Щоб приготувати шоколадний торт в мультиварці потрібно трохи продуктів. Техніка спрощує працю кондитера, дозволяє швидко готувати страву. Десерт виходить повітряним і добре пропікається.
Простий шоколадний торт на кефірі в мультиварці
Відмінний шоколадний бісквіт для сімейного обіду і святкової вечері доступний і простий у виконанні.
Список продуктів:
- 200 г кефіру;
- 2,5 ст. борошна;
- 140 г цукру;
- щіпка солі;
- 2 яйця;
- 3 ст. л. какао;
- ½ Склянки рослинного масла;
- пакет розпушувача.
Порядок приготування торта:
- У широку ємність розбийте яйця, влийте кефір, додайте рослинне масло. Цукор з’єднайте з какао, додайте до яєць. Перемішайте.
- У борошно покласти розпушувач, добре перемішайте.
- Невеликими порціями яйця додавайте борошно, постійно перемішуючи. Повинна вийти однорідна маса без грудочок.
- Покладіть тісто в каструлю. Встановіть режим «Випічка».
Страва готується 1-1,5 години.
Готуємо бісквіт з шоколадом
Бісквіт готується дуже швидко. По закінченні, торт акуратно виймається з мультиварки і заливається рідким шоколадом. Щоб яйця збити в густу піну, попередньо охолодивши їх у холодильнику.
Підготуйте продукти:
- 1 ст. борошна;
- 1 ст. цукру;
- 6 яєць;
- ванільний цукор;
- 4 ст. л. какао.
Послідовність приготування десерту:
- Збийте яйця, поступово додаючи малими дозами цукор до отримання густої, стійкої піни.
- У борошно покласти ванільний цукор і какао.
- Акуратно, постійно перемішуючи, всипте борошно в яйця. Влийте тісто в каструлю.
- Готуйте на режимі «Випічка», час 65 хвилин.
Як приготувати з бананами
Пиріг з бананом добре готувати взимку, коли немає сезонних ягід. У літній час він затребуваний, як більш легкий і менш калорійний. На пиріг беріть переспілі банани.
Підготуйте продукти:
- 1,5 ст. борошна;
- 0,5 ст. кефіру;
- 0,5 ст. рослинного масла;
- 0,5 ст. цукру;
- 1 пакет ваніліну;
- щіпка солі;
- 2 банана;
- 2 яйця;
- зрізана ножем 1 ч. ложка соди.
Послідовність робіт:
- Збийте яйця, додайте цукор. Приєднайте рослинне масло. Трохи нагрійте кефір, долийте до продуктів. Посоліть, перемішайте дерев’яною ложкою.
- Розімніть виделкою банани. Покладіть в тісто і перемішайте. Блендер краще не використовувати. Для десерту підійдуть невеликі шматочки фрукта.
- У борошно всипте соду, ванілін. З’єднайте з яйцями. Перемішуйте до зникнення грудочок. Тісто має нагадувати густу сметану. Відставте на кілька хвилин, щоб сода розпушила десерт.
- Перекладіть тісто в каструлю. Встановіть режим випічка. Час 60 хвилин.
Вологий шоколадний торт в мультиварці
Дуже смачний шоколадний торт на окропі з вологою структурою доповнить кави без цукру. Солодощі в багатошаровій достатньо.
Підготуйте продукти за списком:
- 350 г борошна;
- 1 ст. окропу;
- 2 ст. цукру;
- 5 ст. л. какао;
- 2 яйця;
- 1 ст. молока;
- 1 ст. л. соди і 1 ст. л. без верху розпушувача;
- щіпка солі;
- 0,5 ст. рослинного масла;
- 1 пакет ваніліну.
Покроковий порядок робіт:
- Змішайте борошно з содою, розпушувачем, посоліть. Перемішайте цукор і какао. Все з’єднайте.
- Окремо збийте 2 яйця в густу піну. Акуратно влийте рослинне масло. Невеликими порціями поперемінно додайте борошно і молоко, збийте. Влийте окріп. Перемішайте. Вийде рідке тісто.
- Влийте тісто в каструлю. Режим: «Випічка» 65 хвилин.
«Прага» по ГОСТу
Торт «Прага» — повноцінний десерт на святковий стіл. Готується з кремом, залити глазур’ю. До подачі на стіл необхідно витримати не менше 12 годин для просочення.
Склад для бісквіта:
- 6 яєць;
- 2 ст. л. какао;
- трохи більше ½ ст. борошна;
- менше 1 ст. цукру;
- 2 ст. л. розтопленого, теплого вершкового масла.
Продукти для крему:
- 200 г вершкового масла;
- 1 ст. ложка води;
- ½ Склянки згущеного молока;
- 1 жовток;
- 1 ч. л. какао;
- ванілін.
Для глазурі необхідно:
- 100 г шоколаду;
- 40 г вершкового масла.
Бісквіт готується в наступній послідовності:
- Збивайте білки і трохи цукру. Додайте жовтки залишок цукру і розітріть. Акуратно в білки введіть жовтки і перемішайте.
- З’єднайте борошно і какао. Введіть в яєчну суміш. Поступово влийте тепле розтоплене масло і перемішайте.
- Покладіть тісто в ємність мультиварки. Режим «Випічка», час 45 хвилин. Отриманий бісквіт після охолодження розділіть на три коржі.
Порядок приготування крему:
- Змішайте воду, згущене молоко і жовток. Варіть на невеликому вогні, постійно перемішуючи, до густоти. Відставте остигати.
- Збийте вершкове масло в пишну масу. Продовжуйте збивати масло, по одній ложці додаючи зварений крем. Всипте какао, ванілін, остаточно перемішайте.
Для отримання глазурі розтопити шоколад і вершкове масло, перемішайте, охолодіть. Коржі змастіть кремом, залишками покрийте бічні поверхні. Зверху бісквіт просочіть абрикосовим джемом. Нанесіть глазур.
Шоколадно-горіховий десерт
Готується просто. Відмінний пиріг для сімейного обіду, зустрічі друзів.
Для бісквіта приготуйте:
3 яйця;
- по 1 склянці борошна і цукру;
- по 1 ст. л. розпушувача і какао;
- 2 ст. волоських горіхів;
- пакет ваніліну.
Послідовність дій:
- Збийте яйця, поступово вводячи цукор, розпушувач і ванілін. Маса повинна збільшитися в два рази.
- Висушіть на сковороді і подрібніть горіхи. Всипте в тісто, додайте какао, борошно. Добре перемішайте.
- Викладіть тісто у форму. Випікайте 1 годину 20 хвилин на режимі «Випічка».
Готовий бісквіт присипте цукровою пудрою.
Всі наведені рецепти легко приготувати навіть молодої господині. Мультиварка спрощує процес і дозволяє його виконати в автоматичному режимі. Любителі пікантного смаку можуть поекспериментувати з кардамоном і корицею.