Приготування простих пирогів — захоплююче заняття! Готуються вони з самих звичайних продуктів, але при цьому всякий швидкий пиріг вражає своїм смаком і ароматом. Наша добірка дозволить вибрати рецепт приготування і солодкої випічки, і цілком ситної з м’ясної, рибної або овочевий начинкою.
Швидкий пиріг на кефірі з капустою
З капустяної начинки виходить відмінний варіант для вечері. Цей пиріг не змусить хвилюватися про зайві кілограми, тому що готується він з корисних низькокалорійних продуктів.
Необхідні продукти:
- яйця — 3 шт.;
- 1 склянка нежирного кефіру;
- борошно в/c — півтори склянки;
- суміш мелених перців;
- 1 ч. л. будь-якого розпушувача;
- пів капусти;
- зелень;
- сіль, насіння кунжуту.
Технологія готування:
- Капусту дрібно порубати, злегка присолити, прим’яти руками до м’якості. Додати зелень і перець за смаком. З сіллю сильно не захоплюйтеся, залиште трохи в тісто.
- Змішайте норму борошна, соду і кефір (кисле молоко), додайте дрібку солі. Окремо збийте виделкою або міксером яйця.
- Змастіть обрану форму для випічки будь-яким маслом. Акуратно з’єднайте тісто з яйцями.
- Вилийте у форму половину готового тіста, зверху покладіть всю капусту, а потім і решту кефіру тесту.
- Залишається посипати верх заготовки кунжутом. Це робити не обов’язково, проте його присутність зробить швидкий пиріг з капустою особливо красивим.
Цей рецепт підійде для виконання з будь-якою начинкою: картоплею, рибою, фаршем, грибами. Готуйте кожен раз щось нове!