Випічка є справою тонким, в якому вгадати, що в кінцевому підсумку вийде досить важко. Це під силу лише досвідченим господиням або талановитим кулінарам. У зв’язку з цим деякі господині побоюються цього розділу кулінарії, особливо початківці. Однак не варто затягувати з вивченням даного мистецтва. На будь-яку вдалу випічку впливають кілька найважливіших чинників: якість інгредієнтів, рецепт тіста, умови приготування, а також настрій кулінара.
Швидке тісто із сухих дріжджів для пиріжків
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 20.
Склад продуктів для тіста із сухих дріжджів для пиріжків:
- 1. Сухі дріжджі – 1 пакетик.
- 2. Молочко – 1,5 чашки.
- 3. Цукровий пісок – 4 ст. л.
- 4. Борошно – 6 ст. л. та 3 чашки.
- 5. Масло соняшнику – 2/3 чашки.
- 6. Курячі яйця – 2 шт.
Покрокове приготування тіста із сухих дріжджів для пиріжків
На таке тісто піде не менше 3 чашок борошна. При використанні свіжих дріжджів, тісто накривається і залишають настоюватися на 15 хвилин. При використанні сухих дріжджів можна не наполягати тісто, а відразу зайнятися ліпленням пиріжків.
Не варто сипати занадто багато борошна на дошку, щоб тісто не обважнювати від неї. Вистачить трохи присипати руки або змастити їх олією. Духова шафа розігрівається, а пиріжки, в цей час, відправляються в тепло на півгодини. Після того як тісто піднялося, страва змащується яйцем, попередньо збитим, для рум’яної скоринки, і відправляється в духову шафу.
Тісто не тільки швидко готується, але і випікається за короткий час. Для цього знадобиться всього 20 хвилин. Пиріжки виходять ніжними і повітряними.
Швидке дріжджове тісто з сухими дріжджами
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад продуктів для швидкого дріжджового тіста з сухими дріжджами:
- 1. 0,4 кг борошна.
- 2. 10 г солі.
- 3. 1 ст. л. сухих дріжджів.
- 4. 50 г цукрового піску.
- 5. 1/3 чашки олії соняшника.
- 6. 0,3 л теплої води або молока.
Приготування швидкого дріжджового тіста з сухими дріжджами
Дріжджове тісто з сухими дріжджами в хлібопічці
Час приготування – півгодини.
Кількість порцій – 1.
Склад продуктів для дріжджового тіста з сухими дріжджами в хлібопічці:
- 1. 1 чашка молочка.
- 2. 2,5 склянки борошна.
- 3. 2 курячих яйця.
- 4. 2 ст. л. олії соняшника.
- 5. 50 г коров’ячого масла.
- 6. 14 г сухих дріжджів
- 7. 0,5 склянки цукрового піску.
- 8. 0,25 ч. л. солі.
Приготування дріжджового тіста з сухими дріжджами в хлібопічці
Масло вершкове розтоплюється в теплому молоці. Рідина виливається в ємність хлібопічки. Далі додаються всі компоненти. Хлібопічка виставляється на режим замісу тіста з дріжджами. Повітряне і трохи липке тісто готове для формування здоби. У тісто не варто більше додавати борошно. Для того щоб воно не прилипало змащуйте свої руки олією.