Приготування простих пирогів — захоплююче заняття! Готуються вони з самих звичайних продуктів, але при цьому всякий швидкий пиріг вражає своїм смаком і ароматом. Наша добірка дозволить вибрати рецепт приготування і солодкої випічки, і цілком ситної з м’ясної, рибної або овочевий начинкою.
Швидкий пиріг на кефірі з капустою
З капустяної начинки виходить відмінний варіант для вечері. Цей пиріг не змусить хвилюватися про зайві кілограми, тому що готується він з корисних низькокалорійних продуктів.
Необхідні продукти:
- яйця — 3 шт.;
- 1 склянка нежирного кефіру;
- борошно в/c — півтори склянки;
- суміш мелених перців;
- 1 ч. л. будь-якого розпушувача;
- пів капусти;
- зелень;
- сіль, насіння кунжуту.
Технологія готування:
- Капусту дрібно порубати, злегка присолити, прим’яти руками до м’якості. Додати зелень і перець за смаком. З сіллю сильно не захоплюйтеся, залиште трохи в тісто.
- Змішайте норму борошна, соду і кефір (кисле молоко), додайте дрібку солі. Окремо збийте виделкою або міксером яйця.
- Змастіть обрану форму для випічки будь-яким маслом. Акуратно з’єднайте тісто з яйцями.
- Вилийте у форму половину готового тіста, зверху покладіть всю капусту, а потім і решту кефіру тесту.
- Залишається посипати верх заготовки кунжутом. Це робити не обов’язково, проте його присутність зробить швидкий пиріг з капустою особливо красивим.
Цей рецепт підійде для виконання з будь-якою начинкою: картоплею, рибою, фаршем, грибами. Готуйте кожен раз щось нове!
Випічка з яблуками на швидку руку
Необхідні продукти:
- 340 г борошна;
- півпачки вершкового маргарину;
- 2 ч. л. будь-якого розпушувача;
- цукор — 75 г;
- ванільний цукор;
- 1 куряче яйце;
- 5 – 6 яблук;
- порошок кориці — ½ ч. ложки.
Технологія готування:
- Піч швидкий пиріг до чаю потрібно в круглій формі діаметром 25 див Для початку її потрібно застелити пергаментом для випічки.
- Потім можна замісити тісто з борошна, маргарину, розпушувача, цукру і ваніліну. Інгредієнти перетерти в крихту за допомогою виделки або міксера.
- Додайте яйце і замісіть однорідне тісто. Скачайте його в кулю, загорнути у фольгу і покладіть всередину холодильника.
- Поки тісто охолоджується, очистіть яблука, розріжте їх на четвертинки і виріжте насіння. Фруктові скибочки покладіть в каструлю, додайте корицю і тушкуйте на повільному вогні, поки вони не стануть м’якими. Час від часу їх потрібно перемішувати. Якщо яблука дуже кислі, додайте цукор.
- Далі необхідно розігріти духовку. У цей час слід розкачати половину тіста, покласти його на дно форми. Зверху кладемо яблука і накриваємо їх другою частиною тіста.
- Заготівлю відправляємо в духовку на півгодини. По готовності пиріг з яблуками можна посипати пудрою.
Для такого пирога найкраще підходять кислі яблука пізніх сортів. Можна замінити яблучним джемом або варенням.
З рибними консервами
Випічка з рибними консервами — ідеальний варіант для перекусу або вечері. Вона виходить ситним, дуже ароматною.
Необхідні продукти:
- півтора склянки/c борошна;
- півпачки масла (спреду);
- ½ Ч. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 3 ст. л. охолодженої води;
- 1 цибулина;
- петрушка;
- порція рибних консервів;
- мелений перець.
Технологія приготування:
- Просіяти крізь дрібне сито борошно в миску, додати сіль, цукровий пісок, взяти лопатку і все змішати. Покласти в борошно шматочок масла. Тепер потрібно розім’яти інгредієнти в крихту. Коли все масло розкришиться, влити холодну воду. Сформуйте кулю, оберніть його фольгою і покладіть в холодильник на півгодини.
- Поки тісто охолоджується, очистити і нарізати дрібно цибулину. При бажанні її можна подрібнити блендером. До цибулі додати нарізану петрушку і розім’яті виделкою консерви.
- Дістати тісто, відокремити ¼ частину для оформлення верху. З решти маси розкачати корж, викласти його у змащену форму так, щоб краї сформували бортики.
- Викласти рибну начинку, попередньо її поперчив, додати за смаком сіль. Розрівняти ложкою.
- Скачати з залишків тіста тонкий джгутик. Нарізаючи його на смужки, оформити пиріг з рибою витонченої сіточкою.
- Розігріти духовку і помістити туди пиріг приблизно на півгодини.
Готову випічку нарізати порційними шматками і подавати злегка охолодженому вигляді до столу.
Швидкий пиріг до чаю «немає простіше»
Необхідні продукти:
- 3 яйця;
- 125 г цукру;
- борошно — 210 г;
- вишня або будь-які інші ягоди.
Технологія приготування:
- Збиваємо в піну цукор з охолодженими яйцями. Щоб процес йшов швидше та простіше, попередньо їх охолодіть.
- Поступово всипте всю муку. В результаті у вас вийде м’яка на дотик маса.
- Викладіть отриманий склад на змащене деко, розрівняти верх.
- Відокремте руками або за допомогою спеціального пристосування вишню від кісточок, втопіть ягоди в тісто руками.
- Надішліть заготівлю випікатися до готовності.
Смак випічки виходить дивовижним! Складно повірити, що готується такий пиріг дуже швидко.
З варенням
Необхідні продукти:
- 1 склянку кефіру;
- 0,5 склянки варення або джему;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. цукру;
- 1,5 ч. л. будь-якого розпушувача;
- ванілін;
- півтора склянки/c борошна.
Технологія приготування:
- Кефір вилити в миску, додати до нього варення і змішати склад лопаткою, щоб вийшла однорідна маса. Додати соду або розпушувач.
- Всипати просіяне борошно і все добре перемішати.
- Збити окремо яйце з цукром і ваніллю. Отриману масу додати в тісто.
- Акуратно змішати склад, після чого його можна викладати у форму.
- Випікати заготовку до рум’яного верху приблизно півгодини. Час готування залежить від можливостей духовки.
Готуємо з сиром
Необхідні продукти:
- сир — 300 г;
- 1 яйце;
- жовток;
- вершкове масло — 50 г;
- цукор — 4 ст. л.;
- борошно — 300 г;
- 1 ч. л. розпушувач.
Технологія приготування:
- Сир ретельно розмішати лопаткою з сирим яйцем, додати норму цукру і м’якого масла. Після замісу вийде еластична сирна маса. При бажанні можна покласти в неї трохи ванілі для аромату.
- Просіяти борошно, змішати з пекарським порошком. Всипати її частинами сир, поступово замішуючи густе, але не туге тісто.
- Викласти його у форму з пергаментом, розрівняти і змастити жовтком.
Пиріг сильно не піднімається, тому що сир від температури плавиться. Проте на смак це не впливає. Зверху десерт добре рум’яниться.
Пироги з сирною начинкою можна готувати як з додаванням цукру, так і без нього, залежно від особистих уподобань.
Ніжний та швидкий пиріг з бананами в духовці
Необхідні продукти:
- вершкове масло — 155 г;
- вершки — 3,5 ст. л.;
- цукор 125 г;
- 1 великий банан;
- розпушувач;
- 2 яйця;
- борошно — 375 р.
Технологія приготування:
- Розтопити на паровій бані норму олії, остудити його і влити до вершків. Всипати все борошно і норму кондитерського порошку.
- Збиваємо швидко віночком цукровий пісок з яйцем. Збиту масу з’єднайте з тестом і акуратно перемішуємо.
- Половину отриманого складу викладаємо на деко з пергаментом.
- Нарізаємо слайсами банан, викладаємо їх на шар тіста і вкриваємо його залишками.
При бажанні можна просто вилити у форму тісто, викласти зверху шматочки бананів і притрусити їх пудрою або корицею.
З сирною начинкою
Необхідні продукти:
- сир — чверть кіло;
- кінза або будь-яка інша зелень;
- маргарин — ⅔ пачки;
- сіль — 1,5 ч. л.;
- яйце;
- сметана — 1 ст. л.;
- борошно в/c — два неповних склянки.
Технологія приготування:
- З м’якого маргарину, яйця, сметани, солі та борошна замісити пружне, не туге тісто. Замішується маса легко, абсолютно не липне до рук.
- Поділити на 2 однакові частини, кожну загорнути у целофан і охолодити всередині морозилки.
- Поки тісто знаходиться в холодильнику, натерти на крупній тертці сир, нарізати зелень, все перемішати. При необхідності додати трохи солі.
- Розкачати корж і викласти на деко з пергаментом. Зверху покласти сирну начинку і накрити другим коржем. Скріпити краю, верх наколоти виделкою.
- Пекти до готовності при середній температурі.
Помилково вважати, що випічка — це складна справа. Сьогодні, щоб приготувати простий пиріг, не потрібні особливі знання. Досить підібрати грамотний рецепт і придбати якісні продукти. Трохи тренувань – і кулінарні експерименти точно увінчаються успіхом!