Шурпа з свинини – 5 рецептів

Шурпа з свинини — суп, який ще називають «чорба» зазвичай готується з баранини, але не менш смачним він вийде і з іншим м’ясом, якщо знати, як правильно його приготувати.

Класичний рецепт приготування шурпи з свинини

Зазвичай для приготування цього супу зі свининою підбирається шматок м’яса з кісткою, наприклад, реберця, а овочі нарізати великими шматками.

Необхідні інгредієнти:

  • Свинячі ребра на кістки – приблизно 500 грам;
  • Кілька картоплин;
  • Цибулина, морква і перець – все по 1 штуці;
  • Дві помідори;
  • Кілька зубчиків часнику;
  • Сіль, перець, зіра — на свій смак;
  • Різна зелень: кріп, кінза, петрушка;
  • Столова ложка рослинної олії.

Процес приготування:

  • Для початку добре промиємо теплою водою м’ясо, почекаємо, поки воно підсохне, і наріжемо на середні шматки. При цьому попередньо потрібно прибрати зайвий жир.
  • Візьміть гарну посуд – найкраще казан. Розігрійте його з додавання невеликої кількості масла і викладіть на дно ребра. Їх потрібно обсмажити до появи рум’янцю.
  • Поки м’ясо обсмажується в казані, займіться овочами: наріжте цибулю і викладіть його до м’яса. Все це треба добре перешкодити і тримати на вогні не менше трьох хвилин. Потім нарізати моркву тонкими смужками і так само додати до решти продуктів. Не забувайте всі періодично перемішувати, щоб нічого не підгоріло.
  • Очистіть перець, наріжте тонкими часточками і опустіть в казан, буквально через кілька хвилин після додавання моркви.
  • Далі йде черга картоплі і помідорів: крупно наріжте їх і помістіть в казан. Зверніть увагу, що шкуру з томатів краще прибрати, щоб вона не зіпсувала блюдо.
  • Після всього цього саме час зробити бульйон. Залийте овочі і м’ясо водою і доведіть бульйон до кипіння. Вогонь зробіть трохи менше і готуйте суп близько півгодини. Не забудьте про спеції – без них страва не буде таким смачним.
  • Коли вже все буде готово залишається тільки заправити шурпу дрібно нарубаним часником і дати настоятися ще кілька хвилин. Подавати рекомендується зі свіжою зеленню, для зовнішнього вигляду і аромату.
  • Дивіться також:  Курячий суп з вермішеллю – 10 рецептів приготування

    Шурпа з свинини на багатті в казані

    Рецепт супу шурпа з свинини на багатті в казані ні кого не залишить байдужим. Блюдо виходить дуже насиченим. Приготувавши його один раз, ви назавжди запам’ятаєте цей смак.

    Інгредієнти:

    • Три літри води;
    • М’ясо, з якого ви вирішили готувати. Найкраще свинина жиром;
    • Картоплю і помідори – по п’ять штук;
    • Цибулю і моркву – по три штуки;
    • Спеції за смаком: коріандр, сіль, чорний перець;
    • Трохи свіжої зелені.

    Процес приготування:

  • Почніть готувати з промивання м’яса і його нарізки на досить великі шматки.
  • Потім наповніть казан водою і покладіть туди підготовлене м’ясо. Варити бульйон краще на повільному вогні, причому слідкуйте за тим, щоб він не закипав занадто сильно. Варити м’ясо, десь сорок хвилин.
  • Коли ви побачите, що м’ясо почало відходити від кісток, це означає що треба почати додавати овочі. Спочатку помідори без шкірки, не порізані. Потім цибулю кільцями, причому, чим більше ви його покладіть, тим більше смачно вийде.
  • Після цибулі слід чергу перцю і картоплі. Все це потрібно нарізати на квадратики або часточки.
  • За кілька хвилин до закінчення приготування шурпи можна додати спеції і зелень.
  • Шурпа з свинини в мультиварці

    Блюдо, приготоване таким чином можна використовувати як першого, так і другого.

    Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

    • Свинина на кістці – приблизно 600 грам;
    • Стільки ж картоплі;
    • Перець, томати, морква, цибуля – по дві штуки;
    • Кілька зубчиків часнику середнього розміру;
    • Томатна паста – три великих ложки;
    • Різні спеції для смаку.

    Процес приготування:

  • Якщо хочете, можете очистити помідори від шкірки, але робити це не обов’язково. Наріжте їх на великі шматки. Теж зробіть з іншими овочами, але нарізати їх треба трохи дрібніше.
  • Підготуйте ємність з мультиварці: капніть трохи рослинного масла і обсмажте в ній овочі, використовуючи режим «Випічка». Час приготування виставите – 40 хвилин. Але після 10-12 хвилин обсмажування овочів до них потрібно додати м’ясо. Не забудьте попередньо нарізати його.
  • Коли відведений час закінчиться, ємність покладіть томатну пасту і влийте окріп. Встановіть режим «Гасіння» на одну годину.
  • Перетворіть картоплю у великі кубики і покладіть до майбутньої шурпі приблизно за 30 хвилин до закінчення роботи мультиварки.
  • Подрібнений часник, додайте до супу, коли він буде готовий, але після цього дайте йому ще трохи настоятися в режимі «Підігрів» — приблизно 20 хвилин.
  • Дивіться також:  Солянка – 14 рецептів, збірної м’ясної солянки

    Рецепт приготування з свинячих реберець

     

    Приготування шурпи з свинячих реберець – це практично класичний рецепт цього супу. Зазвичай використовується баранина, але якщо йдеться про свинину, то ребра – саме підходяще м’ясо. З них страва виходить ароматним і насиченим. Всі інші інгредієнти залишаються без змін.

    З овочами в казані

    Для цієї страви, крім стандартного набору, можна використовувати самі різні овочі: ріпа, кукурудза, різні перці.

    Інгредієнти:

    • Свинина з кісткою – близько 600 грам;
    • Моркву і цибулю по 1 штуці;
    • Томати і перець солодкий;
    • Будь-які інші овочі на свій смак;
    • Зелень, спеції та часник.

    Приготування:

  • Найголовніше – приготуйте казан. У нього покладіть крупно нарізане м’ясо разом з кісткою, але без жиру і залийте його водою.
  • Поставте посуд нагріватися. Для цього можна скористатися плитою або багаттям. Дочекайтеся, поки бульйон закипить, зробіть вогонь слабшим. На цьому етапі можна все посолити.
  • Нарізати всі інші овочі часточками або шматочками. Цибулю краще зробити півкільцями. Все це опустити до страви, в казан. В цей же час додайте коріандр, зіру і інші вибрані спеції. Варіть все близько години.
  • Після відведеного часу додайте до шурпі зелень і поваріть ще хвилин десять. Після цього накрийте кришкою і дайте йому настоятися не менше п’ятнадцяти хвилин, перед тим як приступати до трапези.
  • Прокрутка до верху