную основу до однорідної консистенції.
  • Крем відправляється в холодильник до використання.

Сметано-шоколадна прошарок

Нерідко для приготування десертів використовується шоколадний крем на основі сметани, складається з какао, цукрової пудри і, власне, жирної сметани в пропорції 1:1:5. Заявлені інгредієнти змішуються за допомогою міксера до однорідної структури.

Шоколадна глазур для торта

Щоб до столу подати красиво оформлений торт, найчастіше використовується шоколадна глазур, приготована на паровій бані з рівної кількості таких компонентів:

  • шоколад;
  • вершкове масло;
  • молоко.

Ганаш для прикраси десертів

Для прикраси тортів також використовується французький крем — він же ганаш, який готується з шоколаду і масла в співвідношенні 2:1.

У технології приготування ніжного прикраси є свої секрети:

  • З цільного шоколаду робиться стружка, яка розтоплюється на паровій бані.
  • Коли шоколадна маса стає кімнатної температури, в неї втручається м’яке масло.
  • Отримана шоколадно-вершкова суміш збивається за допомогою міксера на великій швидкості близько 5 хвилин.

Отже, простота приготування шоколадного торта дає можливість радувати своїх близьких смачним десертом хоч кожен день. І навіть відсутність духовки не зможе цьому перешкодити, завдяки масі рецептів, де її використання не обов’язково.

Прокрутка до верху