Швидке тісто із сухих дріжджів – рецепт з фото

Випічка є справою тонким, в якому вгадати, що в кінцевому підсумку вийде досить важко. Це під силу лише досвідченим господиням або талановитим кулінарам. У зв’язку з цим деякі господині побоюються цього розділу кулінарії, особливо початківці. Однак не варто затягувати з вивченням даного мистецтва. На будь-яку вдалу випічку впливають кілька найважливіших чинників: якість інгредієнтів, рецепт тіста, умови приготування, а також настрій кулінара.

Швидке тісто із сухих дріжджів для пиріжків

Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 20.

Склад продуктів для тіста із сухих дріжджів для пиріжків:

  • 1. Сухі дріжджі – 1 пакетик.
  • 2. Молочко – 1,5 чашки.
  • 3. Цукровий пісок – 4 ст. л.
  • 4. Борошно – 6 ст. л. та 3 чашки.
  • 5. Масло соняшнику – 2/3 чашки.
  • 6. Курячі яйця – 2 шт.

 


Покрокове приготування тіста із сухих дріжджів для пиріжків

  • Для початку готується опара для тіста. Молочко розігрівається на плиті. Воно повинно стати трохи вище кімнатної температури.
  • Борошно з цукровим піском і сухими дріжджами змішується в ємності. Інгредієнти повільно заливаються молочком і розмішуються.
  • У тесті не повинні перебувати грудочки. По густоті його потрібно зробити як рідковату сметану.
  • Опара залишають у теплому приміщенні на 15 хвилин.
  • При використанні свіжих дріжджів, вони розводяться в молочці, і змішуються з іншими компонентами опари.
  • Така опара залишають на півгодини. Опара повинна піднятися. В цей час займіться начинкою для здоби.
  • В іншій ємності збиваються яйця і сіль (щіпка). Вони повинні стати однорідної консистенції.
  • Опара заливається яйцями і перемішується. Далі в неї засипається борошно (3 чашки).
  • З продуктів замішується тісто. У нього повільно додається масло соняшнику.
  • Тісто не повинно бути занадто крутим, але мати пружність і не липнути до рук. Розтікатися воно також не має.
  • Дивіться також:  Рецепт швидкого приготування тіста для пиріжків

     

    На таке тісто піде не менше 3 чашок борошна. При використанні свіжих дріжджів, тісто накривається і залишають настоюватися на 15 хвилин. При використанні сухих дріжджів можна не наполягати тісто, а відразу зайнятися ліпленням пиріжків.
    Не варто сипати занадто багато борошна на дошку, щоб тісто не обважнювати від неї. Вистачить трохи присипати руки або змастити їх олією. Духова шафа розігрівається, а пиріжки, в цей час, відправляються в тепло на півгодини. Після того як тісто піднялося, страва змащується яйцем, попередньо збитим, для рум’яної скоринки, і відправляється в духову шафу.

     

    Тісто не тільки швидко готується, але і випікається за короткий час. Для цього знадобиться всього 20 хвилин. Пиріжки виходять ніжними і повітряними.

     

    Швидке дріжджове тісто з сухими дріжджами

    Час приготування – 40 хв.
    Кількість порцій – 1.

    Склад продуктів для швидкого дріжджового тіста з сухими дріжджами:

    • 1. 0,4 кг борошна.
    • 2. 10 г солі.
    • 3. 1 ст. л. сухих дріжджів.
    • 4. 50 г цукрового піску.
    • 5. 1/3 чашки олії соняшника.
    • 6. 0,3 л теплої води або молока.

     
    Приготування швидкого дріжджового тіста з сухими дріжджами

  • Борошно змішують з цукровим піском, водою або молочком, дріжджами і залишають на 15 хвилин в теплому приміщенні.
  • Опара повинна підійти. Потім вона солиться і заливається маслом соняшнику, додається залишилася борошно.
  • Тісто вимішується і залишають на 15 хвилин в теплому приміщенні. Воно збільшується в об’ємі в кілька разів.
  • Після цього воно готове для формування здоби.
  •  


    Дріжджове тісто з сухими дріжджами в хлібопічці

    Час приготування – півгодини.
    Кількість порцій – 1.

     

    Склад продуктів для дріжджового тіста з сухими дріжджами в хлібопічці:

    • 1. 1 чашка молочка.
    • 2. 2,5 склянки борошна.
    • 3. 2 курячих яйця.
    • 4. 2 ст. л. олії соняшника.
    • 5. 50 г коров’ячого масла.
    • 6. 14 г сухих дріжджів
    • 7. 0,5 склянки цукрового піску.
    • 8. 0,25 ч. л. солі.
    Дивіться також:  Як варити яйця перепелині

     
    Приготування дріжджового тіста з сухими дріжджами в хлібопічці
    Масло вершкове розтоплюється в теплому молоці. Рідина виливається в ємність хлібопічки. Далі додаються всі компоненти. Хлібопічка виставляється на режим замісу тіста з дріжджами. Повітряне і трохи липке тісто готове для формування здоби. У тісто не варто більше додавати борошно. Для того щоб воно не прилипало змащуйте свої руки олією.

    Прокрутка до верху