Шоколадний бісквіт – це основа широкої лінійки десертів і особливо тортів, починаючи від Снікерса, П’яної вишні, 3 молока. Успіх такого бісквіту визначається правильним підбором трьох основних інгредієнтів: какао-порошку, борошна та яєць. Для нього використовуються алкалізований какао-порошок, борошно вищого ґатунку та свіжі яйця. Різні варіанти бісквітів, наприклад, класичний, шифоновий, на окропі, на молоці та ін, вам пропонуються в цій темі.
Пишний шоколадний бісквіт для торта в духовці
Пишний шоколадний бісквіт для торта готується нескладно з простого набору інгредієнтів. Замішується бісквітне тісто на яйцях, муці, цукрі, з додаванням какао-порошку та розпушувача, що текстуру випічки робить пишною та неймовірно м’якою. Заміс буде якіснішим за допомогою кухонних гаджетів.
Інгредієнти:
на – 1 порції
- Яйце куряче – 6 шт. (С0)
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно – 130 гр.
- Какао-порошок – 30 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
Процес приготування:
Як приготувати шоколадний бісквіт? У чисту суху чашу планетарного міксера розбити 6 яєць кімнатної температури.
Насипати до них потрібну кількість цукру та збити в пишну білу масу.
Борошно пшеничне просіяти через сито і в окремому посуді змішати з порошком какао.
Борошняну суміш пересипати до збитих яєць.
Насипати чайну ложку розпушувача та за допомогою силіконової лопатки все акуратно перемішати.
Форму для випічки застелити фольгою або сформувати з бортиків і фольги.
Розігріти духовку до 180 °С. Бісквітне тісто перелити у форму і поставити в духовку на 40-50 хвилин|мінути|. Дерев’яною шпажкою перевірити бісквіт на готовність.
Спечений бісквіт перевернути на решітку дном догори і трохи остудити.
З охолодженого бісквіту акуратно видалити форму з фольгою і остудити його повністю.
Приготовлений пишний шоколадний бісквіт загорнути в харчову плівку, на 4 години помістити в холодильник, що рівномірно розподілить вологу, і приступати до торта. Смачної та вдалої випічки!
Шоколадний бісквіт на окропі
Шоколадний бісквіт на окропі має дещо інший набір інгредієнтів у порівнянні з класичним. Бісквітне тісто замішується на двох яйцях без поділу на білки та жовтки, не вимагає тривалого збивання і до нього додаються молоко з вершковим маслом та окропом. Ці інгредієнти шоколадний смак бісквіту роблять виразним. Такий бісквіт відрізняє соковита волога текстура, яка довго зберігається, а торту не потрібне просочення.
Час приготування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2 коржі.
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Яйце С0 – 2 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Молоко – 130мл.
- Окріп – 130 мл.
- Вершкове масло – 75 гр.
- Какао-порошок – 40 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сода – 51 год.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У посуд для замісу тіста розбити два яйця, насипати цукор зі щіпкою солі і збити міксером до збільшення маси в обсязі.
Крок 2. У цю масу налити підігріте молоко та міксером на середній швидкості перемішати.
Крок 3. Розтопити в мікрохвильовій печі вершкове масло, трохи остудити, перелити в яєчну масу і ще раз перемішати.
Крок 4. В окремому посуді змішати борошно, що просіює, з порошком какао, розпушувачем і содою. Борошняну суміш пересипати до рідкої маси і замісити тісто до однорідної текстури.
Крок 5. В останню чергу в тісто налити окріп і перемішати ще раз.
Крок 6. Духовку розігрійте до 140-150 ° С, не вище, що важливо для випікання такого бісквіту. Замішане бісквітне тісто перелити у дві форми діаметром 16 см, або одну велику. Випікати бісквіт протягом 25-30 хвилин|мінути|.
Крок 7. Спечений бісквіт остудити на ґратах, не виймаючи з форми.
Крок 8. Потім приготовлений шоколадний бісквіт на окропі дістати з форми, загорнути в харчову плівку і на кілька годин покласти в холодильник, що не дозволить кришитися. Смачної та вдалої випічки!
Шоколадний шифоновий бісквіт
Шоколадний шифоновий бісквіт готується на основі збитих яєць, цукру, муки і до нього додається велика кількість будь-якої рослинної олії, яка текстуру бісквіту робить вологою, легкою, не крихкою і додає насиченість шоколадного смаку. Такий бісквіт буде як гарною основою торта, так і самостійним десертом. У цьому рецепті смак бісквіту доповнимо розчинною кавою та лікером.
Час приготування: 1 година 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Борошно – 180 гр.
- Цукор – 170 гр.
- Какао-порошок – 45 гр.
- Кава розчинна – 2 ч.л.
- Білок – 6 шт.
- Жовток – 4 шт.
- Вода тепла – 80мл.
- Олія – 80 мл.
- Лікер – 1 ст.
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Ванілін – 2 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для бісквіту відразу відміряти відповідно до пропорції рецепту. Акуратно відокремити жовтки від білків. В окремому посуді 4 жовтки збити з цукром до збільшення об’єму вдвічі та білого кольору. Потім налити олію і збити ще раз.
Крок 2. У піалі у теплій воді розчинити какао-порошок з кавою.
Крок 3. До жовткової маси перелити шоколадну, додати столову ложку гарного лікеру та лопаткою акуратно перемішати.
Крок 4. Борошно змішати з розпушувачем, ваніліном і через сито пересипати шоколадно-жовткову масу, ще раз акуратно перемішати.
Крок 5. У чистому сухому посуді збити шість білків із щіпкою солі у стійку піну. Збиті білки двома порціями перекласти в шоколадну масу і рухами знизу вгору лопаткою перемішати.
Крок 6. Духовку розігрійте до 170°. Форму для випічки застелити папером і перелити в неї замішане шоколадне тісто. Випікати бісквіт протягом 45 хвилин, перевіривши готовність дерев’яною шпажкою.
Крок 7. Спечений шифоновий шоколадний бісквіт остудити у формі, а потім можна приступати до формування торта. Смачної та вдалої випічки!
Пишний та простий шоколадний бісквіт на кефірі
Пишний і простий шоколадний бісквіт на кефірі може бути варіантом як для тортів, так і для інших десертів. Кефір до бісквітного тіста додають рідко, щоб воно не стало важким, але в тандемі з какао він робить коржі пишними, вологими і додає гарного смаку. У цьому рецепті бісквітне тісто замішуємо з додаванням олії, соди і розпушувача.
Час приготування: 1 година 20 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Кефір – 140 мл.
- Цукор – 200 гр.
- Какао алколізоване – 40 гр.
- Яйце С1 – 5 шт.
- Олія – 100 мл.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сода – ½ ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відміряйте відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для бісквіту.
Крок 2. Яйця розбийте у чашу стаціонарного міксера.
Крок 3. Насипте до них цукор і максимальної швидкості збийте в пишну масу.
Крок 4. В окремому посуді змішайте борошно з какао та розпушувачем.
Крок 5. У склянці змішайте теплий кефір із содою та зачекайте, щоб почалася реакція.
Крок 6. Цю масу перелийте до збитих яєць і лопаткою обережно перемішайте.
Крок 7. Потім через сито насипте половину борошняної суміші і рухами знизу вгору лопаткою перемішайте.
Крок 8. Налийте в цю суміш олію і перемішайте.
Крок 9. Через сито висипте решту борошняної суміші.
Крок 10. Такими ж рухами замісіть тісто бісквіту.
Крок 11. Духовку розігрійте до 170°. Замішане тісто перелийте в кільце форму, сформувавши дно з фольги. Випікайте бісквіт протягом 50 хвилин|мінути|. Готовність перевірте дерев’яною паличкою.
Крок 12. Приготований пишний та простий шоколадний бісквіт на кефірі повністю остудіть, звільніть від форми та можете формувати торт. Смачної та вдалої випічки!
Вологий шоколадний бісквіт
Вологий шоколадний бісквіт є гарною основою багатьох десертів, та й смачний сам собою. Тісто для нього замішується, як для класичного, але додається олія, яка текстуру бісквіту робить вологою, а для пишності додається розпушувач.
Час приготування: 1 година 20 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Борошно – 140 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Какао алколізоване – 40 гр.
- Яйце С1 – 4 шт.
- Молоко – 100мл.
- Олія – 80 мл.
- Розпушувач – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для бісквіту підготуйте у зазначеній у рецепті кількості.
Крок 2. У чашу міксера розбийте чотири курячі яйця кімнатної температури.
Крок 3. Насипте до них потрібну кількість цукру і збийте на великій швидкості до пишного стану, щоб залишався легкий слід від віночка.
Крок 4. В окремому посуді змішайте молоко кімнатної температури з олією.
Крок 5. Упаковку розпушувача змішайте з борошном.
Крок 6. У борошняну суміш насипте какао та перемішайте.
Крок 7. До збитих яєць через сито пересипте половину борошняної суміші та перемішайте.
Крок 8. Потім перелийте змішане з олією молоко і ще раз перемішайте.
Крок 9. Через сито насипте решту борошняної суміші і лопаткою замісіть тісто.
Крок 10. На лист поставте форму-кільце, обгорнувши дно фольгою. Перелийте в неї замішане тісто. Духовку розігрійте до 165 °С.
Крок 11. Випікайте бісквіт протягом 50 хвилин та бажано в режимі верх-низ. Дерев’яною паличкою перевірте готовність випічки.
Крок 12. Спечений вологий шоколадний бісквіт остудіть на решітці протягом 30 хвилин. Потім загорніть харчовою плівкою і на ніч поставте в холодильник, що зробить його вологим. Смачної та вдалої випічки!
Шоколадний бісквіт з вишнею
Шоколадний бісквіт з вишнею за рахунок яскравої гами смаку цієї ягоди з какао та повітряної текстури бісквіту є найпопулярнішою випічкою з лінійки десертів. У цьому рецепті для пишності бісквіту частину борошна замінимо крохмалем та меленими горіхами, а заміс тіста не відрізняється від класичного. Вишню краще брати свіжу, але підходить і заморожена. Випікаємо бісквіт у мультиварці, тому що в ній бісквіт рівномірно пропікається і виходить вологим.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 80 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Вишня – 200 гр.
- Какао-порошок – 20 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Горіхи – 20 гр.
- Ром/коньяк/лікер – 1ч.
- Сіль – 1 щіпка.
- Вершкове масло – для змащування чаші.
- Цукрова пудра для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця кімнатної температури поділити на жовтки та білки. Жовтки міксером розтерти із 90 гр. цукру до однорідної білої маси.
Крок 2. Білки в чистому сухому посуді збити зі щіпкою солі та 10 гр. цукру до стійких піків
Крок 3. Ці дві маси з’єднати і лопаткою рухами верх-низ акуратно перемішати.
Крок 4. Горіхи трохи обсмажити і подрібнити на крихту. В окремому посуді змішати борошно, що просіює, з крохмалем, какао і горіховою крихтою. Цю суміш пересипати в яєчну масу, додати для особливого аромату ложку гарного алкоголю і такими ж рухами замісити тісто бісквітне. Розтирати або збивати тісто не можна, оскільки бісквіт осяде.
Крок 5. Шматком вершкового масла змастити мультичашу. До неї перелити шоколадне тісто. Поверх тіста рівномірно розкласти будь-яку вишню. Закрити кришку мультиварки та увімкнути програму «Випічка» на 40 хвилин. Спеченому бісквіту дати трохи постояти у чаші, потім перевернути на решітку та остудити повністю.
Крок 6. Приготовлений шоколадний бісквіт з вишнею за бажанням посипати цукровою пудрою і, нарізавши порційно, сервірувати до десертного столу. Смачного!
Шоколадний бісквіт на молоці
Шоколадний бісквіт на молоці готується простіше, ніж класичний і для замісу тіста розділяти яйця на білки та жовтки не треба. Такий бісквіт відрізняється гарним смаком, м’якою та повітряною текстурою і може подаватися самостійним десертом. У цьому рецепті тісто замішуємо на молоці, яйцях та з додаванням розпушувача. Какао в тісті можна замінити на плитку розтопленого темного шоколаду.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 1 ст.
- Молоко – 1 ст.
- Борошно – 1 ст.
- Какао-порошок – 2 ст.
- Розпушувач – 1 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відміряти відповідно до пропорції рецепту всі інгредієнти для бісквіту.
Крок 2. У посуд для замісу тіста розбити два яйця кімнатної температури та насипати щіпку солі зі склянкою цукру.
Крок 3. Міксером на середній швидкості та протягом трьох хвилин все збити в пишну масу. Потім налити склянку молока та перемішати.
Крок 4. Насипати в цю масу столову ложку розпушувача і перемішати ще раз.
Крок 5. Потім через сито насипати склянку борошна з двома ложками какао і краще силіконовою лопаткою, і рухами вниз замісити тісто.
Крок 6. Будь-яку форму для випічки змастити шматочком вершкового масла|мастила| і перелити в неї замішане тісто.
Крок 7 Духовку розігріти до 190°С. випікати бісквіт протягом 30-35 хвилин і дерев’яною паличкою перевірити випічку на готовність.
Крок 8. Спечений шоколадний бісквіт на молоці повністю остудити, акуратно витягти з|із| форми і подати до столу. Смачного!
Шоколадний бісквіт без яєць
Шоколадний бісквіт без яєць буде у вас варіантом десерту чи основою торта для пісного столу. Тісто замішується на пісних інгредієнтах: муці, воді, соді, гашеній оцтом і олії, яка какао надає більш виражений шоколадний смак. При випіканні бісквітне тісто добре піднімається, і текстура його виходить вологою, дрібнопористою та ніжною.
Час приготування: 1 година 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Цукор – 180 гр.
- Вода тепла – 225 гр.
- Какао-порошок – 30 гр.
- Сода – 1 ч.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Оцет – 1 ст.
- Олія – 80 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Борошно просіяти через сито і одразу в посуд для замісу тіста.
Крок 2. До борошна насипати вказану в рецепті кількість цукру з содою та сіллю.
Крок 3. Потім через сито просіяти порошок какао і віночком ці сухі інгредієнти добре перемішати.
Крок 4. У цю суміш налити теплу воду.
Крок 5. Потім налити олію без запаху і віночком замісити тісто до однорідної текстури.
Крок 6. В останню чергу налити в тісто столовий оцет.
Крок 7. Після реакції соди з оцтом шоколадне тісто трохи посвітлішає. Замішане тісто має вийти негустим.
Крок 8. Перекласти бісквітне тісто у будь-яку форму. Духовку розігріти до 160 °С. Випікати бісквіт протягом 40-45 хвилин і перевірити шпажкою готовність випічки.
Крок 9. Спечений бісквіт остудити на ґратах, не виймаючи з форми.
Крок 10. Потім приготовлений шоколадний бісквіт без яєць за допомогою ножа витягти з форми, загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник, якщо його плануєте використовувати пізніше. Смачної та вдалої випічки!
Сирно-шоколадний бісквіт
Поєднання сиру з шоколадним бісквітом вважається вишуканим і використовується у різних варіантах десертів. Сир або додається в тісто, або з нього робляться прошарки, а в цьому рецепті з сиру сформуємо кульки і заллємо шоколадним бісквітним тестом. Насиченість смаку бісквіту доповнимо темним шоколадом.
Час приготування: 1 година 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Яйце – 4 шт.
- Сир – 250 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Борошно – 1 ст.
- Крохмаль для тіста – 30 гр. + 1 ст.
- Какао-порошок – 1 ст.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Крохмаль для кульок – 30 гр.
- Кокосова стружка – 50 грн.
- Темний шоколад – 50 грн.
- Масло вершкове – для змащування пергаменту.
Процес приготування:
Крок 1. В окремий посуд перекладіть сир, додайте до нього два жовтки, насипте 50 гр. цукру, 30 гр. кукурудзяного крохмалю та стружку кокосу. Виделкою або блендером ці інгредієнти перемішайте в однорідну масу.
Крок 2. Застеліть форму для випікання пергаментним папером і змастіть вершковим маслом. Мокрими руками із замішаної сирної маси сформуйте однакові кульки і покладіть у форму.
Крок 3. Для бісквітного тіста в сухому чистому посуді збийте 4 білки зі столовою ложкою цукру в стійку пишну масу.
Крок 4. В іншому посуді перетріть два жовтки зі столовою ложкою цукру до білого кольору.
Крок 5. Жовткову масу перекладіть до збитих білків та лопаткою акуратно перемішайте.
Крок 6. У яєчну масу насипте по столовій ложці без гірки борошна, крохмалю, какао та чайну ложку розпушувача. Лопаткою та рухами низ-верх замісіть бісквітне тісто.
Крок 7. Розтопіть темний шоколад, перелийте в тісто і перемішайте.
Крок 8. Замішаним тестом залийте сирні кульки у формі.
Крок 9. Духовку розігрійте до 180°. Випікайте бісквіт протягом 35-40 хвилин, трохи остудіть і перекладіть з|із| форми на блюдо.
Крок 10. Спечений сирно-шоколадний бісквіт декоруйте на свій смак, наприклад, глазур’ю і можете сервірувати до столу. Смачного!
Шоколадний бісквіт на згущеному молоці
Шоколадний бісквіт на згущеному молоці відноситься до варіантів простої та швидкої домашньої випічки. Тісто замішується на яйцях зі згущеним молоком замість цукру та розпушувачем. Бісквіт виходить сухуватим, але він відмінно підійде до тортів з кремовим прошарком, та й просто буде у вас не дуже солодким десертом і з особливим смаком згущеного молока до чаю.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Згущене молоко – 380 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 110 гр.
- Какао-порошок – 30 гр.
- Розпушувач – 8 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати простий набір інгредієнтів для бісквіту згущеного молока. Сухі інгредієнти (борошно, какао та розпушувач) висипати в окремий посуд і добре перемішати.
Крок 2. У посуд для замісу тіста розбити два яйця, перелити з банки згущене молоко і насипати по щіпці солі та ваніліну. Віночком їх легко перемішати в однорідну масу.
Крок 3. У цю масу пересипати суміш сухих інгредієнтів та замісити тісто.
Для випічки взяти невисоку плоску форму, застелити папером і рівним шаром перекласти замішане тісто.
Крок 5. Духовку розігріти до 180°. Для випікання такому бісквіту достатньо 12-15 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
Крок 6. Спечений шоколадний бісквіт на молоці, що згущує, остудити спочатку у формі, потім на решітці і можна подавати до чаю або формувати з нього будь-який десерт з кремом. Смачного!