Штрудель з яблуками класичний – 10 рецептів приготування штруделю

Штрудель з яблуками – це ароматний та смачний печений десерт. Його назва прийшла до нас з німецької мови і дослівний її переклад означає «воронка» або «вихор». Пиріг є тонким хрустким тістом з великою кількістю начинки з яблук. Часто до яблук також додають горіхи та спеції, такі як кориця, гвоздика або бадьян. А подають штрудель зазвичай у теплому вигляді з кулькою вершкового морозива.

Класичний штрудель із яблуками в духовці в домашніх умовах

Класичний штрудель із яблуками в духовці в домашніх умовах – це відомий у всьому світі десерт, його подають у багатьох закладах. Таким смачним він виходить завдяки великій кількості начинки із соковитих та кисло-солодких яблук та тонкого витяжного тіста.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Для тесту:
  • Вода – 130 мл.
  • Олія – ​​1.5 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – для посипання
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукрова пудра – для прикраси
  • Для начинки:
  • Коньяк – 1 ст.л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Яблука – 700 гр.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Родзинки – 70 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Сік лимонний – 2 ч.л.
  • Олія вершкове – для змащування форми

Процес приготування:

Як приготувати штрудель з яблуками в домашніх умовах? Борошно для тесту має бути просіяне, воду закип’ятіть і остудіть до кімнатної температури. Яблука помийте, якщо додаватимете в начинку родзинки, то на кілька хвилин залийте його окропом і промийте. Тепер можна переходити до першого кроку рецепту.

У миску всипте борошно та сіль, перемішайте. У центрі суміші зробіть поглиблення, в нього влийте воду та олію. Акуратними рухами починайте замішувати тісто, збираючи від країв до центру борошно. Коли вся рідина вбереться в муку і маса стане густою, викладіть її на присипану мукою робочу поверхню і вимішуйте тісто руками. Після цього зберіть тісто в грудку, змастіть його олією і вкрийте гарячою мискою на 30-40 хвилин, нехай відпочине.

Поки підходить тісто, підготуйте начинку. Яблука очистіть від шкірки та наріжте їх невеликими тонкими скибочками. Пересипте нарізку у велику миску, додайте лимонний сік і терту цедру лимона на тертку. Також додайте за бажання родзинки, влийте столову ложку коньяку. Перемішайте начинку.

Форму для запікання змастіть вершковим маслом.

Тісто розкотіть у тонкий прямокутний пласт і підтягуючи обома руками з-під низу, трохи розтягніть його на всі боки від середини до країв.

Посипте тісто панірувальними сухарями, зверху покладіть яблучну начинку, посипте її цукром і за бажання корицею або ванільним цукром.

Поверніть тісто в рулет і обережно викладіть його в підготовлену форму. Змастіть поверхню штруделю топленим вершковим маслом за бажанням.

До того моменту, як штрудель опиниться в жароміцній формі, духовка має бути прогріта до 190 градусів. Запікайте пиріг протягом 35 хвилин. Готову випічку ще раз змастіть топленим вершковим маслом за бажанням і посипте цукровою пудрою.

Класичний штрудель із яблуками в духовці в домашніх умовах готовий! Трохи остудіть випічку у формі, потім наріжте порційно і подавайте до чаю як десерт. Смачного!

Класичний штрудель із листкового тіста з яблуками

Класичний штрудель із листкового тіста з яблуками – це ніжний та соковитий десерт. І якщо використовувати вже готове листкове тісто, то вам не доведеться довго возитися з цим рецептом. Яблука для начинки вибирайте щільні та стиглі з кисло-солодким смаком.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15-25 хв.

порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Яблука – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Тісто листкове дріжджове – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь дістаньте тісто з морозилки і залиште його на столі до розморожування, ні в якому разі не розморожуйте його за допомогою мікрохвильової печі. Візьміть стиглі та соковиті яблука, помийте та просушіть їх.

Крок 2. З яблук зріжте шкірку, видаліть серцевину з насінням. М’якуш наріжте невеликими кубиками. Нарізку складіть в миску, всипте цукор і мелену корицю, збризкайте лимонним соком фрукти і добре перемішайте.

Крок 3. Прямо на пергаменті розкотіть листкове тісто в тонкий пласт 1-2 міліметри завтовшки. Викладіть яблучну начинку рівномірним шаром, з країв залишайте 1-1,5 сантиметри вільного тіста.

Крок 4. Акуратно, щоб не порвати тісто, загорніть його в рулет, защипіть краї з обох боків. Зверху зробіть кілька не дуже глибоких діагональних надрізів ножем.

Крок 5. Розбийте куряче яйце в миску і збовтайте його віночком до однорідного стану. Змастіть поверхню рулету збитим яйцем за допомогою силіконового пензлика.

Крок 6. Штрудель перенесіть на лист і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Готуйте пиріг протягом 15-20 хвилин до апетитної рум’яної скоринки. Трохи остудіть готовий штрудель із яблуками, а потім можна подавати його на стіл. Смачного!

Штрудель з яблуками та корицею

Штрудель з яблуками та корицею – це актуальна у будь-яку пору року випічка. Це можна сказати класика печених десертів. Тонке хрумке тісто приховує ароматну та соковиту начинку з великої кількості яблук та кориці. Штрудель чудово підходить до будь-якого гарячого напою.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20-25 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Тісто листкове – 225 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст.л.
  • Кориця мелена – 2 ст.л.
  • Цукрова пудра для прикраси.
  • Борошно – для посипання робочої поверхні.
Дивіться також:  Римська піца - 5 рецептів у домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. Рецепт дуже простий та швидкий. Завдяки готовому напівфабрикату листкового тіста, ви не витратите багато часу на випічку. Поки розморожується тісто, займіться начинкою. Добре помийте яблука, розріжте кожне навпіл, видаліть насіннєві коробочки. Потім кожну половинку наріжте невеликими часточками. Нарізку перекладіть у миску, всипте мелену корицю та цукор, перемішайте.

Крок 2. Листкове тісто розкотіть на пергаменті, посипаному борошном. Пласт повинен вийти досить тонким, 2-3 міліметри завтовшки. На тісто розсипте панірувальні сухарі. Далі рівномірним шаром розподіліть начинку із яблук. Залишіть по краях трохи вільного тіста, щоб потім було зручно скручувати пиріг.

Крок 3. Далі за допомогою пергаменту поверніть рулет. Спочатку з двох протилежних сторін трохи підверніть краї, потім, починаючи з іншого боку, акуратно згорніть рулет.

Крок 4. Перекладіть заготовку на лист швом вниз. Зробіть на ній невеликі надрізи. Запікайте штрудель із яблуками та корицею в духовці при 180 градусах протягом 25-30 хвилин.

Крок 5. Готовий рум’яний штрудель дістаньте із духовки, посипте цукровою пудрою. Коли випічка трохи охолоне, наріжте його порційно, холодним штруделем також залишається дуже смачним. Смачного!

Штрудель із яблуками із листкового бездрожжевого тіста в духовці

Штрудель із яблуками із листкового бездрожжевого тіста в духовці виходить таким ніжним, що від нього важко відірватися. До того ж готувати штрудель дуже легко навіть у себе вдома. Тісто без дріжджів у духовці виходить хрустким і дуже добре тримає начинку всередині.

Час приготування: 80 хв.

Час приготування: 20-30 хв.

порцій – 12.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – ​​1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 4 ст.
  • Окріп – 1 ст.

Для начинки:

  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Кориця мелена – до смаку.
  • Яблука – 1 кг.
  • Родзинки – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед необхідно зайнятися замішуванням тесту. Закип’ятіть у чайнику воду. У миску просійте 4 склянки пшеничного борошна, зробіть у центрі заглиблення. У ямку всипте сіль і цукор, влийте олію і склянку окропу.

Крок 2. Поки маса залишається гарячою, перемішуйте її вилкою або ложкою, збираючи борошно від країв до центру. Потім, коли тісто стане густим, переходьте до ручного замісу. Вимішуйте його доти, доки тісто не стане однорідним і не липким. Накрийте його чистим рушником і залиште на 15-20 хвилин.

Крок 3. Яблука для начинки добре помийте, кожне розріжте на 2-4 частини і видаліть серцевину з насінням. Потім великі частини наріжте тонкими тонкими часточками. Родзинки промийте гарячою водою і просушіть. Можна вже ввімкнути духовку та залишити її розігріватися.

Крок 4. Тісто розріжте на чотири рівні частини. Кожен шматочок тонко розкотіть на робочій поверхні. Щоб тісто не прилипало до поверхні, просипте її мукою. Пласт тіста змастіть олією.

Крок 5. Далі на тісто розподіліть яблучну начинку, додайте|добавляйте| родзинки|ізюм| і посипте все цукром і меленою корицею. Начинку розподіляйте по всіх пластах тіста.

Крок 6. Потім акуратно, намагаючись не пошкодити тонке тісто, поверніть рулети.

Крок 7. Жароміцну форму змастіть олією. Беріть форму такого розміру, щоб у ній помістилися відразу всі 4 рулети. Поверхню тіста змастіть олією, посипте цукром та корицею.

Крок 8. Помістіть форму зі штруделем у духовку, розігріту до 200 градусів. Готуйте випічку 40-50 хвилин. Штрудель виходить рум’яним, а запах кухні від нього стоїть чарівний.

Крок 9. Перед тим як подавати штрудель із яблуками до чаю, трохи остудіть його. Смачного!

Штрудель із лаваша з яблуками

Штрудель з лаваша з яблуками – це печений десерт нашвидкуруч, який може стати вашими черговими ласощами з будь-якої нагоди. Вам не доведеться возитися з тестом і буквально за півгодини на столі буде ароматний та смачний пиріг із яблуками. За бажанням яблучну начинку завжди можна доповнити горіхами та родзинками.

Час приготування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Родзинки – 40 гр.
  • Яблука – 700 гр.
  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія вершкове – 60 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3-4 ст.л.
  • Цукрова пудра для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Рецепт дуже швидкий, тому одразу викладіть на робочу поверхню все необхідне. Лаваш вибирайте прямокутної форми. Яблука вибирайте стиглі з кисло-солодким смаком, родзинки замочіть на кілька хвилин у гарячій воді, потім добре промийте.

Крок 2. Помийте яблука, очистіть їх від шкірки. Кожен фрукт розріжте навпіл, виріжте насіннєву коробочку і потім наріжте кубиками.

Крок 3. Розтопіть на сковороді вершкове масло|мастило| і викладіть яблучну нарізку, тушкуйте її до напівготовності, в процесі всипте цукор і мелену корицю.

Крок 4. Тушені яблука перекладіть в миску, додайте ізюм, перемішайте і дайте охолонути до теплого стану.

Крок 5. Розстеліть на рівній поверхні листок тонкого лаваша, змастіть його топленим вершковим маслом.

Крок 6. Посипте лаваш панірувальними сухарями, відступаючи від країв. Далі покладіть яблучну начинку по центру, її зверху ще просипте сухарями. Потім спочатку підверніть обидва короткі краї лаваша на начинку, потім згорніть рулет, починаючи з будь-якого довгого краю лаваша.

Крок 7. Деко або іншу відповідну жароміцну форму застелите пергаментом, перекладіть на неї заготовку. У мисці збийте куряче яйце разом з топленим маслом, що залишилося. Цією сумішшю промажте лаваш зверху.

Дивіться також:  Піца з лаваша – 8 швидких рецептів на сковороді в домашніх умовах

Крок 8. Помістіть форму зі штруделем у розігріту до 200 градусів духовку. Готуйте випічку 20 хвилин. Перед подачею посипте штрудель із лаваша з яблуками цукровою пудрою, наріжте порційно і прикрасьте гілочками м’яти. Смачного!

Штрудель із листкового дріжджового тіста з яблуками

Штрудель із листкового дріжджового тіста з яблуками – це смачний та апетитний десерт, який готується дуже просто та його неможливо зіпсувати, ну хіба що спалити у духовці. Якщо ви хочете влаштувати своїм близьким та гостям затишне чаювання, то цей рецепт може стати в нагоді.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 15-25 хв.

порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Олія вершкове – 40 гр.
  • Яблука – 400 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Родзинки – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сухарі панірувальні – 20 гр.
  • Кориця мелена – до смаку.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готове листкове тісто дріжджове можна купити в будь-якому магазині в замороженому вигляді. Його необхідно розморозити природним способом, можна, наприклад, залишити на ніч на нижній полиці в холодильнику. Робочу поверхню просипте борошном і розкачайте тісто качалкою в тонкий пласт.

Крок 2. Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі або на повільному вогні. Силіконовим пензликом промажте тісто топленим маслом і посипте панірувальними сухарями. Сухарі вибирайте білі дрібного помелу.

Крок 3. Добре вимийте яблука, за бажання можна очистити їх від шкірки. Розріжте кожне навпіл і видаліть серцевину з насінням. Потім наріжте фрукти тонкими дрібними часточками. Родзинки замочіть на кілька хвилин у гарячій воді, потім промийте і просушіть. Змішайте в мисці яблучну нарізку та родзинки, в начинку додайте цукор, корицю та ванілін до смаку.

Крок 4. На тісто викладіть начинку і рівномірно розподіліть її, трохи відступаючи від країв тіста, щоб було зручно згортати рулет.

Крок 5. Далі акуратно, намагаючись не пошкодити тісто, поверніть рулет.

Крок 6. Покладіть швом вниз і змастіть зверху жовтком. На цей час духовка вже має бути прогріта до 180 градусів. Деко застеліть пергаментом і перемістіть на нього заготовку.

Крок 7. Випікайте штрудель протягом 15-20 хвилин, орієнтуйтеся вид тесту. Готову випічку перш ніж подавати на стіл, остудіть. Смачного!

Яблучний штрудель із тіста філо

Яблучний штрудель із тіста філо – це легкий та ніжний десерт. Тісто філо відрізняється оригінальною текстурою та дієтичним складом. У його приготуванні використовується мінімум жирів та води, тому воно виходить таким невагомим та тонким. Воно ідеально підходить для випікання.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Сухарі панірувальні – 5 ст.л.
  • Мак кондитерський – 8 ст.
  • Олія вершкове – 200 гр.
  • Яблука – 6 шт.
  • Філо – 12 аркушів.
  • Цукор-пісок – 5 ст.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні для штруделю продукти, включаючи розморожені листи філо та соковиті стиглі яблука. Увімкніть духовку та встановіть температуру 190 градусів.

Крок 2. Яблука добре помийте, від шкірки їх очищати не обов’язково. Кожне яблуко розріжте навпіл, виріжте серцевину з насінням. Потім половинки наріжте дрібними шматочками.

Крок 3. Яблучну нарізку перекладіть в миску, додайте до них 8 столових ложок кондитерського маку і натріть цедру половини лимона на дрібній тертці, потім видавіть з нього сік.

Крок 4. Всипте в миску з яблуками 5 столових ложок цукру. Якщо яблука дуже солодкі, порцію можна зменшити.

Крок 5. І останній інгредієнт у начинці – панірувальні сухарі. Ще раз перемішайте начинку.

Крок 6. Розтопіть вершкове масло і візьміть силіконовий пензлик, нею зручно працювати. Візьміть 4 аркуші тесту філо. Кладіть їх один на одного і промазуйте вершковим маслом.

Крок 7. Викладіть третину начинки на середину тіста, щоб з двох сторін залишилися рівні відступи по краях.

Крок 8. Спочатку підверніть краї з короткого боку, потім, починаючи від одного довгого краю, загорніть рулет. Так само загорніть два інші штруделі.

Крок 9. Застеліть лист пергаментом. Викладіть у форму заготівлі швами донизу. Зверху змастіть тісто топленим маслом, що залишилося. Запікайте протягом 30 хвилин.

Крок 10. Штрудель з тіста філо виходить дуже смачним та оригінальним на вигляд, тоненькі шари тіста при розрізі виглядають красиво та апетитно. Смачного!

Штрудель з яблуками та родзинками

Штрудель з яблуками та родзинками – це смачний та улюблений багатьма європейський десерт. Пиріг формується у вигляді рулету з великою кількістю фруктової начинки. Штрудель ідеально підходить для приємного чаювання в колі близьких та друзів або просто при читанні книги наодинці за чашкою кави.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15-20 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Жовток – 1 шт.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Повидло – 80 грн.
  • Яблука – 3 шт.
  • Тісто листкове – 300 гр.
  • Родзинки – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Для випікання штруделю ідеально підходить готове листкове тісто. Його потрібно повністю розморозити. Яблука помийте, а родзинки замочіть у окропі, потім промийте під краном.

Крок 2. З яблук зріжте шкірку та видаліть насіннєві коробочки. Наріжте фрукти дрібними кубиками. У мисці змішайте начинку: викладіть яблучну нарізку, родзинки, всипте цукор і мелену корицю. Все добре перемішайте.

Дивіться також:  Страви з рисовим борошном - 10 рецептів приготування

Крок 3. Рівну робочу поверхню просипте мукою|борошном|, викладіть тісто і розкотіть його в тонкий пласт.

Крок 4. Далі змастіть тісто повидлом, залишаючи при цьому відступи з усіх боків. Повидло не повинно бути рідким.

Крок 5. Потім розподіліть начинку, також залишаючи вільними краї.

Крок 6. Далі підверніть короткі краї начинки. Потім, починаючи від довгого краю, акуратно поверніть у рулет.

Крок 7. Рулет покладіть швом вниз і змастіть його поверхню яєчним жовтком. Покладіть заготовку на лист. Запікайте штрудель з яблуками та родзинками при 180 градусах протягом 25-30 хвилин.

Крок 8. Готовий і рум’яний штрудель із яблуками та родзинками трохи остудіть, потім наріжте порційно і можна відразу подавати його до чаю. Смачного!

Яблучний штрудель з горіхами в духовці

Яблучний штрудель із горіхами в духовці – це ще один смачний рецепт поширеного європейського десерту. Такою випічкою можна завершити сімейний обід або вечерю, а також приготувати його до приходу гостей. Горіхи в начинку можна брати будь-які на ваш смак.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15-25 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Яблука – 4 шт.
  • Гвоздика мелена – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 0,75 ст.
  • Кориця мелена – 1 щіпка
  • Олія вершкове – 2 ст.л.
  • Тісто листкове – 300 гр.
  • Горіхи – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для начинки вибирайте стиглі та щільні яблука з кисло-солодким смаком. Горіхи можете взяти одного виду або суміш кількох. Тісто перед випіканням необхідно повністю розморозити на нижній полиці холодильника.

Крок 2. Яблука вимийте під краном. Розріжте кожне спочатку навпіл, виріжте плодоніжку та насіннєву коробочку. Потім наріжте половинки кубиками невеликого розміру. На сковороді розтопіть вершкове масло|мастило|, викладіть яблучну нарізку і всипте ? склянки цукру. Перемішайте та готуйте начинку на помірному вогні протягом 12-15 хвилин. У процесі додайте по щіпці кориці та гвоздики.

Крок 3. Щоб тісто не прилипало до поверхні, просипте борошном. Далі покладіть тісто і розкачайте його качалкою в тонкий шар. Наколите тісто вилкою по всій площі, щоб при запіканні воно не пузирилося.

Крок 4. Горіхи порубайте ножем та розсипте крихту по тісту.

Крок 5. Далі розподіліть по тесту яблучну начинку, що остигнула, трохи відступайте від країв.

Крок 6. Загорніть тісто в рулет з довгого боку. Краї з обох кінців міцно з’єднайте. Покладіть заготовку на лист швом вниз. Деко змастіть маслом або застелите пергаментом.

Крок 7. Випікайте штрудель за 210 градусів протягом 10 хвилин. Після цього зменште нагрівання до 180 градусів і готуйте ще 15-20 хвилин.

Крок 8. Яблучний штрудель з горіхами дістаньте з духовки і дайте кілька хвилин відпочити. Потім можна посипати цукровою пудрою і подавати на стіл. Смачного!

Яблучний штрудель із сиром

Яблучний штрудель з сиром – чудовий десерт, який ви легко можете приготувати самостійно. Робити його можна з готового тесту або замісити його самостійно, що теж зовсім не складно. Зазвичай у штрудель кладуть тільки яблука, але сир додасть випічці соковитості та зробить смак ще цікавішим.

Час приготування: 70 хв.

Час приготування: 25-30 хв.

порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Олія вершкове – 130 гр.
  • Тісто філо – 1 упаковка
  • Цукрова пудра – для прикраси

Для начинки:

  • Мак кондитерський – 200 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Сік лимонний – 3 ст.
  • Молоко – 200мл.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Звичайно, можна взяти звичайне листкове тісто в магазині, але з філо штрудель буде таким, яким його подають у кафе. Тісто розморозьте. 200 г кондитерського маку промийте водою і поставте на вогонь. Проваріть протягом 20 хвилин. Воду з маку злийте. А його подрібніть занурювальним блендером. Потім у макову масу влийте гаряче молоко і всипте приблизно 3 столові ложки цукру, перемішайте.

Крок 2. Розбийте курячі яйця та відокремте білки від жовтків. Сир змішайте з жовтками. Лимон помийте гарячою водою і зніміть цедру з нього дрібною терткою, всипте її в сирну масу. Також всипте 5 грамів звичайного і пакетик ванільного цукру, перетріть масу блендером. Білки збийте міксером до стійких піків, акуратними повільними рухами втручайте їх у сирну масу.

Крок 3. Яблука добре помийте і зріжте з них шкірку. Далі розріжте кожне яблуко навпіл, видаліть насіннєві коробочки. Натріть фрукти на великій тертці, полийте стружку лимонним соком і перемішайте.

Крок 4. З зазначеної кількості начинки вийде три штруделі. На кожен пиріг беріть по 4 аркуші тіста філо. Розтопіть у мікрохвильовій печі або на невеликому вогні вершкове масло. Складайте листи тіста один на одного, промазуючи їх топленим маслом.

Крок 5. Таким чином, у вас вийдуть три основи для штруделю, що складаються з 4 шарів тіста. Спочатку на кожну викладіть по третині сирної маси, потім яблучний прошарок і завершіть маковим шаром.

Крок 6. Закрутіть кожну заготовку у рулет. Деко застелите пергаментом і покладіть на нього заготовки швами вниз. Виделкою наколи рулети зверху, щоб виходила пара і тісто не бульбашилося.

Крок 7. Відправте лист з рулетами в духовку. Запікайте штрудель за 180 градусів протягом 40 хвилин. Вийміть випічку з духовки і дайте їй трохи охолонути під рушником. Перед подачею посипте яблучний штрудель із сиром цукровою пудрою. Смачного!

Прокрутка до верху