Шоколадний торт – 10 простих та смачних рецептів приготування

Шоколадний торт – це чудовий десерт, який стане чарівним завершенням важливої ​​події або чудовим варіантом для чаювання. Неймовірні ласощі для ласунів можна приготувати як за короткий, так і за більш тривалий час. У добірці кожен знайде свій варіант. Складніші рецепти підійдуть для святкових заходів. Торт, приготовлений за таким рецептом, вимагає стабілізації та час на просочення. Вибирайте свій торт та готуйте!

Шоколадний бісквітний торт у домашніх умовах

Шоколадний бісквітний торт в домашніх умовах запросто зможе реалізувати кулінар-початківець. Якщо хочеться чогось смачненького до чаю і простого у виконанні, цей варіант підійде якнайкраще. Шоколадний виріб має вологу текстуру, що тане в роті, є дати йому постояти. Якщо немає часу, можна подавати, як тільки застигне глазур.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Темний шоколад – 100 гр. (90%)
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Молоко згущене – 1 банка
  • Яйце куряче – 8 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Сир Маскарпоне – 250 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Апельсин – ½ шт.
  • Лікер вершковий – 3 ст.л. (Baileys Irish Cream)
  • Розпушувач – ½ пакета
  • Цедра апельсина – 1 ст.л.

Процес приготування:

Як приготувати смачний шоколадний торт? Готуємо продукти. Дістаємо яйця категорії С0-С1 із холодильника, промиваємо та просушуємо. Варимо згущене молоко (або застосовуємо вже зварену покупну). Банку молока, що згущує|згущає|, укладаємо в каструлю і заливаємо водою. Розміщуємо на вогні та варимо не менше 1-1,5 годин. Після чого остудити.

У високу чашку виливаємо яйця. Засипаємо 1 склянку цукрового піску. З чистого апельсина знімаємо цедру та відправляємо до інших компонентів. Озброївшись ручним міксером, збиваємо продукти доти, доки маса не збільшиться в 3 рази.

Окремо з’єднуємо збагачену киснем борошно, ⅔ какао-порошку та розпушувач. Змішуємо до однорідності. Вводимо в яєчну суміш і поєднуємо міксером.

Роз’ємну ємність щедро промазуємо вершковим маслом та переливаємо тісто на ⅔ висоти форми. Поміщаємо заготовку в нагріту до 200 ° С духову шафу. Випікаємо півгодини. Потім акуратно виймаємо і проколюємо шпажкою. При готовності шоколадної основи тісто не прилипатиме до шпажки.

Спеклий пиріг дістаємо і даємо постояти. Акуратно прибираємо борти і чекаємо повного остигання.

Готуємо просочення. У товстостінному сотейнику з’єднуємо воду, вершковий лікер і видавлюємо сік із половинки апельсина. Розмістивши на плиті, розмішуємо та кип’ятимо. Знімаємо з вогню і даємо охолонути.

Для крему з’єднуємо сир маскарпоне з вареним згущеним молоком і какао-порошком, що залишився. Розмішуємо до гладкості міксером.

Охолоджений шоколадний бісквіт розрізаємо на бажану кількість коржів.

Просочуємо коржі остиглим просоченням.

Просочений корж кладемо на блюдо або плоску поверхню. Щедро промазуємо корж кремом.

Розподіляємо крем по всій поверхні рівним шаром. Для зручності беремо силіконову лопатку. Зверху розміщуємо другий просочений та змащений кремом корж.

У каструлю наливаємо воду і ставимо кип’ятитись. У тарілку кладемо шоколад, поламаний часточками та 40 гр. вершкового масла. Розміщуємо на водяній бані.

Розчиняємо до стану глазурі при регулярному помішуванні та прибираємо з лазні.

Охолодивши глазур до теплого стану, поливаємо торт. Розподіляємо рівним шаром, повертаючи виріб з боку на бік.

Промазуємо боки. За бажання додатково декоруємо поверх глазурі. Поміщаємо торт у холод на кілька годин або на ніч.

Ділимо торт на шматочки.

Шоколадний торт готовий! Заварюємо напої та дегустуємо! Смачного!

Шоколадний торт з вишнею

Шоколадний торт з вишнею виходить неймовірно ніжним і невимовно апетитним. Приготування торта не дуже складне, але часу вимагатиме досить багато. Тісто має охолоне перед випічкою, а вишневий декор і готовий торт стабілізуватися. Зовнішній вигляд і смак десерту підкорить всіх.

Час приготування – 8 год. 00 хв.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Бренді – 15 мл.
  • Какао-порошок – 60 гр.
  • Мед – 80 гр.
  • Сода – 9 грн.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сіль – на кінчику ножа.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 360 грн. + для розкочування тіста.

Для прикрас:

  • Бренді – 20 мл.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Заморожена вишня без кісточок – 450 грн.
  • Вода питна – 60 мл.
  • Кукурудзяний крохмаль – 12 гр.

Для крему:

  • Вершки 33% – 300 мл.
  • Сметана 30% – 300 грн.
  • Цукрова пудра – 130 грн.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. 450 г вишні без кісточок кладемо в сотейник, наливаємо 30 мл води і кладемо 80 г цукрового піску. Розмістивши над помірним полум’ям, при перемішуванні прогріваємо до розчинення кристалів. У воді розчиняємо крохмаль і вводимо до вишні. Проваривши 3 хвилини після закипання, вливаємо бренді та доводимо до кипіння. Відключивши вогонь та закривши, даємо настоятися 3 години.

Крок 2. Мед нагріваємо у сотейнику. Кладемо соду і інтенсивно розмішуємо. Витримавши хвилину, забираємо з вогню. Вивантажуємо вершкове масло та об’єднуємо інгредієнти. При необхідності прогріваємо, щоб олія повністю розтанула.

Крок 3. Збивши яйця з цукром, виливаємо у медову субстанцію. Проваривши хвилину, прибираємо з плити та присмачуємо бренді. Просіюємо борошно, какао та сіль.

Крок 4. Замішуємо тісто. Загорнувши у плівку, прибираємо на 2 години на холод.

Крок 5. Холодне тісто перетворюємо на ковбаску. Ділимо на 10 шматків. Кожен тонко розкочуємо на силіконізованому папері. Поміщаємо корж у нагріту до 180 ° С духовку. Випікаємо коржі по 4 хвилини.

Крок 6. За допомогою кільця роз’ємного вирізаємо рівний корж. Обрізання використовуємо для декору.

Крок 7. Охолоджені вершки з’єднуємо зі сметаною та цукровою пудрою до пишної консистенції. Всипаємо ванілін і обережно розмішуємо.

Крок 8. На рівній поверхні формуємо торт, чергуючи коржі та крем.

Крок 9. Притискаємо коржі, щедро промазуємо верх та боковини. Вирівнюємо за допомогою кондитерської лопатки. З обрізків робимо крихту, склавши в подрібнювач. Присипаємо боки та верх шоколадною крихтою. Приготовлену вишню проціджуємо через сито. Декоруємо верх.

Крок 10. Забираємо торт у холодильник для стабілізації на 3 години. Потім дістаємо та розрізаємо на порції. Заварюємо чай. Смачного!

Шоколадний торт із крем-чизом

Шоколадний торт із крем-чизом виглядає дивовижно. Такий десерт стане окрасою будь-якого заходу. Якщо має бути свято, приготування торта слід починати приблизно за добу. Готовий виріб повинен добре просочитися. Дивовижний десерт запам’ятається назавжди.

Час приготування – 19 год. 00 хв.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Молоко – 160мл.
  • Какао-порошок – 3-4 ст.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сода – ⅓ ч.л.
  • Цукор-пісок – 230 гр.
  • Олія вершкове – 80 гр.
  • Борошно – 230 гр.
  • Сирний сир – 400 гр.
  • Цукрова пудра – 4 ст.
  • Вершки 33% – 450 мл.

Процес приготування:

Дивіться також:  Страви з рисовим борошном - 10 рецептів приготування

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Насамперед ретельно збиваємо яйця, підсипаючи потроху 230 грамів цукрового піску. Щоб компоненти краще поєдналися, цукор можна змолоти в пудру. Маса значно збільшиться та посвітлішає.

Крок 3. У сотейник кладемо 80 г вершкового масла і вливаємо 160 міліграм молока. Розмістивши на плиті, прогріваємо вміст до однорідності.

Крок 4. У миску просіюємо борошно, какао-порошок та соду. Розмішуємо до однорідності. Включаємо духовку відрегулювавши температуру на 180°С.

Крок 5. Сухі компоненти потроху вводимо до збитої яєчної маси. Підливаючи молочно-масляну суміш, акуратно вимішуємо, щоб не було грудочок.

Крок 6. Форму вистилаємо пергаментом. Виливаємо шоколадну масу. Поміщаємо випікатися на 45-60 хвилин. Проколюємо шпажкою. Охолодивши пиріг, витягаємо з ємності для випікання і упаковуємо в кілька шарів плівки. Забираємо в холодильник на ніч.

Крок 7. Охолодивши шоколадний бісквіт, ділимо його на 4 частини.

Крок 8. Холодні жирні вершки виливаємо в ємність, всипаємо цукрову пудру. Збиваємо до щільної консистенції. Крем чиз готовий.

Крок 9. У повітряну масу акуратно втручаємо сир до однорідності. Шоколадні коржі просочуємо сиропом чи водою. Прошаровуємо їх кремом.

Крок 10. Зібраний торт покриваємо кремом, що залишився. Переміщуємо в холодильник на стабілізацію на 6-8 годин.

Крок 11. Коли стабілізується торт, приступаємо до прикраси. Декоруємо на свій розсуд і в залежності від майбутнього приводу. Розрізаємо торт на шматки та подаємо. Смачного!

Домашній шоколадний торт з горіхами

Домашній шоколадний торт з горіхами є чудовим частуванням. Торт виглядає привабливо і зможе прикрасити не лише щоденні чаювання, а й стане чудовим десертом на святах. Ніжне тісто з смачним кремом наповнить приємними емоціями всіх ласунів.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Олія вершкове – 150 гр.
  • Борошно – 110 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Шоколад гіркий 70% – 80 грн.

Для крему:

  • Вершки 33% – 150 мл.
  • Вершковий сир – 250 гр.
  • Цукрова пудра – 100 грн.
  • Глазурь шоколадна – 1 пакетик.
  • Волоські горіхи – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Шоколадний торт випікатимемо в мультиварці. Підготовляємо прилад. 80 г гіркого шоколаду розтоплюємо на водяній бані. Остуджуємо. 4 яйця розбиваємо в ємність та збиваємо. Потихеньку вводимо 150 г цукру. Поєднуємо продукти до повітряної піни.

Крок 2. Не припиняючи змішувати, вливаємо розтоплене вершкове масло та шоколад. Всипаємо борошно та розпушувач. Промазуємо вершковим маслом ємність приладу та виливаємо тісто. Закриваємо кришку. Натискаємо кнопку “Випічка”. Випікаємо виріб 1 год.

Крок 3. Через годину агрегат повідомить звуковий сигнал, що корж готовий. Виймаємо та охолоджуємо його.

Крок 4. Ділимо пиріг на 3 коржі за допомогою гострого ножа чи нитки.

Крок 5. До вершкового сиру висипаємо цукрову пудру та вимішуємо до гладкості віночком. Окремо збиваємо холодні жирні вершки та вводимо до вершкової основи. Обережно перемішуємо.

Крок 6. Збираємо торт на плоскій поверхні, щедро просочуючи повітряні шоколадні коржі найніжнішим кремом.

Крок 7. Пакетик глазурі розбавляємо відповідно до інструкції на упаковці. Якщо немає готової глазурі, можна обійтися без неї або приготувати глазур на основі какао самостійно.

Крок 8. Поливаємо шоколадний торт так, щоб були гарні патьоки. Верх декоруємо рубаним волоським горіхом. За бажання кожен корж посипаємо рубаними горіхами. Торт прибираємо на пару годинників у холодильник. Потім ділимо частування на порції і подаємо до чаю. Смачного!

Торт “Шоколадний оксамит”

Торт “Шоколадний оксамит” виходить вологим з мусовим прошарком і приголомшливим зовнішнім виглядом. Шоколадний торт такого плану прикрасить важливу святкову подію. Для приготування доведеться докласти зусиль. Але впоратися з реалізацією рецепта вийде навіть у кондитера-початківця.

Час приготування – 24 год. 00 хв.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Какао-порошок – 60 гр.
  • Окріп – 200 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Олія – ​​90 мл.
  • Борошно – 270 гр.
  • Розпушувач – 8 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Молоко – 200мл.
  • Сода – 8 грн.

Просочення:

  • Вода – 100 грн.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.

Світлий крем:

  • Вершки 33% – 250 мл.
  • Молоко – 150мл.
  • Білий шоколад – 200 грн.
  • Желатин порошковий – 6 грн.
  • Вода – 35 мл.

Крем-мус:

  • Вершки 33% – 300 мл.
  • Молоко – 180мл.
  • Гіркий шоколад – 120 грн.
  • Молочний шоколад – 180 грн.
  • Желатин порошковий – 9 грн.
  • Вода – 50 мл.

Для ганаша:

  • Вершки 33% – 270 мл.
  • Молочний шоколад – 170 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Змішуємо сухі компоненти для бісквіту. Збиваємо яйця з молоком та олією. До рідкої субстанції виливаємо окріп. Висипаємо суху суміш та вимішуємо масу міксером. Роз’ємну форму наповнюємо бісквітним тестом і випікаємо в гарячій духовці 1:00 при 180°С. Готовий пиріг загортаємо в плівку та забираємо в холод на ніч.

Крок 2. Вирівнюємо бісквіт, зрізавши верхівку. Ділимо його на 3 коржі.

Крок 3. Готуємо ганаш. Шоколад розламуємо на частини та кладемо у високий посуд. Нагріваємо 130 міліграм вершків. Гарячими вершками поливаємо шоколад. Він почне танути. Вливаємо 140 міліграм холодних вершків.

Крок 4. Перебиваємо вміст до однорідної консистенції.

Крок 5. Закривши плівкою в контакт, поміщаємо в холодильник на ніч.

Крок 6. Готуємо світлий крем. Заливаємо желатин водою і даємо набрякнути.

Крок 7. Розламавши білий шоколад, заливаємо підігрітим молоком. Коли шоколад підтає, викладаємо набряклий желатин. Збиваємо масу блендером. Вливаємо холодні вершки та доводимо до гладкості.

Крок 8. Накривши плівкою в контакт, поміщаємо холодильник на ніч.

Крок 9. Рознімне кільце обертаємо фольгою, формуючи дно. До стін прикріплюємо ацетатну плівку. Розчиняємо цукор у воді. На дно укладаємо корж і просочуємо солодкою водою.

Крок 10. Охолоджений світлий крем викладаємо у широку миску. Збиваємо міксером, поступово збільшуючи швидкість.

Крок 11. Наповнюємо кондитерський мішок кремом. На корж відсаджуємо пірамідки із білого крему.

Крок 12. Повторюємо дії з другим коржем. Забираємо 2 коржі в морозилку, поки готуватимемо крем-мус.

Крок 13. Желатин заливаємо водою і даємо набрякнути.

Крок 14. Молочний та гіркий шоколад ламаємо на шматочки та заливаємо гарячим молоком. Розмішавши, кладемо набряклий желатин.

Крок 15. Блендер перебиваємо компоненти і даємо охолонути.

Крок 16. Охолоджені вершки збиваємо до консистенції морозива, що розтанув.

Крок 17. До вершків виливаємо шоколадну основу та вимішуємо лопаткою.

Крок 18. Дістаємо форму з першим коржем. Виливаємо половину мусу, вирівнюємо та поміщаємо в морозилку до легкого схоплювання.

Крок 19. Діставши форму, розміщуємо у ній другий підморожений корж. Покриваємо залишками шоколадного мусу і знову забираємо в морозилку до схоплювання.

Дивіться також:  Тісто для піци - 10 рецептів у домашніх умовах

Крок 20. Укладаємо третій корж і просочуємо солодкою водою.

Крок 21. Ганаш перекладаємо в широку миску і збиваємо до пишноти, поступово збільшуючи оберти.

Крок 22. Кондитерський мішок наповнюємо збитою масою. Відсаджуємо пірамідки. Забираємо торт для стабілізації на 6 годин. Потім розгортаємо фольгу, розсовуємо кільце. Витягаємо ацетатну плівку. Посипаємо торт шоколадною крихтою.

Крок 23. Дивовижний торт ріжемо на порції. Смачного!

Шоколадний торт Прага

Шоколадний торт Прага – частування не просто. Над приготуванням торта доведеться попрацювати. Шоколадні ласощі досить трудомісткі в приготуванні. Для реалізації рецепту заздалегідь необхідно запастись інгредієнтами та терпінням. Але десерт цього, безсумнівно, заслуговує. Такий торт зробить ваше свято незабутнім.

Час приготування – 24 год. 00 хв.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • Какао-порошок – 25 гр.
  • Яйця курячі – 220 гр.
  • Сіль – 1 гр.
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Олія вершкове – 40 гр.
  • Борошно – 80 гр.
  • Розпушувач – 4 гр.

Начинка:

  • Абрикосове пюре – 400 грн.
  • Цедра апельсина – до смаку.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Кардамон – 5-7 шт.
  • Листовий желатин – 10 гр.

Для ганаша:

  • Вершки 33-35% – 410 мл.
  • Темний шоколад – 240 гр.
  • Цедра апельсина – за бажанням.
  • Олія вершкове – 50 гр.

Просочення для бісквіту:

  • Абрикосове пюре – 50 грн.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Апельсиновий сік – 25мл.
  • Вода – 25 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Вивчивши рецептуру, складаємо продукти для бісквіту.

Крок 2. Відважуємо какао, борошно, сіль та розпушувач.

Крок 3. Змішуємо перераховані компоненти, попередньо пропустивши через сито.

Крок 4. Промиті та обсушені яйця ділимо на білки та жовтки. Білки перетворюємо на повітряну піну.

Крок 5. Відміряємо половину цукру. Висипавши до білків, збиваємо до щільної консистенції.

Крок 6. Маса буде об’ємною, але недостатньо стабільною через невелику кількість цукру.

Крок 7. Жовтки з цукром, що залишився, перетворюємо на світлу повітряну субстанцію.

Крок 8. До жовткової маси вводимо сухі складові та об’єднуємо міксером, додавши трохи білків. До густої суміші додаємо збиті білки, що залишилися, і акуратно вимішуємо лопаткою.

Крок 9. У бісквітну заготовку виливаємо рідке вершкове масло та швидко втручаємо.

Крок 10. Тісто переливаємо у роз’ємну форму або кільце. Ставимо випікатися на 45 хвилин гарячу духовку при 180°С.

Крок 11. Бісквіт, що спекся, остуджуємо. Виймаємо з кільця. Загортаємо в пакет чи плівку. Поміщаємо на ніч у холодильник.

Крок 12. Ділимо шоколадний бісквіт на 3 однакові коржі.

Крок 13. Виготовляємо продукти для абрикосової начинки. Промиваємо абрикоси, виймаємо кісточки. Натираємо на дрібній тертці апельсинову цедру.

Крок 14. Третину абрикосів нарізаємо кубиками. Інші пробиваємо в пюре.

Крок 15. Листовий желатин замочуємо у холодній воді.

Крок 16. Абрикосове пюре перекладаємо у сотейник. Додаємо апельсинову цедру, шматочки абрикосів, цукровий пісок та кардамон. Проварюємо при помішуванні до закипання. Відключаємо та кладемо желатин.

Крок 17. Розмішавши, виймаємо кардамон.

Крок 18. Абрикосову начинку розливаємо за однаковими формами. Охолодивши, прибираємо в морозилку.

Крок 19. Готуємо інгредієнти для ганашу.

Крок 20. Вершки з цедрою прогріваємо до 50°С.

Крок 21. Шоколадні краплі насипаємо в миску та заливаємо гарячими вершками.

Крок 22. Розмішуємо компоненти блендером. Додаємо вершкове масло та об’єднуємо знову.

Крок 23. За потреби ганаш остудити до 35°С.

Крок 24. Накриваємо плівкою в контакт і забираємо на 5-8 годин у холод для стабілізації.

Крок 25. Після стабілізації ганаш стане максимально щільним.

Крок 26. Збиваємо ганаш міксером за мінімальних обертів.

Крок 27. Спочатку ганаш стане рідким, а потім набуде щільності. З нього можна зробити декор, відсадивши квіти.

Крок 28. При стабілізації вони стануть щільнішими і добре триматимуть форму.

Крок 29. Збираємо продукти для просочення.

Крок 30. Змішуємо абрикосове пюре, апельсиновий сік, цукор та воду.

Крок 31. Сироп переливаємо у склянку. За допомогою розпилювача просочуємо коржі.

Крок 32. На столі розміщуємо всі складові для збирання торта. Крем перекладаємо у кондитерський мішок.

Крок 33. Укладаємо на рівну поверхню просочений корж сиропом.

Крок 34. Формуємо з крему бортик.

Крок 35. У центрі розміщуємо абрикосову начинку. Промазуємо кремом.

Крок 36. Накриваємо другим просоченим коржем. Знову робимо борт і кладемо начинку. Промастивши кремом, укладаємо третій вологий корж. Відсаджуємо крем.

Крок 37. Вирівнюємо торт і поміщаємо на кілька годин.

Крок 38. Виготовляємо продукти для декору. Покриваємо торт залишками крему та вирівнюємо.

Крок 39. Декоруємо на свій розсуд і в залежності від майбутньої події.

Крок 40. Розрізавши на порції, презентуємо торт. Смачного!

Шоколадний торт без випічки з печивом

Шоколадний торт без випічки з печивом – рецепт, який може приготувати навіть підліток. Насичений шоколадний смак сподобається всім ласунам. Незважаючи на простоту десерту, доведеться почекати, щоб насолодитися смачними ласощами. Для смачного торта вибираємо лише свіжі якісні продукти.

Час приготування – 8 год. 00 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне цукрове – 400 гр.
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Олія вершкове – 130 гр.
  • Ванільний цукор – 0,5 ч.л.
  • Вершки 33% – 200 мл.
  • Чорний шоколад – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо необхідні інгредієнти. Вершкове масло дістаємо з холодильника і залишаємо, щоб воно розм’якшилося.

Крок 2. У ємності з товстим дном змішуємо ванільний цукор, цукор-пісок, какао та 250 мілілітрів теплої води. Кількість цукру регулюємо самостійно. Щоб скоротити споживання цукру, цукор замінюємо натуральними підсолоджувачами (наприклад, еритритом).

Крок 3. Додаємо м’яке вершкове масло із вмістом жиру не менше 72%.

Крок 4. Розміщуємо сотейник на середньому полум’ї, перемішуючи інгредієнти віночком, проварюємо суміш 7 хвилин і доводимо легкої густоти.

Крок 5. Пісочне печиво розламуємо на бажані сегменти. Я використовую зі смаком топленого молока. “Ювілейне” теж підійде.

Крок 6. Злегка остудивши, шматочки поливаємо розтопленою шоколадною заливкою.

Крок 7. Ретельно розмішуємо вміст, щоб усі шматочки просочилися заливкою.

Крок 8. Відповідну ємність наповнюємо приготованою сумішшю і розрівнюємо.

Крок 9. У каструлі нагріваємо вершки (вміст жиру в яких від 33%), але не кип’ятимо.

Крок 10. Розламуємо плитку натурального шоколаду з вмістом какао не менше ніж 70% і опускаємо його в гарячі вершки.

Крок 11. Активно розмішуємо компоненти до об’єднання.

Крок 12. Шоколадним ганашем покриваємо десерт і вирівнюємо лопаткою. Охолодивши, поміщаємо в холодильник на ніч.

Крок 13. Остиглий ласощі розрізаємо на порції.

Крок 14. Шоколадні ласощі виходять ніжними і неймовірно смачними. Смачного!

Шоколадний торт зі сметанним кремом

Шоколадний торт із сметанним кремом має ніжну пористу текстуру. Сметанний крем добре просочує бісквітні коржі. Нескладний у приготуванні рецепт досить популярний серед домашньої випічки. Для шоколадного частування потрібні прості інгредієнти. Приготувавши бісквітний торт одного разу, він стане частим частуванням до чаю.

Дивіться також:  Начинка для пиріжків - 10 дуже смачних рецептів начинок для пиріжків з дріжджового тіста

Час приготування – 9 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Какао-порошок – 3-4 ст.
  • Лимонний сік – 0,3 ч. л.
  • Цукрова пудра – 150 грн.
  • Яйця курячі великі – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – для змащування форми.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Загущувач для вершків/сметани – 1-2 упаковки.
  • Сметана 20-25% – 400 гр.
  • Шоколад – 30 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Миємо та витираємо 6 великих яєць. Ділимо їх на білки та жовтки.

Крок 3. Білки збиваємо на мінімальних обертах зі щіпкою солі. Збільшуючи швидкість та підсипаючи 0,5 склянки цукру, доводимо масу до щільних піків.

Крок 4. У такий же спосіб з’єднуємо жовтки і цукровий пісок, що залишився.

Крок 5. У миску пропускаємо через сито борошно, какао та розпушувач. Розмішуємо. Кількість какао залежить від бажаного смаку. Чим більше какао, тим більш насичений смак.

Крок 6. До збитих жовтків вводимо ⅓ збитих білків. Вимішуємо лопаткою, піднімаючи суміш догори.

Крок 7. Висипаємо суху суміш і перемішуємо лопаткою.

Крок 8. Додаємо решту білків.

Крок 9. Лопаткою розмішуємо до гладкості. Промазуємо чашу мультиварки вершковим маслом. Виливаємо тісто. Закривши кришку пристрою, встановлюємо режим “Випічка”. Прилад активує таймер самостійно. Відкривши прилад після звукового сигналу, проколюємо виріб зубочисткою.

Крок 10. Міксером змішуємо сметану, сік лимона, цукрову пудру та загусник. Кількість загусника залежить від бажаної консистенції крему. Охолоджуємо сметанний крем.

Крок 11. Шоколадний бісквіт повністю охолоджуємо. Загорнувши його в харчову плівку, даємо відстоятися 6 годин у холодильнику

Крок 12. Пиріг ділимо на бажану кількість коржів.

Крок 13. Збираємо торт, промазуючи кожен корж сметанним кремом.

Крок 14. Повторюємо шари.

Крок 15. Декоруємо торт залишками крему, роблячи гарні патьоки. Посипаємо верхівку тертим шоколадом.

Крок 16. Забираємо торт просочитися на кілька годин. Шоколадний торт доповнюємо гарячими напоями. Смачного!

Шоколадний торт “Брауні” в домашніх умовах

Шоколадний торт “Брауні” в домашніх умовах виходить вологим із насиченим шоколадним смаком. Виглядає десерт дуже привабливо, а його аромат зводить з розуму. Приготувати Брауні вдасться з першого разу. Готуйте із задоволенням і радуйте улюблених ласунів.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Чорний шоколад – 200 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Волоські горіхи – 100 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Вишня заморожена – 200 грн.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Розпушувач – ½ ч.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Шоколадна глазур – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти дістаємо, щоб вони стали кімнатною температурою. Яйця категорії С0-С1 промиваємо та витираємо. Розморожуємо вишню. Волоські горіхи перебираємо, щоб не попалося шкаралупок. Рубаємо ножем. На водяній бані змішуємо чорний шоколад і 100 г вершкового масла до рідкого стану.

Крок 2. До рідких компонентів висипаємо ванільний та звичайний цукор, какао. Розмішуємо продукти до однорідності та остуджуємо. Включаємо духовку для розігріву. Встановлюємо 160 °С.

Крок 3. До шоколадної суміші вводимо по черзі яйця, добре вимішуючи. Просіюємо борошно та розпушувач. Поєднуємо лопаткою до гладкої консистенції.

Крок 4. Вишню проціджуємо від соку та вивантажуємо у тісто. Акуратно розмішавши, висипаємо рубані волоські горіхи.

Крок 5. Шоколадним тестом наповнюємо змащену олією ємність. Поміщаємо на 35 хвилин у прогріту духовку. Протикаємо виріб зубочисткою. Охолодивши, переміщаємо на плоску поверхню, призначену для подачі Брауні.

Крок 6. Приготувавши глазур відповідно до вказівок на пачці, оперативно покриваємо нею торт. Декоруємо гору цілими ягодами вишні. За бажання замість вишні посипаємо рубаними волоськими горіхами.

Крок 7. Вологий торт повинен трохи постояти, щоб глазур застигла. Нарізаємо шоколадний виріб та подаємо з чаєм. Смачного!

Шоколадно-банановий торт

Шоколадно-банановий торт виглядає дуже красиво і має незабутній аромат. Просте у виконанні частування підійде як особливих подій, так звичайного чаювання. Ніжний торт готується просто. Нескладний рецепт зможе повторити кожен, не маючи професійних навичок.

Час приготування – 11 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Кефір – 200 мл.
  • Кава мелена – 1,5 ч.л.
  • Окріп – 150 мл.
  • Какао-порошок – 40 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Олія – ​​80 мл.
  • Борошно – 200 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.

Для крему:

  • Вершки 33-35% – 300 мл.
  • Сметана 20% – 150 грн.
  • Цукрова пудра – 70 грн.

Для начинки:

  • Банани – 2 шт.

Для ганаша:

  • Вершки 33-35% – 150 мл.
  • Темний шоколад – 150 грн.

Процес приготування:

Крок 1. На високу широку чашку встановлюємо сито і висипаємо борошно, какао і розпушувач. Просіюємо сипучі продукти. Кладемо цукор-пісок, ванільний цукор та сіль. Об’єднуємо віночком.

Крок 2. Окремо з’єднуємо яйця, кефір та олію. Рідку суміш вводимо до сухої, вимішуємо до гладкості.

Крок 3. У окропі розводимо каву.

Крок 4. Поки напій не охолонув, переливаємо його в тісто і позбавляємося грудочок інтенсивним рухом віночка.

Крок 5. Вогнетривку форму змащуємо олією або вистилаємо якісним пергаментом. Переливаємо тісто. Заздалегідь вмикаємо духовку і встановлюємо 180° на важелі температурного перемикача. Поміщаємо заготовку на 40 хвилин у духову шафу. Після закінчення зазначеного часу протикаємо бісквіт зубочисткою.

Крок 6. Охолоджений пиріг виймаємо з форми. Загортаємо в плівку і даємо відпочити 6-8 годин.

Крок 7. Ділимо корж на 3 частини.

Крок 8. Холодні вершки виливаємо в миску. Збиваємо, підсипаючи цукрову пудру. Доводимо крем до загусання на середніх обертах.

Крок 9. Вершкову основу змішуємо зі сметаною.

Крок 10. На плоскій тарілці розміщуємо шоколадний корж і просочуємо кремом.

Крок 11. Очищений банан ріжемо кружальцями і укладаємо на промазані коржі.

Крок 12. Повторивши шари ще раз, укладаємо третій шоколадний корж.

Крок 13. Вирівнюємо виріб залишками крему та поміщаємо в холодильник на 4 години.

Крок 14. Готуємо ганаш. Темний шоколад розламуємо на частини та заливаємо гарячими вершками.

Крок 15. Активно поєднуємо інгредієнти.

Крок 16. Охолодженою шоколадною масою покриваємо охолоджений торт.

Крок 17. Розмазуємо ганаш по всій поверхні. Прикрашаємо на власний розсуд. Наприклад, натираємо на тертці шоколад та присипаємо зверху.

Крок 18. Готовий торт розрізаємо на шматочки. Смачного!

Прокрутка до верху