Щоб приготувати салат, не потрібно витрачати довгі години на кухні. Використовуйте прості рецепти, вони дозволять «спорудити» смачну їжу менше, ніж за півгодини. Для швидких салатів буде достатньо інгредієнтів, які у більшості з нас завжди є на кухні. Хочете швидко приготувати салат на вечерю? Майте в холодильнику запас термічно підготовлених продуктів. Кілька добре перевірених рецептів «на швидку руку» завжди виручать, якщо гість на порозі!
Салат з авокадо на швидку руку
Авокадо — своєрідний інгредієнт, який ідеально підходить для того, щоб готувати швидкі закуски з оригінальним смаком. Авокадо можна додавати в будь-які салати, і тоді звичайна страва автоматично потрапляє в розряд екзотичних!
Необхідні продукти:
- 330 р — китайської капусти;
- 1 авокадо;
- червоний цибулю;
- 100 г бекону.
Для соусу:
- ⅓ Ч. л. гірчиці;
- 0,5 ст. л. меду;
- 45 мл лимонного соку;
- 1 с. л. оливкової олії;
- 1 ч. л. майонезу;
- сіль і перець.
Приготування:
- Вимийте капусту, ретельно витріть і тонко наріжте її. Покладіть капустяну соломку в салатницю, приправте сіллю і злегка потріть руками, щоб вона пустила сік.
- Очистите авокадо. Його можна збризнути лимоном, щоб м’якоть не потемніла. Тонко наріжте фрукт і червоний лук.
- Бекон наріжте кубиками і обсмажте на сковороді до появи хрускоту. Додайте остиглі беконні шкварки до салату.
- Змішайте інгредієнти соусу. З’єднайте з ним салат з авокадо і покладіть готову закуску на красиве блюдо.
З пекінської капусти з куркою
Курятина в будь-яких стравах стає головним інгредієнтом.
Щоб приготувати з неї швидкий і смачний салат, достатньо мати завжди в холодильнику відварне або запечене філе курки.
Необхідні продукти:
- 1 куряча грудка;
- 265 г пекінської капусти;
- зелена цибуля;
- ½ Лимона.
Для соусу:
- 2,5 ст. л. оливкової олії;
- ½ Тертого зубчики часнику;
- 0,5 ложки соку лимона;
- ⅔ Ч. л. соєвого соусу.
Приготування:
- Змішати інгредієнти для соусу в мисці, приправити сіллю і залишити настоятися.
- Капусту вимити. Щоб вона хрустіла, її можна попередньо залити крижаною водою.
- Філе розрізати уздовж, щоб вийшло два шари. Посолити їх, змастити соєвим соусом і лимонним соком. Покласти заготовки на гарячий гриль або сковороду і обсмажити з двох сторін до готовності. Дати м’ясу трохи охолонути.
- Подрібнити зелену цибулю. Нарізати крупно капусту. Покласти її в миску до соусу. Зверху додати курятину і зелень цибулі.
- Акуратно перемішайте салат з капусти з м’ясом перед подачею на стіл.
З квасолею
Недорога і легка в приготуванні страви… Невже це все, що ви чекаєте від салату? Спробуйте з класичного варіанту приготувати кулінарний шедевр, який ще не пробували. Поєднання свіжого цукіні, сиру Фета і багатої білком квасолі, припаде до душі прихильникам здорової кухні. У такий закуски немає ні краплі майонезу і шкідливих продуктів. Готуйте не роздумуючи!
Необхідні продукти:
- 245 г сиру Фета або бринзи;
- 6 листків салату;
- 220 г цукіні;
- 1 чашка вареної квасолі;
- зелень цибулі і петрушки;
- сухарики 2 скибочки багета.
Для соусу:
- сік ⅓ лимона;
- 35 мл масла оливок (екстра клас);
- зубчики часнику;
- ¼ Ч. л. чорного перцю;
- дрібка морської солі.
Приготування:
- Дуже тонко нарізати цукіні, приправити сіллю і перцем, відкласти в холодильник.
- Салат нарвати в миску. Додати шматочки сиру і квасоля.
- Дістати з холодильника цукіні, висипати до салату.
- Змішати продукти для соусу і залити ними салатну масу. Акуратно перемішати.
- До подачі блюдо оформити сухариками.
Швидкий і недорогий салат з овочів
Завдання економною господині — вміти в будь-який момент приготувати з овочів, які є в холодильнику, швидкий і недорогий салат. Приступимо!
Необхідні продукти:
- великий помідор;
- 2 огірка;
- лист салату;
- редис — 165 г;
- червоний цибулю;
- сметана.
Приготування:
- Кубиками нарізати помідори та огірки. Редис ріжемо довільно, але не грубо. Цибулю шаткуємо півкільцями.
- Листя салату рвемо в миску. З’єднуємо всі підготовлені овочі.
- Заправляємо продукти сметаною або нежирним йогуртом, підсолюємо з урахуванням смаку.
Щоб салатні листя хрустіли і не втратили свіжий вигляд, їх перед приготуванням бажано потримати в крижаній воді.
З крабовими паличками
Необхідні продукти:
- крабові палички — 280 м;
- варені яйця — 4 шт.;
- 2 свіжих огірка;
- цибуля-латук — 45 г;
- домашній майонез — 1,5 ложки.
Приготування:
- Крабові палички нарізати крупно ножем навскіс. Яйце посікти не надто мілко.
- Огірок почистити, натерти на крупній тертці, злегка віджати сік. При бажанні цей овоч можна пошинкувати витонченої соломкою.
- Цибуля-латук вимити, нарізати кільцями.
- З’єднати всі продукти, підсолити і заправити майонезом.
Сьогодні можна в багатьох рецептах зустріти домашній майонез. Це чудова данина моді на здорове харчування, і готується він легко. Замінити цей інгредієнт купівельними допустимо, однак користі в такій заправці все-таки менше.
Готуємо з креветками і помідорами черрі
Необхідні продукти:
- ½ Пакету суміші салатів;
- 200 г очищених креветок;
- 2 зубчики часнику;
- черрі — 285 г;
- 1 перець чилі.
Для соусу:
- 3 ст. л. масло оливок (екстра клас);
- 2 ст. л. білого вина;
- 3 ст. л. лимонного соку.
Приготування:
- Креветки, якщо вони заморожені, потрібно розморозити. Потім проварити в підсоленій воді і охолодити.
- Суміш салатів викласти у велику чашу.
- Нарізати помідори часточками, дрібно нарубати часник і відправити все до салатним листям.
- Перець чилі акуратно відокремити від насіння і дрібно порізати. Робити це краще в рукавичках, інакше можна обпалити шкіру. Всипати його до овочів.
- Зробити соус, залити його в чашу разом з креветками і перемішати.
Помідори черрі можна замінити звичайними, а креветки – якими морепродуктів. Експериментуючи так з різними інгредієнтами, можна кожен раз готувати нове блюдо.
Швидкий ий салат «П’ятихвилинка»
Якщо у вас всього 5 хвилин на приготування салату, використовуйте корисну підказку. Необхідно взяти будь-яку городину (морква, буряк, селеру, редьку, огірки, цукіні, гарбуз, капусту), натерти його, додати сіль, заправити олією або майонезом.
Необхідні продукти:
- 300 г овочів;
- обрана заправка;
- сіль морська, часник, спеції за смаком.
Приготування:
- На крупній тертці трьом очищені і вимиті овочі.
- При необхідності приминаем їх, підсолюємо за смаком і присмачую улюбленими спеціями або часником
- Заправляємо закуску за смаком і подаємо на стіл.
Неважливо, з чого будуть приготовані салати на швидку руку, головне, що в більшості своїй вони максимально корисні, оскільки інгредієнти в них не проходять термічну обробку.
З консервованою кукурудзою
Необхідні продукти:
- банка кукурудзи;
- варені яйця перепілок;
- 3 ст. л. вареного рису;
- пір’я зеленої цибулі;
- гірчиця за смаком;
- олія оливок (екстра-клас).
Приготування:
- У глибоку чашу висипати з банки кукурудзу. Додати рис і шматочки варених яєць.
- Пір’я цибулі подрібнити і висипати до решти продуктів.
- Змішати масло і гірчицю. При бажанні, додати спеції. Заправити соусом салат.
Проста закуска з грибами
Необхідні продукти:
- печериці — 330 г;
- зубки часнику;
- червоний цибулю;
- пісне масло;
- яблучний оцет;
- спеції.
Приготування:
- Гриби відварити зі спеціями і сіллю, остудити, нарізати довільно.
- Червону цибулину розрізати навпіл і нарізати півкільцями.
- Часник посікти ножем або пропустити через прес.
- З’єднати всі продукти, перемішати, додати за смаком сіль.
Гриби в якості закуски перед подачею краще охолодити, тоді вони здаються смачнішими.
Рибний салат швидкого приготування
Салат з простих продуктів з рибою можна швидко приготувати з будь-яких консервів. Однак, якщо їх немає під рукою, рибу можна заздалегідь запекти або відварити. Обов’язково остудіть її і відокремте філе від кісток.
Необхідні продукти:
- 340 г вареної риби (консерви);
- 2 ст. л. вареного рису;
- цибулина;
- яблучний оцет;
- 2 огірка;
- 35 г майонезу або сметани.
Приготування:
- Рибу розім’яти лопаткою. Додати рис. Все перемішати.
- Замаринувати в яблучному оцті нарубану цибулю.
- Огірки ріжемо слайсами, додаємо в миску до салату. Туди ж відправляємо маринований лук. Заправляємо закуску, солимо і подаємо на стіл.
Спеціально підібрані варіанти швидких салатів не заберуть багато часу на приготування. Щоб спростити процес, добре мати в холодильнику відварне м’ясо, яйця, овочі. Коли є такий запас, продукти залишиться тільки очистити і подрібнити. Заправляти салати можна чим завгодно, але традиційно господині використовують рослинне масло або майонез. При бажанні, щоб досягти оригінального смаку заправки, їх можна змішувати з різними добавками. Дуже добре відтіняють смак соусів спеції, трави, часник, гірчиця. Запас салати готувати не потрібно, краще подавати їх у свіжому вигляді.